- 9 Temmuz 2015
- 10.397
- 21.021
- 34
-
- Konu Sahibi zeynepguven1986
- #1.921
Altını çizdiğiniz yeri anlıyorum. Zaten kadın ölmeseydi Zeynep ayrılmalı ydi. Bu konuda anlaştık. Eğer bir iki hafta sonra da devam ederse zaten yine boşanmli bunda da hemfikiriz.
Sizin anlamadiginiz da şu ki annesi olmus psikolojik travma geçiren gaipten sesler duyan birini şu raddede bırakıp gitmek insancıl mıdır? Gidilecekse ki bence de yaptıkları asla unutulmamalıdır o vakit şu vakit değil! Belki birkaç hafta sonra
Eklemeye cevap:Bakın şu kısmı inatla anlamak istemiyorsunuz.
Adam annesi ölmese karısına aynı şekilde davranıyordu. Yani 10 sene sonra yine eziyet etti karısına annesi için. Anladınız mı bunu? Adam bu eziyeti yaptı.
Annesinin ölmesi ayrıntı bu noktada. Kocanız sizi aldatmaya teşebbüs etse tam aldatırken kadın ölse, aman neyse kadın öldü sorun bitti mi diyeceksiniz? Adamın annesi ölmeden önceki eziyetinin karşılığı nerede? Sizin önerinizde hiçbir karşılığı yok. Adam yine ödüllendiriliyor.
Ekleme: Kafaya saksı geçirip felç geçirtmeye eşeklik yazmışsınız. Sonra kadınların ezilmesini savunduğumu nereden çıkardınız diyorsunuz.
Kadın felç geçirmiş. Size göre adam eşeklik yapmış. Bana göre biraz zihninizi gözden geçirin. Gerçekten sandığınız gibi kadın hakları savunucusu musunuz bir düşünün. Buradan eziyete maşa gibi gözüküyorsunuz.
Eklemeye cevap:
Eseklik yapmış demekten ne anlıyorsunuz?
Tamam sizin dilinizden cevap vereyim şerefsizlik yapmış?
Benim ya da sizin ne düşündüğünüz değil burada önemli olan zeynepin ne düşündüğü.
Zeynep hanım
Yerinde olsam konuyu kapatırdım, burda her kafadan farklı ses çıkıyor.
Seni, yaşadıklarını bilen insanlar sana daha sağlıklı yol gösterebilir.
Kendini, eşini sen daha iyi tanıyorsun, biz burda her ayrıntıyı bilemiyoruz doğal olarak..
Bu arada, zamanında affetmiş yoluna devam etmişsin bu adamla.. Affedilir miydi, bana göre affedilmezdi. Ama etmişsin. Bunu yaptıysan bir kez daha sabret ve bekle derim.
Acısını da yaşasın beyzade..
Kararınız ne olursa olsun evinizden gitme, o gitsin isterse.
Çocuklarınızın düzenini bozma, okulları aksamasın, olan onlara oldu arada.
Umarım şu mesele hayırlı biçimde çözülür.
Gerçekten gözlerime inanamayarak takip ediyorum bu konuyu. Pisi pisine bir evlilik yıkılıyor ya ona üzülüyorum.
Ve her okuyuşta diyorum ki, keşke eşin biraz adam olsaydı zeynep diyorum.
Hem 10 sene önce hem şimdi.. Ezdi, ezdirdi karısını.. Şimdi acı yaşayan da o olunca, sütten çıkma ak kaşık oldu güya..
Hem acılı..hem de annesinin eteği altından çıkamayan bir adam gibi..
Tam haline acıyacakken, üzülemiyorsun.. Öyle bir hal...
Allah kurtarsın sizi şu cendereden.....
Bakın aynı fikirdeyiz, o saksı olayı bağışlanmamalıydı. Ama kadın onu bağışlamış, şiddetin en hit noktası, öldürmeye teşebbüs resmen. Bunu bağışlamış..Gerçekten anlamak istiyorum ama anlayamıyorum.
Kırmızı cümleyi yazan biri, aynı zamanda sabret nasıl diyebilir?
Yani adamın 5 para etmediğinin, kadının sürekli eziyet gördüğünün farkındasınız. Adamın annesi öldü diye bağışlanamayacağının da farkındasınız. Ama sabret diyorsunuz.
Anlamak mümkün değil. Ya evlilik bitmesi size göre en kötü ihtimal, ya da başka ihtimal yok.
Şiddet gibi bir olayı affetmiş Zeynep hanım evliliğine devam etmiş. Kocasının acılı gününde de bir şans vermeli bence.Hanimefendi samimiyetle soruyorum, affedilmeyecek adami 1 kere affettiniz yazmissiniz.
Bunun arkasindan bir daha affetmeyin yazmak mantikli olan degil mi?
Bir kere sans vermis, bir daha mi versin affedilmeyecek adama?
Bakın aynı fikirdeyiz, o saksı olayı bağışlanmamalıydı. Ama kadın onu bağışlamış, şiddetin en hit noktası, öldürmeye teşebbüs resmen. Bunu bağışlamış..
Sonra 10 sene boyunca hiçbirşey olmamış, kayınvalidesiyle mesafe koymuş, evliliği güzelmiş..sürekli eziyet yokki ortada.
Peder ölünce olmuş ne olmuşsa..
*ben olsam 10sene önceki olayı unutmam, silmem. Zeynep silmiş. Konu ben olmadığıma göre... Şimdi.. Silelim biz de o olayı, bugüne dönelim.
Bugün ne oldu?Adam annesi ile ilgili bu olay söz konusu olunca, Zeynepe yine rest çekti. Annem gelecek dedi başka bişey demedi.
Bunun üzerine anne ölünce adamın psikolojisini tahmin edebiliriz.. Zor...
Ve ortada "emeğim, yuvam, çocuklarım, evliliğim" diyen bir kadın var.
Ben yorumlamamı o kadının isteklerine göre yaptım.
Ben affetmezdim, sen etmezdin ama o etmiş.. Evini seviyor. Boşanmasın diyorum o yüzden.. En azından şimdi boşanmasın.. Bir de acısının geçmesini beklesin, sonra ne istiyosa yapsın. Sabır taşı ne zaman çatlarsa gitsin...
Karışık bir durum değil mi?
Birebir tanımadan, aile ilişkilerini ayrıntıları ile bilmeden anca bu kadar yorum yapabiliyoruz bizler
Nerdeki acaba bi arkadasi falan var mı samimi olduğu adam iyice dagilmis ya umarım en kisa zamanda toparlareşim hâlâ gelmedi babamlar bizde babam kv nim evine baktı geldi az önce orda yokmuş ışıklar yanmıyormuş arabamızda orda değilmiş bende dün mezarlıkta sabahlamış dedim babam çok öfkelendi. birazdan gidip mezarlığa bakacak oradaysa getirecek
Baban ne diyor bu duruma sonranizla ilgilieşim hâlâ gelmedi babamlar bizde babam kv nim evine baktı geldi az önce orda yokmuş ışıklar yanmıyormuş arabamızda orda değilmiş bende dün mezarlıkta sabahlamış dedim babam çok öfkelendi. birazdan gidip mezarlığa bakacak oradaysa getirecek
Baban ne diyor bu duruma sonranizla ilgili