kv'nin aynı ilçeye yerleşmesi

Hera90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2016
201
240
33
Merhaba arkadaşlar.bu benim ilk konum , kafam oldukça karışık ben mi yanlış düşünüyorum yoksa bu gerçekten önemli bir konu mu bilmiyorum.Fikirlerinize ihtiyacım var.Bu konuyu daha anneme bile anlatamadım biliyorum ki anlatınca ortalık daha çok karışacak.Kendi başıma çözmek istiyorum.
2 aylık nişanlıyım.Yaz başı düğünüz olacak.Ailelerimiz aynı memleketten aynı ilçeden .Biz işlerimiz gereği yakın bir il e yerleşeceğiz evlenince.Nişanlım tek çocuk kv ve kp emekli.Başka bir meşguliyetleri yok anlayacağınız.Kendi evleri düzenleri memlekette aslında ama nişanlım bizim oturacağımız ilçeyi anne ve babasının çok sevdiğini biz evlendikten sonra bizimle birlikte orada yaşamak istediklerini söyledi dün.Ev kiralayacaklarmış kendilerine bize yakın olacaklarmış oyalanacaklarmış falan.İlk an çok bişey diyemedim ama bütün gece kafama taktım.Benim için bu ilçede oturmanın en büyük avantajı yeni evli olacağız ve kendi düzenimizi daha rahat kurarız diye düşünmem oldu.Yıllardır tek başıma kendi ailemden uzak yaşıyorum.Evlilik bile benim için oldukça zorlu bir fikirdi.Bir de şimdi bu durum beni çok huzursuz etti.Aslında bir sıkıntımız yok kv ve kp ile.Ama ben istemiyorum işte beni anlayan vardır aranızda sebeplerini tahmin eden sadece bir içgörü diyelim olabileceklere karşı.Ailemin de bu durumda sessiz kalacağını sanmıyorum bizi rahat bırakmalarını istiyorlar.Hiç birşey istemedim maddi olarak tabii istemeyince de bir sıkıntı çıkmadı ama isteseydim sıkıntı çıkacağını tahmin ediyorum mesela.Tavsiyelerinizi bekliyorum.Bunu nasıl önleyebilirim sizce?Şimdiden okuyacak arkadalara teşekkür ederim.

bu durumu sizin önleyebileceğinizi sanmıyorum...ama korktuğunuz gibi olmayabilir, bu sizin elinizde olabilir,mesafeli olun bunu başta nişanlınıza hissetirin!

Eşin ve ailesi çoktan planı kurmuşlar zaten.Eşin de istiyor muhtemelen.Eşin tek çocuk olduğu için zor olacaktır ayrılması.Ailesinden elektrik aldın mı?Kafayı taktığına göre hoşuna gitmedi.Birçoğumuz aynı ilçede,hatta çoğumuz da aynı binada oturuyoruz.Dua et de tek evladım deyip birlik oturmak istememişler.Belki mütevazi insanlardır,korktuğun gibi olmaz.

Özetle bittin sen.....

Tek çocuk. Emekli baba, ev hanımı anne. Belki de aynı mahallede aynı sokakta ev tutacaklar. Her Allah'ın günü sende bitecekler. İş çıkışı illa gelin diyecekler. Hani eşin de tek çocuk ya, onları yalnız bırakmak istemeyecek. Hatta bir yere giderken davet beklicekler. Etmezseniz kırılacaklar.... bundan sonra muhteşem 4 lü gibi beraber olacaksınız.

Burda ki kk hanımları yakınlıktan çok muzdarip.

Ben şehirler arası oturduğum halde yılda bi ya da iki ay benle geçirdiğinde kalp krizi geçircek kadar oluyorum. Ve evin tek çocuğu eşim. Benden oğlunu kıskanıyor.

Yani geleceğin kısaca tırttt. İnşallah bi kurtuluşun olur.

sadece bu fikir hoşuma gitmedi.Yani ne gerek var ki diye düşündüm.Dediğim gibi şimdilik bir sorunumuz yok ama neden anne babaya bağımlı olalım ki kendi düzenimizi rahatça kurmak varken.Zaten aileleri ihmal edecek insanlar değiliz ikimiz de.Hiç bilmiyorum kafam çok karışık.

işte tam olarak korkum bu bahsettiğin.

Çoğu kıza da evlenince ailesinden ayrılma fikri zor gelir,ailesinin yakınında olmasını ister.Ama zamanla evliliğe alışınca ailesinin uzakta olmasına da alışır.Sanırım eşine ve ailesine de zor geliyor.Biraz zaman geçse alışırlar aslında.Şu an oturdukları ev kendilerinin değil mi?Kurulu düzenlerini bozacak kadar çok bağlılar demek ki .

Peki tamam da sen necisin orda essek basi misin! Planlar yapiliyo falan.. gelin hanimin haberi yok. Asil bu durum ilk olarak senin hayatini etkileyecek. Herkes kafasina gore karar vermis. Boyle buyuk bi konuda bile "biz oyle istedik oyle yaptik" diyen bi aileden cekecegin var.
Dakka1 gol1!!!

Ben annemlerle de kv kp le de aynı şehirdeyim iki tarafla da ayda yılda bir görüşürüz küslük soğukluk vs yok yani huyumuz böyle. Belki sizinkiler de öyle olur.

bence de gıcık bir durum. sırf sizin için oraya taşınıyorlar. ilginç ama bunca yıldan sonra yaşadığın yeri, memleketini değiştirmekten hiç mi korkmuyorlar?sizler çalıştığınız için ve genç olduğunuz için kolayca yeni arkadaş bulabilirsiniz ama onlar yalnız kalacaklar ve hep sizinle olmak isteyecekler. nişanlınız da tek çocuk ve onları kıramayacak. bak bizim için geldiler, yalnız kalmasınlar vs diye sizi zorlar gibime geliyor.

ama işte böyle bişeyi nasıl dersiniz ki. şimdiden bizi istemiyor tribine girerler. umarım kendi istekleriyle vazgeçerler.

memlekette kurulu düzenleri olmaz olur mu var tabii ki . bi kaç aydır nişanlımın işi orda diye yanına gidiyorlar şimdilik geçici bir ev var bekar evi resmen orda onun yanında kalıyorlar falan.pek sevmişler öyle demişler.yerleşik düzenleri orada olsa ben oraya gelin gidecek olsam oralı olsalar insanları memleketinden kovacak halim yok o ayrı bi konu ama bu bana çok garip geliyor işte.

evet işte çok sinir bozucu di mi :S

Bence isin olumsuz yonene bakmamali pozitif dusun bence.kendinizi. yerine koyun dediginiz gibi tek evlat hemde yasli insanlar kendi islerini gorebiliyorlar illa sizin isinize karismak burnunuzda bitmek icin yakina geldiklerini dusunmuyorum.bi hastalik bi sìkınti duruminda hemen yardim alabilmek icindir diye dusuniyorum yakinda olanizin varligi bile onlari emin hissettireceklerdir.evlatlik vazifesi beklemeleri cok mu.yetistirdiler ama evlenince evlatlik vazifesi bitti mi yani.sadece esiyle evlenmiyinuz bi de ailelerinin sirumluluklarini aliyonuz.
Seni de anlamiyot degilim hani acaba diyorsun yaslu insanlar sonucda ustume mi kalir diyorsun yada her isime burunlarini sokarlar mi ya da yaslu ya biliyorum o turleri herseyi hesaplamazalr acaba h.sonu gec mi kalkarlar biyerlere basbasa mi gitmek isterler vs turden ama gonlunu ferah tut ins korktugun gibi olmaz nisanlini da zor durumda birakma kendini kapa sikilmis gibi hissetmesin bi de onun acisinda acimasiz ve onyargili bir izlenim birakirsin.
Bu benim fikrim katilir ya da katilmazsiniz herkesi bit tutmamak lazim...

açıkçası konuşmayı düşünüyorum ama nişanlımla.ne demeli nasıl demeli bilmiyorum.

haklısınız evet ama daha çok yeni evli olacağız hani bi kaç yıllık evli olsak belki düşünülebilir ama bu böyle plan yapılıyor yangından mal kaçırır gibi ben daha kendi evimi düzemedim evi daha yeni tuttuk şimdi kendilerine ev tutma peşine düştüler.hak verin ki enteresan yani

Off ne geregi var ya. Artik evlenmis gitmis bi rahat birakin. Kendileri de madem oyalanmak istiyor, muhtemelen emeklilerdir, cikin turlara katilin, degisik memleketler gorun, kendi yasitlarinizla planlar yapin. Yok illa oglunun dibinde bitip geline rahat huzur vermeyecekler.

Boyle tipler hep sunu mu dusunuyor acaba "hata ettik, o gobek bagini kestirmeyecektik".

Tabi karsilikli onunda senin endiselendigi az cok anlamasi lazim aradaki dengeyi ve mesafeyi ins o ayarlar. O
Amann ne bileyim ya kafam karisti ne zor isler bunlar ne sis yansin ne kebap diye paraliyrm kendimi resmennn :-(

güleyim mi ağlayım mı bilemedim bu yoruma :) yaşımız da küçük değil yani peşimizden koşsunlar çok huzursuz oldum çok

açıkçası konuşmayı düşünüyorum ama nişanlımla.ne demeli nasıl demeli bilmiyorum.
yani direkt gelmesinler felan diyemezsin bu işleri karmaşık hale getirir. annelerin böyle yapıyor olması beni tedirgin ediyor , sanki yalnız kalırlar ve bizden çok beklentileri olur. ben de onları yalnız bırakmak istemem ama bu süreçte olan ikimizin hayatina olur, sennle başbaşa kalamamaktan korkuyorum felan diye ağzını ara nişanlının. şimdi nasıllar peki çok müdahaleci, karışan tipler mi?

ben güzel şeyler yazamicim. evliliğin mahvolacak haberin olsun. millet kafasına göre plan yapmış sana sorulmamis bile. hani "oyalanacak" demissin ya nasil oyalanacak saniyosun. bu bence ayrılık sebebidir yine de sen bilirsin. bu küçük bi konu değil. ben senin yerinde olsam aileme bu durumu anlatir ailemin "ne o tasiniyomussunuz yeni evlililerin sokagina sebep?" diye göz dağı verirdim. sen bilirsin yine de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…