Kv çeyiz dizilmiş evde kalmak istiyor ne yapmaliyim?

nisanliniz gibi kv de bos pdada kalsin diger odalari kilitleyin hatta kullanilmasi getekeni koyup geri kalani toplayin eger rahatsiz olacaksaniz baska da kalacak yer yok gibi en son care bu ....

Tabiki de gelsin birsey diyemem ben kv istemiyorum demiyorum zaten sadece farklı bir yol bulmaya çalıştım . Açıkçası benim ailem ve çevrem yeni gelin evinde kimse kalmaz dusuncesindeler ha 3 4 gün olsa tmm ama ben 11 gün belki kv gelme anne sen demem için söyledi bunu yoksa düşünürdü böyle detayı .
Benim ceyizimi sermeye annem kardesim ve teyzelerim gelmisti birkac gun kaldilar annem ve kardesimle yatakta yattik teyzemelrde koltuklarda yattilar. Kac gun evde yedik ictik gezdik ustune bi de arkadaslarim bekarliga veda yapmak istediler onu da oturma salonundaki haliyi kaldirip orada yaptik yine yenildi icildi. Ne esim ne ben bunda sorun edilecek bisey görmedik. Annme ve teyzemler bir kaynanadan daha fazla karisti ayrica evime esyalarin yerini degstrdkleri gibi odalarin yerini bile degstrmek istediler. Kimseyi kirmadim he dedim onlar gittikten sonra istedgmz duzeni kurduk. Zaten herkese uzagiz kimseyi kirmaya uzmeye degmez.

Sizin durumunuz da buna cok benzer bence. Kayinvalideniz bos ev varken sizin ailenizin evinde rahat edemez kalsin ogluyla ne var sanki 10 gunde en fazla ne olabilir. Istedigi degisikligi de yapsa siz yine kurarsiniz duzeninizi. Takilmayin boyle şeylere

Kızlar kayınvalidem 16 saatlik yol gelerek çeyiz dizecek bizimle ramazanda gelmek istemiyorum dedi sonra gelicek benim kinam olacak 21 inde oda 11 inde gelicek benim kinanin olduğu yer ile evim arasında 5 saat vsr . Ve nisanlim ama annem 10 gün benle birlikte evde kalır dedi . Benim Annem ve bende yeni dizilmiş evde kimse kalsın istemiyorum . Herşeyi ilk defa ben kullanmak istiyorum az bir gün değil ki .. sizce yanlış mı düşünüyorum ? Bunu nisanlima nasıl anlatcam ?
Yok haklısın valla ben de evimde her seyi ilk ben kullanmak isterim nisanlına uygun bir dille anlatırsan seni anlayacaklardır. Benim kvdem de gelecek ev düzmeye, geldiginde de kardesinde kalacak, yeni gelinin evinde kalınır mı hic ya.

Bu kayinvalide milletide bazen ne kadar dusuncesiz oluyor arkadas o evde kalinirmi hicmi yeri yurdu yok. Yoksada erkenden gelmesin yani

nisanliniz gibi kv de bos pdada kalsin diger odalari kilitleyin hatta kullanilmasi getekeni koyup geri kalani toplayin eger rahatsiz olacaksaniz baska da kalacak yer yok gibi en son care bu ....
Odaları kitlemek çok saygısızlık olur . Kv gelmesin diyorum ben bklim ne olacak aksam annem arayıp soracak .

Benim ceyizimi sermeye annem kardesim ve teyzelerim gelmisti birkac gun kaldilar annem ve kardesimle yatakta yattik teyzemelrde koltuklarda yattilar. Kac gun evde yedik ictik gezdik ustune bi de arkadaslarim bekarliga veda yapmak istediler onu da oturma salonundaki haliyi kaldirip orada yaptik yine yenildi icildi. Ne esim ne ben bunda sorun edilecek bisey görmedik. Annme ve teyzemler bir kaynanadan daha fazla karisti ayrica evime esyalarin yerini degstrdkleri gibi odalarin yerini bile degstrmek istediler. Kimseyi kirmadim he dedim onlar gittikten sonra istedgmz duzeni kurduk. Zaten herkese uzagiz kimseyi kirmaya uzmeye degmez.

Sizin durumunuz da buna cok benzer bence. Kayinvalideniz bos ev varken sizin ailenizin evinde rahat edemez kalsin ogluyla ne var sanki 10 gunde en fazla ne olabilir. Istedigi degisikligi de yapsa siz yine kurarsiniz duzeninizi. Takilmayin boyle şeylere
Benim Ailem mesela düzmeye gidince kuzenim dee kalacaklar. Bilmiyorim bu iş benim icime sinmiyor annemler de olmaz öyle diyorlar bakalım hayırlısı .

Ya ben anlamıyorum o eşyaları ilk siz kullanınca ne oluyor? O istemese bile sizin teklif etmeniz gerekir. Alt tarafı kullanacağı iki tabak iki kaşık iki havlu. Muhtemelen odalara bile gireceğini zannetmiyorum. Böyle olmayın lütfen. Bu kadar olmayın...

Evin hanımı olmadan, hele de yeni gelin evinde kalmak ayıptır.
Ben kesinlikle müsade etmezdim, bu durum annem için dahi geçerli.
Hala ben evde değilken, kimse kalamaz ya da misafir gelemez.
Ne zaman evde olurum, o zaman başımın üstünde yeri olur gelenin.
Düşüncesizlik ediyorlar, ne yaparsınız bilmiyorum ama hiç uygun bir davranış değil bu.

hiç misafir nevresimi filan almadız mı serin onları kalcak başka yer yoksa yapcak bişey yok olmassa sizde kalsın veya yakın bi akrabanızda

Benim kaynana bazanin altındaki iç çamaşırlarını kurcalayip farklı şeyler ima etmişti mesele iki tabak kullanmak değil haddi olmayan yerlere burnunu sokmaktır zira öz kızı olmayınca ufak bi problemde hemen başa kakiliyor bunlar umarım anlatabilmisimdir
Ya ben anlamıyorum o eşyaları ilk siz kullanınca ne oluyor? O istemese bile sizin teklif etmeniz gerekir. Alt tarafı kullanacağı iki tabak iki kaşık iki havlu. Muhtemelen odalara bile gireceğini zannetmiyorum. Böyle olmayın lütfen. Bu kadar olmayın...

Anaa ben çok cahil kalmışım :KK70:
Ya ben evlenmeden 4 ay önce evimi yerleştirdik
Nisanlim annesi babası Bekar evinde kaliyordular önceden babam hastahaneye gidiyordu burada sonra evi yerleştirince yeni eve geçtiler ve hiç böyle şeyler düşünmedim
nişanlım annesi babası 1 ay falan beraber kaldılar sonra işleri bitince onlar memlekete kendi evlerine gittiler
annem herşeyi kullanmadı tamam ama sonuçta belli başlı şeyleri kullandılar hatta anne babam benim yatakta yattilar kendi carsaflariyla ne olacak sonuçta artık onlarda benim annem babam anlatırken bile kayinvalide kayınpeder diyemiyorum
Böyle ayrıntılarda kaybolmayin
Artık sen onlarında kizisin onlarda senin annen baban kaynana gözüyle bakarsaniz gelin olursunuz
Anne gözüyle bakarsanız kızları olursunuz
Tabi karşıdaki insanda önemli
Konuşmam genel direk konu sahibine değil

Benim kaynana bazanin altındaki iç çamaşırlarını kurcalayip farklı şeyler ima etmişti mesele iki tabak kullanmak değil haddi olmayan yerlere burnunu sokmaktır zira öz kızı olmayınca ufak bi problemde hemen başa kakiliyor bunlar umarım anlatabilmisimdir

herkesin kayınvalidesi böyle olacak diye bir şey yok, ayrıca çamaşırınızın nesine laf etmiş, kendi bilmiyor kullanmadı diye sizde mi kullanmayacaksınız, ona mı soracaktınız eşinizle ne yaptığınızı :işsiz: benim kayınvalidem kendi zorla aldırdı bana valla, o yüzden herkesi bir görmemek lazım.

Anaa ben çok cahil kalmışım :KK70:
Ya ben evlenmeden 4 ay önce evimi yerleştirdik
Nisanlim annesi babası Bekar evinde kaliyordular önceden babam hastahaneye gidiyordu burada sonra evi yerleştirince yeni eve geçtiler ve hiç böyle şeyler düşünmedim
nişanlım annesi babası 1 ay falan beraber kaldılar sonra işleri bitince onlar memlekete kendi evlerine gittiler
annem herşeyi kullanmadı tamam ama sonuçta belli başlı şeyleri kullandılar hatta anne babam benim yatakta yattilar kendi carsaflariyla ne olacak sonuçta artık onlarda benim annem babam anlatırken bile kayinvalide kayınpeder diyemiyorum
Böyle ayrıntılarda kaybolmayin
Artık sen onlarında kizisin onlarda senin annen baban kaynana gözüyle bakarsaniz gelin olursunuz
Anne gözüyle bakarsanız kızları olursunuz
Tabi karşıdaki insanda önemli
Konuşmam genel direk konu sahibine değil

zaten ben de konu sahibi kendi ailesine de aynı tavrı gösterecekse karşı çıkmasına hak veriyorum.
mesela diyorsunuz ya kendi ailem gibi diye.
burada bazı arkadaşlar kendi ailemin bile kalmasını istemem ben yokken yazdılar.
ben de öyle düşünüyorum.
ki benim de kv ve kp benim odamı kullanmışlardı düğün öncesinde.
sorun etmemiştim ama yine de yapılanın hoş olmadığını düşünüyorum.

zaten ben de konu sahibi kendi ailesine de aynı tavrı gösterecekse karşı çıkmasına hak veriyorum.
mesela diyorsunuz ya kendi ailem gibi diye.
burada bazı arkadaşlar kendi ailemin bile kalmasını istemem ben yokken yazdılar.
ben de öyle düşünüyorum.
ki benim de kv ve kp benim odamı kullanmışlardı düğün öncesinde.
sorun etmemiştim ama yine de yapılanın hoş olmadığını düşünüyorum.
Tabi bu herkese göre değişir
İmkanlar nasıl gerektiriyorsa öyle olmalı
Aranmamak gerekli diye düşünüyorum bende
Ama her zaman karsiindaki insanların davranışlari hareketleri çok önemli
Suistimal etmemeliler
Ben bu konuda şanslıyım allaha şükür
Rabbim herkese gonlundekini versin

eşyaları ilk ben kullanmak istiyorum nedir ya :KK57: gerçekten bu kadar ufak tefek şeylere bu denli kafa yoracak kadar dertsiz mi hayatınız???

ya değil mi ben cidden bunun mantığını çözemedim, bide yeni gelin evi nedir ya? yada yeni gelin nedir??? ben anlamıyorum şimdi düğüne yakın neden taraflar deliriyor, yüzükler atılıyor. bunlar bana acayip saçma geliyor, ya o eve senden sonra bir sürü misafir gelmeyecek mi o eşyaları kullanmayacak mı? ee kayınvalidenin eli de iki kere değince ne olacak cidden,

baya da hak verenler olmuş, ne güzel eşleri sevgilileri var bu insanların, anlayış gösterip hak veriyorlar ki herkes bu kafaya girebiliyor. bizim ki "annem kalmayacak ne demek" diye atlardı hemen valla, diyemem zaten annen kalmasın diye, bizde kalsa daha mı iyi, hiç rahat edemeyiz. cidden garipsisiniz kızlar ya :KK48:

X