KV ile çeyiz alışverişi

Çok şanslısınız hep öyle olun inşallah.
Mutluluklar dilerim şimdiden.
Benim kız isteme, nişan ve evlilik arefem tam bir fiyasko idi.
İstemeye geldikleri gün neredeyse üfff hadi bitsin de gitsek modundalar idi ve tutup biz hiç bir şeye karışmayacagız her şeyi oglumuz yapacak ona göre davranın dedi kadın akjhfjhdfjfhjD aklıma geldikçe sinirlerim bozuluyor :)
Uzak yoldan geldiler ve yol uzaklıgından sürekli şikayet edip durdular.
Aman evladıma çok şey aldırmayın diye diye kadının dilinde tüy bitti :)
Düğünüm olurken de önemli olan mutluluk hiç bir şeye gerek yok diyerek neredeyse çektirdigimiz düğün fotograflarını bile çok gereksiz gören değişik davranışlar sergilediler ah ulan ah hangi birini anlatayım :KK70:
Hatta teyzem x teyze onu almayın, bunu almayın diyorsunuz da bunlar nerede yatacaklar yerde mi demişti ehehhee
Almak istiyorlarsa aldır kız !
Biz aldırmadıkta n'oldu yine de kıymetsiz olduk :KK70:

İstemeye geldikleri gün neredeyse üfff hadi bitsin de gitsek modundalar idi ve tutup biz hiç bir şeye karışmayacagız her şeyi oglumuz yapacak ona göre davranın dedi kadın akjhfjhdfjfhjD aklıma geldikçe sinirlerim bozuluyor :)
Düğünüm olurken de önemli olan mutluluk hiç bir şeye gerek yok diyerek neredeyse çektirdigimiz düğün fotograflarını bile çok gereksiz gören değişik davranışlar sergilediler ah ulan ah hangi birini anlatayım :KK70:
eh...... muhatap olunacak insan değillermiş Allah affetsin... :)

Olaya tarafsız bakmak istiyorum ama niyetler tartışılır.
Kendisinin düşünerek seni de olaya dahil ederek senin beğenine bırakması güzel birşey.
Diğer yandan da bir nebze senin çeyiz yükünü azaltması da güzel.
Böyle kayınvalideye can kurban...

Ama bir kaç kişinin de dediği gibi, sonra kafana kakmasın?
"Sen ne getirdin ki" durumuna gelmesin?
Bunu bir tart önce derim, ondan sonra adım at derim...
Duygularıma tercüman olmuşsunuz teşekkürler :)

eh...... muhatap olunacak insan değillermiş Allah affetsin... :)
Aynen.
Yüzlerine söyledim ama :)
Oglunuza dua edin yoksa sizin aile kimseden kız mız alamazdı diye QNDdhh
1 oglu hariç digerleri severek evlendikleri için (eşimde dahil) nasıl olsa sevmişler her şeye razıdırlar modundalardı.

Aynen.
Yüzlerine söyledim ama :)
Oglunuza dua edin yoksa sizin aile kimseden kız mız alamazdı diye QNDdhh
1 oglu hariç digerleri severek evlendikleri için (eşimde dahil) nasıl olsa sevmişler her şeye razıdırlar modundalardı.
bizim de öyleydi baya bekledim ben eşimi .ailem razı değilken bile.baktılar kız nasılsa vazgeçmez bizim oğlanı seviyo.el etek çekelim modundalardı.

yok canım 1 oğlu sadece o da erkek arkadaşım. bizim buralarda çok da katı adetler yok. genelde ortaktır. ya da erkeğe daha fazla yük biner
Tek çocuğuysa hevestendir. Bir sorun yok bence alsın, hevesi kursağında kalmasın.

Gerekirse bir takım da siz alırsınız. Birini gündelik, birini özel günlük yaparsınız.

Eltimler kayınvalidemleri soyup soğana çevirdi adetimiz bu diyerek. Nişan döneminde çok konuşuldu arkasından. Şimdi yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor. Aldıran kıymetli oluyor.

Hatta teyzem x teyze onu almayın, bunu almayın diyorsunuz da bunlar nerede yatacaklar yerde mi demişti ehehhee
eşimizi seçiyoruz ama ailelerini seçemiyoruz ne yazık ki :) umarım siz de eşinizle hep mutlu olursunuz önemli olan o :)

ne güzel düşünmüş bir de senin de fikrini soruyor beğendin mi diye.. bence zahmet etmesin o kadar masrafa girmesin biz alıyoruz deyin kibarca. ay özendim birden benim kayınvalidem 2 bilezik takıcam demişti onu da 1 e düşürdü son anda. ne düğün ne kına hiçbişeye karışmadı bide yüzsüzce bütün aldıklarıma karışmıştı ben onu istemiyorum bunu istiyorum diye.. kendi evlendi ya.

sizin yorumunuzda art niyet arıyorum kusura bakmayın.. gelinim gelsin beğensin ben alırım diyen birinden şu an için kötülük beklemiyorum inanin.. kendi beğenmek istese beğenir alır. kendine de alır bana da alır hatta. ama onu yapmamış. bi piyasa araştirması yapmış. siz beğenin ben alıcam demiş. karışmak neresinde
Umarım ben kötü dusunuyorumdur ve inşallah yanilirim. Emin olun sizi tanımadığım halde mutlu olmanızdan başka bir şey istemem. Hayirlisi olsun hakkınızda :)

Canım sen evlenincede inş böyle tatlı dertlerin ve konuların olur :dua:
Abimler evleneceği zaman annem gelinlerinden hiç birşey istemedi durumları çok iyi olmadığı için zorlamak istememişti ama bizim gelinlerde onu isteriz bunu isteriz demeye başlayınca annemde geri adım atıp biz herşeyi aldık Ozaman sizde bizim aldığımız kalitede yatakodası damatlık ve saat alacaksınız deyince koz tarafı geri adım atmıştı.
Size tavsiyem paranızı biriktirin ve evlendikten sonra ne almanız gerekiyorsa onu birlikte alırsınız. Bizim gelinlerin getirdiği çeyizleri abim evlendikten sonra bunlar ne diye gitti yenisini aldı. Sizinde öyle olmasın çok kötü bir durum gerçekten.

eşimizi seçiyoruz ama ailelerini seçemiyoruz ne yazık ki :) umarım siz de eşinizle hep mutlu olursunuz önemli olan o :)
Kesinlikle öyle be canım.
Çok çok mutlu ol.
2 gram huzur olmayınca ayaklarına kırmızı halı da serseler nafile.
İstemeye geldiklerinde asla onu alın bunu alın demedik.
Yine de yaranamadık.
Kendi imkanlarımızla yaptıgımız düğün bile gözlerine battı.
Halbuki her şeyle babam ilgilendi sagolsun.
Evin neredeyse tüm eşyalarını biz aldık diyebilirim çeyiz de dahil ama işte kıymetimiz olmadı.
Eşimle mutluyum ama hamdolsun.
12 yıl olmuş evleneli :)

Kesinlikle öyle be canım.
Çok çok mutlu ol.
2 gram huzur olmayınca ayaklarına kırmızı halı da serseler nafile.
İstemeye geldiklerinde asla onu alın bunu alın demedik.
Yine de yaranamadık.
Kendi imkanlarımızla yaptıgımız düğün bile gözlerine battı.
Halbuki her şeyle babam ilgilendi sagolsun.
Evin neredeyse tüm eşyalarını biz aldık diyebilirim çeyiz de dahil ama işte kıymetimiz olmadı.
Allah görüyo ya canım sana onun huzuru yeter boş ver :)

Ay benim bir arkadaşım var çocukla 1 senedir flört ediyorlar ama k.valideyi bir görün öyle hevesli ki :)
Neler yaptırmış neler oglu için şimdiden :)
Maddi durumları kötü degil ve gerçekten kadın arkadasımdan daha hevesli :)
Anlattıkça maşallah çektim.
Bazıları gerçekten hevesli oluyor eğer öyle ise kırmayın hevesini madem.
K.validelik yapacaksa alsa da yapacak almasa da zaten, örnek benim k.valide :KK70:
Ama fırsat vermiyorum kendisine o ayrı.
Gökten melek kayınvalide yağsa bizim kafaya ...... düşer deyip güldük epeyi ajdghhDGD

Canım sen evlenincede inş böyle tatlı dertlerin ve konuların olur :dua:
Abimler evleneceği zaman annem gelinlerinden hiç birşey istemedi durumları çok iyi olmadığı için zorlamak istememişti ama bizim gelinlerde onu isteriz bunu isteriz demeye başlayınca annemde geri adım atıp biz herşeyi aldık Ozaman sizde bizim aldığımız kalitede yatakodası damatlık ve saat alacaksınız deyince koz tarafı geri adım atmıştı.
Size tavsiyem paranızı biriktirin ve evlendikten sonra ne almanız gerekiyorsa onu birlikte alırsınız. Bizim gelinlerin getirdiği çeyizleri abim evlendikten sonra bunlar ne diye gitti yenisini aldı. Sizinde öyle olmasın çok kötü bir durum gerçekten.
off kötü olmuş.. erkek arkadaşım da bunu biliyor şunu alın demem asla. öyle bir yapım yok. bilezik konusu için bile dedim o hediyedir sayı söylemek ayıp diye. belki böyle olması hoşlarına gidiyor.. çok teşekkürler iyi dileğiniz için amin

Ay benim bir arkadaşım var çocukla 1 senedir flört ediyorlar ama k.valideyi bir görün öyle hevesli ki :)
Neler yaptırmış neler oglu için şimdiden :)
Maddi durumları kötü degil ve gerçekten kadın arkadasımdan daha hevesli :)
Anlattıkça maşallah çektim.
Gökten melek kayınvalide yağsa bizim kafaya ...... düşer deyip güldük epeyi ajdghhDGD
maşallah maşallah :) dantel seti yaptırmaya başlamış kv adayım bir de :KK70: erkek arkadaşım demiş biz istemeyiz böyle şey :KK70: kv adayım da demiş olsun kullanmasanız da heves ettim :KK70: erkek arkadaşıma da dedim neden kadını kırıyorsun heves etmş bırak :)

maşallah maşallah :) dantel seti yaptırmaya başlamış kv adayım bir de :KK70: erkek arkadaşım demiş biz istemeyiz böyle şey :KK70: kv adayım da demiş olsun kullanmasanız da heves ettim :KK70: erkek arkadaşıma da dedim neden kadını kırıyorsun heves etmş bırak :)

Benim kv de yaptı kız onları hatta dedim ki o kadar para verme biz aldık zaten dedim o da dedi olsun ben size yapayım iyi yap madem dedim 1500 TL verdiğini duyunca kalbime indi ama çaktırmadım :halay:

X