KV ile çeyiz alışverişi

erkek arkadaşım da hep sen beğeniceksin diyo ben yine de ikimizin beğenmesinden yanayım. ikimiz kullancaz diye :) inşallah kv adayım da hep böyle olur da değişmez dediğiniz gibi :)

Ortada resmi birşey yokken çeyiz alışverişi,
Umarım herşey planladığınız gibi gider
Şahsen böyle plan yapacağım muhakkak bir b. ka sarardı
3 4 ayımız alıcak istemeyle düğün arası. annesi de istemeye kadar hazır olsun takımlarınız demiş. art niyet sezmedim ama bakalım

Konu sahibi yorumları şimdi okudum. Halinden o kadar memnun gozukuyorsun ki hayret ettim. Sanma ki bunlar başına kakilmayacak. Ufacik bi kavgada ''yemek takımını bile annem aldi'' denmeyecek. Cebinden para çıkmadığı için mutlusun anlıyorum ama yol yakından bi cozum bul.Heves diyosun ama neyin hevesi ? Senin kullanacağın eşyaya sen olmadan bakılması bile bana göre kabul edilemez. Çok begeniyorsa kendine alsın. Yada çok hevesliyse zamanı gelince oda sizinle çıksın alışverişe. Ne yaparsan yap ama asla onlara karşı mahçup olma.

yorumlardan darlandım yahu

konu sahibi kafama yatmayan tek şey daha isteme bile olmadan alışveriş yapılması, onun haricinde kimin ne aldığının çok da bir önemi yok eğer taraflar anlaştıysa.. kendimden örnek vereyim, benimle eşimin renk tonuna kadar zevklerimiz ortaktı, o dönem ben çok sıkı çalıştığım için alışverişe çıkamıyordum eşim ve k.validem çıkıp ayarlayıp bana fotoğraf atıyorlardı çoğu şeyi :) eğer sende evleneceğin kişinin zevkinden eminsen, sana uyuyorsa o zaman sorun yok.. ödeme kısmına gelince ben evlenecek olan çiftlerin karşılaması taraftarıyım, ama kvalidenin sonradan arıza çıkartmayacağına inanıyorsan onda da bir sıkıntı yok.. herkes ne alabiliyorsa alır bana göre, kız tarafı- erkek tarafı diye ayrılmaz o yüzden tadını çıkart bu zamanların :)

Bunlar kız ceyızı bence sen al. Sonra yüze vurulabilir ya da almaları gereken daha ağır şeylerden tencere tabak aldık dıye kacabılır

Bizim buralarda adette mutfağa erkek tarafının buzdolabı harici çöpü dahi girmez. Beyaz eşya, oturma odası grubu, salon hariç halılar, züccaciye eşyaları, dantel vs. hep kız evine aittir. Yatak, yorgan vs. iki taraf da yapar gücü yettiğince.

Teyzemin 4 oğlu var. Kızı olmadığı için çok hevesliydi. Yapması gerekenler dışında yukarıda saydıklarımın hepsini yaptı. "Kızım yok, oğullarıma çeyiz yaptım ben de." dedi. Hiçbir zaman da gelinlerine bunun lafını etmedi. Müstakbel kayınvalidenizin de kızı yoksa teyzem gibi olabilir.

sizin yorumunuzda art niyet arıyorum kusura bakmayın.. gelinim gelsin beğensin ben alırım diyen birinden şu an için kötülük beklemiyorum inanin.. kendi beğenmek istese beğenir alır. kendine de alır bana da alır hatta. ama onu yapmamış. bi piyasa araştirması yapmış. siz beğenin ben alıcam demiş. karışmak neresinde

Böyle şeyleri genelde kız tarafı alır. İşte küçük ev aletleri, tabak çanak, bulaşık makinesi, nevresim, battaniye falan filan... benimde halam gelinin herşeyini aldı kız tarafının yapması gereken herşeyi yaptı. Halamların durumu çok iyidir kız tarafıda normal orta halli. Nişanı falan herşeyi yaptı. Çünkü çevremiz var lüx olsun biraz dediler kız tarafıda o kadar yapayız şöyle olsun dediler. Halamda aman canııııım biz yaparız ayrı gayrı mı var dediler. Evini verdiler. Düğün eşya derken herşeyi onlar yaptı. Çok hevesliydi. Bitanem gelinim canım cicim öyleydi. Kız tarafınında işine geldi. Çok iyi dünürlerimiz var dediler. Herşeyi kız beğendi onun zevkine göre ne istiyorsa aldılar. Takılar, bilezikler...5 sene oldu evleneli. Şimdi iş hiç öyle değil. Halamın isteği dışında bişey olunca. Dırdırlara başlıyor halamlar. İnanın kız tarafı rahat rahat girip çıkamıyor bile evlerine. Gelin oldu halamın uydusu yani. Benim halam bile böyle yapıyorsa herkes yapar. Çünkü çevresi tarafından melek, verici olarak bilinir.

Demem o ki; herkes üzerine ne düşüyorsa yapmalı bence. En iyisi bile laf ediyor sonra. Sizde beraber gidin parayı siz ödeyin ya da siz alın deyin

yok canım 1 oğlu sadece o da erkek arkadaşım. bizim buralarda çok da katı adetler yok. genelde ortaktır. ya da erkeğe daha fazla yük biner

Olaya tarafsız bakmak istiyorum ama niyetler tartışılır.
Kendisinin düşünerek seni de olaya dahil ederek senin beğenine bırakması güzel birşey.
Diğer yandan da bir nebze senin çeyiz yükünü azaltması da güzel.
Böyle kayınvalideye can kurban...

Ama bir kaç kişinin de dediği gibi, sonra kafana kakmasın?
"Sen ne getirdin ki" durumuna gelmesin?
Bunu bir tart önce derim, ondan sonra adım at derim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…