Kv çeyiz dizilmiş evde kalmak istiyor ne yapmaliyim?

valla benim de kararsız kaldığım bir konu oldu.

şöyle ki ben bu tip şeylere hiç önem vermem, eşim düğünden önce eve yerleşti, kv ve kp de onu ziyarete gelip BİZİM YATAK ODAMIZDA kaldılar bir kaç gün. O zaman gerçekten hiç takılmamıştım, eşylarımın kullanılmasına da yatak odası mevzusuna da.
ama şu an safmışım resmen diyorum, çünkü olay eşya olayı değil, olay saygı meselesi. o sebeple ben konu sahibine hak verdim.
ben kendi seçimimden pişman değilim ama geçmişi açıp eşimle konuştuğumuzda, o bile kabul ediyor yanlış yapıldığını, ama o zaman hiç öyle gelmemişti bana da diyor.

çünkü o zaman ihtiyaç anı idi ve değerlendirme ihtiyaç üzerine idi ama şimdi daha ayrıntıyı düşünebiliyorsunuz

mesela ben benim yatağım hissine hiç kapılmadım ne fark eder ki

çarşıdan alıp koyduk diye neden bize özel olsun ki

ama kimisi de vay önceden yatılmamış yatak önemli der

ben ilk gece evde olsun otelde olsun kavgası bilirim; kadın otelde istemiş de adam Ruslar'ın yattığı yatakta olmaz ilk gece demiş

eşyanın kullanılması vs değil de mutlaka eve müdahale eder

yani tuzluğu alır şuradan şuraya koyar vs vs, deterjanını beğenmez değiştirir, sabunluğa su katar (denenmiştir kv yapmıştı)

ben mesela yemek yaparken tuzluk kullanırım annem de ağzı açık bir şeyin içinden kaşık ile alıp yemeğe atar

benim eve geldi yemek yapacak olmuyor şuna tuz koysam kaşıkla alsam olur mu dedi

olur aman nasıl istersen öyle yap dedim ama kv bunu bu üslupla söylemezdi bu böyle olmamış, böyle kullanılmaz şöyle yap derdi, o zaman da benim evim benim kuralım derdim

ya da mesela bir dönem görümcemle birlikte kaldık

sabah kalkar kendine paşa kahvaltısı hazırlar ama yarısı içilmiş çay bardağını amerikan mutfaklı evde masada bırakır çıkardı tüm sofra ile birlikte

çay demleyip içecek zamanı olan bunu toplayabilir ya da benim gibi çayını içmeden işe gider demiştim

önemsenen konular farklı o nedenle kibarca yorulmasın gelmesin vs diyin ki zaten ev uzakta imiş siz de gider yerleştirir gelirsiniz o bilmediği şehirde tek başına ne yapacak ki

ben evlenirken,kayınvalidemler kına gecesinin akşamı benim evimde kalmışlardı.üstelik tam 12 kişi,geç oldu diye evlerine dönmemişlerdi. ertesi gün ,öğlende nikahımız vardı,zor olur diye düşündüler herhalde.
hepimiz İstanbul da yaşıyoruz.biz bir ilçe de,onlar bir ilçede .yani öyle gidilemeyecek uzaklıkta bile değil.

ama hiç aklıma gelmedi,benim evim,benim eşyam,ilk ben kullanmalıyım diye.ben de kendimi çok saf,çok sessiz gördüm.
Sadece bir geceden birsey olmaz ama 11 gün boyunca olunca aileme tuhaf geldi

Ben izin vermedim zamanında.

Halası biz sırayla kalıcaz evde yeni gelin evi boş bırakılmaz dedi sonra gelini rahatsız ederlermiş 3lüler:)

Eşimdeki anahtarı aldım doğalgz bile açılamadı o sinirden.

İzin verme arkadaşım salonda yatarım der yatak odasına kurulur belli olmaz hiç.
Tek ben kalıcam der sülalesini toplar.

Varsaysın ki senin evin yok başkasının düğününe geliyo ona göre yer ayarlasın.

Kına ile düğün arası 3 gün . Kv e haziran da çeyiz için gelir misin dedik oda tmm dedi geri haziran da olmadı malesef temmuz a kalınca 10 temmuz da yapalım ddik 21 i d kına kv ben geri gitmem senle evde kalırız demiş e birde kaynim vsrmis .

o zaman çeyizi daha geç götürün zaten çeyiz başka ilde

gezmesi vs olmayacakmış ki

10 gün önce dizmeyin hem toz vs olur

valla benim de kararsız kaldığım bir konu oldu.

şöyle ki ben bu tip şeylere hiç önem vermem, eşim düğünden önce eve yerleşti, kv ve kp de onu ziyarete gelip BİZİM YATAK ODAMIZDA kaldılar bir kaç gün. O zaman gerçekten hiç takılmamıştım, eşylarımın kullanılmasına da yatak odası mevzusuna da.
ama şu an safmışım resmen diyorum, çünkü olay eşya olayı değil, olay saygı meselesi. o sebeple ben konu sahibine hak verdim.
ben kendi seçimimden pişman değilim ama geçmişi açıp eşimle konuştuğumuzda, o bile kabul ediyor yanlış yapıldığını, ama o zaman hiç öyle gelmemişti bana da diyor.

ya da ayıp olacağını düşünüyorduk.
şimdi ben,asla gelinimin evinde kalmazdım. ama her insandan aynı inceliği bekleyemezsiniz.bir de çok uzaktan geliyormuş,kayınvalide.gelinin annesinin evinde, kalmama isteğini de anlayabiliyorum .burada doğru olan,bir otel ayarlanması.

bence erken gelmesinler. kendi evleri olduğu halde kv elti kayın falan benim eşyalarımı kirletmişlerdi. kırıntılar çay lekesi filan. çok canım sıkılmıştı.
nişanlın söylesin kv ye.

şimdi ben,asla gelinimin evinde kalmazdım. ama her insandan aynı inceliği bekleyemezsiniz.bir de çok uzaktan geliyormuş,kayınvalide.gelinin annesinin evinde, kalmama isteğini de anlayabiliyorum .burada doğru olan,bir otel ayarlanması.
Otel benim icime sinmez en güzeli sen gelme annecim yorulursun demek

ben de kalmasini istemezdim. bence nisanlina acikca anlat. bize ozel olmasini istiyorum evimizin de. en azindan ilk etappta.bence anlayacaktir

çünkü o zaman ihtiyaç anı idi ve değerlendirme ihtiyaç üzerine idi ama şimdi daha ayrıntıyı düşünebiliyorsunuz

mesela ben benim yatağım hissine hiç kapılmadım ne fark eder ki

çarşıdan alıp koyduk diye neden bize özel olsun ki

ama kimisi de vay önceden yatılmamış yatak önemli der

ben ilk gece evde olsun otelde olsun kavgası bilirim; kadın otelde istemiş de adam Ruslar'ın yattığı yatakta olmaz ilk gece demiş

eşyanın kullanılması vs değil de mutlaka eve müdahale eder

yani tuzluğu alır şuradan şuraya koyar vs vs, deterjanını beğenmez değiştirir, sabunluğa su katar (denenmiştir kv yapmıştı)

ben mesela yemek yaparken tuzluk kullanırım annem de ağzı açık bir şeyin içinden kaşık ile alıp yemeğe atar

benim eve geldi yemek yapacak olmuyor şuna tuz koysam kaşıkla alsam olur mu dedi

olur aman nasıl istersen öyle yap dedim ama kv bunu bu üslupla söylemezdi bu böyle olmamış, böyle kullanılmaz şöyle yap derdi, o zaman da benim evim benim kuralım derdim

ya da mesela bir dönem görümcemle birlikte kaldık

sabah kalkar kendine paşa kahvaltısı hazırlar ama yarısı içilmiş çay bardağını amerikan mutfaklı evde masada bırakır çıkardı tüm sofra ile birlikte

çay demleyip içecek zamanı olan bunu toplayabilir ya da benim gibi çayını içmeden işe gider demiştim

önemsenen konular farklı o nedenle kibarca yorulmasın gelmesin vs diyin ki zaten ev uzakta imiş siz de gider yerleştirir gelirsiniz o bilmediği şehirde tek başına ne yapacak ki

canım benim kardeşimin başına geleni örnek vereyim bir de;

görümcesi ve kardeşimin eşi bir dönem tutulan evde kalıyorlar, çünkü ev çok erken tutuldu.
ve kardeşim nefret etmesine rağmen evde köpek besliyor görümcesi (kardeşim sadece balkonda kalmasına izin veriyor)

damat bey artık bu olayın ne kadarına göz yumuyor ya da ne kadarını uyarıyor bilemeyeceğim.

sonuçta evdeki eşyaların bir çoğu değişmek zorunda kalıyor, çünkü kardeşim için köpeğin yattığı koltukta oturmak kabul edilemez bir şey. o yüzden ben artık masumca bakamıyorum bu durumlara.
ev sahibi evde yokken başka çözümler aranmalı bence.

Ya uzaktan evlenip te benim kadar sıkıntı yaşayan var mı acaba . Kayınvalidemi hiç anlamiyorum bazen nisanlim benle evlenmese yine bulunduğu yerde olacaktı tayini oraya çıkmış çünkü . Yine gel git yapacaktı . Ama çok zoruna geliyor her nisanlima annen gelsin desem bu sıkıntılar oluyor .

Kayınvalideniz sizde yatılı kalmak istemiyorsa ve bunda diretiyorsa 10 gün önce kalkıp gelmemeli.
Dediğiniz gibi en doğrusu zahmet etmemesini söylemek.
Burada da büyük çoğunluk sevgi kelebeği.
Siz benim evimde kalmasın nerede kalırsa kalsın demiyorsunuz ki.
Ona yer gösteriyorsunız ama beğenmiyor.
O zaman gelmesin.

canım benim kardeşimin başına geleni örnek vereyim bir de;

görümcesi ve kardeşimin eşi bir dönem tutulan evde kalıyorlar, çünkü ev çok erken tutuldu.
ve kardeşim nefret etmesine rağmen evde köpek besliyor görümcesi (kardeşim sadece balkonda kalmasına izin veriyor)

damat bey artık bu olayın ne kadarına göz yumuyor ya da ne kadarını uyarıyor bilemeyeceğim.

sonuçta evdeki eşyaların bir çoğu değişmek zorunda kalıyor, çünkü kardeşim için köpeğin yattığı koltukta oturmak kabul edilemez bir şey. o yüzden ben artık masumca bakamıyorum bu durumlara.
ev sahibi evde yokken başka çözümler aranmalı bence.
Saygı duyulması gerek . Bu söyle birsey aslında evlisin annenin evine gidiyorsun kv esin ile senin evinde kalıyor uzun süre kendini rahat hissetmezsin bence

Ben kalmasını istemezdim, sonuçta eve eşyaların gltmiş. O ev senin ama içinde sen yoksun. Tuhaf bence kalması. Başımıza geldi böyle bi durum, o yüzden insan başına gelince bu kadar sakin olamıyor. Sakin kalanı da takdir ederim tabi ki.

ya işte bilemiyorum ben de, oğlumun evi deyip kalacak elbette, ama bir yandan da dediğim örnekler insanın içinde kalıyor.
doğrusu nedir ben de bilemedim.
sadece konu sahibini çok eşyacı olmakla suçlamayı doğru bulmuyorum.

Sadece bir geceden birsey olmaz ama 11 gün boyunca olunca aileme tuhaf geldi

aslında 1 gecesi de bir,10 gecesi de.sizin rahatsız olduğunuz konu,özel alanlarınıza müdahale edilmesi.bunda da sizi yargılamıyorum.hatta hassasiyetinizi anlayabiliyorum.ama yapılacak bir şey yoksa,kabullenilebilinir bir şey diyorum.

Gelip kalmasinda sıkıntı yok belki konu sahibinin annesinin evinde rahatsiz olurum dusuncesindedir ama kayinvalide on gun icinde kendi kafasina gore evi dizme düzme dusuncesinde o zaman konu Sahibi hakli

Siz hem kayınvalide hem gelin olarak düşünebiliyorsunuz, anlıyorum.
Ama bence herkesten bu inceliği bekleyebiliriz.
Eğer ona sunulan teklifi kabul etmiyorsa, 10 gün önce gelmeme nezaketini göstermesi gerekir.
Yani oğlu ve gelininin evinde kalmak ona bir alternatif olarak sunulmamış neticede.
Kendi kendine vermiş bu kararı, ama vermemeli.

aslında 1 gecesi de bir,10 gecesi de.sizin rahatsız olduğunuz konu,özel alanlarınıza müdahale edilmesi.bunda da sizi yargılamıyorum.hatta hassasiyetinizi anlayabiliyorum.ama yapılacak bir şey yoksa,kabullenilebilinir bir şey diyorum.
Bende yapabilecek birsey yoksa kabulleniyorum tabiki sıkıntı değil . İçim rahat etmese de kalır kv dışarı da bırakacak değilim . Ama normal bir yaşam da 10 gün uzun bir süre o yol gidilip gelinebilir. Düğün olacak tabiki zorluklar olacak. Ben buraya yazdım bunu nisanlima nasıl anlatmaluyim üslup nasıl olmalı diye .

Ne kadar anlayışlı kadınlarsınız ya.
Ben bu kadar toleranslı olamam doğrusu.
Orası senin ve eşinin yaşam alanın artık.
İsteklerini uygulamak en doğal hakkın!
Ne münasebet ben hoşlanmadığım halde 10 gün evimde kalacak.
Eşyalara anlam yüklemek değil bu fikirlerime saygı duyulup duyulmama meselesi.
Üstelik yer de göstermişsiniz.
Beğenmiyorsa gelmesin yani bu kadar basit.

X