kv bizim yanımıza yerleşmek istiyor

Bilmeden insanlara iftira atmasinlar:KK43: ayrıca kimseyle tartışma çıkarmak gibi bi derdimde yok konu sahibine yardimci olmak için burdayim

bakın konu saksı kırması olayı değil sadece, geçmiş geçmişte kalmış da değil.
kp vefat edeli 2 ay olmuş. kimse bunalımda değil ne hikmetse. daha 10 gün önce kv hanım, yalnız kalamam diye mustafayı fiştekliyor, mustafa karısının üzerine yürüyor, sonra kv mustafam seni öldürür diye bir de tehdit savuruyor konu sahibine.
bunlar daha 10 gün önce olanlar. nasıl geçmişte kaldı diyebiliriz.
eğer kv ölmeseydi, ana oğul zeynep'in başını yakacaklardı. kv öldü gitti, oğlu kaldı miras. ve zeynep için,çocukları için endişeleniyoruz.

Şu anda da zeynep e psikolojik siddet uyguluyor. Anamı istemedin anam öldü. Tam psikolojik vaka bu herif. Zeynep ve çocuklarının başını yakmasın da.

O zaten çekti cezasını. Aynı mantıkla saksı olayından sonra zaten Zeynep evi terk etmiş aylarca ayrı kalmışlar bi nevi cezasını vermiş sonrasında gelmiş köpek gibi kapısında yalvarmış kız da affetmis. Bakın bence de affetmemeliydi ama artık affetmis. Anlatabiliyor muyum ?

Affetmesi affetmemesi değil mesele. Bu adamın potansiyelini biliyoruz. Geçmişteki davranışlarından dolayı potansiyelini biliyoruz.

Şimdi de garip garip konuşmaya, gece gece mezarlığa gitmeye, çocukları yok yere itip kakmaya başlamış. İnsanın aklına eskiden yaptıkları, yani potansiyeli geliyor ve endişe duyuyor.

Siz eşinin eskisi gibi şiddet uygulamayacağının garantisini verebilir misiniz? Tartışma da çıkartıyor. Ya o sırada şiddet uygularsa? Geçmişte yaptığı için yine yapabilir diye korkuyorum. Siz neye dayanarak içiniz rahat konuşuyorsunuz? Sizin nasıl içiniz rahat?

B
eşimden mesaj geldi şimdi. bana attığı mesajı aynen paylaşıyorum sizlerle ne yapacağımı şaşırdım kalbim sıkışıyor nefes alamıyorum. artık öyle yoruldumki kaç aydır çocuklarımda perişan siz söyleyin ne yazayım ben bu adama ne deyim.
mesaj.
zeynep babamın ölümünü atlatamadan annemin ölümü yıktı beni. ben o eve her girdiğimde sana her baktığımda annemi görüyorum annemin bana oğlum korkuyorum yalnız kalamıyorum deyişini görüyorum sesi kulaklarımdan gitmiyor. senin istemiyorum deyişin annemin oğlum beni yalnız bırakma deyişi ikinizin sesi beynimde yankılanıyo. dayanamıyorum zeynep. ben annemi tek başına mezara koydum. dün gece ordaydım. sanki çağırdı beni oğlum beni yalnız bırakma dedi.zeynep bu saatten sonra ne sana iyi bir koca ne çocuklarıma iyi bir baba olabilirim. ister kal benimle ister git sana engel olamam.
Ben niye kendimin ve çocuklarımın düzenini bozup gidiyormuşum sen git annenin evinde yaşa de bence.. Ayrıca hani annesi oğlum yuvan yıkılmasın git aileni getir ben alışırım dememiş miydi? Geri adım atma..

Affetmesi affetmemesi değil mesele. Bu adamın potansiyelini biliyoruz. Geçmişteki davranışlarından dolayı potansiyelini biliyoruz.

Şimdi de garip garip konuşmaya, gece gece mezarlığa gitmeye, çocukları yok yere itip kakmaya başlamış. İnsanın aklına eskiden yaptıkları, yani potansiyeli geliyor ve endişe duyuyor.

Siz eşinin eskisi gibi şiddet uygulamayacağının garantisini verebilir misiniz? Tartışma da çıkartıyor. Ya o sırada şiddet uygularsa? Geçmişte yaptığı için yine yapabilir diye korkuyorum. Siz neye dayanarak içiniz rahat konuşuyorsunuz? Sizin nasıl içiniz rahat?
Ben 15 seneye dayanarak böyle rahatim. Fakat sizin gorusunuze de saygim var.

Herkes adama saymış dökmüş ama ben anlayabiliyorum eşinizi.
7 ay önce babamı kaybettim sevdiğin birini kaybetmek çok zor ve insan böyle bişey yaşadığında eşinden her zaman olduğundan daha fazla anlayış ve ilgi bekliyor ayrıca kötü bişey söylemese bile o dönemki ruh haliyle yanlış anlayabiliyor.
Tamam kv melek gibi bi insan değilmiş zamanında konu sahibine çok kötü şeyler yaşatmışlar oğluyla ama bu olayı konu sahibi affetmiş ve onun üstünden 15 yıl geçmiş bu 15 yıl boyunca da bu tarz bişey hiç yaşanmamış. Ve eşiyle de arası gayet iyiymiş. Kv o kadar kötü olsa kadın ayrı evdeyken de aynı şekilde oğlunu doldurup karısına yine işkence ettirirdi. Adam da değişmese 15 yıl mutlu yaşayamazlardı. İnsanları eskiden yaptıklarıyla yargılamamak lazım insanlar değişir. Ha şuan çocuklara kötü davranıyor diyebilirsiniz bu benim de tasvip edebileceğim bişey değil. Ama adamın babası vefat etti onun ardından karısı evi terk etti annesi istenmedi ve annesi istenmediği bi dönemde babasının acısı geçmeden vefat etti. Bu yaşanılanlar kolay atlatılabilecek şeyler değil.
Yorum yapan kişiler biraz da kendisini adamın yerine koyup öyle yorum yapsın lütfen.
Z zeynepguven1986 yorumumda sana haksızlık ettiğimi düşünme sen sonuna kadar haklısın şu ana kadar yaptığın şeylerde. Ama şöyle düşün yaşadığınız şeyler kolay değil. Sen bile sana kötülüğü dokunmuş olan kv için üzüldün vefat ettiğinde. Eşin için durum daha kötü.
Konu sahibinin eşi otursun insan gibi yasıını yaşasın. Kimse ona aksi birşey iddaa etmiyor.
2.5 yaşındaki çocuğu yanına geldiğinde iteklemekle, çocukları hatrını sorduğunda cevap vermemekle, azarlayarak yas tutulmaz. Ne sanıyor kendini? Çocuklardan ne istiyor?
Önce insan olmayı öğrensin sonra baba olmaya çalışsın.
Konuyu başından beri takip ediyorum kendime hakim olamıyorum

Konu sahibinin eşi otursun insan gibi yasıını yaşasın. Kimse ona aksi birşey iddaa etmiyor.
2.5 yaşındaki çocuğu yanına geldiğinde iteklemekle, çocukları hatrını sorduğunda cevap vermemekle, azarlayarak yas tutulmaz. Ne sanıyor kendini? Çocuklardan ne istiyor?
Önce insan olmayı öğrensin sonra baba olmaya çalışsın.
Konuyu başından beri takip ediyorum kendime hakim olamıyorum

Öyle demeyin yaslı ve duygusal erkek ilan edildi kırk yılın psikopati.
Oz çocuğuna şefkat göstermekten aciz erkeğe vaktinde hayatını yaktigi karisi şefkat gosterecekmis. Çünkü o duygusal bir erkek ve eş olarak kadına düşen buymus.
En tuhafi da öz çocuğuna bile şefkat göstermeyen bir ruh hastasını duygusal ilan etmeleri oldu.
Ne karisi iki seme dövdüğü karisi ölüm dosegindeyken vicdanı sizlamis ne çocuklarına kotu davrandiginda.. bir tek annesine vicdanı var onu da çocuktan karısından çıkarıyor.
Ama o çok duygusal diyorlar ya
Ay okumayacagim daha fazla.
Böyle hep erkeklere hak eren hep onarin tarafından bakan ve hep kadina cekip oturmayı layık gören kadinciklari daha fazla görmek cidden sinir sistemine iyi gelmedi benim.
Yazıklar olsun be
Bir de kadınım diyorsunuz
Kadın kadının zor zamanında erkekleri korumaz
Yuvasini kurtarmak için bir kadını kurban etmek mi sizin aile aile anlayışınız
Bugün bu manyak koca kadini oldurse siz de duygusal bilmem ne diyecek vebaline imza ettiniz haberiniz olsun.
Böyle kadınlar oldukça da kadına şiddet bitmez bu topraklarda

eşimden mesaj geldi şimdi. bana attığı mesajı aynen paylaşıyorum sizlerle ne yapacağımı şaşırdım kalbim sıkışıyor nefes alamıyorum. artık öyle yoruldumki kaç aydır çocuklarımda perişan siz söyleyin ne yazayım ben bu adama ne deyim.
mesaj.
zeynep babamın ölümünü atlatamadan annemin ölümü yıktı beni. ben o eve her girdiğimde sana her baktığımda annemi görüyorum annemin bana oğlum korkuyorum yalnız kalamıyorum deyişini görüyorum sesi kulaklarımdan gitmiyor. senin istemiyorum deyişin annemin oğlum beni yalnız bırakma deyişi ikinizin sesi beynimde yankılanıyo. dayanamıyorum zeynep. ben annemi tek başına mezara koydum. dün gece ordaydım. sanki çağırdı beni oğlum beni yalnız bırakma dedi.zeynep bu saatten sonra ne sana iyi bir koca ne çocuklarıma iyi bir baba olabilirim. ister kal benimle ister git sana engel olamam.
Tamam annen çağırıyorsa git intihar et deyin

Öyle demeyin yaslı ve duygusal erkek ilan edildi kırk yılın psikopati.
Oz çocuğuna şefkat göstermekten aciz erkeğe vaktinde hayatını yaktigi karisi şefkat gosterecekmis. Çünkü o duygusal bir erkek ve eş olarak kadına düşen buymus.
En tuhafi da öz çocuğuna bile şefkat göstermeyen bir ruh hastasını duygusal ilan etmeleri oldu.
Ne karisi iki seme dövdüğü karisi ölüm dosegindeyken vicdanı sizlamis ne çocuklarına kotu davrandiginda.. bir tek annesine vicdanı var onu da çocuktan karısından çıkarıyor.
Ama o çok duygusal diyorlar ya
Ay okumayacagim daha fazla.
Böyle hep erkeklere hak eren hep onarin tarafından bakan ve hep kadina cekip oturmayı layık gören kadinciklari daha fazla görmek cidden sinir sistemine iyi gelmedi benim.
Yazıklar olsun be
Bir de kadınım diyorsunuz
Kadın kadının zor zamanında erkekleri korumaz
Yuvasini kurtarmak için bir kadını kurban etmek mi sizin aile aile anlayışınız
Bugün bu manyak koca kadini oldurse siz de duygusal bilmem ne diyecek vebaline imza ettiniz haberiniz olsun.
Böyle kadınlar oldukça da kadına şiddet bitmez bu topraklarda
Duygusal diyen benim bu yüzden cevap vermek istedim. Adam bu caniligi yapacak olsa zaten ilk günlerde yapar. Toplumumuzun suçluya bakış açısı bu işte her zaman yapabilir gözüyle bakılıyor.
Ayrıca böyle sert ve fevri konuşunca kendinizi tek haklı mı zanneditorsunuz?
Siz kendi capinizda haklı sınız ben de öyle. Bu adamın annesi öldü biraz insaf ya... Aynı şey zeynepin de başına gelseydi Mustafa anlayışlı davranmalıydi. Kimse erkektir yapar gibi ataerkil söylemlerde bulunmuyor bunu nereden çıkarıyorsunuz???????

Duygusal diyen benim bu yüzden cevap vermek istedim. Adam bu caniligi yapacak olsa zaten ilk günlerde yapar. Toplumumuzun suçluya bakış açısı bu işte her zaman yapabilir gözüyle bakılıyor.
Siz kendi capinizda haklı sınız ben de öyle. Bu adamın annesi öldü biraz insaf ya... Aynı şey zeynepin de başına gelseydi Mustafa anlayışlı davranmalıydi. Kimse erkektir yapar gibi ataerkil söylemlerde bulunmuyor bunu nereden çıkarıyorsunuz???????
yahu adamın babası öleli daha 2 ay olmuş. karısının üstüne yürüyor. anası kocan ben olmasam seni öldürür diyor. bu adam mı insafa muhtaç? bu adam mı ölüm acısı çekiyor? babası ölünce niye mezar çağırmadı bunu?

Zeynep hanım inşallah bu mesajımı okursunuz. İlk konu açtığınızda cevap vermedim çünkü buradaki klişe kaynana olayıydı ve büyük çoğunluk bakma diyecekti Sana ve öylede oldu. Eski defterler açıldı siz size kötülük yapan iki kişiden eşinizi affettiniz ama kaynananızı affetmediniz ki bence en büyük hata buydu. asıl suçlu annesinin ağzına bakan eşinizdi çünkü.
Kaynanaya bakmak istememekte Haklı olabilirsiniz ama ben olsam affederdim ancak bu görüşümü buraya yazamadım çünkü gelecek tepkilerle uğraşacak halde değildim.
Sonunda siz buradaki gazla çocuklarınızı alıp evi terk ettiniz. Ana kayınvalidenize vefat etti. Her şey aleyhinize döndü. Süreç zor, elbette insanlar üstünüze gelecektir bunz bir müddet göğüs gerin. Eşinizin acısı büyük şu anda ne dediğini bilmiyor.
Benden size Abla tavsiyesi bir müddet eşinize zaman verin. Bu sürede eşiniz düzelirse ne ala, düzelmezse boşanma fikrini o Zaman düşünün. Tekrar dolduruşa gelmeyin. Unutmayın ki affedilmemesi gereken Ada'mı siz bir kere affettiniz. Şimdi acısı var bence bir müddet daha fırsat verin. Bu arada fazla bir arada olmayın eşiniz kendiyle kalsın. Acı anında söylenen sözleri muhasebesi tutulmaz.

Hanimefendi samimiyetle soruyorum, affedilmeyecek adami 1 kere affettiniz yazmissiniz.

Bunun arkasindan bir daha affetmeyin yazmak mantikli olan degil mi?

Bir kere sans vermis, bir daha mi versin affedilmeyecek adama?

Hanimefendi, soylemlerinizden ben cikarabiliyorum mesela. Gozden kacirdiginiz bircok nokta var.

1. Adam kucukken baklava calmis da simdi hirsizlikla itham ediliyor degil. Gayet yetiskin ve akli basinda iken karisini oldurmeye tesebbus etmis, karisi felc gecirmis. Bu bir zihniyet problemidir zaten, yaslandikca duzelecek bir durum degil yani.

2. Adamin 10 senedir bir sey yapmadigini, her seyin yolunda oldugunu da gereginden fazla naif, fazla fedakar ve az beklentili olan konu sahibinden duyuyoruz. Mesela belki surekli konu sahibine bagiriyor ve ustune yuruyor, ama konu sahibine gore bunlar normallesmis artik, bunu yazmaya gerek duymuyor olabilir.

Yani affetmekle kapandigini dusundugunuz konunun magduru suregelen baski yuzunden sinmis, bastirilmis ve artik saglikli evlilik kavramini yitirmis olabilir.

3. Baglamdan bagimsiz olayi degerlendiremezsiniz. Babasi olen ese anlayisli davranilsin pekala, ancak Zeynep hanim kocasina felc gecirtmedigi icin Zeynep hanima da Mustafa anlayisli davransin ayni durum olursa demeniz adaleti hice sayiyor.

Yani ana fikir olarak, 15 senelik evlilikte bu kadina bircok fedakarlik, rezillik dusmus. Adam ise hicbir sekilde hicbir seyle sorumlu tutulmuyor.

Mesela neden size gore bu sefer de adam fedakarlik yapip, acisini kalbine gomup, zamaninda cok ezdigi karisini el ustunde tutmamali? Neden bir kez olsun fedakarligi adamdan beklemiyorsunuz?

Çok yazık. Tahminim doğru çıktı, bu ölümün acısı kadıncağızdan çıkacak. Üç çocuk yuvasız kalacak. Fatura size kesildi Zeynep Hanım. Devam ederseniz bu hayat size zindan olacak. Kurtarın kendinizi.

Ben 15 seneye dayanarak böyle rahatim. Fakat sizin gorusunuze de saygim var.

10 sene. Ondan önceki 2 sene çok kötü geçmiş. O 10 sene anneyle ilgili bir sıkıntı çıkmamış, anne aileyle yaşamak istememiş de büyük kavgalar olmadan geçmiş. Ama şimdi yine anneyle ilgili sıkıntı var. Hem de bu sefer taşınılarak vs çözülebilecek bir şey değil. Bu sefer adam daha da kızgın üzgün. Çatacak yer arıyor. Ben o yüzden endişe ediyorum.

Hanimefendi, soylemlerinizden ben cikarabiliyorum mesela. Gozden kacirdiginiz bircok nokta var.

1. Adam kucukken baklava calmis da simdi hirsizlikla itham ediliyor degil. Gayet yetiskin ve akli basinda iken karisini oldurmeye tesebbus etmis, karisi felc gecirmis. Bu bir zihniyet problemidir zaten, yaslandikca duzelecek bir durum degil yani.

2. Adamin 10 senedir bir sey yapmadigini, her seyin yolunda oldugunu da gereginden fazla naif, fazla fedakar ve az beklentili olan konu sahibinden duyuyoruz. Mesela belki surekli konu sahibine bagiriyor ve ustune yuruyor, ama konu sahibine gore bunlar normallesmis artik, bunu yazmaya gerek duymuyor olabilir.

Yani affetmekle kapandigini dusundugunuz konunun magduru suregelen baski yuzunden sinmis, bastirilmis ve artik saglikli evlilik kavramini yitirmis olabilir.

3. Baglamdan bagimsiz olayi degerlendiremezsiniz. Babasi olen ese anlayisli davranilsin pekala, ancak Zeynep hanim kocasina felc gecirtmedigi icin Zeynep hanima da Mustafa anlayisli davransin ayni durum olursa demeniz adaleti hice sayiyor.

Yani ana fikir olarak, 15 senelik evlilikte bu kadina bircok fedakarlik, rezillik dusmus. Adam ise hicbir sekilde hicbir seyle sorumlu tutulmuyor.

Mesela neden size gore bu sefer de adam fedakarlik yapip, acisini kalbine gomup, zamaninda cok ezdigi karisini el ustunde tutmamali? Neden bir kez olsun fedakarligi adamdan beklemiyorsunuz?
Çünkü annesi çok çok yeni öldü. Zaten yorumları mda ifade ettim. Eğer bu durum iki uc haftadan fazla surerse boşanma elbette düşünmeli. ama durduk yere 15 sene önceki meseleden bosanilmaz kusura bakmayın

Hanimefendi samimiyetle soruyorum, affedilmeyecek adami 1 kere affettiniz yazmissiniz.

Bunun arkasindan bir daha affetmeyin yazmak mantikli olan degil mi?

Bir kere sans vermis, bir daha mi versin affedilmeyecek adama?
İyi güzel haklisin da adam on sene sonra yine aynı esseklikleri yapmamış ki adamın şu an tek kötü yönü"acısından " çocuklarına ve eşine soğuk davranıyor oluşu. Açıkçası annem ölse ben de bir sure bu adam gibi olurum

İyi güzel haklisin da adam on sene sonra yine aynı esseklikleri yapmamış ki adamın şu an tek kötü yönü"acısından " çocuklarına ve eşine soğuk davranıyor oluşu. Açıkçası annem ölse ben de bir sure bu adam gibi olurum

Bakın şu kısmı inatla anlamak istemiyorsunuz.

Adam annesi ölmese karısına aynı şekilde davranıyordu. Yani 10 sene sonra yine eziyet etti karısına annesi için. Anladınız mı bunu? Adam bu eziyeti yaptı.

Annesinin ölmesi ayrıntı bu noktada. Kocanız sizi aldatmaya teşebbüs etse tam aldatırken kadın ölse, aman neyse kadın öldü sorun bitti mi diyeceksiniz? Adamın annesi ölmeden önceki eziyetinin karşılığı nerede? Sizin önerinizde hiçbir karşılığı yok. Adam yine ödüllendiriliyor.

Ekleme: Kafaya saksı geçirip felç geçirtmeye eşeklik yazmışsınız. Sonra kadınların ezilmesini savunduğumu nereden çıkardınız diyorsunuz.

Kadın felç geçirmiş. Size göre adam eşeklik yapmış. Bana göre biraz zihninizi gözden geçirin. Gerçekten sandığınız gibi kadın hakları savunucusu musunuz bir düşünün. Buradan eziyete maşa gibi gözüküyorsunuz.

Son düzenleme:
X