Yok hayır engelli değiliz sadece eşimde ve çocuğumda engel teşkil etmeyen doğumsal anomali varİkinizin de engel durumu vardı galiba eşinizle yanlış hatırlamıyorsam. Böyle insanlara daha çok anlayış gösterilmesi hatta destek olunması gerekirken, sırf naifler, yüzleri yumuşak diye daha çok tepelerine biniliyor, ailedeki bir işe yaramaz eşşek kadar sağlıklı heriflere böyle insanların devletten gelen 3 aylığına ya da devlet işleri kolaylaşsın diye verilen iyi iş imkanlarına güvenilerek sefa temin ediliyor. Malesef gördüm. Lanet olsun. Boğazlarında kalsın, sindiremesinler o haramları inşallah.
Diger konunuzu da okudum esinizde sizinle ayni fikirdeymis. Baska bir çözüm mutlaka bulunmali. Esinizin yerine koydum ben kendimi zaten annesi tarafindan buyutulmemis, pek sevgi gormemis. Simdi de yine annesi yuzunden esi ondan bosanacak, cocuklari da alip gidecek. Sizin icinde cok zor. Gorumceleriniz neden almiyor annelerini yanina? Sizden once onlara düşer bakmak diye dusunuyorum ben. Bakmiyorlarsa da sizin baska ev tutma fikrinize destek olsunlar. Yazik gunah degil mi durduk yere bir yuva yikilacak.Günaydın arkadaşlar,daha önce konu açmıştım kv kışları nerede kalmalı vs diye bilmeyenler için linki bırakıyorum.
Kv kışları kalacak yer problemi
Herkese iyi pazarlar.Benim 8 senedir çektiğim bir sıkıntı var ve kısaca anlatıp sizlerin fikirlerini öğrenmek istiyorum. 8 senedir evliyim ve evlendiğimden bu güne kadar her ekim ayında kayınvalidemin kalacak yer problemiyle evliliğim bir sarsıntı geçiriyor.İlk evlendiğim sene 3 aylık evli ve...www.kadinlarkulubu.com
Şimdiki durum cuma günü tatile girdik,cumadan bugüne kv bende.Normalde bu hafta için tatil planımız vardı ama yoğun kardan iptal ettim.Bugün için 2 günlük tekrar il dışından otel ayarladım bugün gidecektik ama onu da iptal ettim.
Çünkü kvyi kaynımlara bırakacaktık ama eltim hastaymış.Zaten 1 haftadır asla arayıpta yahu bu kadın tatile girdi belki temizliği olur ya da planı olur annemizi getirin artık diye yalandan dahi sorulmadı.Parasını alıyorlar ve asla bakmak istemiyorlar işin kısacası bu.
Kasımdaki ara tatilde de kv bende kalmıştı,eşim götürmek istemediği için yine ayarladığım oteli iptal etmiştim.Artık bu da son damla oldu akşam baya ağladım bir tatilim daha heba oldu diye ve ana-oğul onlar da gördüler.Kv ye seninle ilgili değil oğlunla ilgili falan dedim,artık oraya gitme burada idare edersin dedim kırılmaması için yapabileceklerimi yaptım en son Allah razı olsun senden bakacağın için dedi ve onunla konum kapandı.Eşim niye iptal ettin dese de başka yol yoktu zaten kadın suyunu dahi almıyor burada bırakamam,öbür oğlu da zaten karım hasta dedi çıktı işin içinden eminim önümüzdeki hafta da asla kabul etmeyecekler
Şimdi geçenki konumda bana kötü niyetlisin diyen oldu,bilmiyorum öyle de olabilirim ama arkadaşlar ben ASLA aynı evde yatılı kalmak istemiyorum.İş,iki küçük bana muhtaç çocuk,çok kısıtlı yardımcı olan bir eş derken benim zaten psikolojim iyi değil.Üstüne altına kaçırma problemi olan,tuvaletten çıkınca elini yıkamayan,banyo kültürü vs oturmamış ve tamamen gelin hizmet etsin odaklı yaşayan birisini de yüklerime eklemek istemiyorum.Kötü niyetse kötü niyet.Ya daha geçen haftaki gelişinde 1 poşet kirli çamaşır getirmişti bana makineye at diye,alt kıyafetinden biri sırılsıklamdı ben ıslanmış ve beklediği için kokmuş zannetmiştim.Dün annemden öğreniyorum ki eltimlerde altına yapmış,o kıyafeti olduğu gibi poşete koyup bana getirmiş.Allah aşkına böyle bir durum varsa en azından kendisi çamaşırları makineye koysayfı ben çalıştırsaydım.Kendi evinde bu işleri yapıyor sonuçta.
Yine çok uzun yazdım ama maalesef bitmedi.Ben şimdi geceden beri uyanığım ve kesinlikle boşanmayı düşünüyorum(bu arada eşim benimle yatmadı,yatağını ayırdı bir şey söylemeden).Eşimin de karşı çıkacağını çok zannetmiyorum,çünkü yıllardır onun aile ve arkadaş ilişkilerinden birbirimizi çok yıprattık.Artık evimde otururken çatkapı acaba şimdi kv mi gelir,herhangi bir akrabası mı gelir diye diken üstünde oturmak istemiyorum.Psikolojim o kadar berbat halde ki çocuklarıma da faydam yok şu an.Depresyon dedikleri buysa tamamen depresyondayım.Eşim ailesini silmez ki silmesini bende istemem zaten.Boşandığımı hayal ettikçe mutlu oluyorum,çocuklarımla birlikte yepyeni bir hayata başlayabilirim kendime güveniyorum.
Anlaşmalı boşanmak istiyorum,bir ev bir araba ve arabaya ait 70 bin civarında borç var.Mal paylaşımını nasıl yapmalıyız?Çocuklarıma gelecekte ufak da olsa bir şey kalsın istiyorum.Evi ortak kararla şimdiden çocukların üstüne yapabiliyor muyuz?Arabayı satıp parasını ikiye mi bölmemiz gerekiyor?En mantıklı çözüm ne olur sizce
Geçen bir yerde okumuştum. Bir psikolog soruyor neden fedakarlık kelimesi annelere yüklenmiş? Neden fedakarlık yapmak sadece annelerin görevi diye? Eşinizin yapmadığı fedakarlığı siz asla yapmayın. Belli ki çok hassas çok iyi niyetlisiniz. Bahtınız hep açık olsun doğru bildiğinizden şaşmayınBeni anlayarak yorum yapan herkese çok teşekkürler,sabahki drama halimden bir nebze çıktıysam sizin sayenizde ayrıca fikirler için de çok teşekkürler,son durumu da yine sizlere yazacağım aynı durumda olanlar için yardımcı olur belki.
Olumsuz yorum yapanlara teşekkür etmiyorum çünkü cesaret kırmaktan ve kendini kötü hissettirmekten başka işe yaramıyor,ben kendime güveniyorum ilk defa kararlıyım ve sizin yorumlarınızla güvenim kırılsın istemiyorum.
Ayrıca ben kvye sürekli bakmadım zaten önceki konumda da var,ama ona ve diğer aile üyelerine çok hizmet ettim,bu sıkıntıya da eltimi ve görümcelerimi düşünerek çözüm buldum ama kabul ettiremedim etmeyeceklerine de eminim.Şimdi ben ortalığı yıksam bu mevzu yüzünden boşanıyorıium diye hemen başlarlar ay biz bakarız bunda yuva yıkılacak ne var vs vs demeye.Ama artık çözüm de istemiyorum.5 kardeş içinde tek çalışan ve küçük çocukları olan brnim,bir miras meselesinde biz hariç hepsi ortalığı yıktı birbirleriyle küstüler.Kızlar baksa para istiyor abi baksa para istiyor tek mevzu para maaş kartı kira.Benim yüzüme kimse bir şey demiyor ailemle konuşup onlar aracılığıyla laflarını söylüyorlar.İstemiyorum bu evliliği de,böyle bir ailede çocuk büyütmeyi de.Dışarıda kaçan bir hayat var onu yaşamak istiyorum.Kafamı mesleğime ve çocuklarıma yormak istiyorum.Eşim mükemmel bir baba,ama benlik bir eş değil,evlilikte bana göre değil en azından bu haliyle.@Mune hanım konumu kapatır mısınız
bosanmayı gözüne alıcak kadar gözün kara ama kocanla kavga etmete korkuyorsunGünaydın arkadaşlar,daha önce konu açmıştım kv kışları nerede kalmalı vs diye bilmeyenler için linki bırakıyorum.
Herkese iyi pazarlar.Benim 8 senedir çektiğim bir sıkıntı var ve kısaca anlatıp sizlerin fikirlerini öğrenmek istiyorum. 8 senedir evliyim ve evlendiğimden bu güne kadar her ekim ayında kayınvalidemin kalacak yer problemiyle evliliğim bir sarsıntı geçiriyor.İlk evlendiğim sene 3 aylık evli ve...www.kadinlarkulubu.com
Şimdiki durum cuma günü tatile girdik,cumadan bugüne kv bende.Normalde bu hafta için tatil planımız vardı ama yoğun kardan iptal ettim.Bugün için 2 günlük tekrar il dışından otel ayarladım bugün gidecektik ama onu da iptal ettim.
Çünkü kvyi kaynımlara bırakacaktık ama eltim hastaymış.Zaten 1 haftadır asla arayıpta yahu bu kadın tatile girdi belki temizliği olur ya da planı olur annemizi getirin artık diye yalandan dahi sorulmadı.Parasını alıyorlar ve asla bakmak istemiyorlar işin kısacası bu.
Kasımdaki ara tatilde de kv bende kalmıştı,eşim götürmek istemediği için yine ayarladığım oteli iptal etmiştim.Artık bu da son damla oldu akşam baya ağladım bir tatilim daha heba oldu diye ve ana-oğul onlar da gördüler.Kv ye seninle ilgili değil oğlunla ilgili falan dedim,artık oraya gitme burada idare edersin dedim kırılmaması için yapabileceklerimi yaptım en son Allah razı olsun senden bakacağın için dedi ve onunla konum kapandı.Eşim niye iptal ettin dese de başka yol yoktu zaten kadın suyunu dahi almıyor burada bırakamam,öbür oğlu da zaten karım hasta dedi çıktı işin içinden eminim önümüzdeki hafta da asla kabul etmeyecekler
Şimdi geçenki konumda bana kötü niyetlisin diyen oldu,bilmiyorum öyle de olabilirim ama arkadaşlar ben ASLA aynı evde yatılı kalmak istemiyorum.İş,iki küçük bana muhtaç çocuk,çok kısıtlı yardımcı olan bir eş derken benim zaten psikolojim iyi değil.Üstüne altına kaçırma problemi olan,tuvaletten çıkınca elini yıkamayan,banyo kültürü vs oturmamış ve tamamen gelin hizmet etsin odaklı yaşayan birisini de yüklerime eklemek istemiyorum.Kötü niyetse kötü niyet.Ya daha geçen haftaki gelişinde 1 poşet kirli çamaşır getirmişti bana makineye at diye,alt kıyafetinden biri sırılsıklamdı ben ıslanmış ve beklediği için kokmuş zannetmiştim.Dün annemden öğreniyorum ki eltimlerde altına yapmış,o kıyafeti olduğu gibi poşete koyup bana getirmiş.Allah aşkına böyle bir durum varsa en azından kendisi çamaşırları makineye koysayfı ben çalıştırsaydım.Kendi evinde bu işleri yapıyor sonuçta.
Yine çok uzun yazdım ama maalesef bitmedi.Ben şimdi geceden beri uyanığım ve kesinlikle boşanmayı düşünüyorum(bu arada eşim benimle yatmadı,yatağını ayırdı bir şey söylemeden).Eşimin de karşı çıkacağını çok zannetmiyorum,çünkü yıllardır onun aile ve arkadaş ilişkilerinden birbirimizi çok yıprattık.Artık evimde otururken çatkapı acaba şimdi kv mi gelir,herhangi bir akrabası mı gelir diye diken üstünde oturmak istemiyorum.Psikolojim o kadar berbat halde ki çocuklarıma da faydam yok şu an.Depresyon dedikleri buysa tamamen depresyondayım.Eşim ailesini silmez ki silmesini bende istemem zaten.Boşandığımı hayal ettikçe mutlu oluyorum,çocuklarımla birlikte yepyeni bir hayata başlayabilirim kendime güveniyorum.
Anlaşmalı boşanmak istiyorum,bir ev bir araba ve arabaya ait 70 bin civarında borç var.Mal paylaşımını nasıl yapmalıyız?Çocuklarıma gelecekte ufak da olsa bir şey kalsın istiyorum.Evi ortak kararla şimdiden çocukların üstüne yapabiliyor muyuz?Arabayı satıp parasını ikiye mi bölmemiz gerekiyor?En mantıklı çözüm ne olur sizce
Görümcelerim bakmak istiyor abi yollamıyor.Şimdi onlar da diyorlar ki madem paranı yiyor baksın sanaDiger konunuzu da okudum esinizde sizinle ayni fikirdeymis. Baska bir çözüm mutlaka bulunmali. Esinizin yerine koydum ben kendimi zaten annesi tarafindan buyutulmemis, pek sevgi gormemis. Simdi de yine annesi yuzunden esi ondan bosanacak, cocuklari da alip gidecek. Sizin icinde cok zor. Gorumceleriniz neden almiyor annelerini yanina? Sizden once onlara düşer bakmak diye dusunuyorum ben. Bakmiyorlarsa da sizin baska ev tutma fikrinize destek olsunlar. Yazik gunah degil mi durduk yere bir yuva yikilacak.
Ben 8 senedir bakmıyorum bende ara ara kalıyor aslında eski konuda herşey ayrıntılı yazıyorNeden sırayla bakılmıyo hem kadının parasını onlar alsın hemde sekiz seneden bu yana siz bakın eşinizle hemen boşanmayı konuşmayın önce kayınvalidenizin bakım konusunu halletmeyi konuşun derim geldiğinde ne kadar kalıyor kaldığı sürece de sırası ile bakın en azından
Zaten kendisi de çalıştığı için kendisine nafaka alamaz. Sadece çocuklar için alır.Yani ya evden ya arabadan vazgeçmek gerekebilir.
Karşılıklı konuşarak çözmeye çalışmak iyidir.
Sonuç olarak %100 hatalı boşanma konusunda adam. Örnek veriyorum kendine nafaka istemezsin ama arabayı borcu ile devralmayı önerirsin vs.
Sen bu kafayla daha çok ezilirsin. Hala boşanmaya kalkarsam iyi niyetli olurlar, kötü olan ben olurum diye kendini paralıyorsun. Aferin kızım, iyi ol böyle, kullandırın kendinizi karı koca.Beni anlayarak yorum yapan herkese çok teşekkürler,sabahki drama halimden bir nebze çıktıysam sizin sayenizde ayrıca fikirler için de çok teşekkürler,son durumu da yine sizlere yazacağım aynı durumda olanlar için yardımcı olur belki.
Olumsuz yorum yapanlara teşekkür etmiyorum çünkü cesaret kırmaktan ve kendini kötü hissettirmekten başka işe yaramıyor,ben kendime güveniyorum ilk defa kararlıyım ve sizin yorumlarınızla güvenim kırılsın istemiyorum.
Ayrıca ben kvye sürekli bakmadım zaten önceki konumda da var,ama ona ve diğer aile üyelerine çok hizmet ettim,bu sıkıntıya da eltimi ve görümcelerimi düşünerek çözüm buldum ama kabul ettiremedim etmeyeceklerine de eminim.Şimdi ben ortalığı yıksam bu mevzu yüzünden boşanıyorıium diye hemen başlarlar ay biz bakarız bunda yuva yıkılacak ne var vs vs demeye.Ama artık çözüm de istemiyorum.5 kardeş içinde tek çalışan ve küçük çocukları olan brnim,bir miras meselesinde biz hariç hepsi ortalığı yıktı birbirleriyle küstüler.Kızlar baksa para istiyor abi baksa para istiyor tek mevzu para maaş kartı kira.Benim yüzüme kimse bir şey demiyor ailemle konuşup onlar aracılığıyla laflarını söylüyorlar.İstemiyorum bu evliliği de,böyle bir ailede çocuk büyütmeyi de.Dışarıda kaçan bir hayat var onu yaşamak istiyorum.Kafamı mesleğime ve çocuklarıma yormak istiyorum.Eşim mükemmel bir baba,ama benlik bir eş değil,evlilikte bana göre değil en azından bu haliyle.
@Mune hanım konumu kapatır mısınız
Ay abi tam dayaklikmis. Nasil pislik bir insan ya. O zaman versin maas kartini falan siz bakacaksaniz. Ama onu da vermez. Allah yardimciniz olsun. Ben olsam en temizinden bir kiyamet koparmistim simdiye kadar. Ortaligi birbirine katip herkesi huzursuz ederdim. En azindan icimdeki siniri akitip rahatlardim.Görümcelerim bakmak istiyor abi yollamıyor.Şimdi onlar da diyorlar ki madem paranı yiyor baksın sana
Günaydın arkadaşlar,daha önce konu açmıştım kv kışları nerede kalmalı vs diye bilmeyenler için linki bırakıyorum.
Çok konuştu konu sahibi ama kadın ve çocukları anlamıyor. Kayınvalide tamam diyor ertesi hafta tekrar geliyor. Bumerang gibi. Atıyorsun geri geliyor hiç utanma vs yok. Hatta utanmak değil de gelini tınlayan yok.Gurursuz mesnetsiz insanlar.Duygularınızı sömürtmeyin Allah aşkına.Bazı zamanlar vardır acırken acınacak hale gelirsiniz.Ama çocuklarınız var aile birliginiz var.Ben bu filmi çok iyi biliyorum.O kadar yorucu ki sizi manen tüketiyor! Kayınvalidenizle konuşun net şekilde.Olmadigini bilsin.bazen arı yuvasına comagı sokmak gerekir. Bunun sonunun boşanmaya gideceğini anlatın.. o da bu sizde kalma arzusundan -biraz annelik duygusu- sizin olduğunu varsaydiginiz iyi niyeti varsa VazGecsİN!
Zaten kendisi de çalıştığı için kendisine nafaka alamaz. Sadece çocuklar için alır.
Kim vazife yok dedi? Kimse işini göremeyen yaşlı kadını sokağa atın demedi. Öyle bir durum olsa söylerdik okuduğumuzu anlayabiliyoruz. Oğlu taşın altına eline koyacak o zaman. Kendini doğurup büyüten anne için bir şeyler yapacak. Eltiyle kaynı kadının maaşını yesin, kocası hiçbir işe elini sürmesin, bu kadın da uğraşsın. Niye, diğerlerinin vazifesi değil mi?Hayat karı-koca ve çocuklardan ibaret değil maleser. Herkesin bir görevi vazifesi var bu hayatta. Gelini düşündüğün kadar kayınvalidenin hiçbir yere sığamama psikolojisini de düşünün. Yazık!
Çocuğa verilen nafakadan bahsetmiyorum. Eşlerden birinin diğerinin şahsına verdiği geçim nafakasından bahsediyorum. Asgari ücretle çalışan eşlere de veriliyor bazı durumlarda. Ama maddi yeterliliği olan kadına geçim nafakası vermeyi karşı taraf da kabul etmez. Sadece iki çocuk için verilir.Öyle bir şey yok.
Nafakayı kadın da erkeğe verebilir, çalışan taraf alamaz gibi bir durum yok.