kv'nin aynı ilçeye yerleşmesi

Kendi ailemi düşünemiyorum çünkü yapmazlar böyle gereksiz bişey o konuda empati yapamayacağım.Ne yapayım peki tavsiyeni alayım?Koyvereyim gitsin öyle mi??
kopyverme inatlaş o zaman. "istemiyorum aynı ilçeye de." evlenmeden krizleriniz başlasın. Sanki uzakta olunca hiç dertleri sorunları olmuyor.
sorun çıkaracak aile dünyanın bir ucuna gitsen yine başına bela olur. Olmayacak aile de aynı apartmanda bir şey yapmaz.

İnsanlar kurulu düzenini, eşini dostunu, akrabasını, komşusunu bırakıp sırf oğlundan uzak kalmamak için peşinden gidiyorsa gelin olarak sizin çoooook çekeceğiniz var.

siz hiç zorlamamışsınız kendi hallerine bırakıp emrivaki yapmamışsınız tabi ki kötü düşüncelere kapılmazlar.Bizim de böyle olsaydı belki biz diyecektik ilerde daha yakın yaşayalım diye ama teklife fırsat kalmadı gördüğünüz gibi.

Bu çok yönlü bir konu. Benimkiler benden 10 saat uzakta yaşıyorlar. Bu durumda sorun yok mu? Olmuyor mu? Hayatımızdaki tek sorunun eşimin babası ve türevleri olduğunu bile söyleyebilirim. Bir insanın ruhunda varsa "oğlumuz" kavramı bu ister 10 saat uzakta, ister 1 ev uzakta olsun değişmez.
Ama bir insan da var özel hayatlara saygı duyuyorsa aynı apartman olsun yine değişmez. Bu tür insanlar kendini belli eder evlenmeye gerek yok. Ailesini sindiremiyorsa evlenmemek en kalıcı çözüm. Oğlunu alırım, anası beni ilgilendirmez kısmı olmuyor.

Arsiz yuzsuz piskin insanlarsa zaten mesafe koymak falan hikaye.oyleleri ne surattan ne tavirdan ne de laftan anlarlar.insani delirtirler sadece.oylelerine uzak da olsan yakin da olsan kolay gele ! Ama kendini bilen insanlarsa ben yakin olmalarini sorun olarak gormedim.

Canını sıkma, benimki de tek çocuk, baba emekli anne ev hanımı. Aynı yerde yaşıyoruz.

Nişanlıyken, ufaktan kıymete binmeye başladı oğulları. Oysaki eşim ayrı evde yaşıyordu ve ben onu ailesiyle vakit geçirmesi için yönlendirmeye başlamıştım ufaktan. Yine de "Oğlumu benden aldın" tipi laf sokmalı şakalara çok maruz kaldım.

Alttan aldıkça tepeme tepeme bindiler, mesafeli durdukça tüm aile tarafından "Soğuk gelin" ilan edildim.
Tebessümle sessizliğimi, kabul zannettiler, bir yerden sonra açık açık konuştum "Anne ben inciniyorum, bu yapıda birisi değilim, söyledikleriniz kırıyor" ... Bana "Biz bu yaştan sonra değişmeyiz, ayak uydurmaya bak" dediler. Şu hayatta belki de en nefret ettiğim şeylerden birisidir bir başkasına uyum sağlayabilmek için kendimi değişime sürüklemek... Yine sesimi çıkarmadım, "Saygı" dedim.

Evlendik, zırt pırt... Rahat bırakmazlar. Biraz zaman geçti "Oğlum sen zayıfladın mı? İyi bakamıyo mu sana"lar başladı.
Annesinin tek oğludur, gidelim özlemesin derim, yemek daha bitmeden çayı ocağa koymuştur çünkü gecenin bir vaktine kadar oturup çay keyfini onlarla yapacağız... Emrivakiler bilmem neler... Kırıcı espriler... Kaç kere uyardım ı - ıh olmadı.

Normal şartlarda, mesafeli ve kibar bir insanımdır ama baktım ki şartlar normal değil, dedim ki "Güm pat çat" olacaksın bunlara, ondan anlıyorlar zaar dedim. "Saygı çerçevesi içinde zorlayacaksın kızım, kibar kibar sokacaksın, şaka deyip sokacaksın"

Yine böyle "Yok oğlum zayıflamış, bakamadın oğluma" filan diyor
Dedim "Belki yaş itibariyle sizden geçmiş olabilir, ama normal bi evliliğin ilk günlerini bi düşün, oğlun neden kilo alamıyor olabilir acaba" gibi bi şeyler dedim. Hiç beklemiyormuş sustu kaldı. Bu da sonun başlangıcı oldu.

Şimdi bana bir şey diyeceklerse, 2 kere 3 kere düşünüyorlar. Gelmek için arıyorlar, emrivakilerini geçerli bir sebep saymazsam iptal ettirebiliyorum: "Siz böyle planlamışsınız annecim ama kusura bakmayın, başka zamana" diyebiliyorum. Artık eskisi kadar bile uğraşamıyorlar.

Kötü insanlar değiller, işte en önemlisi o. Oyunlu, yalanlı aile değil... Senin kvgil de öyle değilse, korkma, biraz sen huyuna biraz o huyuna anlaşılır gidilir. Bu kadar büyütme gözünde, müstakbel eşin seni ezdirmeyecek duruşta mı ona bak.

tamam işte,henüz aynı yerde yaşamamışsınız.belki iyi olacaktır.bu kadar önyargılı olup,kendinizi üzmeyin diyorum.

burada nişanlınızın duruşu,karakteri çok önemli.aile işlerine karıştırmazsa,sorun çıkmaz.aksi takdirde,dünyanın bir ucunda da yaşasalar,sizi huzursuz etmelerine müsaade edecek,karakterde bir insansa,yapacak bir şey yok

anladıgım kadarıyla nişanlınız ailesine düşkün ,düşkün oldugu kadarda bagımlı işte bu bağımlılık kısmı beni hep rahatsız etmiştir.düşkün olsun ailesine düşkün olan eşine çocugunda düşkün olur ama bağımlılık deyince durup düşün derim.
ben herzaman derim.uzak olucaksınnnn.. zırt pırt gelip gitmiycekler .tatlı gelicekler.
ama bence sen bu olayı tatlı dilinle çözersin.nişanlını yavaş yavaş işle.ne gerek var masraf biz zaten her hafta gideriz onlarda gelir tam düğün üstü gerek varmı diye inceden inceden işle ve bu fikri ona kabullendir.
uzakkk anacım uzaaakkkk dursunlar...

Son düzenleme:
şimdi oğulları orda yalnız diye yanında kalmaları çok normalde. evlendikten sonra kendi evleri kurulu düzenli varken, oraya gidip kirada oturmak nasıl bi mantık. oyalanacaklar kelimesine takıldım ben. neyle oyalancaklar gelinin huzuruylamı

bereket 1 defada anlamışlar :) (bu arada çook iyi demişsiin ) anlamayan çook kv -kp var.

sizi biliyorum bazı konularınızdan yazdıklarınızdan
ve belli görgülü bir insansınız kaynanasınız ama her kaynana da aynı değil siz biraz yeni jenerasyon kaynanası sayılanilirsiniz :)
görgü görgü görgü
çok öenmli işte bakın ne kadar ön yargılı olsalarda başta siz özgür bırakmıssınız ve bakın sonunda anlamışlar sizden zarar gelmeyecegını zaten kendılerı gelmek ıstıyorlarmıs ne güzel ne mutlu size

keske her kaynana sizin gibi olsa

Nişanlı kızımızı biraz korkuttuk ama ya bak belki iyi olur vs ama nadir bu. İkisi de emekli tasıncaklar evlerinden oyalanırlar bizimle sözü cidden berbat. Ben yaptım sen yapma derler ya herseye he deme

Aynen cnm katiliyorum herkesi ve her olayi bir tutmamali.bi kv mevzusudur aldibasini gitti.kotusu yok demiyorum ama. dediginiz gibi histerik bir. durum oldu kimse tanimadan hemen onyargiyla yaklasiyor.
Sozum meclisten disari ama daha tanisir tanismaz aile konusuna giren erkek ve kizlara cok kiziyorum nedir bu aileleri tanimadan mesafe cabalari o zaman kimsesiz erkek ve kizlari tercih edin

Benim kaynanamın 2 çocuğu daha olmasına rağmen yakamızdan biri gün bile düşmüyorlar. Ki seninki tek çocukmuş, muhtemelen soluğu sık sık sizde alacaklar haberin olsun..

Şimdi kalsınlar oğlumun yemeğini yapıyorum ütüsünü yapıyorum biz olmadan yapamaz modunda takılıyorlar.Ama kirada oturma kısmı çok garip ya çok.

son söylediğinize kesınlıkle katılıyorum
tabiki bi tek adamla evlenmekle olmuyor anası danası her şeyi çıkıyor
hasılı deiğiniz gibi uzakta da olsanız bitmiyor sorunlar bu seferde gelmişken aylarca kalma olayı oluyor
yakın olsa zırt pırt gelme olayı oluyor
yanı uzaklık yakınlıktan cok GÖRGÜ meselesi görgülü insanlara denk gelmek cok öenmli
ama onu da ben bulamadım

13 yıllık evliyim . Bu yıllar boyuncda kp kv ile aynı ilçede yaşadım.hiç bir sorun ile karşılaşmadım hatta bi ara aynı apartmanda oturduk taşındıklarında çok bozulmuştum. Bizden uzaklaşmak istiyorlar diye.. Nasıl düşünür yaklaşırsanı onu bulursunuz

Yani buna karışma gibi bir lüksün yok ki. Yasalar bile adamlara yerleşme hürriyeti verdikten sonra sanki aynı evin içinden bahsediyor gibisin.
Sınırlarını çizersin olur biter.

Ama bu mantıkla kayınvalide ve kayınbaba o ilçeye taşındıktan sonra yeni evli çift de başka ilçeye taşınsın ve sorun olmasın. Hatta yerleşme hürriyeti kapsamında yeni evli çift kayınvalide ve kayınbaba geldikçe başka ilçeye taşınsın, geldikçe başka ilçeye taşınsın. Bir süre sonra yorulup bırakırlar belki :)

Önceden konuşulup anlaşılsa neyse. Belki ona göre yeni evli çift de uzağa gitmezdi, aynı ilde kalmayı tercih ederlerdi, gelinin ailesinin de olduğu yerde. Ama son dakika golü olarak emrivaki yapılması kötü olmuş. Bu mantıkla gelin de "ben yurtdışında yaşamak istiyorum. Barselona'yı çok sevdim" desin o zaman. Onlar da "ama bu haksızlık" diyemesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…