Zaten yillardir kendi ailesinden uzaktan tek yasayan bir kadinsan evlilik ikili hayata duzene gecis bile seni zorlayacak evliliginin oturmasi esinle alismaniz birbirinize en az 1 yil surer , kotu anlamdan degil tabiki bu sure iyi anlamda yanlis anlama. Ama bana kalirsa kritik bir sure bu kimsenin sizin bu alisma evrenize burnunu sokmaya calismamasi lazim, en basitinden ikinizinde calistigini dusunuyorum kv kp yasli sikildiklari icin vede yapacak isleri olmadiginda surekli sizi gormek isteyecekler , hadi ugrasmayin evde yemek yapmaya deyip her aksam yemege cagiracaklar, her hafta sonu kocan gidelim diyecek zaten ilcedesiniz cok fazla yapilacak seyde yoktur onu bahane edip tum sosyal hayatinizin icine anne babasini sokacak. Adam resmen padisah gibi anne babasiyla hem birlikte yasamaya devam edecek sizin evde haremi gibi ozel hayatinizda sizin evde devam edecek. Beni yanlis anlama belki abartili yaziyorum ama cogu turk erkeginin kafasindaki mukemmel evlilik modelidir bu, ailesine ozellikle babasina yetiskin bir erkek oldugunu kanitlama pesinde hele birde karnina cocugu koydumu deme keyfine tam rustunu ispatlamis olur.
Bizim turk insanin da ve erkeginde ozellikle evlilige dair farkli bir bakis var evlilig iki insanin hayatlarini birlestirmesi yeni bir yola girmesi birlikte bagimsiz ikisine ait bir gelecek planlamasi gibi hic dusunmuyorlar. Bizimkilere gore evlilik daha cok erkek kisminin soyunun devam etmesi ve ureme cagina gelmis eli ekmek tutan er kisinin harama el uzatmamasindan ibaret. Yani evlilikte kadinin bir onemi rolu yok kadin sadece bir arac eh simdilerle eve parada getirirse cok daha iyi tabi ama kadin oyle sizin dusundugunuz gibi cokda onemsenmiyor evlilikte. Kadin babasinin verdigi kocasininda aldigi bir nesne gibi devlet eliyle o zamana kadar bagli bulundugu kutugunden soy agacindan bile koparilarak hic ait olmadigi bir kutuge gecirilen bir ureme araci kadin.
Es adayinin sana azicik saygisi olsaydi senin hayatini birlestirdigi insan gibi gorup gelecek hayatinizla ilgili ortak kararlari birlikte vereceginizi en azindan boyle bir dusunce oldugunu senle onceden paylasmasi gerektigini dusunurdu. Adam benim annem benim babam benim ailem sende benim aileme gelen bir kadinsin bizim aldigimiz kararlara uyacaksin demeye getiriyor. Yani adamin kafasinda yeni olusan kurulan bir aile birligi soz konusu degil, kendi evliligini anne babasiyla olusturdugu ailesinin bir uzantisi olarak goruyor.
Umarim yazdiklarim kotuleme seklinde anlasilmaz senide uzmek istemem ama gercek bu ne yazikki. Ben evliligmde basindan beri bu dusuncelerle savasiyorum ve muhtemelen olene kadar da savasacagim. Benim icin bir yetiskin evden universiteye gitmek icin ayrildiginda artik kendi bagimsiz yolunu cizmeye baslamistir ama bizim toplum nedense bunu kabullenemiyor.