Kv çeyiz dizilmiş evde kalmak istiyor ne yapmaliyim?

bende kalsın istemezdim..
eşine uygun bi dille evimde bensiz annenle kalman beni rahatsız ediyor lütfen annen de sende bizim misafirimiz olun de.

nişanlınızın bekar evi varmış, neden orda kalmıyor? sizde de kalmak istemiyormuş. nedenini merak ettim. sonuçta annenlerle dünürler ve kalması gayet normal olurdu. iki ailenin arası nasıl?
Nisanlim suan oturacgimiz evde kalıyor bu ay başında geçti . Ama bos oda kullanıyor

Eger " oda benim annemdir bi dusunelim nasil olur baska" diyip bi care bulursan tamamdir. Hak veririm sana.
Ama " bononoo yoo, o evde kalinmiycak nerde kalirsa kalir beni ilgilenmez careyide ogluyla kendisi bulsn" diyosan haksizsin.
Tabiki öyle demiyorum başımın üstünde yeri var ben sadece kv birden birw böyle birşey one atmasını anlamıyorum . Mesela 6 saat uzaklıkta gorumcesi var oraya da gidebilir ama nişanlımm hemen tavır alıyor . Bunu nasıl izah edebilirim diye danistim sizlere

Ben zaten olayı hiç eşya boyutuyla değerlendirmedim.
Daha manevi bir şeyden söz ediyorum.
Şahsi görüşüm incelik karşılıklıdır.
Bazen karşı taraf şansını çok zorluyor.
Bende bu işin manevi ve saygı boyutundaydim nisanlim bana annemle kalalim mi bile demedi biz annemle erkek kardeşimle kalcaz dedi . Saygı istiyorum bana danisilmasi lazımdı

Başka kalacak yeri gercekden yoksa diger odalarızın kapısını kilitleyin, oturma odasinda yatıp kalka bilirler.Bunuda tatlı bir dille izah edinki ilerki hayatızda sorun olmasın.

Bana garip geldi bence işi baştan sıkı tutmalı... Sizin teklifinize hayır dememesi lazım birlikte kalınır 10 gün aynı evde... Gelin evinde tek ne işi var mıış

Çözümü olmazsa kalsın tabiki . Ama beni düşündüren acaba kv anne sen gelme 10 gün burda yorulursun düğün hazırlığı yapamazsin dememi mi bekliyor
Çözümü olmazsa derken,çözümü varsa onu yapın o zaman.Ama çözüm senin ailenin evinde kalması değil.Çeyize gelmesi şart değil aslında.Nişanlın uygun bir dille senin dediğin şeyi diyebilir.

kalsa ne olacak benim anlamadigim oturma odasinda yatip kalkar esyalari disleyecek degil heralde ben nisanlinizin yerinde olsam cok.kirilirdim . Bu kadar bencil olmayin dunya mali dunyada kalir

çeyiz götürmek dediğiniz eşyalarınızı götürmek değil mi ?
cümbür cemaat yapmaya gerek var mı bu işi. kv de niye geliyor anlamadım ben..

Su yazdiklarinizi bir okuyun allah askina. E evet ne olmus yani? Temizleyip cuktiktan sonra sorun ne? Abartmayin. Isinize bakin. Ya bu konu avrupada asla konu bile olmaz. Bir adamlarda ki medeniyete bakin bir de bize. Cunku kafa hep fesatlığa calışıyor...

Ya yapmayın etmeyin. Avrupada çeyiz mi var, adet, gelenek mi var? Kimse kimsenin kapısını bile çalmıyor. Gidip 10 gün kalacakmış kayınvalide he :) 2 tane yabancı gelinimiz var, kimse bana anlatmasın...

Ben kardesimin yeni aldığı bluzu bile giymiyorum önce o giysin diye. Onun düşünceli olması gerekirdi. Hanginiz daha evin sahibinin girip oturmadığı evde rahat rahat kalırsınız 10 gün? Bence hoş değil, eşya meselesi değil bu.

X