Kv çeyiz dizilmiş evde kalmak istiyor ne yapmaliyim?

Ben olsam istemezdim. Uygun fiyatli otel vs bakardim. Madem onun hassasiyeti var annemin evine gelmiyor benimde var yani. Mantik ev oglumun evi istedigim gibi gelirim giderim

zaten ben de konu sahibi kendi ailesine de aynı tavrı gösterecekse karşı çıkmasına hak veriyorum.
mesela diyorsunuz ya kendi ailem gibi diye.
burada bazı arkadaşlar kendi ailemin bile kalmasını istemem ben yokken yazdılar.
ben de öyle düşünüyorum.
ki benim de kv ve kp benim odamı kullanmışlardı düğün öncesinde.
sorun etmemiştim ama yine de yapılanın hoş olmadığını düşünüyorum.
Eşim evimizi yerleştirirken (bir tek salon ve oturma odası mobilyası vardı) bir gece evde koltukta yattı, onda bile büyük kavga çıkardım, ben yokken ve evlenmeden nasıl kalırsın orada diye.
Bazı insanların prensipleri vardır.
Hiç geleneksel düşünce yapısına sahip olmasam dahi, evimizin kapısını evlendikten sonra ilk kez beraber açmayı, ilk keyfini berbaber sürmeyi isterdim.
Hatta bir keresinde ablamın kredi kartı bende kalmış, tatile giderken tezgaha bıraktım gitsin alsın diye anahtar da verdim.
Onu bile gelip almamış, benim dönmemi beklemiş huyumu bildiğinden.
Çünkü gerçekten evin hanımı yokken, o evde bulunmak çok büyük bir saygısızlıktır bana göre.

Eşim evimizi yerleştirirken (bir tek salon ve oturma odası mobilyası vardı) bir gece evde koltukta yattı, onda bile büyük kavga çıkardım, ben yokken ve evlenmeden nasıl kalırsın orada diye.
Bazı insanların prensipleri vardır.
Hiç geleneksel düşünce yapısına sahip olmasam dahi, evimizin kapısını evlendikten sonra ilk kez beraber açmayı, ilk keyfini berbaber sürmeyi isterdim.
Hatta bir keresinde ablamın kredi kartı bende kalmış, tatile giderken tezgaha bıraktım git al diye.
Onu bile gelip almamış, benim dönmemi beklemiş huyumu bildiğinden.
Çünkü gerçekten evin hanımı yokken, o evde bulunmak çok büyük bir saygısızlıktır bana göre.

canım şimdi biz evimizi tuttuk kirası 1500 TL nişanlımın bekar evi de 900 TL idi. eee evin hanımı yok diye biz şimdi 3 ay boyunca her ay 2400 TL kiraya mı verelim :KK48:

10 gun boyunca sizde nasil kalabilir ki? İnsan evinde yayila yayila oturur, sizdeyken surekli ustunu basini duzeltmek durumunda kalacaktir. Ev ahalisi kacta kalkarsa o saatte kahvalti yemek yenilecek.

neden 10 gun kalıyo ben anlamadım yani sen direk de yada annen arasın dünür yakısık almaz genclerin ilk hevesi ilk onlar girsin evine desin yani ceyiz getircek derken oglunun ceyiziimi var ki bu kadar ne sericek kız ceyizini zaten kız tarafı serer bide geldi madem kalsın 1 gece dönsün kına gecesi tekrar gelsin madem bende istemem yani 10 gun kaynana evimde otursun

filmdelisi filmdelisi ne katılıyorum ben de, biraz kişisel bakış açısına göre değerlendirmek gerekir.
elbette takmayan kişi de takmasın, en güzeli o.
M Meral Ak biz de erken evi tuttuk, çünkü eşim askerden yeni dönmüştü ve askere giderken de bekar evini dağıtmıştı.
elbette evlenince yaşayacağımız evi tuttuk ve eşim 3 ay kadar o evde kaldı.
bu artık tercihten çıkıp zaruriyet oluyor zaten.

canım şimdi biz evimizi tuttuk kirası 1500 TL nişanlımın bekar evi de 900 TL idi. eee evin hanımı yok diye biz şimdi 3 ay boyunca her ay 2400 TL kiraya mı verelim :KK48:
Zorunlu haller başkadır, keyfi durumlar başka.
Sizinki bir nevi zorunluluk, maddi imkanı elbette boşa harcamamak gerekir.
Benim anlattığım eşimin ailesinin evine gitmesine (30dk mesafe) üşenmesi sebebiyleydi.
Bugün olsa yine de istemem o ayrı.
Hele de başkası kalacak, cıngar çıkarırım.:rolleyes:

Kulağa hoş gelmesede kalacak yeri yoksa yapılacak birşey yok.
Keşke fikrinizi alsaydı ama almamış ...

Zorunlu haller başkadır, keyfi durumlar başka.
Sizinki bir nevi zorunluluk, maddi imkanı elbette boşa harcamamak gerekir.
Benim anlattığım eşimin ailesinin evine gitmesine (30dk mesafe) üşenmesi sebebiyleydi.
Bugün olsa yine de istemem o ayrı.
Hele de başkası kalacak, cıngar çıkarırım.:rolleyes:

benimkinin arkadaşı bile kaldığı için güzelim evimde bir şey diyemiyorum canım :KK67:

filmdelisi filmdelisi ne katılıyorum ben de, biraz kişisel bakış açısına göre değerlendirmek gerekir.
elbette takmayan kişi de takmasın, en güzeli o.
M Meral Ak biz de erken evi tuttuk, çünkü eşim askerden yeni dönmüştü ve askere giderken de bekar evini dağıtmıştı.
elbette evlenince yaşayacağımız evi tuttuk ve eşim 3 ay kadar o evde kaldı.
bu artık tercihten çıkıp zaruriyet oluyor zaten.

ben özellikle kayınvalidenin gelmesini istiyorum, nişanlım aşırı tembel ve evde eksik çok, kayınvalidem marifetli hemde eli açık, o geldiğinde eksikleri bir bir görüp onları gideririz diye düşünüyorum. hatta kendim sordum "anne evi tuttuk sen gelmeyecek misin diye", nişanlım tek kalacağına annesi ile kalsa daha iyi, evim güvenli ellerde olur en azından :rolleyes:

Bence büyük düşüncesizlik ya. Bi kere kendi kalmak istememeli ıyyy uyuz olurum böyle düşüncesizliklere. Valla annen arasın hoş olmaz seni biz ağırlayalım desin.

benimkinin arkadaşı bile kaldığı için güzelim evimde bir şey diyemiyorum canım :KK67:
Evlendikten sonra değişir durum, o zaman içişleri sizden sorulur.:halay:
Zaten bu benim fikrim ve yaşam tarzıma göre bu şekilde hareket ederdim.
Siz ne güzel sorun etmiyorsunuz, aslında daha iyi bir şey.
Yapı olarak gelecek misafir eşime haber verse, ben ona bile sinirleniyorum.
Çünkü bu evin hanımı benim, ikram yapacak, onları ağırlayacak olan benim ama neden eşim aranıyor, o mu börek açacak, hizmet edecek, kendini ayarlayacak diye kendi kendime hırslanıyorum.
En güzeli böyle şeyleri umursamamak aslında, keşke yapabilsem...

ben özellikle kayınvalidenin gelmesini istiyorum, nişanlım aşırı tembel ve evde eksik çok, kayınvalidem marifetli hemde eli açık, o geldiğinde eksikleri bir bir görüp onları gideririz diye düşünüyorum. hatta kendim sordum "anne evi tuttuk sen gelmeyecek misin diye", nişanlım tek kalacağına annesi ile kalsa daha iyi, evim güvenli ellerde olur en azından :rolleyes:

o zaman sen müstesnasın canım, bunu diyen gerçekten az bulunur,
mutluysan ne güzel,
daha da mutlu olursun umarım :KK200:

Bir anneyi on gün evinizde yatırmak istememek merhametsizlik bence..
Kadın napsın sizin eşyalarınızı..
O kadar yoldan gelmiş nerde kalsın isterdiniz?
Benim de başıma geldi aynısı.
Benden önce hem annesi hem ablaları kaldıevimde..
Hiçbirşey olmadı..
Kalpleri de kırılmadı..
Eşyalarımı da yemediler..
Geçti gitti..

Ne oldu yarandinizmi sanki??

Bence de konu sahibi haklı evlerinde ağırlamaya dünden razi oldukları halde inatla yeni gelin evinde kalinmaz!

benim bir arkadaşımında aynı böyle oldu durumu, ve o kadar uzun bir mesafede yoktu.en fazla damadın kendi yaşadığı eve 1-1,5 saatlik mesafedeydi ama yine de çeyizi serilen evde kaldılar analı oğullu, pek anlam verememiştim ama sizde mesafede var sanıyorum.

Normalde nisanlim ceyizden sonra eve gidecekti düğün hazırlığı için. Bizim buralarda çeyiz düzulur kapı çekilir gelin gelene kadar onun için bize bu iş tuhaf geldi .

Yani annesi gelmese nişanlın senin Çeyiz evinde kalacak zaten. Nişanlın yeni temiz evde kalıyorsa zaten annesinin de orada kalması durum bunu gerektirir olmuş. Bence nişanlın bekar evinde kalmaya devam etsin. Annesi de sizde kal mayo düşünebilir boylece

o zaman sen müstesnasın canım, bunu diyen gerçekten az bulunur,
mutluysan ne güzel,
daha da mutlu olursun umarım :KK200:

mutluluk değil canım da, annesi anlıyor bu işlerden nişanlıma kalsa onu ertele bunu ertele, evi de pek temiz tuttuğu söylenemez, her haftasonu gidip temizlik yapıyorum :işsiz: ama kayınvalide gelse, hem evi benim temizlediğimden daha güzel temizler hemde eksiklerimizi giderir, o yüzden 4-5 gün gelmesinde bir sakınca görmüyorum ki ramazan sonrası gelecek zaten:KK39:

X