Kv katili olucam!

Bahsettiğiniz kişide bir anne,eşinizin annesi üstelik.
Sanki namusunuza laf etmiş gibi,holiganca cümleleriniz beni şok etti.
Ne kadar olumsuz çirkin kelimeler kullanmışsınız,kafasına şunu geçirirdim öldürecektim vs.
Bu denli öfke ve kinle çocuk sevgisinide bağdaştıramadım ben.
He de geçin neden inatlaşıyorsunuz ki sizden yaşça büyük biriyle.4 ay dese ne 9 ay dese ne yani,gelip devlet hesap sormayacak sonuçta.
Üslubunuz çok itici geldi bana,erkek annelerinede acıma duygum gelişti bu forumda bu günleride gördüm
Valla zamanında namusuma da laf etmişliği var.
Çocuk sevgisini bağıştıramadım derken? Ne yani çocuğumu mu sevmiyorum? :)

Ben katil olabilecek düzeyde kotü bir kv görmedim..siz zıtsıznız biraz..sonucta torunun iyiligini istiyor ve belki bunu yanlis ifade ediyor..ayni seyi annenizde yapabilirdi ki ben dogum yaptigimda annemde sut konusunda benzer tereddutleri yasar ve soylerdi

Ben katil olabilecek düzeyde kotü bir kv görmedim..siz zıtsıznız biraz..sonucta torunun iyiligini istiyor ve belki bunu yanlis ifade ediyor..ayni seyi annenizde yapabilirdi ki ben dogum yaptigimda annemde sut konusunda benzer tereddutleri yasar ve soylerdi

Ne tereddütü ne endişesi yahu çocuğun herşeyi yerindeyken kilosunu söylediğim zaman bile aa yanlış ölçmüştür imkansız diyor.

Konuşsun dursun, he he deyip geçin.
Öyle dedim en sonunda benim hesabım biraz farklıdır diyor.
Bu değil zaten sorun olabilir kimisi farklı hesaplıyor. Benim yaşım da mesela 30 ama 31 diye idda eder. Farklı bir hesabı var anlayamadığım :)

3ü bıtırmıs 4e gırmıs dogru ama üç aylık sayılıyor. Bu arada bebek kac kılo dogdu su an kaç kilo

3.130 doğdu,5.500 şuan.
Evrt aynı hesabı yapıyorum ama o 4 aylık diye idda ediyor 3 değil.
Benim de 30 değil 31 olduğumu söylüyordu doğum günümde.

Yok anlamaz çünkü işine gelmiyor. Her şeyin en doğrusunu onlar biliyor, biz bir b.ktan anlamıyoruz sanki o bebekleri marketten satın aldık.
Evet bunu söyledi. Siz hiç bir b.k bilmiyorsunuz dedi tabi söylerken bana söylüyor.
Biz şöyle çocuk büyüttük böyle yedirdik.
Türlü türlü övünmeler. Doktorlar bişey bilmez herşeyi onlar bilir.

Sürekli kayınvalidenizle ilgili konu açıyorsunuz farkında mısınız bilmiyorum. Klasik kayınvalide işte. Emiyor mu, sütün yok, aç bu çocuk vs. Ayrıca kayınvalideye 4 aya girecek dediği için kıt beyinli deyip, nasıl başardığınızı anlamadığım yanlış ay hesabı ile ilgili yazılanlara cevap vermemeniz de değişik :) görmezden gelmek de bir seçenek tabi ama ben de söyleyeceğim 4 aya girecek 3 aya değil :)

Ben kıt beyinliği genel olarak söyledim.
3 aylık konusuna ise hepsine tek tek cvp vermek yerine güncelleme yaptım. Kv hesabına göre bebeğim 4 aylık.
Ben bitirilen ay bitirilen yaş diye hesaplıyorum.
Ben de mesela ona göre 30 değil 31 yaşındayım diye idda ediyordu doğum günümde. Şimdi sorsan 32 der :)

Tobe estagfurullah o neymis oylee :KK70:

Kendi emzirirken olcuyo muymus kac ml emzirdigini, sonucta memede bebegin ihtiyaci kadar sut olur, zaten yetersizse siz de hissedersiniz bebeginizi takip eden doktor/ebe de soyler gelisimi yetersiz diye..

Ben emzirirken bebegimi alip baska bir odaya gecerdim kimse gormeden emzirirdim boylece kimse de soramazdi bana..bence tek basiniza emzirin,mumkunse az iletisim kurun emzirme sonrasi...

Bu ay hesabini ben hic yapamiyorum cunku tam 40gun erken dogdu bebegim, herkes ayri bisey soyluyor sabirsizlikla bekliyorum ilk yasgununu, 1 yasinda diyip cikicam isin icinden :)
Zaten hesabı bitirilen ay ve bitirilen yaş olarak oluyor.
Ben öyle yapıyorum.
Ve evet kaç ml emiyor ye soruyor. Ne bileyim ne zaman doyuyorsa o zaman bırakıyor sonuçta. Ama öyle şey mı olurmuş. Bilmem gerekirmiş ki doyup doymadığını anlamam lazımmış.

Enerjinizi cahil insanlara kafa yorarak, strese girerek tüketmeyin. Bebeğinize ve kendinize kullanın :)
Susmak en güzel cevaptır. Anlamıyorsa da yine susun. Çünkü konuşmak daha da uzatır meseleyi ve daha da sinir krizine girersiniz. Benzer şeyleri ben de yaşadım. He diyip geçip kendi bildiğimi yapıyorum. Gülüp geçiyorum bazen de. Ve böylesi inanın karşılıklı çekişmeden ve strese girmekten daha iyi. Karşımdaki cahil ve herşeyi bildiğini sanıyor ben ise doğru olanı yaptığıma eminim. Ee mesele de kalmıyor o zaman :)
Mutlu anne demek mutlu bebek demektir.
He diyip geçin :)

Amaaan boşverin konussun dursun anlatmaya çalışmayın anlamazlar.Bana otobüste teyzeler bile derdi aç bu çocuk sen susturamıyorsun ver ben susturayım vs ..birgün patladım birine o kadar biliyorsan doğur bitane diye:)kv ler çok sever konuşmayı hiç susmazlar he diyin geçin yapamıyorsanız bi süre görüşmeyin moral önemli dönemde stres gerçekten sütü azaltıyor.Sağlıkla büyütün evladınızı

Enerjinizi cahil insanlara kafa yorarak, strese girerek tüketmeyin. Bebeğinize ve kendinize kullanın :)
Susmak en güzel cevaptır. Anlamıyorsa da yine susun. Çünkü konuşmak daha da uzatır meseleyi ve daha da sinir krizine girersiniz. Benzer şeyleri ben de yaşadım. He diyip geçip kendi bildiğimi yapıyorum. Gülüp geçiyorum bazen de. Ve böylesi inanın karşılıklı çekişmeden ve strese girmekten daha iyi. Karşımdaki cahil ve herşeyi bildiğini sanıyor ben ise doğru olanı yaptığıma eminim. Ee mesele de kalmıyor o zaman :)
Mutlu anne demek mutlu bebek demektir.
He diyip geçin :)

Görüşmeyi tamamen kesebilsem öyle mutlu olucam ki.
O çevremdeyken resmen sinirlerimi zıplatıyor. O hale gelene kadar çok sabrediyorum ama inan ki takmıyorum bir süre ama belli bir süre sonra insana psikolojik baskı yaptığı için moralmen çöküyorum.
Çok sıkıldım bu kadının hal ve tavırlarından.
Beni resmen bunaltıyor.
Evet haklısın takmamam lazım ama her zaman mümkün olmuyor gülüp geçmek.

Amaaan boşverin konussun dursun anlatmaya çalışmayın anlamazlar.Bana otobüste teyzeler bile derdi aç bu çocuk sen susturamıyorsun ver ben susturayım vs ..birgün patladım birine o kadar biliyorsan doğur bitane diye:)kv ler çok sever konuşmayı hiç susmazlar he diyin geçin yapamıyorsanız bi süre görüşmeyin moral önemli dönemde stres gerçekten sütü azaltıyor.Sağlıkla büyütün evladınızı

Evet moral önemli tabi ki.
Bıdı bıdı sından bıktım bezdim. Çocuk bile yormuyor bu kadar beni.
Hasta dip geçiyorum bazen ama bir yere kadar sabredebiliyorum artık. Ona harcanan enerjiyim bebeğime harcamak daha doğru geliyor bana.

yemin ederim artık bu kadının kafasına bişey geçiricem! Vallahi bi patlama yaşamak üzereyim. Yemeğe çağırdı bu akşam,hiç itiraz etmedim geldik yemeğe. İlk emzirmemde yine başladı,annem emiyo mu,annem sence ne kadar emiyo? Kaç ml emiyor da doyuyor mu nerden biliyorsun? Benim kızım emerken çok süt geliyorsa ağlamaya başlıyor illa sağmam lazım ön sütü,inatla neden sağıyosun süt kalıyor mu doymaz. Yada sağdığın sütü ver de doysun!!!!
Süt fazla geldiğinde ağlıyor o yüzden sağıyorum diyorum “çok gelmiyordur o” sana öyle geliyor.
Susuyorum,anlamıyor!
Tersliyorum,anlamıyor!
Güzellikle anlatıyorum,anlamıyor.
Benim çocuğum doymuyor,sütüm de yetmiyor.
He bu arada kızım 18 mart doğumlu,ona göre 3 ayı bitti 4 aya giriyor.
Ben ise 3 aya yeni giriyor bu çocuk diyorum.
Hayır yanlışım varmış benim,çocuğum 3 ayını bitiriyor 4 e giriyor....
Nasıl kıt beyinli bir insan artık cidden boğasım geliyor sussun diye. Hiç bir şekilde laftan anlamaz mı bir insan yahu?

Güncelleme” 3 ay muhabbetini yazıyorum,ifade edememiş olabilirim yabancıyım çünkü.
Kv-ne kadarlık oldu tam?
Ben: yarın 3 aylık oluyor.
Kv yanlışın var 3 ayı bitti 4 oldu!
Ben: nasıl yani bu bebek 4 aylık mı şimdi?
Evet 4 aylık,3 ayını bitirdi.
Muhabbet böyle geçti,3 ayı bitti 4 e giriyor demedi yanlış yaZdım. 4 e doğru ilerlediğinin farkındayım kızlar.
On süt yağ mineral ve vitamin bakımından çok değerli bence onu sahip saklamayın çocuk arta kalanı emince yanlzica şu ihtisası fazla olan sutu içmiş oluyor. Sağlıkçı olarak uyarmak istedim bebek emdikten sonra artan sutu sagin ya da emme saatleri arasında ki mesafe uzunsa ortada bir ekte sagin biraz zaman verip bebeği emirin sağlıklı bir karar değil yaptiginiz

3.130 doğdu,5.500 şuan.
Evrt aynı hesabı yapıyorum ama o 4 aylık diye idda ediyor 3 değil.
Benim de 30 değil 31 olduğumu söylüyordu doğum günümde.
E gayet de normal kılo alımı aylık 500 gr da normal yanı 1bucuk kılo bıle almıs olsa normal denırdı bebısınız ortalama aylık 750 gr almıs. Aç kalsa yaramasa bu kadar alamazdı. Siz acıktıkca verın memeyı. Çocukta mamayı memeyı zorla vermek ılerıkı yaşlarda sıkıntılar yaşamasına neden olur. Dediğiniz onden gelen sulu sütü yengem de bazen vermezdı. Tazyıklı geldıgı ıcın bebegın genzıne kacabılıyor. Genzine kaçınca bebekler inat edip memeyı almak ıstemeyebılıyor. Siz doktorunuzun dedıgını yapın. Kendısını de duymazlıktan gelıp kendınızi bunalıma sokmayın. Bebısınızı dusunup kendınız üzmeyın. Anne huzursuz olunca bebekler de huzursuz oluyor. Ha bu arada sutunuz az gelmeye baslamadan sut posetlerınden alıp dondurucuya atmanızı onerırım lazım oldugunda kullanırsınız mama hazırlamaktan daha pratık olur. Bebısı cok opun yerıme :) Allah guzellıkle mutlulukla saglıkla buyutmeyı nasıp etsın inşallah

Jameya, klasik bir gelenekselci anne tipi. Neden bu kadar çok takıyorsun? Ona göre 1 çocuk büyütmemiş her yeni anne hiçbir şey bilmiyor. Büyükler ona ışık tutmalı, çünkü; zamanında ona öyle davranılmış. Bildiği tek doğruların yanlış olduğunu söylediğin için kabul edemiyor, ısrar ediyor. Hakaret edecek, her cümlesini böyle günlerce düşünecek bir olay yok.

Birde kadın ayı doğru hesaplıyor. 3 ayını doldurmuş çocuk. Artık 4ten yiyecek. Oda 3 ayı bitti 4e girdi diyormuş zaten.

E gayet de normal kılo alımı aylık 500 gr da normal yanı 1bucuk kılo bıle almıs olsa normal denırdı bebısınız ortalama aylık 750 gr almıs. Aç kalsa yaramasa bu kadar alamazdı. Siz acıktıkca verın memeyı. Çocukta mamayı memeyı zorla vermek ılerıkı yaşlarda sıkıntılar yaşamasına neden olur. Dediğiniz onden gelen sulu sütü yengem de bazen vermezdı. Tazyıklı geldıgı ıcın bebegın genzıne kacabılıyor. Genzine kaçınca bebekler inat edip memeyı almak ıstemeyebılıyor. Siz doktorunuzun dedıgını yapın. Kendısını de duymazlıktan gelıp kendınızi bunalıma sokmayın. Bebısınızı dusunup kendınız üzmeyın. Anne huzursuz olunca bebekler de huzursuz oluyor. Ha bu arada sutunuz az gelmeye baslamadan sut posetlerınden alıp dondurucuya atmanızı onerırım lazım oldugunda kullanırsınız mama hazırlamaktan daha pratık olur. Bebısı cok opun yerıme :) Allah guzellıkle mutlulukla saglıkla buyutmeyı nasıp etsın inşallah

Evet kilosu yerinde gayet çok şükür.. ben sadece kendi istediğinde veriyorum kesinlikle zorlamıyorum zaten zorlasam da almıyor.
Bahsettiğiniz olayı yaşadım baya sorun yaşayınca doktorum sağmamı söyledi ve o şekilde emzirmemi söyledi bende o şekilde yapıyorum başka türlü zaten kabul etmiyor.
Buzlukta süt baya birikti şimdilerde daha az sağdığım için artık biriktirmiyorum.

Çok teşekkür ederim güZel silekleriniz için ❤️

On süt yağ mineral ve vitamin bakımından çok değerli bence onu sahip saklamayın çocuk arta kalanı emince yanlzica şu ihtisası fazla olan sutu içmiş oluyor. Sağlıkçı olarak uyarmak istedim bebek emdikten sonra artan sutu sagin ya da emme saatleri arasında ki mesafe uzunsa ortada bir ekte sagin biraz zaman verip bebeği emirin sağlıklı bir karar değil yaptiginiz

Bunu bana doktorum yapmamı söyledi.
Eskisi gibi sağmıyorum zaten eakiye nazaran çok düzelme var.
Emdikten sonra artan sütü sağmam mümkün değil çünkü süt hızlı geldiğinde emmeyi red ediyor sadece hızlı gelen sütü sağıyorum.

Jameya, klasik bir gelenekselci anne tipi. Neden bu kadar çok takıyorsun? Ona göre 1 çocuk büyütmemiş her yeni anne hiçbir şey bilmiyor. Büyükler ona ışık tutmalı, çünkü; zamanında ona öyle davranılmış. Bildiği tek doğruların yanlış olduğunu söylediğin için kabul edemiyor, ısrar ediyor. Hakaret edecek, her cümlesini böyle günlerce düşünecek bir olay yok.

Birde kadın ayı doğru hesaplıyor. 3 ayını doldurmuş çocuk. Artık 4ten yiyecek. Oda 3 ayı bitti 4e girdi diyormuş zaten.
O kadar çok konuşuyor ki takmamak mümkün değil.
Çoğu şeye hak verdiğim de oluyor sırf susması için ama hala bazı şeyler konusunda diretiyor.
Yanıma gelip çocuk emzirirken izleyip “ maşallah iştahlı çocuk da süt gelse emecek! “ diyen bir insanı takmamak mümkün olmuyor malesef.
Veya bebeği emzirdikten sonra hemen yatır dik tuttuğun için kusuyor diye idda etmesi.
Daha bir sürü şey.
Herşeyime laf etmesinden sıkıldım ne uyutma şeklimi beğenir ne emzirme pozisyonunu. Günde kaç kez kaka yaptığına bile karışıyor kadın nasıl sinirlenmiyim?

yemin ederim artık bu kadının kafasına bişey geçiricem! Vallahi bi patlama yaşamak üzereyim. Yemeğe çağırdı bu akşam,hiç itiraz etmedim geldik yemeğe. İlk emzirmemde yine başladı,annem emiyo mu,annem sence ne kadar emiyo? Kaç ml emiyor da doyuyor mu nerden biliyorsun? Benim kızım emerken çok süt geliyorsa ağlamaya başlıyor illa sağmam lazım ön sütü,inatla neden sağıyosun süt kalıyor mu doymaz. Yada sağdığın sütü ver de doysun!!!!
Süt fazla geldiğinde ağlıyor o yüzden sağıyorum diyorum “çok gelmiyordur o” sana öyle geliyor.
Susuyorum,anlamıyor!
Tersliyorum,anlamıyor!
Güzellikle anlatıyorum,anlamıyor.
Benim çocuğum doymuyor,sütüm de yetmiyor.
He bu arada kızım 18 mart doğumlu,ona göre 3 ayı bitti 4 aya giriyor.
Ben ise 3 aya yeni giriyor bu çocuk diyorum.
Hayır yanlışım varmış benim,çocuğum 3 ayını bitiriyor 4 e giriyor....
Nasıl kıt beyinli bir insan artık cidden boğasım geliyor sussun diye. Hiç bir şekilde laftan anlamaz mı bir insan yahu?

Güncelleme” 3 ay muhabbetini yazıyorum,ifade edememiş olabilirim yabancıyım çünkü.
Kv-ne kadarlık oldu tam?
Ben: yarın 3 aylık oluyor.
Kv yanlışın var 3 ayı bitti 4 oldu!
Ben: nasıl yani bu bebek 4 aylık mı şimdi?
Evet 4 aylık,3 ayını bitirdi.
Muhabbet böyle geçti,3 ayı bitti 4 e giriyor demedi yanlış yaZdım. 4 e doğru ilerlediğinin farkındayım kızlar.
Sen bir patlama yaşa bence jameya, geç bile kalmışsın

Back