Kv katili olucam!

Yok depresyon olarak demedim ben. O dönem hassas oluyormuş insan. İyi niyetli söylenen şeyler bile batıyormuş. Arkadaşlarım diyordu koca kişisini bile kafada kaç kere boşuyorum diye. Geçmiş konularına da gözattım; madem kv den çok haz etmiyorsun acaba şu görüşmeleri minimuma mı indirsen?

Ya hayır ciddiyim depresyon geçiriyor olabilirim onun yüzğnden. Her görüşmemde bıkmıyor çünkü bunu konuşmaktan.

Vala ben senin bu kadar basit konularından vede kv muhabettinden bıktım
Yahu ne yapmış kadın torununun doyup doymadığından endişe ediyor pipirikli derim ben
Rahatsız lık veren bir durum kabulde sizinde tepkiniz bana fazla geliyor
Aynını annem yapardı he he der geçerdim

Vala ben senin bu kadar basit konularından vede kv muhabettinden bıktım
Yahu ne yapmış kadın torununun doyup doymadığından endişe ediyor pipirikli derim ben
Rahatsız lık veren bir durum kabulde sizinde tepkiniz bana fazla geliyor
Aynını annem yapardı he he der geçerdim
Annen yanıbaşında durup da emzirirken sana “maşallah iştahlı çocuk da süt gelse hepsini içer! Dedi mı?
Ben konuyu kapatalım dedikçe daha da üstüme geliyor olması iyi biyetinden olamaz. Çocuk doyuyor kilosu yerinde gayet dediğimde bile doktor yanlış ölçmüş olabilir mı nasıl ölçtü diyen bir insandır kendisi.

yemin ederim artık bu kadının kafasına bişey geçiricem! Vallahi bi patlama yaşamak üzereyim. Yemeğe çağırdı bu akşam,hiç itiraz etmedim geldik yemeğe. İlk emzirmemde yine başladı,annem emiyo mu,annem sence ne kadar emiyo? Kaç ml emiyor da doyuyor mu nerden biliyorsun? Benim kızım emerken çok süt geliyorsa ağlamaya başlıyor illa sağmam lazım ön sütü,inatla neden sağıyosun süt kalıyor mu doymaz. Yada sağdığın sütü ver de doysun!!!!
Süt fazla geldiğinde ağlıyor o yüzden sağıyorum diyorum “çok gelmiyordur o” sana öyle geliyor.
Susuyorum,anlamıyor!
Tersliyorum,anlamıyor!
Güzellikle anlatıyorum,anlamıyor.
Benim çocuğum doymuyor,sütüm de yetmiyor.
He bu arada kızım 18 mart doğumlu,ona göre 3 ayı bitti 4 aya giriyor.
Ben ise 3 aya yeni giriyor bu çocuk diyorum.
Hayır yanlışım varmış benim,çocuğum 3 ayını bitiriyor 4 e giriyor....
Nasıl kıt beyinli bir insan artık cidden boğasım geliyor sussun diye. Hiç bir şekilde laftan anlamaz mı bir insan yahu?
Bitirilen ay ve bitirilen yaş söylenir. Bunu çoğu kimse bilmiyor. Evet çocuğunuz 3 aylık.

Benim kayınvalide de “senin sütün yağlı değil” demişti. Sanki numune alıp analiz ettirmiş gibi. İlk çocuğumda da daha bebeğim 1 haftalıkken emzirirken gelip başıma dikilip “senin sütün şimdiye kadar artmadıysa bundan sonra da artmaz” demişti.

Boşvermeye çalışın. Yapacak bir şey yok malesef. “İçi boş davulun sesi çok çıkarmış” derler ya bizdeki kayınvalidelerin durumu da o hesap.

Jameya sen bu kadina cevap vermesen mi artik ?
Cunki cevabini merak etmiyo bence sorularin zaten. Ha oylesi e konusuyo.
Benimki de emzir emzir diyip duruyo. Yeter dedim ya goguslerim acidi artik ben acligini toklugunu biliyorum cocugun.

Bebislerin arasi yakin seninle. Ama benim pek sutum yok ama suanlik yetiyo. Gece uyanmiyo hic o yuzden pek sorun yasamadik zaten dunyayi emcek degil ya bu cocuk. 4 ay bitiyo ve 7 kilo.
Artık cidden cvp vermicem. Yok çünkü laftan anlamıyor her on dk da bir emzir diyo bana. Daha yeni emdi diyorum anne senş aç mı bırakıyo kızım diye bebeğimle konuşuyor sözde şaka yapıyor.

Bitirilen ay ve bitirilen yaş söylenir. Bunu çoğu kimse bilmiyor. Evet çocuğunuz 3 aylık.

Benim kayınvalide de “senin sütün yağlı değil” demişti. Sanki numune alıp analiz ettirmiş gibi. İlk çocuğumda da daha bebeğim 1 haftalıkken emzirirken gelip başıma dikilip “senin sütün şimdiye kadar artmadıysa bundan sonra da artmaz” demişti.

Boşvermeye çalışın. Yapacak bir şey yok malesef. “İçi boş davulun sesi çok çıkarmış” derler ya bizdeki kayınvalidelerin durumu da o hesap.
Resmen artmasa keyif alacak durumda yani.bana da ilk gün aç bu diye bas bas bağırdı herkesin içinde.
Hala da aynı muhabbet çocuk 6 kg olmuş hala aç diye söyleniyor.
Takmiyim de nereye kadar 3 gün bıyunca aynı muhabbet dönüp duruyor.

Annen yanıbaşında durup da emzirirken sana “maşallah iştahlı çocuk da süt gelse hepsini içer! Dedi mı?
Ben konuyu kapatalım dedikçe daha da üstüme geliyor olması iyi biyetinden olamaz. Çocuk doyuyor kilosu yerinde gayet dediğimde bile doktor yanlış ölçmüş olabilir mı nasıl ölçtü diyen bir insandır kendisi.
Aynı şeyler hatta daha fazlasıda dendi annem dedi ama ben şu anamı öldüreyim katil alayım dedim mi hayır
Çok fazla kv takılı kalmışsın sadece bu konu için değil diğer tüm konuların içinde geçerli

Bana pek sinir olunacak tavırlar gibi gelmedi. Her şeyi görmemek lazım, yoksa kimseyle geçinilmez. Kayınvalideniz dört dörtlük değil, sizin de mükemmel olmadığınız gibi.

Süt konusunda da bir emzirme hemşiresinden yardım alın derim. Çünkü sağdıkça ön süt, dolayısıyla tazyik artar. Kısır döngüye girersiniz.

yemin ederim artık bu kadının kafasına bişey geçiricem! Vallahi bi patlama yaşamak üzereyim. Yemeğe çağırdı bu akşam,hiç itiraz etmedim geldik yemeğe. İlk emzirmemde yine başladı,annem emiyo mu,annem sence ne kadar emiyo? Kaç ml emiyor da doyuyor mu nerden biliyorsun? Benim kızım emerken çok süt geliyorsa ağlamaya başlıyor illa sağmam lazım ön sütü,inatla neden sağıyosun süt kalıyor mu doymaz. Yada sağdığın sütü ver de doysun!!!!
Süt fazla geldiğinde ağlıyor o yüzden sağıyorum diyorum “çok gelmiyordur o” sana öyle geliyor.
Susuyorum,anlamıyor!
Tersliyorum,anlamıyor!
Güzellikle anlatıyorum,anlamıyor.
Benim çocuğum doymuyor,sütüm de yetmiyor.
He bu arada kızım 18 mart doğumlu,ona göre 3 ayı bitti 4 aya giriyor.
Ben ise 3 aya yeni giriyor bu çocuk diyorum.
Hayır yanlışım varmış benim,çocuğum 3 ayını bitiriyor 4 e giriyor....
Nasıl kıt beyinli bir insan artık cidden boğasım geliyor sussun diye. Hiç bir şekilde laftan anlamaz mı bir insan yahu?

Güncelleme” 3 ay muhabbetini yazıyorum,ifade edememiş olabilirim yabancıyım çünkü.
Kv-ne kadarlık oldu tam?
Ben: yarın 3 aylık oluyor.
Kv yanlışın var 3 ayı bitti 4 oldu!
Ben: nasıl yani bu bebek 4 aylık mı şimdi?
Evet 4 aylık,3 ayını bitirdi.
Muhabbet böyle geçti,3 ayı bitti 4 e giriyor demedi yanlış yaZdım. 4 e doğru ilerlediğinin farkındayım kızlar.
Sütünü fazla diye sağman bana da yanlış geldi. Belkide en besleyici kısmını atıyorsun.

Sizin matematik problemli galiba.. Kaynana haklı ay konusunda. Ayrıca gidip başka odada emzirin sürekli laf söylüyorsa. Sanki aç kalsa siz mutlu olacaksınız. Niye doymasın ki..
Onun aç olduğunu söylemesinin sebebi ben pirinç lapası vermiyorum veya bebe bisküvisi vermiyorum diye. Kendisi hep yedirmiş 3 aylık bebelerine tavuk pilav vermiş yumurta peynir vermiş ondan benimki doymuyor sanıyor. Anne sütünün yeterli olmadığını söylüyor yanında mutlaka ek bişey vermem lazım çorba meyve suyu pirinç lapaso vs vs..

Sütünü fazla diye sağman bana da yanlış geldi. Belkide en besleyici kısmını atıyorsun.
Çocuk emmiyo sağmadıkça. Doktorum göğsünü hızlı gelen kısmunı boşalt öyle ver dedi. Besleyici kısmı başta değil ayrıca sondadır. Ön süt daha şekerlidir.

Bahsettiğiniz kişide bir anne,eşinizin annesi üstelik.
Sanki namusunuza laf etmiş gibi,holiganca cümleleriniz beni şok etti.
Ne kadar olumsuz çirkin kelimeler kullanmışsınız,kafasına şunu geçirirdim öldürecektim vs.
Bu denli öfke ve kinle çocuk sevgisinide bağdaştıramadım ben.
He de geçin neden inatlaşıyorsunuz ki sizden yaşça büyük biriyle.4 ay dese ne 9 ay dese ne yani,gelip devlet hesap sormayacak sonuçta.
Üslubunuz çok itici geldi bana,erkek annelerinede acıma duygum gelişti bu forumda bu günleride gördüm

Bana pek sinir olunacak tavırlar gibi gelmedi. Her şeyi görmemek lazım, yoksa kimseyle geçinilmez. Kayınvalideniz dört dörtlük değil, sizin de mükemmel olmadığınız gibi.

Süt konusunda da bir emzirme hemşiresinden yardım alın derim. Çünkü sağdıkça ön süt, dolayısıyla tazyik artar. Kısır döngüye girersiniz.
Doktorumla iletişimdeyim.
Keşke görme şansınız olsa kendi çocukları tahammül edemiyor. Sinir olunucak çok şey var ben takılmıyorum malesef.
Sağmamı doktorum söyledi,düzelene kadar böyle yapmazsam malesef emmeyi red ediyor. Sadece uyandığında direk dolu göğsü veriyorum o zaman sorun olmuyor ve eskisi gibi de gelmiyor zaten. Ama uykusu geldiğinde uyumak istiyor süt çok gelince de emmeyi red ediyor haliyle sağmam lazım.

Onun aç olduğunu söylemesinin sebebi ben pirinç lapası vermiyorum veya bebe bisküvisi vermiyorum diye. Kendisi hep yedirmiş 3 aylık bebelerine tavuk pilav vermiş yumurta peynir vermiş ondan benimki doymuyor sanıyor. Anne sütünün yeterli olmadığını söylüyor yanında mutlaka ek bişey vermem lazım çorba meyve suyu pirinç lapaso vs vs..

Sonra niye obez oldu bu diye başınızın etini yesin :)

Aynı şeyler hatta daha fazlasıda dendi annem dedi ama ben şu anamı öldüreyim katil alayım dedim mi hayır
Çok fazla kv takılı kalmışsın sadece bu konu için değil diğer tüm konuların içinde geçerli
Ben takıntılı bir insan değilim normalde gayet sabırlıyımdır ama bu kadına karşı evet tahammülüm kalmadı. Bana faydası olmayan bir insanın bana emzirme konusunda akıl vermesi doğru değil. Ben çocuğuma 3 aya kadar yalnız baktım hiç bir faydası olmadı tam tersine köstek olduğu için kalkıp bişey söylemeye hakkı yok şuan.

Kendi 2 torunu obez mesela :)

Şaşırmadım. Anne sütü varken hiçbir şeye gerek yok. Neyse ki yeni nesil anneler bilinçli de kaynanalara fırsat vermiyorlar ya. Siz bildiğinizden şaşmayın. Bu kadının yanında da enzirmeyin öyle sizi dikizliyor anlaşılan. Çok meraklıysa bakmaya bir tane daha doğursunnn

Bende öyle biliyorum bu arada. Hesabı o şekilde yapıyorum bitirilen ay olarak.
O 3 aylık değil diyor.
4 e girdi aynen böyle anlatıyor.

Aman yaaaa boşverin. 7 kat yabancılar bile akıl sormadan akıl vermeye kalkıyor yeni Doğum yapan kadınlara. Biliyorum kimsenin haddi değil ama art niyetli gelmedi bana. O yüzden çok da kızmaya gerek yok.

Şaşırmadım. Anne sütü varken hiçbir şeye gerek yok. Neyse ki yeni nesil anneler bilinçli de kaynanalara fırsat vermiyorlar ya. Siz bildiğinizden şaşmayın. Bu kadının yanında da enzirmeyin öyle sizi dikizliyor anlaşılan. Çok meraklıysa bakmaya bir tane daha doğursunnn

Kesinlikle anne sütü dışında bişeye gerek yok. Her konuda besleyici.
Şimdi ki anneler bilinçli ama eskiler de bizim bilinçli olduğumuzu düşünmüyor. Her konuda iddalaştığında kim söylğyor doktorlar ne biliyor amaaan diye söyleniyor. İlla onlara sorucaz. Kaka yapamayınca bebeklere zeytinyağı içirmiş sabun sürmüş poposuna dayamış pirinç lapasını kilo aldın da bebeğiniz ne kadar iri maşallah desinler diye.
En nefret ettiğim şey birinin bebek bakımı konusunda karışması. Bir anneden daha iyi kimse bakanaz kimse düşünemez bebeğini. Ne yani kv benden daha mı çok endişeleniyor aç veya doymuyor diye? Öyle bir dünya yok yani.

Back