KV ile çeyiz alışverişi

annem neden istemeye gelmiyolar diye kafamı yiyen biri 4 aylık sevgilim ve 8 ay sonra düğün olmasına rağmen. ben kırılcağını sanmam

ama işte isteme neden bu kadar geçe bırakılıyor ki.
siz bilirsiniz.
tek sorununuz onların alışverişi yapması ise, teklif eden onlar, siz istemiyorsunuz sonuçta, bence sorun olmaz onların daha fazla alışveriş yapmaları.
sizin de elinizde birikmişiniz olursa size kalan kısmını normalde yapacağınızdan daha iyi yaparsınız.

tek çocukları erkek arkadaşım olduğu için çok hevesliler
Hevesle alakali oldugunu sanmam.hevesli olan once isteme yapar.
Bu karismak.senin takacagin gerdanligi begenip sana fotograf atan yarin bak begendiklerimi almadi kendi begendi diyecektir.
Isteme olur yuzuk olur sonra aile destekte olacaksa disardan olur aliverise aile gelmesi gereksiz.
Bana gore elbette.
Illa onlarla gideceksiniz odemesini sizin yapmanizi tavsiye ederim

istemede evet takılmayabilir ama büyük nişan yapmıycaz istemede de takmak istiyorlar. istemeden sonra ellerinde bol para olsun istiyorlar aslında

Eger durumunuz kotu ise belkide gercekten yardim etmek istiyordur.Belli ki erkek tarafinin durumu musait yapsinlar.Ben bir igne bile istemedim .Yinede kiymetim yok.Bosver yapsinlar

erkek arkadaşım beğendiğini attı ama bu olsun demediler ki. orda bile gelinim beğensin o kullancak demiş. ben karışmak olarak göremedim.

Anladım canım. takıları da ben hiç şunu alın demedim. hepsine kendilerini karar verdiler. her şeyi de düşünmüşler zaten. umarım ilerde laf olmaz :)

Vallahi ben de tek bir seyin bile lafini etmedim, ailem de... iste kendileri dusunmusler dedim sagolsunlar.
Oyle olmuyor sonradan.

Neyse bana bir gram altin bile almisliklari takmisliklari yok suan sonuc olarak. 6 yillik evliyim.

Kadin hala geri verdigim setin lafini ediyor. Ben onu bir ev parasina aldim simdi altin da degerlendi bu bilmem ne kadar eder falan. Sanki set bende...

Bu yuzden en azindan siz almaya niyetli oldugunuzu gosterin de sonradan lafini etmesinler. 3 kurusluk mal alirlar. Omur boyu trilyonluk trip yaparlar.

Hala bebegime koli koli kiyafet yollar kayinvalide hanim kisisi. Ben de var diye bi daha almam. Hep onlari giydiririm. "Cocuga bi kiyafet bile almadilar benim aldiklarim olmasa cocuk sefil olacak" diyor.

Bebegin 7 kapili gardrobu var hepsini o aldi yolladi. (Benim bunun 5te biri ancakdir) Ne yapayim israfi sevmem bunlar varken bir zibin olsun gidip almadim. Gerek yok cunku. Ama o farkli yonden gormeyi seviyor.

Konunuzu dagittim belki ama insallah sizin kayinvalide bizi yaniltir da sizi hos tutar. Ama genelde lafini edebilmek icin yapiyorlar.

istemede evet takılmayabilir ama büyük nişan yapmıycaz istemede de takmak istiyorlar. istemeden sonra ellerinde bol para olsun istiyorlar aslında

:)
yani işte bu konuda anlaşamayız sanırım :) ben biraz eski kafayım.
bana hala isteme olmadan evlilik alışverişi abes geliyor.
hani isteme olmayacak o adeti yapmıyoruz deseniz amenna.
neyse elbette siz mutluysanız yine güzel.

dediğim gibi siz teklif etmiyorsunuz, alın edin, şu kadar şu olmazsa bana uymaz demiyorsunuz. bunlar hoş şeyler değil, ama gönülden gelip alan yapan da yapsın yani ne güzel. Siz paranızı biriktirin, kız tarafına düşecek işleri daha güzel daha ayrıntılı yapın.

ayy böylesi zor canım. alsan bi türlü almasan bi türlü

Ayy ruhum daraldı. Nasıl müsade ettiniz ? Ben olsam büyük kavga cikarirdim ya. Benim kullanacağım eşyaya dolaylıda olsa karar veremezler. Belki ben farklı bir markadan beğendim,olamaz mı ? Böyle giderse her şeyi önce onlar seçecek sonra da size secenek sunacaklar. Simdilik bu durum hoş geliyor olabilir ama bana kalırsa müsade etmeyin. ''Ben x markadan beğenmiştim ona bakalım olmazsa bunu alırız'' diyip geçiştirin. Ve mümkün olduğunca nisanlinizla başbaşa gitmeye çalışın.

umarım öyle olmaz :))

Siz bilirsiniz ama herkes kendi üstüne düşeni yapsın alsın yarın öbür gün muhakkak lafı olacaktır tecrübe konuşuyo burada benimki ev temizlenirken bi vileda almıştı ki öyle kaliteli bişeyde değil düğüne iki hafta varken sadece ütü masam kalmıştı ama alıcaktım kendisi ısrar kıyamet almış eve getirmiş alma dediğim halde sonra ev yerleştirilirken balkonda kız kardeşlerine viledasıyla ütü masasınıda almamış ben aldım derken duydum hem şimdiden sizin adınıza size ailenize danışmdan iş yapmaya başlamış şimdiden ipleri ellerine verirseniz hayatınızın her anında kararları kendisi almak isteyecektir karşı çıktığınız anda sizden kötüsü olmayacaktır emin olun hem sizi hem ailenizi yok sayıyo belki sizin annenizin başka planları hevesleri var onlarım tek oğluysa sizde annenizin biricik kızısınız annenizin hevesleri yokmu

Birlikte gidin ama ödemeyi siz yapın
Israr ederse sizinde alacağnız şeyler var bunu ben alayım kız çeyizi bu deyin
Bakalım ne diyecek
Niyetini öğrenmiş olursunuz

En kucuk tartismada hepsini soyler.onun almasi gereken seyleri alsin sizde size dusenleri alin aynisini aldim sen alma dese bile dinleme onu.de ki bende almak istiyorum evimde benimde katkik olsun.

Önce annenle konuş bak alışveriş yapıyorlar biz ne yapacağız de, annen bir plan yapmıştır onunda kafasında bir şeyler vardır. Onun fikirlerine göre müstakbel eşine önceden söyle bak benim ailem altta kalıyor anlıyorum annen çok istekli çok özeniyor sağolsun ama anneminde yıllardır heveslendiği bana almak istediği şeyler var diye güzelce anlat. Bu sefer annem o kadar şey yapıyor istemiyorsun demesin.
Arkadaşların dediği gibi bir tartışma da pat diye atıyorum kulak çöpünü bile biz aldık ayıp senin bu yaptığın der yüzüne vurur bir daha da unutamazsın o lafı.
Ayrı bu bohça alışverişini fazla abartıyorlar ama şöyle bir durum var. Tabak çanakla ev işi bitmiyor. Evlendikten sonra eve yerleştiğinizde çıkacak eksiklere aklınız şaşacak . İlla ki unutacaksınız bir şeyleri ve yavaş yavaş alacaksınız zaten ev hediyesi de çok gelir. Önemli olan büyük eşyalar benim fikrim . Yani yok bohçaydı pijamaydı iç çamaşırıydı ufak tefek ıvır zıvıra çılgınlar gibi para harcayacaklarına para biriktirsinler. 10 lira 5 lira bir bakmışsın 2000 tl gitmiş ...
Ha birde ilk sorun evet yemek kahvaltı tencere takımı kız tarafı alır :) Annem mesela yıllardır özenir bana anlatamam kaç kere alma dedim bak her sene yeni bişey çıkıyor evlendiğim zaman alırsın diye ki öyle de oldu .
İlla eşiniz annesiyle gezinmek istiyorsa bu tür alışverişlere kendi annenizi de yanınızda götürün bence :) Kaynana oğlundan çok kendine alışveriş yapıyormuş gibi alacağa benziyor herşeyi yalnız kalırsanız beğenmedim bunu başka yerlere bakalım falan diyemezsiniz.

Ben olsam o seti yüzüne fırlatırdım.Çocuğunuza geleni kabul etmeseniz kötü olan siz olacaksınız anlıyorum.Bende görümcemin çocuğunun eskilerini bekliyorum kesinlikle kaynanam onları bize vermeye çalışacak tabiki benden cevabını alacak:))En azından size gelenler yeni yani bu tarafıda var gerçekten beterin beteri var

aslında benim de çekindiğim o ilerde laf olması. ama daha istemeye de düğüne de var. şimdiden almak isteyen onlar. hiç konusu geçmedi kim alır naparız diye. ben de tamam dedim
Masrafları yarı yarıya bolustugunuz sürece sorun yok .sen sana düşeni yap ,geri kalanına karışma ..evlilik bir nevi ortaklık :) içine girmeden de neyin ne olacağını anlayamazsın. Bazı kayınvalideler de bukalemun gibi ..şimdi rengi sana yakın ama evlenip oglusuyla aynı evi aynı yatağı paylaştığında renk degistirebiliryorlar :) o yüzden en başından tavrın net olsun her konuda ..

Ortada resmi birşey yokken çeyiz alışverişi,
Umarım herşey planladığınız gibi gider
Şahsen böyle plan yapacağım muhakkak bir b. ka sarardı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…