Kv kışları kalacak yer konusu-devam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yok hayır engelli değiliz sadece eşimde ve çocuğumda engel teşkil etmeyen doğumsal anomali var

Diger konunuzu da okudum esinizde sizinle ayni fikirdeymis. Baska bir çözüm mutlaka bulunmali. Esinizin yerine koydum ben kendimi zaten annesi tarafindan buyutulmemis, pek sevgi gormemis. Simdi de yine annesi yuzunden esi ondan bosanacak, cocuklari da alip gidecek. Sizin icinde cok zor. Gorumceleriniz neden almiyor annelerini yanina? Sizden once onlara düşer bakmak diye dusunuyorum ben. Bakmiyorlarsa da sizin baska ev tutma fikrinize destek olsunlar. Yazik gunah degil mi durduk yere bir yuva yikilacak.

Geçen bir yerde okumuştum. Bir psikolog soruyor neden fedakarlık kelimesi annelere yüklenmiş? Neden fedakarlık yapmak sadece annelerin görevi diye? Eşinizin yapmadığı fedakarlığı siz asla yapmayın. Belli ki çok hassas çok iyi niyetlisiniz. Bahtınız hep açık olsun doğru bildiğinizden şaşmayın

Neden sırayla bakılmıyo hem kadının parasını onlar alsın hemde sekiz seneden bu yana siz bakın eşinizle hemen boşanmayı konuşmayın önce kayınvalidenizin bakım konusunu halletmeyi konuşun derim geldiğinde ne kadar kalıyor kaldığı sürece de sırası ile bakın en azından

bosanmayı gözüne alıcak kadar gözün kara ama kocanla kavga etmete korkuyorsun

tatili iptal etmem hicbir elti zaten aramaz getir kaynanayı diye bu kafayı gec
madem otele gitme fikrin vardı en basta cagarmam cagardın maden dersin kyananaya benimde tatilim bu evde kalıcak halım yokya deyip alır kocanı cocugunu giderdin ,,

kaynana hem diyosun köy kafalı kadın hemde senin yzunden degil oglun yuzunden diyorsun koz eline gecmis farknda degilsin
dicektin ben böyle evime sürekli misafir istemiyorum yanlız anneme hizmet etmedin sizede edemem bu kadar basit en az 10 sene küser sende rahat edersin :))

Görümcelerim bakmak istiyor abi yollamıyor.Şimdi onlar da diyorlar ki madem paranı yiyor baksın sana

Ben 8 senedir bakmıyorum bende ara ara kalıyor aslında eski konuda herşey ayrıntılı yazıyor

Zaten kendisi de çalıştığı için kendisine nafaka alamaz. Sadece çocuklar için alır.

Parasini kim yiyosa kadina o baksin. Bakmiyolarsa alon kartini tutun bi bakici kadin bi omur sizdw kalsin bakici evi de temizler yemegi de yapar maasi da ona gore verirsiniz. Hem sizin asabiniz bozulmaz hem de bi depresyonla bosanip sonra uzulmezsiniz

Sen bu kafayla daha çok ezilirsin. Hala boşanmaya kalkarsam iyi niyetli olurlar, kötü olan ben olurum diye kendini paralıyorsun. Aferin kızım, iyi ol böyle, kullandırın kendinizi karı koca.

Görümcelerim bakmak istiyor abi yollamıyor.Şimdi onlar da diyorlar ki madem paranı yiyor baksın sana
Ay abi tam dayaklikmis. Nasil pislik bir insan ya. O zaman versin maas kartini falan siz bakacaksaniz. Ama onu da vermez. Allah yardimciniz olsun. Ben olsam en temizinden bir kiyamet koparmistim simdiye kadar. Ortaligi birbirine katip herkesi huzursuz ederdim. En azindan icimdeki siniri akitip rahatlardim.

Üzüldüm size. Böyle bir şey bizimde başımızdan geçmişti. Tüm aileyi bir araya getirip etraflıca konuşup bir ev kiralama en güzeli. Herkes gider yanına pişirdiginden verir temizlik vs. hallolur. Yada belirli aralıklarla temizlikçi tutulur. Maaşıda varmış. Gezmeye gelir arada. Yani aşılması zor bir konu değil. Ama herkesin bir arada olduğu bir toplantı lazım. İnşallah ilerki zamanlarda yatağa falan düşmez. Muhtaç olmaz. O zaman çok kötü. Bakıcı da tutulsa yinede çok zor oluyor emin olun. Yaşayan bilir. İnşallah bu sorunu biran önce aşarsiniz.

Ben diğer konunuzu bildiğim için bu konuyu okumadan yorum yapmıştım. Sizdeki sabır kendi çocuklarında yok kvnin. Öyleki çalışıyorsunuz ve iki küçük çocuğunuz var üstüne üstlük kalas gibi büyümüş yardımcı olmayan halden anlamayan bir eş.
Bazı yorumları hayretle okudum. Arkadaşlar kimse kimseye bakmak zorunda değil bunu kafanıza bir yazın artık. Vicdanmış merhametmiş gibi kelimelerle konu sahibini itham etmeyin.Neden vicdanlı olması gereken konu sahibi oluyor? Ona kimse vicdan ve anlayış göstermezken? Ve 5 çocuğu dura dura neden konu sahibinin bakmaması yadırganıyor? Kadın devamlı çıkar yol aramış devamlı konuşmuş daha ne yapabilir ? 8 yıldır aynı konu taş olsa çatlar. Üstüne sünepe bencil bir kayınvalide çişli donunu bile getirip eline veriyor. Eli ayağı tutuyor bu insanın farkında mısınız? Üstelik diğer kaldığı evden getirip yıkatıyor.
Evet haklısınız örf var adet var anaya babaya saygı var kültürümüzde ama bu örf adet sadece gelin için geçerli değil. 5 tane evladın bakmadığı bir anneye gelin bakamaz kusura bakmayın.
Konu sahibi siz kendinizi üzmeyin vicdanınız asla rahatsız olmasın. Evlatlarınızı stres ortamında büyütmeden çekin alın onları. Her düşüncenizde haklısınız.inşallah çok mutlu olursun

Duygularınızı sömürtmeyin Allah aşkına.Bazı zamanlar vardır acırken acınacak hale gelirsiniz.Ama çocuklarınız var aile birliginiz var.Ben bu filmi çok iyi biliyorum.O kadar yorucu ki sizi manen tüketiyor! Kayınvalidenizle konuşun net şekilde.Olmadigini bilsin.bazen arı yuvasına comagı sokmak gerekir. Bunun sonunun boşanmaya gideceğini anlatın.. o da bu sizde kalma arzusundan -biraz annelik duygusu- sizin olduğunu varsaydiginiz iyi niyeti varsa VazGecsİN!

Çok konuştu konu sahibi ama kadın ve çocukları anlamıyor. Kayınvalide tamam diyor ertesi hafta tekrar geliyor. Bumerang gibi. Atıyorsun geri geliyor hiç utanma vs yok. Hatta utanmak değil de gelini tınlayan yok.Gurursuz mesnetsiz insanlar.

İnsanlar boşluk buldukları her yeri kendi bencillikleriyle dolduruyorlar ne aci!Boşlukları kapatın.O hanede siz yaşıyorsunuz.paradan gecemeyenler sizin akıl sağlığınızdan, çocuklarınızın aile ile yaşama lüksünden vazgeçiyorlar.Tırnaklarinizi çıkarın tavsiyem.Gercek anlamda ağlamayan çocuğa meme yok!

Hayat karı-koca ve çocuklardan ibaret değil maleser. Herkesin bir görevi vazifesi var bu hayatta. Gelini düşündüğün kadar kayınvalidenin hiçbir yere sığamama psikolojisini de düşünün. Yazık!
Kim vazife yok dedi? Kimse işini göremeyen yaşlı kadını sokağa atın demedi. Öyle bir durum olsa söylerdik okuduğumuzu anlayabiliyoruz. Oğlu taşın altına eline koyacak o zaman. Kendini doğurup büyüten anne için bir şeyler yapacak. Eltiyle kaynı kadının maaşını yesin, kocası hiçbir işe elini sürmesin, bu kadın da uğraşsın. Niye, diğerlerinin vazifesi değil mi?

Narsist gibi isabetli teşhis koyduğunuza göre tahsil sorusunun cevabını da bekliyorum.

Öyle bir şey yok.
Nafakayı kadın da erkeğe verebilir, çalışan taraf alamaz gibi bir durum yok.
Çocuğa verilen nafakadan bahsetmiyorum. Eşlerden birinin diğerinin şahsına verdiği geçim nafakasından bahsediyorum. Asgari ücretle çalışan eşlere de veriliyor bazı durumlarda. Ama maddi yeterliliği olan kadına geçim nafakası vermeyi karşı taraf da kabul etmez. Sadece iki çocuk için verilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…