- 23 Mayıs 2014
- 658
- 518
- 123
- Konu Sahibi Yalnizbiranne
-
Ben anlatamadım anlamıyorlar çünkü yüzüne bile söyledim kaynanamın bu kadar uzun bizde kalma diye ama yok başa çıkamadım boşanıyorum bugün konuştuk hallettikMerhaba hanımlar.. Bu kaçıncı kv konum bilmiyorum. Belki bakış açımı değiştirecek, belki de benim aklıma gelmeyen cümleleri buraya yazıp bana yardımcı olacak biri çıkar ümidiyle yazıyorum. Eşin bugün annesiyle konuştu, annesi bize gelmek istediğini söyledi. Eşim de gel dedi.annesi şimdi 2 kaynım ve kp ile birlikte bize 5 dakikalık filan yürüme mesafesinde oturuyor. Kaynımın biri çok huysuz annesine çok laf söylüyor aslında kısmen de haklı kv insanı çıldıracak duruma getiren, çileden çıkaran biri. Hayatımda hiç görmediğim cinsten zor bi insan. 1dakika bile susmaz, sessiz geçen bir anı bile yok neredeyse. O kadar bommmmboş saçma sapan konuşuyor ki duymazlıktan da gelsem gülüp geçiyim de desem bi süre sonra kafam kaldırmıyor. Tanımadığım bir sürü insanı anlatır o hamileymiş, bu nişanlanmış, şunun amcası ölmüş. Kim onla konuşsa her cümlesini anlatır. Evimin her yerini çekmecelerimi dolaplarımı kurcalar yiyecek, giyecek, deterjan, eşya ne varsa ister. Bi ara çantama cüzdanıma kadar kurcalıyordu. Başta ses çıkarmadım ne diyeceğimi bilemedim. Zamanla rahatsız olduğum şeyleri söylemeye başladım ama yine de yeterince pat pat söyleyemiyorum o yapmaya utanmıyor ben söylemeye utanıyorum. Bizde kalmaya bayılıyordu evlendiğimizin 3.günü kalmaya başladı evi var yatağı var hiç bir sebep yok çok üzülmüştüm eşimle hiç yalnız kalamadık diye çok ağlamıştım. Eşime söyledim ilk günlerimiz kalmasın diye. Napiyim annemi evden mi atiyim dedi. Annesi hayatımda gördüğüm en çok soru soran insan. Her şeyi ama her şeyi sorar ne olduğunu bildiği şeyleri bile elli kez sorar insanı bıktırır.hayatta 1 bardak bile kaldırmaz yemek iş her şeyi benden bekler kabul etseydim çorabını pijamasını bana giydirecekti.kendisi kaynana yüzü görmemiş bu yaşa kadar annesiyle yaşamış. En son ev taşıdığımız zaman bana sormadan yatılı geldi. Ona da eşime de bağırdım yatılı istemiyorum huzurum bozuluyor dedim ikisine de. Sonra eşime defaaaalarca söyledim annen çok konuşuyor kafam kaldırmıyor, huzursuz oluyorum aramıza yansıyor biz kötü oluyoruz kalmasın dedim. Şimdi hamileyim isteyerek olmadı o da. çok zor geçiyor kendime yetemiyorum. Sürekli gelip kalma mevzusunu açıyor annesi. Eşim virüs var gelme dedi daha önce. Bugün de kaynım la kavga etmişler kaynım onlara git demiş eşim de gel dedi. O gelince her an sıkıntıdan patlayacak gibi hissediyorum. Eşime de annesine de daha ne diyebilirim ki birlikte kalmak istemediğimi anlatmak için?
Asssla anlamaya çalışmaz. Varsa yoksa kendi keyfini düşünür onun gönlü hoş olsun da isterse ben rahatsız oliyim hiç önemli değil ona göre. Hep eşime yüklendim şimdi bazen vicdan azabı çekiyorum. Bazen diyorum bi daha şikayet etmicem ona ama sıkıldığımda yine ona yansıtıyorum ister. aramızda ne kadar huzursuzluk oldu onun bu bizle iç içe olma hevesi yüzündenKv bunu anlayip geride durması gerekir. Eşine yüklenme, yazik ya arada kaliyorlar hep. Annesi cünkü. Kıymetlisi.
İyi ki onun aklıyla hareket etmemişsiniz. Yoksa rutine binerdi hep beklerdiAllahımm bu kalma merakı nedir ya. Benim k. Valide de ilk zamanlar çağırıyodu cumartesi gidip kalıp pazar sabahı kahvaltı yapacakmış yarım saatlik yol anne geliriz sabah kahvaltıya diyodum. Gece oğluyla gelini yan odada yatınca evcilik oynadığını filanmı hissediyorlar acaba
Alışmak hiç içimden gelmiyor. Çok mutsuz oluyorum onla vakit geçirdiğim her anGelen adama kaç kişi gelme der anlayış yok anlayış...Bence olaya alışmaya bak artık alışmadıkça sana dert olacak...
Eşinizin anneannesi corona olmuştu şuan durumu nasıl. vefat ederse bize yerleşir demiştiniz evi yaşlı anneanne mi çekip çeviriyordu. Bence eşiniz boşanmaz boşanması demek o eve geri dönmesi demek olur ki dediğinize göre bir gün zor katlanıyor
Evet benimde en sinir olduğum şey kayınvalidem dul iki oğlu var ikimizde birlikte yaşamaya kabul etmediğimiz için güzel bi ev tuttuk dayadık döşedik. Arabayla 5 dk mesafede oturuyor ve oğullarında yatılı kalmaya bayılıyor gece 1 de 2 de arar ağlar başım ağrıyor belim ağrıyor diye çağırırı oğullarını. Sürekli bizde kalmaya çalışır. Bişey söylediğimiz de de eşlerden aynı cevap annemi sokagamı atayım ya evi var evi gitsin evinde yatsın. Değişmez anlamaz naparsak yapalım biz kötü oluruz yapacak birşey yokMerhaba hanımlar.. Bu kaçıncı kv konum bilmiyorum. Belki bakış açımı değiştirecek, belki de benim aklıma gelmeyen cümleleri buraya yazıp bana yardımcı olacak biri çıkar ümidiyle yazıyorum. Eşin bugün annesiyle konuştu, annesi bize gelmek istediğini söyledi. Eşim de gel dedi.annesi şimdi 2 kaynım ve kp ile birlikte bize 5 dakikalık filan yürüme mesafesinde oturuyor. Kaynımın biri çok huysuz annesine çok laf söylüyor aslında kısmen de haklı kv insanı çıldıracak duruma getiren, çileden çıkaran biri. Hayatımda hiç görmediğim cinsten zor bi insan. 1dakika bile susmaz, sessiz geçen bir anı bile yok neredeyse. O kadar bommmmboş saçma sapan konuşuyor ki duymazlıktan da gelsem gülüp geçiyim de desem bi süre sonra kafam kaldırmıyor. Tanımadığım bir sürü insanı anlatır o hamileymiş, bu nişanlanmış, şunun amcası ölmüş. Kim onla konuşsa her cümlesini anlatır. Evimin her yerini çekmecelerimi dolaplarımı kurcalar yiyecek, giyecek, deterjan, eşya ne varsa ister. Bi ara çantama cüzdanıma kadar kurcalıyordu. Başta ses çıkarmadım ne diyeceğimi bilemedim. Zamanla rahatsız olduğum şeyleri söylemeye başladım ama yine de yeterince pat pat söyleyemiyorum o yapmaya utanmıyor ben söylemeye utanıyorum. Bizde kalmaya bayılıyordu evlendiğimizin 3.günü kalmaya başladı evi var yatağı var hiç bir sebep yok çok üzülmüştüm eşimle hiç yalnız kalamadık diye çok ağlamıştım. Eşime söyledim ilk günlerimiz kalmasın diye. Napiyim annemi evden mi atiyim dedi. Annesi hayatımda gördüğüm en çok soru soran insan. Her şeyi ama her şeyi sorar ne olduğunu bildiği şeyleri bile elli kez sorar insanı bıktırır.hayatta 1 bardak bile kaldırmaz yemek iş her şeyi benden bekler kabul etseydim çorabını pijamasını bana giydirecekti.kendisi kaynana yüzü görmemiş bu yaşa kadar annesiyle yaşamış. En son ev taşıdığımız zaman bana sormadan yatılı geldi. Ona da eşime de bağırdım yatılı istemiyorum huzurum bozuluyor dedim ikisine de. Sonra eşime defaaaalarca söyledim annen çok konuşuyor kafam kaldırmıyor, huzursuz oluyorum aramıza yansıyor biz kötü oluyoruz kalmasın dedim. Şimdi hamileyim isteyerek olmadı o da. çok zor geçiyor kendime yetemiyorum. Sürekli gelip kalma mevzusunu açıyor annesi. Eşim virüs var gelme dedi daha önce. Bugün de kaynım la kavga etmişler kaynım onlara git demiş eşim de gel dedi. O gelince her an sıkıntıdan patlayacak gibi hissediyorum. Eşime de annesine de daha ne diyebilirim ki birlikte kalmak istemediğimi anlatmak için?
Şaşırdım sevindim çok sağolun.etrafımdaki insanların duymadığı merhameti hiç beni tanımayan birinin duyması da güzel keşke eşim de anlasaydı benim için bir şeylerin kolay olmadığını. Allah dağına göre kar verir diye ben de söylüyorum da yine de kaldıramıyorum bu karakterde bi kadını. Mutlaka bi sebebi vardir bana katacağı bir şeyler vardır diyorum da yaşama sevincim gidiyor elimden hepAslında hafızam berbarttır ama sizin konunuz baya bi etkiledi haketmediğiniz düşündüğüm şeyler yaşıyorsunuz. Allah eşinize akıl fikir versin. Allah dağına göre kar verirmiş her insanın çekebileceğini şeyler değil yaşadıklarınız.
Sizinki de duygu sömürüsü yapan cinsten. Böyleleri gelini normal zamanda bıktırıyor beklentileriyle, dert yanmalarıyla. Sonra gerçekten ihtiyacı olunca da içinden gelerek yapmaz artık insan. Benimle aynı durumda olan birine ne desem bilemedim zor biliyorum. Bi arkadaşım demişti ki o onun oğlu bırak on kere mi arıyo arasın, bi şey isterse istesin çağırırsa çağırsın. Yeter ki seni rahatsız etmesinler demişti. Biraz rahatlatmıştı beni o zamanEvet benimde en sinir olduğum şey kayınvalidem dul iki oğlu var ikimizde birlikte yaşamaya kabul etmediğimiz için güzel bi ev tuttuk dayadık döşedik. Arabayla 5 dk mesafede oturuyor ve oğullarında yatılı kalmaya bayılıyor gece 1 de 2 de arar ağlar başım ağrıyor belim ağrıyor diye çağırırı oğullarını. Sürekli bizde kalmaya çalışır. Bişey söylediğimiz de de eşlerden aynı cevap annemi sokagamı atayım ya evi var evi gitsin evinde yatsın. Değişmez anlamaz naparsak yapalım biz kötü oluruz yapacak birşey yok
Esimin annesi fıtık ameliyatı olmuştu. Hastane ve ev ihtiyaçlarını bir kenara bırakın, pansumanini bile eşim gidip yapıyordu. Evde kp var, üni mezunu gorumcek var. Kardeşin neden yapmıyor diye sorduğumda annem ona güvenmiyor dedi. Sadece batikon sürmenin nesine güvenmiyorsa. Hatta KV hanim evde maske takacakmis, sizin evden getirin demişti gorumcek. Ya maske dediğin üç sene önce 5-10 lira bir şeydi. Bu nedir yani.Evet benimde en sinir olduğum şey kayınvalidem dul iki oğlu var ikimizde birlikte yaşamaya kabul etmediğimiz için güzel bi ev tuttuk dayadık döşedik. Arabayla 5 dk mesafede oturuyor ve oğullarında yatılı kalmaya bayılıyor gece 1 de 2 de arar ağlar başım ağrıyor belim ağrıyor diye çağırırı oğullarını. Sürekli bizde kalmaya çalışır. Bişey söylediğimiz de de eşlerden aynı cevap annemi sokagamı atayım ya evi var evi gitsin evinde yatsın. Değişmez anlamaz naparsak yapalım biz kötü oluruz yapacak birşey yok
O kadar üzülerek okudum ki.. Oğlunu evlendirmiş ama evde bi hanımı var acaba rahatsız ediyor muyum diye düşünmemiş.sonra da gelinden sevgi saygı beklerler. Doğumuma iki ay var yok eşimle tartışıyorum önceki gibi olmasın gelmesinler diye ama sizin yorumunuzu okuyunca korktum yine gelirler ama ben eski ben olmucam bu sefer içime atıp kendimi yıpratmicam ayrı bi odada dururum gitmesi için elimden geleni yaparım eğer annemin evinde değil kendi evimde doğum yaparsam. Sizinle oturup konuşmayı çok isterdim birbirimizin halinden anlarız etrafımda benimki kadar düşüncesiz eş ailesi olan yok kimseye derdimi anlatamıyorum da. Sizin için gerçekten üzüldüm Allah yardım etsin laf olsun diye demiyorumEsimin annesi fıtık ameliyatı olmuştu. Hastane ve ev ihtiyaçlarını bir kenara bırakın, pansumanini bile eşim gidip yapıyordu. Evde kp var, üni mezunu gorumcek var. Kardeşin neden yapmıyor diye sorduğumda annem ona güvenmiyor dedi. Sadece batikon sürmenin nesine güvenmiyorsa. Hatta KV hanim evde maske takacakmis, sizin evden getirin demişti gorumcek. Ya maske dediğin üç sene önce 5-10 lira bir şeydi. Bu nedir yani.
Ocak ayındaki büyük depremde de eşim diyor ki annemleri çağırayım bizde kalsınlar.yahu aynı sehirdeyiz, bizde kalmalarının mantığı ne? Depremse herkese deprem.yok neymiş anası korkuyormus. Evde üç kişiler, neyden korkuyor? Üstelik ben lohusaydim, ilk çocukta beni mahvettiler,ikincide kesinlikle istemiyorum dediğim halde defalarca geldiler, bir de yatılı kalacaklarmis.yok ya. İnsan der ki eşim çocuğum zarar görür, yok o anasını düşünüyor, düşünecek ne olduysa sanki
Gerçekten zor geçiyor eşim de görüyor halimi. Ama düşüncesizlik tavan onda da annesinde de. Bi de normal insanlar gibi davransa gene amenna ama çekilecek dert değil kendi kocası çocuğu çekemiyorAllah sabır versin vallahi.. Blöf yap bnce ağrım var kimseyi kaldıramam de
İşin ilginç yanı ben bunlara suratımı asmaktan başka tepki vermiyorum, sadece kendi kendimi yiyorum. Yani tepki verirsem çok abartmış olurum, yanlış olur gibi hissediyorum. Niye bilmiyorum ama böyle. galiba bende bir problem var, çözemedim. Bu arada eşim çok abarttigimi söylüyor. Bir de yazdıklarım yasadiklarimin çok az bir kısmı. Bunu bilin ,kendiniz için sakin kalmaya calisinO kadar üzülerek okudum ki.. Oğlunu evlendirmiş ama evde bi hanımı var acaba rahatsız ediyor muyum diye düşünmemiş.sonra da gelinden sevgi saygı beklerler. Doğumuma iki ay var yok eşimle tartışıyorum önceki gibi olmasın gelmesinler diye ama sizin yorumunuzu okuyunca korktum yine gelirler ama ben eski ben olmucam bu sefer içime atıp kendimi yıpratmicam ayrı bi odada dururum gitmesi için elimden geleni yaparım eğer annemin evinde değil kendi evimde doğum yaparsam. Sizinle oturup konuşmayı çok isterdim birbirimizin halinden anlarız etrafımda benimki kadar düşüncesiz eş ailesi olan yok kimseye derdimi anlatamıyorum da. Sizin için gerçekten üzüldüm Allah yardım etsin laf olsun diye demiyorum
Allah sizi seviyordur bence. Çok iyi düşünceli yumuşak yüzlüsünüz. Onun verdiği imtihanı geçiyorsunuzdur bu şekilde ama çok ta yıpratıcı sinir bozucu. Ben kendi adıma ne ahiret için pek umutluyum ne dünya için. Yok ta diyemem ama kendi yaptıklarımı düşününce aklıma peygamberimizin bir sözü geliyor. 'ahirette bazı zalimler mazlumlardan alacaklı çıkacaklardır' demiş. Sahabeler de nasıl zalim mazlumdan alacaklı çıkar diye şaşırmışlar sormuşlar. Efendimiz 'mazlum zalimin aleyhinde o kadar ileri gitmiştir, o kadar konuşmuştur ki mazlumun yaptığı zalimin zulmünü geçmiştir' demiş. Hakikaten ben de o kadar konuştum ki hakkında.eşimle çok kavgalar ettim. Benim de böyle yapmam hiç doğru olmadı yaniİşin ilginç yanı ben bunlara suratımı asmaktan başka tepki vermiyorum, sadece kendi kendimi yiyorum. Yani tepki verirsem çok abartmış olurum, yanlış olur gibi hissediyorum. Niye bilmiyorum ama böyle. galiba bende bir problem var, çözemedim. Bu arada eşim çok abarttigimi söylüyor. Bir de yazdıklarım yasadiklarimin çok az bir kısmı. Bunu bilin ,kendiniz için sakin kalmaya calisin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?