Kv yüzünden oğlumun davranislari lütfen akıl verin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anlatıyorum açıklıyorum tamam annecim diyor ama sonra yine başa dönüyor oglumu onlara göndermedim bir süre esimle çok büyük kavgalar yaşadım bu yyüzden oda git oglum deyip gönderiyor ..

Siz neden gitmiyorsunuz peki onunla? Eşiniz haksız. Sizin aileniz çocuğuna küfür etmeyi hatta ona küfür etmeyi öğretseydi ne olurdu acaba? Böyle aile olmaz olsun.

Işte bu kondua da akıla ihtiyacım var ben ne yaparsam tatmin olmuyor nasil kaliteli zaman geçireceğini bilmiyorum
İlinizi bilmediğim için çok bir şey söyleyemeyeceğim. Fakat köye gidiyorsanız, alın çocuğu ufak ufak ormana girin. Varsa dağa tırmanın. Toprak kazın, çiçek ekin, ağaç ekin. Bir şeyleri biriktirin. Bir arkadaşım kul tüyü biriktiriyordu oğluyla. Kozalak varsa toplayın boyayın, internetten bakıp bir süs eşyası yapın oğlunuzla.

Maket oyuncaklar alın. Marangozda kolay tutturalabilecek tahtalar kestirin, birlikte küçük bir ev yapın yada o ne istiyorsa artık. Birlikte yaptığınız resimleri, eşyaları mutlaka duvarlara asın, masalara koyun, çerçeveletin. Bence öncelikle olumlu davranışları pekiştirmeden yanayım. Mutlaka değişim olacak. Olumsuzları hala engelleyemediyseniz bunun sonunda, mahrum bırakma yöntemine geçersiniz.

Köyde oturuyorum zaten evlerimiz birbirine çok yakın teşekkür ederim bu önerileri yapicam

Siz neden gitmiyorsunuz peki onunla? Eşiniz haksız. Sizin aileniz çocuğuna küfür etmeyi hatta ona küfür etmeyi öğretseydi ne olurdu acaba? Böyle aile olmaz olsun.
Önce bende giderdim bu kavgalar olalı gitmiyorum tabi benim ailem yapsa büyük kıyamet kopardi

Anası ne ki, oğlu farklı olsun, normaldir ona göre bu, nasılsa onu da o ana büyüttü.

Asla gönderme, küfür öğreniyor okuldan, arkadaşlarının annelerinden şikayet geliyor diyerek
Aynen öyle bugünden itibaren sonucu ne olursa olsun gondermeyecegm

Evet yine bır sozu vurgulayacagım..akıl yaşta degil baştadır..
Ahh ah.. Soylenecek cok şey var ama yok malesef..
Allah yardımcınız olsun

Ablamin kizina babaanne ve dedesi bildiginiz ana avrat kufur ogretti
Neymis cok guzel soyluyormus, cok hoslarina gidiyormus.
5 yasinda ana avrat kufur eden bir cocuk ve bununla hosnut olup kahkahalar atan bir dede, babaanne.
Ablam onunu alamadi o ayri eside sallamadi.
Fakat oyle insanlarla cocugumu asla yuz goz etmem.
Kufur aciz insan isidir
Birde buyuk olacak bu insanlar

Erkek çocuğu diye sövmeyi ve küfür öğretiyolar ya gidip o zihniyetin dilini kesmek istiyorum
Yeni evliyim eltimin oğlu da 8yaşlarındaydı ders yaptırıyodum yenge bu kaçtı dedi 7 dedim demez olaydım yengem y.. yedi dedi ve dedesi babannesi eşim ve kalabalıktı oda utançtan öldüm dedesi kızdı ama öğreten ananesi her sayıya bi küfür çok iğrenç 3yaşındaki başka torunu bir sövüyo ana babası internete koyuyo ...
Benim büyük kıza öğretmişler 2.5yaşında duyunca baygınlık geçirmişim lızdım çocuğuma bida demedi oda bana yetti ..

Kvne de uyuz oldum pnlara gidip geldikçe sen oğluna laf anlatamazsın senden kaçar oraya gider oğlunu kurslara falan yolla evde fazla durmasın kısacası babannesinden uzak tut böyle alıştıysa çok zorlanırsın anlattığım yeğen şimdi 14yaşında dilinde bi rap şarkı ama sözleri terbiyesiz gece gölgenin rahatına bak ın ayıplı bi versiyonu bide bize açıp dinletmeye kalktı annesi kızdı kaçmasa dövecekti hiç utanmıyo öyle öğretmişler küçükken kadın uğraşsada olmuyo yıllardır düzelmedi

Ne pis insanlar var seninle olan düşmanlığı yüzünden saygısız terbiyesiz bir çocuk yetiştiriyor bu nasıl bir kin
Benim esimde o kafada ben ona zamanında senin yetistirdigin oglumu görüyoruz demiştim ...o da bana inat böyle ogluma öğrettiğinis söyledi ..senin yetistirdiginide görüyoruz dedi oglumu yetiştiren sensin bir gun olur sana da küfür edecek daha dur dedim güldü geçti kadın ya ....

Bu etrafim hep boyle esimin köyü yani 4 yaşında çocuğa alkol verip faceye veren bile var düşünün durumun vahimligini artık.....

Şu dünyada ne çirkin insanlar var... Dilerim anne ile oğlunun arasını açmayı, çiğ kalbinin cezasını en ağır şekilde ödesin. O kadar kızdım ki kvye...

Bence bir pedagog ile görüşün; o size oğlunuza nasıl yaklaşmanız gerektiği konusunda yöntemler gösterecektir. Ayrıca eşiniz nasıl biri bilmiyorum ama onun da desteğini almanız gerekiyor bence. Birlikte gitmelisiniz pedagoga

Bu

Amin kardeşim amin.....zaten psikiyatr a gidiyorduk ama pedagog yoktu ilçede yeni gelmiş esime söyledim tamam gidelim dedi ...Benim tek derdim oglumu kurtarmak onların elinden mahvettiler cocugun terbiyesini. ..

Onlarla gorusturmeyin
Bayramdan bayrama siz oğlunuzla yüz göz olmayın arada babası kizsin yapmayacağı davranışlara

Amin kardeşim amin.....zaten psikiyatr a gidiyorduk ama pedagog yoktu ilçede yeni gelmiş esime söyledim tamam gidelim dedi ...Benim tek derdim oglumu kurtarmak onların elinden mahvettiler cocugun terbiyesini. ..

Eşinin destek olmasına çok sevindim

Sabırlı ol kızıp bağırma sevgiyle halletmeye çalış canım ona kızacağın zaman hep aklına şunu getir : bu onun suçu değil.

İnşallah çok güzel şekilde yoluna koyarsınız ben de bir anne olarak canı gönülden diliyorum

Malesef anneanne dedeler babaanne öyle cocuk onlari sevsin die her seye izin veemeler kural kaide bilmemeleri ogretmemeleri onlar icin sorun degil tek dertleri torunumuz bizi sevsin ve hepsi böyle inanin.. 9 yaş cocugu bunu artik anlayabilir konuşunca ama bu kural ve disiplin olayinin davranis haline gelebilmesi icin cok kucuk yaslarda sizin bu kurallari koymaniz kv ile keskin bit şekilde konuşma yapmanız gerekiyordu hoş muhtemelen yapmissinizdir ama dinlememistir yani bir de birak babaanneyi baba bile annenin hayir dedigine evet derse otorite boşluğu olur ve cocuk da bunu cok güzel kullanir
Cocukla ayri kv ile ayri ayri konusmaniz gerek bence tatli dille özellikle kvyle isin dogrusunu anlatmaniz gerek.
Kvye söz geçiremiyorsaniz oglunuzu gondermeyeceksiniz sizi sevmeme soz konusu olmaz siz annesiniz ve babayla da konusup annesinin sozunu dinlemesi gerektigini cocuga soylemesi lazim
Yani insallah konusmaktan anlarlar çünkü inatlasma olursa ters teper cocuk arsizlasir
Allah yardimciniz olsun isiniz cok zor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…