KV ile çeyiz alışverişi

Sanki biraz acele ediyorsunuz gbime geldi daha isteme bile olmamis hele bi isteme olsun ne biliyim gerdanlikti yemek takimiydi falan bunlar yarin birgun hep laf sebebi sanki ayy benimki bana bi yazma dahi almadi evimde hic biseyi yok bnimki boyle oldugu icin tuhaf geldi belkide bana

merhaba,
yaza düğünüm var allah nasip ederse, nisanda isteme olacak.
kv adayım erkek arkadaşımı bir mağazaya götürmüş yemek takımı +tencere seti +çatal bıçak seti +kahvati seti bakmışlar. bir kaç şey beğenmişler. erkek arkadaşım da fotoğraflarını attı. yarın erkek arkadaşıma beni de almasını benim beğenmemi, takımları alacağını söylemiş.
ben o gün çalışıyordum onlarla gidemedim. ertesi günü gittik beğendik.
birkaç güne de hep beraber gidip alacağız.
bu tarz şeyleri benim bildiğim kız tarafı alır ama böyle olunca da almayın demedim.
nevresim vs. alıyorum ben de yavaş yavaş, erkek arkadaşıma demiş yeni çok aldım ben senin çeyizine çok beğendiği olursa alsın ama almak için masraf etmesin sırf demiş.
ben de bunları almak için para biriktirmeye uğraşıyordum. sizce ben mi alsam yemek tk vs. bu tarz şeyleri?
böyle böyle tamamlarız çoğu şeyinizi demiş. gerdanlık bakmışlar. beğendiklerini bana yolladı. onları da seçmeye gidicez istemeye yakın.
sizin fikirleriniz neler kızlar ?
anladığım kadarı ile kv nin gönlü bol elinden geleni yapmaya çalışacak sen paranı kenarda bırak düğün zamanı ekskleri alırsınız

merhaba,
yaza düğünüm var allah nasip ederse, nisanda isteme olacak.
kv adayım erkek arkadaşımı bir mağazaya götürmüş yemek takımı +tencere seti +çatal bıçak seti +kahvati seti bakmışlar. bir kaç şey beğenmişler. erkek arkadaşım da fotoğraflarını attı. yarın erkek arkadaşıma beni de almasını benim beğenmemi, takımları alacağını söylemiş.
ben o gün çalışıyordum onlarla gidemedim. ertesi günü gittik beğendik.
birkaç güne de hep beraber gidip alacağız.
bu tarz şeyleri benim bildiğim kız tarafı alır ama böyle olunca da almayın demedim.
nevresim vs. alıyorum ben de yavaş yavaş, erkek arkadaşıma demiş yeni çok aldım ben senin çeyizine çok beğendiği olursa alsın ama almak için masraf etmesin sırf demiş.
ben de bunları almak için para biriktirmeye uğraşıyordum. sizce ben mi alsam yemek tk vs. bu tarz şeyleri?
böyle böyle tamamlarız çoğu şeyinizi demiş. gerdanlık bakmışlar. beğendiklerini bana yolladı. onları da seçmeye gidicez istemeye yakın.
sizin fikirleriniz neler kızlar ?
Eğer laf etmeyeceğini düşünüyorsan en iyisini aldır
Eltim baba evinden yazma patik vs dışında bı halt getirmedi komple evini duzduler eltimde iyisi yok

Ben beyaz eşyaları almamız gereken herşeyi aldık
Kış geldi sobamiz yok eşim demesin bı soba akmadiniz x in annesi almıştı filan

Yemin ederim sanki o herşeyi almista üstüne birde soba almış gibi kaldı bu muhabbetten

Şimdi aklım olsa harcadiklarinin iki katı alışveriş yaparım ne yapsan yaranamiyorsn zaten

İsteme olmadan onlar neyin alışverişine giriyor Allah aşkına? Ben üstüme düşeni fazlasıyla yapardım, yaptım da.. Kimse de lafını etmedi, edemez.

Bu saydıklarınız çeyiz yalnız ?
Çeyizi de kız evi yapar..
Bence durumunuz müsaitse kendiniz alın,
Sonra gerçekten başınıza kakarlar.

Bence alınmamalı.
Biz evlendiğimiz dönemde aşırı sıkışıktık, meteliğe kurşun atan cinsten. Kayınvalidem destek olmak istedi taksitlere. Kabul etmedim. Pislik yapacak bir kadın da değil. Sonra kendince şöyle bir çözüm buldu sanırım. Kocamın da gayet nevresim, mutfak robotu falan olan çeyizi vardı ama ne hikmetse almadıklarım vardı :KK70:
Bence bunlar erkek tarafına ait masraf değil, kabul edilmemeli. Hatta ne münasebet ortada söz vs yokken?

Sizin de isinize gelmis almasi ve hosunuza gitmis cebinizden para cikmiyor diye ama ileride o tencereler tavalar basiniza kakilirsa pisman olursunuz.Bunum ihtimali bile kotu.Tabi sizin tercihiniz.Ben kendi aileme bile aldirmiyorum birsey kendim hallediyorum.

Mutfakla ilgili alınacakları onun alması cidden çok saçma. Mesela mobilyaları alırken sizin almanız gereken yatak odasını biz alalım deseler ya da beyaz eşyaları alırken senin alacaklarını da biz alalım hepsi aynı yerden olsun gibi birşey söyleseler tamam da. Yemek takımı vs olmamış. Ben olsam asla kabul etmezdim.

Pahalı şeyler de değil yani daha geçen hafta biraz abartarak aldım yemek takımı, tencere vs. 7500 lira tuttu. Aylık ödemesi 650 lira. Bekar bir insan için ödenmeyecek bir para değil diye düşünüyorum. Üstelik bu kadar abartılmazsa 5 bin civarı tutar. Ya da illa onlar kız çeyizi almak istiyorsa sizde onların alması gereken bir şeyi alın.

X