- Konu Sahibi Toprakliyagmur
valla benim de kararsız kaldığım bir konu oldu.
şöyle ki ben bu tip şeylere hiç önem vermem, eşim düğünden önce eve yerleşti, kv ve kp de onu ziyarete gelip BİZİM YATAK ODAMIZDA kaldılar bir kaç gün. O zaman gerçekten hiç takılmamıştım, eşylarımın kullanılmasına da yatak odası mevzusuna da.
ama şu an safmışım resmen diyorum, çünkü olay eşya olayı değil, olay saygı meselesi. o sebeple ben konu sahibine hak verdim.
ben kendi seçimimden pişman değilim ama geçmişi açıp eşimle konuştuğumuzda, o bile kabul ediyor yanlış yapıldığını, ama o zaman hiç öyle gelmemişti bana da diyor.
çünkü o zaman ihtiyaç anı idi ve değerlendirme ihtiyaç üzerine idi ama şimdi daha ayrıntıyı düşünebiliyorsunuz
mesela ben benim yatağım hissine hiç kapılmadım ne fark eder ki
çarşıdan alıp koyduk diye neden bize özel olsun ki
ama kimisi de vay önceden yatılmamış yatak önemli der
ben ilk gece evde olsun otelde olsun kavgası bilirim; kadın otelde istemiş de adam Ruslar'ın yattığı yatakta olmaz ilk gece demiş
eşyanın kullanılması vs değil de mutlaka eve müdahale eder
yani tuzluğu alır şuradan şuraya koyar vs vs, deterjanını beğenmez değiştirir, sabunluğa su katar (denenmiştir kv yapmıştı)
ben mesela yemek yaparken tuzluk kullanırım annem de ağzı açık bir şeyin içinden kaşık ile alıp yemeğe atar
benim eve geldi yemek yapacak olmuyor şuna tuz koysam kaşıkla alsam olur mu dedi
olur aman nasıl istersen öyle yap dedim ama kv bunu bu üslupla söylemezdi bu böyle olmamış, böyle kullanılmaz şöyle yap derdi, o zaman da benim evim benim kuralım derdim
ya da mesela bir dönem görümcemle birlikte kaldık
sabah kalkar kendine paşa kahvaltısı hazırlar ama yarısı içilmiş çay bardağını amerikan mutfaklı evde masada bırakır çıkardı tüm sofra ile birlikte
çay demleyip içecek zamanı olan bunu toplayabilir ya da benim gibi çayını içmeden işe gider demiştim
önemsenen konular farklı o nedenle kibarca yorulmasın gelmesin vs diyin ki zaten ev uzakta imiş siz de gider yerleştirir gelirsiniz o bilmediği şehirde tek başına ne yapacak ki