Kv memnuniyetsizliği

Bununla devam edersen , burda çok konu açarsın. Derdinde bitmez

Allah aşkına şu aileyle ne saadeti olacak Strobe? Daha söze geldiklerinde başlamışlar bir şeyleri laf etmeye. İyi niyetli insanlar noksan görseler bile görmezden gelirler, kötü olsa bile önüne konanlar teşekkür edip bir şey demezler.
Benim annem bana rağmen susmazdı, ben asla susmam da ola ki perde indi gözüme, saftirikliğim tuttu diyelim; annem benim yerime açığı kapatır.
Aldatma falan varsa zaten olacak gibi değil. Baştan yanlış zaten.

Ya insanlarda nasıl bı özgüven var ya, ben o kayinvalidenin yerinde olsam hiç ikram hazirlanmasa bile, sadece benim goturdugum Nisan tatlısı olsa bile, açlıktan şekerim düşse bile, kendimi zar zor lokantaya atsam bile ağzımı açıp söylemem onlara. Aksine herşey çok güzeldi derim. Ama işte böyle de eziliyorum orası ayrı qma annene uzulrum ya bana bu şekilde söylense çok çok üzülürdüm ağlardım. Ne gerek vardı şimdi kalp kirmaya

Abartmayın siz de ya bir şeylere karşı çıkamadım diye yalancı çıkarmak ne alaka

çünkü okumuş, diş hekimi olmuş, mesleği eline almış güçlü bir kadın bunların kendine yapılmasına izin vermez. Ne kendine saygısızlık eder, ettirir. Ne de ailesine.

Yüzlerine bir şey demez, beni çeker konuşurdu annem "Kızım bir daha düşün" diye. Yüz göz olmazdı hiç, diyeceğini kibarca der çekilirdi. Neticede son sözü ben söyleyeceğim için girmezdi araya bu ayrı. Bi de kız aileleri erkek ailelerine nazaran hep daha alttan alıyor gözlemlediğim. Burada hangi konuyu okusam kız aileleri daha derleyip toplayan, yapıcı davranan oluyor.(Dövse de sövse de kocandır diyen bilinçsizler hariç). Biraz da onu vurgulamak istedim.

Anneme bırakmazdım bile ben. Saftiriklik tutacak bir şey de yok, aksine göz açtırır bu davranışlar. Rahatsız etmiş ki konu açmış zaten. Ha yüzüğü atabilir mi o kısım muamma çünkü adam aldattığı halde devam etmiş.

Allah yardımcın olsun kayinvaliden şimdiden böle konuşuyor ve nişanlım destekliyorsa evlendikten sonra vayy haline gümbür gümbür geliyorlar bnden söylemesi

Ne yapacağın çok belli 'siz görmüşünü bulun o zaman, misafir gittiği evin ikramını eleştirecek kalp kıracak kadar görgüsüz insanlarla ailemi muhattap edemem' diyeceksin. Sen sağ onlar selamet.

Olmaz bu aileden, ailene de kendine de yazık etme.

Valla Strobe, nedense hep alttan alma kadına düşüyor. Niye?
Benim akrabamın sözüne başka bir şehirden geldi erkek tarafı. Akrabam tuttu türlü türlü yemekler hazırladı, dünyanın pastasını tatlısını yaptı. Neymiş, şehir dışından geliyorlarmış. Ben fazla özeni de gereksiz buluyorum. Özellikle de değmeyecek insanlara karşı olanlara karşıyım. Bence gelen kişiler asla değecek tipler değillerdi.
Yani bir de ikramlarınızı hiç beğenmedik, aç kaldık, beceriksizsiniz diye kız tarafı erkek tarafına deseydi ne olurdu, bir düşünsene. Benim bildiğim erkek anneleri ağıtlara oturur, oğlunu fiştikler o işi bitirirdi. Yalan mı?
Yani söz, nişan bile olmasa birinin evine misafirliğe gittiğinde önüne konana açıkça laf edilir mi ya? Bana göre çok aşırı kötü bir davranış.

Bir söz istemede bu kadar olay çıkacaksa ilerisini düşünemiyorum bile bu kadın ile.Erkek annesi kv olarak yazıyorum.

Çok kızdım bu terbiyesiz kadına.Nedir söz bu.Ne olacaktı.Bizde gittik söze masada pasta vb.Sözü kestik geldik.Aklımın köşesinden geçmedi en ufak bir şey, yok şöyle hazırlanmış falan filan.Hepimiz meslek sahibi insanlarız ayrıca.Daha neler okuyacağız burada.
Ama işte bu halede bakın gençler getirdi bu işleri sosyal medyada paylaşa paylaşa, yok söz yok nişan yok bebek belli oldu partisi yok bilmem ne...Her şey artık sosyal medya için yapılır hale geldiBana kızacaklar hemen ama işte sonuç bu

Oturun önce söyleceklerinizi iyice düşünün yazın hiç bir şeyi atlamadan
"Benim nerede nasıl davranacağını çok iyi bilen pırlanta gibi annem babam var beni okuttular diş hekimi oldum.Onlara yapılacak hiç bir saygısızlığı terbiyesizliği hoş göremem ve izin vermem.Siz kendinizi Osmanlı hanedanından falan mı sandınız.Hoş oradan olsanız bu saygısız ve terbiyesiz cümleleri anneme kurmazdınız. Benim ailem sözümüz için olması gerekeni fazlası için yaptılar.Size çok bile olduğunu anladım.Ailenizde akıllı uslu insanlar vardır mutlaka anneme söylediklerinizi onlara söyleyin bakalım size hak veren olacak mı.Sizin gibi bir aile ile annemi babamı muhatap ettiğim için onlar adına çok üzgünüm.Size de güle güle.İnşallah bu yaşananlardan ders alırsınız.....

Size herkes tarafından çok güzel yorumlar yapılmış.Aslında diş hekimi akıllı bir genç olarak bunları iyice okuyup sindirip gereğini yaparsınız inşallah

Patriyarkal sistemin sonuçları işte. Tasvip ettiğimden söylemiyorum, olanı söylüyorum, genel tutum böyle yani.
Çoğu kv fişteklerdi. :) Ama kız tarafı anneleri böyle olmuyor işte, daha yapıcı aman kızımıza laf söz olmasın mantığından biraz da belki.
Yok çok ayıp yapılan zaten, insan gittiği yerde ne yediğinin-yemediğinin hesabını tutmaz, lafının edilmesi çok çiğ bir davranış.

ayrıl

Strobe, yemekten kıl çıksa bile gık demezdim ben olsam ortamda. Yani sonra evde kimse yokken annemle ayy ne pasaklılar derdik, biraz dedikodu dönerdi. Ya ama adamların yüzüne yüzüne de denmez.
Ayy valla içim şişti, her türlü olayı erkek tarafı çıkarıyor, onu fark ettim. Altınlara çöken bunlar, eve gelip çöken bunlar, her şeye karışan yine bunlar, kadının 9 ay karnında taşıdığı bebeğine isim koymaya kalkan yine bunlar. İmdaaat diye bağırasım geldi.

Görgüsüz bir aileyle akraba olmak ister misin? Anneni babanı yok sayan bir aile . Siz gormemissiniz kızım gelsin yapsın diyen bir aile . Böyle ayaginin altında ezmis seni ve aileni . Ben olsam ne mi yapardim gider evlerine hadsiz insanlara had bildirir sumugumu bile atmazdim . Kayınvalidem bir kere yuksek sesle annemle konuşmaya calisti düğünden iki gün önceydi bağırarak anneme kapat şu telefonu kimse sana sesini yükseltemez dedim o sesini indirdi . Bu dünyada kimse ama kimse aileme hakaret edemez. Ben olsam önce beni doğuran büyüten aileme saygı duymayan insanlara gereken cevabı verirdim

Herkes açardı ağzını demiş konu sahibinede aldatmayı kabul eden bunu da kabul eder ne varki bunda.Sonuçta erkek tarafı aldatıldı ayrılmadı diye bakıyor olaya üstüne buda gider yani kızacak birşey yok yorumumda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…