- 28 Mart 2016
- 6.641
- 13.447
- 248
Ah o korktukların oluyo yavrucum baştan açık açık konuşmak en iyisi.. nişanlın yanındaysa ne ala yok dinlemez ailem de ailem derse sende seviyorum ayrılmam dersen şinanay da şinanay tey tey tey... ben zorla 2 sokak ötede ev tuttuydum sonra ev almaya karar verdik beğendiğim yeri gidip ben almadan benden önce gidip ev alıp yerleşti.. şu an dipdibe evlerimiz ve bana diyo ki neden sen arka odada oturuyon bizim tarafa bakan yerde otursana.. ay gırtlağını sıkıcam bu kadının bigün tutamıycam kendimi... bu kadar yakınken bile bi de biz de kalın tutturmaları falannn öööğğğğkkkkk... ilk seneler çok kavga ettik bunların yüzünden çok saçma sebeplerden şimdi çok şükür kocam akıllandı ama 5 yıl geçti.. hala da maydanozlar gördüğün gibi.. aman diyim kendini meşgul etmeyi bilmeyen insanlara malzeme etme kendini baştan mesafeli olişte tam olarak korkum bu bahsettiğin.
Çocuğunuz olunca kv bakar işte ne güzel şimdi kim bakcak diye kara kara düşünüyorum ben :).Merhaba arkadaşlar.bu benim ilk konum , kafam oldukça karışık ben mi yanlış düşünüyorum yoksa bu gerçekten önemli bir konu mu bilmiyorum.Fikirlerinize ihtiyacım var.Bu konuyu daha anneme bile anlatamadım biliyorum ki anlatınca ortalık daha çok karışacak.Kendi başıma çözmek istiyorum.
2 aylık nişanlıyım.Yaz başı düğünüz olacak.Ailelerimiz aynı memleketten aynı ilçeden .Biz işlerimiz gereği yakın bir il e yerleşeceğiz evlenince.Nişanlım tek çocuk kv ve kp emekli.Başka bir meşguliyetleri yok anlayacağınız.Kendi evleri düzenleri memlekette aslında ama nişanlım bizim oturacağımız ilçeyi anne ve babasının çok sevdiğini biz evlendikten sonra bizimle birlikte orada yaşamak istediklerini söyledi dün.Ev kiralayacaklarmış kendilerine bize yakın olacaklarmış oyalanacaklarmış falan.İlk an çok bişey diyemedim ama bütün gece kafama taktım.Benim için bu ilçede oturmanın en büyük avantajı yeni evli olacağız ve kendi düzenimizi daha rahat kurarız diye düşünmem oldu.Yıllardır tek başıma kendi ailemden uzak yaşıyorum.Evlilik bile benim için oldukça zorlu bir fikirdi.Bir de şimdi bu durum beni çok huzursuz etti.Aslında bir sıkıntımız yok kv ve kp ile.Ama ben istemiyorum işte beni anlayan vardır aranızda sebeplerini tahmin eden sadece bir içgörü diyelim olabileceklere karşı.Ailemin de bu durumda sessiz kalacağını sanmıyorum bizi rahat bırakmalarını istiyorlar.Hiç birşey istemedim maddi olarak tabii istemeyince de bir sıkıntı çıkmadı ama isteseydim sıkıntı çıkacağını tahmin ediyorum mesela.Tavsiyelerinizi bekliyorum.Bunu nasıl önleyebilirim sizce?Şimdiden okuyacak arkadalara teşekkür ederim.
İşte ben de korkuyorum o yüzden çok zaman geçirmedik tamam ama benim işim insanlarla anlayabiliyorum neye nasıl tepki verebileceklerini tamamen tahmini.çok hareketliler mesela yaşlarına göre kvde de kp de.konuşacağım, konuşacağım da önce biraz endişemi azaltmam lazım yoksa elime yüzüme bulaştırıp daha kötü yapıcam işleri.Ah o korktukların oluyo yavrucum baştan açık açık konuşmak en iyisi.. nişanlın yanındaysa ne ala yok dinlemez ailem de ailem derse sende seviyorum ayrılmam dersen şinanay da şinanay tey tey tey... ben zorla 2 sokak ötede ev tuttuydum sonra ev almaya karar verdik beğendiğim yeri gidip ben almadan benden önce gidip ev alıp yerleşti.. şu an dipdibe evlerimiz ve bana diyo ki neden sen arka odada oturuyon bizim tarafa bakan yerde otursana.. ay gırtlağını sıkıcam bu kadının bigün tutamıycam kendimi... bu kadar yakınken bile bi de biz de kalın tutturmaları falannn öööğğğğkkkkk... ilk seneler çok kavga ettik bunların yüzünden çok saçma sebeplerden şimdi çok şükür kocam akıllandı ama 5 yıl geçti.. hala da maydanozlar gördüğün gibi.. aman diyim kendini meşgul etmeyi bilmeyen insanlara malzeme etme kendini baştan mesafeli ol
kesınlıkle konusun amaİşte ben de korkuyorum o yüzden çok zaman geçirmedik tamam ama benim işim insanlarla anlayabiliyorum neye nasıl tepki verebileceklerini tamamen tahmini.çok hareketliler mesela yaşlarına göre kvde de kp de.konuşacağım, konuşacağım da önce biraz endişemi azaltmam lazım yoksa elime yüzüme bulaştırıp daha kötü yapıcam işleri.
Ayy çok merak ettim niçin onun tarafına bakan yerde oturun istemiş ya sorsaydin keşke bi ?Ah o korktukların oluyo yavrucum baştan açık açık konuşmak en iyisi.. nişanlın yanındaysa ne ala yok dinlemez ailem de ailem derse sende seviyorum ayrılmam dersen şinanay da şinanay tey tey tey... ben zorla 2 sokak ötede ev tuttuydum sonra ev almaya karar verdik beğendiğim yeri gidip ben almadan benden önce gidip ev alıp yerleşti.. şu an dipdibe evlerimiz ve bana diyo ki neden sen arka odada oturuyon bizim tarafa bakan yerde otursana.. ay gırtlağını sıkıcam bu kadının bigün tutamıycam kendimi... bu kadar yakınken bile bi de biz de kalın tutturmaları falannn öööğğğğkkkkk... ilk seneler çok kavga ettik bunların yüzünden çok saçma sebeplerden şimdi çok şükür kocam akıllandı ama 5 yıl geçti.. hala da maydanozlar gördüğün gibi.. aman diyim kendini meşgul etmeyi bilmeyen insanlara malzeme etme kendini baştan mesafeli ol
Aynen canım sakince düşün nasıl kırmadan ve kararlıca konuşabilirim diye... inan ki bizimkilerde aynı tvyi acamasalar zırt bizi ararlar ota çöpe her şeye.. bi de kaynanamla kızı birbirlerini çok güzel gazlayıp yalan kurup oynarlar ben de şap gibi kalakalırdım.. en son 2 yıl önce bi olay oldu k.p. azcık da olsa insaflı adam eşime karın doğru söylüyo oğlum yalan söyleyen ablanlar demişti tabi ben o güne kadar doldurulup üstüne salınan bi kocayla tebelleş olan bi kadındım.. çok şükür eskisi gibi değil eşim.. ama onlar yediği b.ktan vazgeçmiyo... yine de k.p. de kendilerine benzettiler o da sırt çevirdi bana.. prensesim derdi bana bu evde bitane prenses var o da benim dedi görümcem (bu arada evli )kıskançlıkları o biçim kaynana da aynı adamı soğuttular benden şimdi kızım bile demiyo kamil şakir hööeeyy kime diyorum falan gerzek gerzek laflar.. bigün eşim bozmuştu ya baba ne biçim konuşuyosun insan gibi seslensen kız anlar kendine seslendiğini bakar demişti.. inan ki bunlar devede hatta mavi balinada kulak kalırİşte ben de korkuyorum o yüzden çok zaman geçirmedik tamam ama benim işim insanlarla anlayabiliyorum neye nasıl tepki verebileceklerini tamamen tahmini.çok hareketliler mesela yaşlarına göre kvde de kp de.konuşacağım, konuşacağım da önce biraz endişemi azaltmam lazım yoksa elime yüzüme bulaştırıp daha kötü yapıcam işleri.
Gelip gidip cama tıklıcak pencere açıksa perdeyi kaldırıp evin içine bakcak napıyonuz diye bi sürü saçmalık.. Allah bunların cinsinden vermesin kimseye çok zor çokAyy çok merak ettim niçin onun tarafına bakan yerde oturun istemiş ya sorsaydin keşke bi ?Hayır ne geçecek eline, senin ışığını odani gorunce
Aynen cnm katiliyorum herkesi ve her olayi bir tutmamali.bi kv mevzusudur aldibasini gitti.kotusu yok demiyorum ama. dediginiz gibi histerik bir. durum oldu kimse tanimadan hemen onyargiyla yaklasiyor.
Sozum meclisten disari ama daha tanisir tanismaz aile konusuna giren erkek ve kizlara cok kiziyorum nedir bu aileleri tanimadan mesafe cabalari o zaman kimsesiz erkek ve kizlari tercih edin
Ne kadar zor günler geçirmişsin değer mi işte ya sana böyle şeyler yaşatmalarına.Aynen canım sakince düşün nasıl kırmadan ve kararlıca konuşabilirim diye... inan ki bizimkilerde aynı tvyi acamasalar zırt bizi ararlar ota çöpe her şeye.. bi de kaynanamla kızı birbirlerini çok güzel gazlayıp yalan kurup oynarlar ben de şap gibi kalakalırdım.. en son 2 yıl önce bi olay oldu k.p. azcık da olsa insaflı adam eşime karın doğru söylüyo oğlum yalan söyleyen ablanlar demişti tabi ben o güne kadar doldurulup üstüne salınan bi kocayla tebelleş olan bi kadındım.. çok şükür eskisi gibi değil eşim.. ama onlar yediği b.ktan vazgeçmiyo... yine de k.p. de kendilerine benzettiler o da sırt çevirdi bana.. prensesim derdi bana bu evde bitane prenses var o da benim dedi görümcem (bu arada evli )kıskançlıkları o biçim kaynana da aynı adamı soğuttular benden şimdi kızım bile demiyo kamil şakir hööeeyy kime diyorum falan gerzek gerzek laflar.. bigün eşim bozmuştu ya baba ne biçim konuşuyosun insan gibi seslensen kız anlar kendine seslendiğini bakar demişti.. inan ki bunlar devede hatta mavi balinada kulak kalıraklına gelmiycek şeyler yaşadım film olsa yuh abartmışlar böyle film de olmaz dersin... mesafe iyidir.. iyi kaynanalar da efsane canım yok denecek kadar az.. ki tek evladı olan bi kadın hele bi de oğlan anası moralini bozmak istemem ama vaziyetler belli.. kaynanam sofrada yüzüme halt var gibi evlendin oğlum hani sen bizim yanımızda kalcaktın bize bakcaktın dedi dumur oldum bi de bi zaman sonra o kadar vazgeçirmek için uğraştım ne vardı bunda ayrılmadın nelerini gördük biz buna çakıldın kaldın dedi.. mosmor olmuştum sonra küsmüştüm 2 ay evime sokmadım... ilk evlendiğimizde 2 ay boyunca kocamla bir akşam başbaşa yemek yemişliğimiz yoktu. Her Allah ın günü gelirdi arkadan kocası damlardı gece yarısı giderlerdi bazen gitmez kalırlardı oooffff of ne günlerdi eşim kaç defa el kaldırdı bu yüzden.. kulağına küpe olsun bu düşkünlük hayra alamet değil
Napıcan canım insanlıktan nasibini almayanla... yine ben şanslıyım eşime erken dank etti ve hep söyler Allah razı olsun senden hakkını helal et başka kadın olsa asla yuvam falan kalmazdı benim. kimse çekmezdi ne ailemi ne beni diye.. yıllarca çekip eşi akıllanmayanlar var bi de.. aslında biraz saygı gösterseler baş üstünde tutarım ki kaynanam ne oyunlar çevirdi yine saygılıyım ve görüşmeye devam eşimin hatrı için...Ne kadar zor günler geçirmişsin değer mi işte ya sana böyle şeyler yaşatmalarına.
haklısınız evet ama daha çok yeni evli olacağız hani bi kaç yıllık evli olsak belki düşünülebilir ama bu böyle plan yapılıyor yangından mal kaçırır gibi ben daha kendi evimi düzemedim evi daha yeni tuttuk şimdi kendilerine ev tutma peşine düştüler.hak verin ki enteresan yani
Dipdibe oturuyorsunuz bide bizde kalın... Yuhhh artık Nasıl insanlar var yaaaaAh o korktukların oluyo yavrucum baştan açık açık konuşmak en iyisi.. nişanlın yanındaysa ne ala yok dinlemez ailem de ailem derse sende seviyorum ayrılmam dersen şinanay da şinanay tey tey tey... ben zorla 2 sokak ötede ev tuttuydum sonra ev almaya karar verdik beğendiğim yeri gidip ben almadan benden önce gidip ev alıp yerleşti.. şu an dipdibe evlerimiz ve bana diyo ki neden sen arka odada oturuyon bizim tarafa bakan yerde otursana.. ay gırtlağını sıkıcam bu kadının bigün tutamıycam kendimi... bu kadar yakınken bile bi de biz de kalın tutturmaları falannn öööğğğğkkkkk... ilk seneler çok kavga ettik bunların yüzünden çok saçma sebeplerden şimdi çok şükür kocam akıllandı ama 5 yıl geçti.. hala da maydanozlar gördüğün gibi.. aman diyim kendini meşgul etmeyi bilmeyen insanlara malzeme etme kendini baştan mesafeli ol
Amin canım ya bende de var o çatlaktan bi taneGelip gidip cama tıklıcak pencere açıksa perdeyi kaldırıp evin içine bakcak napıyonuz diye bi sürü saçmalık.. Allah bunların cinsinden vermesin kimseye çok zor çok
Biliyo musun her zaman ettiğim duam oAmin canım ya bende de var o çatlaktan bi taneRabbim bizi unutturacak dert versin onlara ne diyelim
Bu yorum çok iyi oldu benim çok teşekkür ederim.Haklısın nişanlımın tepkisine göre olayın boyutu değişken tabi.En kısa zamanda konuşacağım öncelikle kendim için çünkü dün ve bugün resmen kendimi yedim.Valla çizginin çek şimdiden. Evlenirken hiç birşey istemedim diyorsun. Bu çok iyi aslında. Ne kadar alışveriş o kadar samimiyeti arttırır. Şimdi sen evini tutmuştu hayırlı olsun. Ama bir dur, sevgilini çek kenara konuş. Buraya niye tasimiyorlar diye sor. Sadece şehri mi sevdiler yoksa burada yanlız kalmak istemiyorlar mi. Senin için mi senin peşine mi geliyorlar? Diye soracaksin. Eğer öyleyse neden yeni ilçeyi sevdik diye söylüyorlar niyetleri duygularını neden giriyorlar diye soracaksin.
Buradan yürüsün canım. İlçeyi sevdik diye taşınmak çok bariz bir yalan. Direk oğullarının peşine geliyorlar. Dolayısıyla oğulları ile bir hayat kurmak bir yaşam kurmak isteyen seni ilk elden bu durum etkiler. O sebeple sende söz sahibi olmalısın.
Senden bu süreçte beklentileri ne olacak. Ben anne baban ile çok sıkı fiki olmayı istemiyorum diye açıkça söyleyebilmesin. Ama tartışma çıkarip üste çıkmak amacıyla bu yorumunu kullanabilir. Bu tamamen nişanlım in karakteri ile ilgili. Seni anlamak ve ortak yol bulmak ister mi yoksa anlamadan gelip, bi şekil seni suçlu hissettirip veya haksız hissettirip kendi istediği olsun mu ister. Eğer ikinci gruptan ise hiç devam etme.
Yani sen bu tartışmaya baktin çok ciddi. O zaman ben beklemek istiyorum emin değilim şu anda diyip noktayı koyabilecek kıvamda olman lazım. Diğer türlü zor gibi.
Nasıl yani fikrin sorulmalıydı? Senin fikrinin durumuna göre yön verilmeli gibi mi? Mesela annen baban varsa abinin/kardeşinin yaşadığı yere yerleşecek gelinin fikrini mi alması lazım?
Aynı evin içi değil sonuçta. Şimdiden bu kadar ön yargılı başlarsan vay haline.
Merhaba arkadaşlar.bu benim ilk konum , kafam oldukça karışık ben mi yanlış düşünüyorum yoksa bu gerçekten önemli bir konu mu bilmiyorum.Fikirlerinize ihtiyacım var.Bu konuyu daha anneme bile anlatamadım biliyorum ki anlatınca ortalık daha çok karışacak.Kendi başıma çözmek istiyorum.
2 aylık nişanlıyım.Yaz başı düğünüz olacak.Ailelerimiz aynı memleketten aynı ilçeden .Biz işlerimiz gereği yakın bir il e yerleşeceğiz evlenince.Nişanlım tek çocuk kv ve kp emekli.Başka bir meşguliyetleri yok anlayacağınız.Kendi evleri düzenleri memlekette aslında ama nişanlım bizim oturacağımız ilçeyi anne ve babasının çok sevdiğini biz evlendikten sonra bizimle birlikte orada yaşamak istediklerini söyledi dün.Ev kiralayacaklarmış kendilerine bize yakın olacaklarmış oyalanacaklarmış falan.İlk an çok bişey diyemedim ama bütün gece kafama taktım.Benim için bu ilçede oturmanın en büyük avantajı yeni evli olacağız ve kendi düzenimizi daha rahat kurarız diye düşünmem oldu.Yıllardır tek başıma kendi ailemden uzak yaşıyorum.Evlilik bile benim için oldukça zorlu bir fikirdi.Bir de şimdi bu durum beni çok huzursuz etti.Aslında bir sıkıntımız yok kv ve kp ile.Ama ben istemiyorum işte beni anlayan vardır aranızda sebeplerini tahmin eden sadece bir içgörü diyelim olabileceklere karşı.Ailemin de bu durumda sessiz kalacağını sanmıyorum bizi rahat bırakmalarını istiyorlar.Hiç birşey istemedim maddi olarak tabii istemeyince de bir sıkıntı çıkmadı ama isteseydim sıkıntı çıkacağını tahmin ediyorum mesela.Tavsiyelerinizi bekliyorum.Bunu nasıl önleyebilirim sizce?Şimdiden okuyacak arkadalara teşekkür ederim.
Annem 1 saatlik yolda oturuyo o zamanlar 2 3 haftada bir gelir 1 gece kalırdım o da çok nadir.. kv.lerle haftada 3 4 bazen hergün görüşürdük yine de annemde kaldım ya niye orda yatmıyo muşuz da bilmem ne ölse arkasından (sevincimden) mevlüdünü ben okutcam o derece seviyorum yaniDipdibe oturuyorsunuz bide bizde kalın... Yuhhh artık Nasıl insanlar var yaaaa
Amin Amin Amin diyorum . Benimkiler su bir aydır pek telaşlı yoğun kızı evlenecek obur kızı doğuracak vs gelmez aramaz oldu bin şükür Rabbime çok huzurluyumBiliyo musun her zaman ettiğim duam oben akıllarına bile gelmeyim Allahım nolur diyorum
Annem 1 saatlik yolda oturuyo o zamanlar 2 3 haftada bir gelir 1 gece kalırdım o da çok nadir.. kv.lerle haftada 3 4 bazen hergün görüşürdük yine de annemde kaldım ya niye orda yatmıyo muşuz da bilmem ne ölse arkasından (sevincimden) mevlüdünü ben okutcam o derece seviyorum yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?