kv bizim yanımıza yerleşmek istiyor

Kocanın mesajını okudum. Taviz verme. Gitmek istiyorsan git kalmak istiyorsan kal demiş. Bir süre annelere git derim. Boşanma kararın kesin değilse ona şöyle diyebilirsin; psikolojin düzelene kadar ayrı kalalim. Çocuklar bu gerginliği haketmiyor deyin. Bir süre yalnız kalsın. Aslında bana kalsa o gitsin sen düzenini bozma ama bunu nasıl diyeceksin işte? Zaman geçsin eşinin tavrına göre davranırsın. Bağımlı insanlarda böyle durumlarda derin depresyon görülürmüş. Muhtemelen kocan da öyle bir durumda. Kocan gorumcene yapışacak ya da bekar kardeşi varsa ona hatta teyze falan bile olabilir.

Altını çizdiğiniz yeri anlıyorum. Zaten kadın ölmeseydi Zeynep ayrılmalı ydi. Bu konuda anlaştık. Eğer bir iki hafta sonra da devam ederse zaten yine boşanmli bunda da hemfikiriz.
Sizin anlamadiginiz da şu ki annesi olmus psikolojik travma geçiren gaipten sesler duyan birini şu raddede bırakıp gitmek insancıl mıdır? Gidilecekse ki bence de yaptıkları asla unutulmamalıdır o vakit şu vakit değil! Belki birkaç hafta sonra

Altını çizdiğiniz yeri anlıyorum. Zaten kadın ölmeseydi Zeynep ayrılmalı ydi. Bu konuda anlaştık. Eğer bir iki hafta sonra da devam ederse zaten yine boşanmli bunda da hemfikiriz.
Sizin anlamadiginiz da şu ki annesi olmus psikolojik travma geçiren gaipten sesler duyan birini şu raddede bırakıp gitmek insancıl mıdır? Gidilecekse ki bence de yaptıkları asla unutulmamalıdır o vakit şu vakit değil! Belki birkaç hafta sonra

Bu kadın birincide sevdiği için, ikincide çocukları için, üçüncüde adam depresyonda diye biriktire biriktire kendini mi yiyecek? Bu adam her seferinde bir sebepten yaptığından sıyrılacak mı?

Hayatta herkes yaptığının karşılığını bir şekilde çekmelidir. Bu adam zamanında insan öldürmeye teşebbüs edip karısına felç geçirttiyse, 10 sene sonra yine karısına bu konu yüzünden eziyet ettiyse, paşa paşa acısını kendisini suçlayarak geçirecek. Karısını değil.

Her annesi ölene aynı davranılacaksa adalet bunun neresinde? Sanki adam depresyonda ve o yüzden soğuk, tek sorunu bu. Kadını suçluyor, laf sokuyor, çocukları hırpalıyor. Bunun neresi normal açıklar mısınız?

Eğer ben kocama felç geçirttikten sonra annem konusunda, 10 sene sonra annem ölünce yine eziyet edebilirim, normal diyen varsa insan değildir. O kadar net söylüyorum.

Bakın şu kısmı inatla anlamak istemiyorsunuz.

Adam annesi ölmese karısına aynı şekilde davranıyordu. Yani 10 sene sonra yine eziyet etti karısına annesi için. Anladınız mı bunu? Adam bu eziyeti yaptı.

Annesinin ölmesi ayrıntı bu noktada. Kocanız sizi aldatmaya teşebbüs etse tam aldatırken kadın ölse, aman neyse kadın öldü sorun bitti mi diyeceksiniz? Adamın annesi ölmeden önceki eziyetinin karşılığı nerede? Sizin önerinizde hiçbir karşılığı yok. Adam yine ödüllendiriliyor.

Ekleme: Kafaya saksı geçirip felç geçirtmeye eşeklik yazmışsınız. Sonra kadınların ezilmesini savunduğumu nereden çıkardınız diyorsunuz.

Kadın felç geçirmiş. Size göre adam eşeklik yapmış. Bana göre biraz zihninizi gözden geçirin. Gerçekten sandığınız gibi kadın hakları savunucusu musunuz bir düşünün. Buradan eziyete maşa gibi gözüküyorsunuz.
Eklemeye cevap:
Eseklik yapmış demekten ne anlıyorsunuz?
Tamam sizin dilinizden cevap vereyim şerefsizlik yapmış?
Benim ya da sizin ne düşündüğünüz değil burada önemli olan zeynepin ne düşündüğü.

Zeynep hanım
Yerinde olsam konuyu kapatırdım, burda her kafadan farklı ses çıkıyor.
Seni, yaşadıklarını bilen insanlar sana daha sağlıklı yol gösterebilir.
Kendini, eşini sen daha iyi tanıyorsun, biz burda her ayrıntıyı bilemiyoruz doğal olarak..

Bu arada, zamanında affetmiş yoluna devam etmişsin bu adamla.. Affedilir miydi, bana göre affedilmezdi. Ama etmişsin. Bunu yaptıysan bir kez daha sabret ve bekle derim.
Acısını da yaşasın beyzade..
Kararınız ne olursa olsun evinizden gitme, o gitsin isterse.
Çocuklarınızın düzenini bozma, okulları aksamasın, olan onlara oldu arada.

Umarım şu mesele hayırlı biçimde çözülür.
Gerçekten gözlerime inanamayarak takip ediyorum bu konuyu. Pisi pisine bir evlilik yıkılıyor ya ona üzülüyorum.
Ve her okuyuşta diyorum ki, keşke eşin biraz adam olsaydı zeynep diyorum.
Hem 10 sene önce hem şimdi.. Ezdi, ezdirdi karısını.. Şimdi acı yaşayan da o olunca, sütten çıkma ak kaşık oldu güya..
Hem acılı..hem de annesinin eteği altından çıkamayan bir adam gibi..
Tam haline acıyacakken, üzülemiyorsun.. Öyle bir hal...
Allah kurtarsın sizi şu cendereden.....

Eklemeye cevap:
Eseklik yapmış demekten ne anlıyorsunuz?
Tamam sizin dilinizden cevap vereyim şerefsizlik yapmış?
Benim ya da sizin ne düşündüğünüz değil burada önemli olan zeynepin ne düşündüğü.

eşeklik etmek
anlayışsızlık etmek, kaba davranmak

TDK böyle diyor. Çünkü böyle bir deyim. Ufak hatalar, düşüncesizlikler için kullanılır. Felç geçiren biri için kullanılamaz.

Hatta genel kullanımına da örnek vereyim de zihniyet sorgulaması yapabilin.

Örnek: Kocan bir eşeklik etmiş aldatmış, bir şans daha ver.

Çıkarım ne, yorumu yazan kadın düşmanı. Siz de kendi yorumunuza pay biçin buradan.

Zeynep hanım
Yerinde olsam konuyu kapatırdım, burda her kafadan farklı ses çıkıyor.
Seni, yaşadıklarını bilen insanlar sana daha sağlıklı yol gösterebilir.
Kendini, eşini sen daha iyi tanıyorsun, biz burda her ayrıntıyı bilemiyoruz doğal olarak..

Bu arada, zamanında affetmiş yoluna devam etmişsin bu adamla.. Affedilir miydi, bana göre affedilmezdi. Ama etmişsin. Bunu yaptıysan bir kez daha sabret ve bekle derim.
Acısını da yaşasın beyzade..
Kararınız ne olursa olsun evinizden gitme, o gitsin isterse.
Çocuklarınızın düzenini bozma, okulları aksamasın, olan onlara oldu arada.

Umarım şu mesele hayırlı biçimde çözülür.
Gerçekten gözlerime inanamayarak takip ediyorum bu konuyu. Pisi pisine bir evlilik yıkılıyor ya ona üzülüyorum.
Ve her okuyuşta diyorum ki, keşke eşin biraz adam olsaydı zeynep diyorum.
Hem 10 sene önce hem şimdi.. Ezdi, ezdirdi karısını.. Şimdi acı yaşayan da o olunca, sütten çıkma ak kaşık oldu güya..
Hem acılı..hem de annesinin eteği altından çıkamayan bir adam gibi..
Tam haline acıyacakken, üzülemiyorsun.. Öyle bir hal...
Allah kurtarsın sizi şu cendereden.....

Gerçekten anlamak istiyorum ama anlayamıyorum.

Kırmızı cümleyi yazan biri, aynı zamanda sabret nasıl diyebilir?

Yani adamın 5 para etmediğinin, kadının sürekli eziyet gördüğünün farkındasınız. Adamın annesi öldü diye bağışlanamayacağının da farkındasınız. Ama sabret diyorsunuz.

Anlamak mümkün değil. Ya evlilik bitmesi size göre en kötü ihtimal, ya da başka ihtimal yok.

Gerçekten anlamak istiyorum ama anlayamıyorum.

Kırmızı cümleyi yazan biri, aynı zamanda sabret nasıl diyebilir?

Yani adamın 5 para etmediğinin, kadının sürekli eziyet gördüğünün farkındasınız. Adamın annesi öldü diye bağışlanamayacağının da farkındasınız. Ama sabret diyorsunuz.

Anlamak mümkün değil. Ya evlilik bitmesi size göre en kötü ihtimal, ya da başka ihtimal yok.
Bakın aynı fikirdeyiz, o saksı olayı bağışlanmamalıydı. Ama kadın onu bağışlamış, şiddetin en hit noktası, öldürmeye teşebbüs resmen. Bunu bağışlamış..
Sonra 10 sene boyunca hiçbirşey olmamış, kayınvalidesiyle mesafe koymuş, evliliği güzelmiş..sürekli eziyet yokki ortada.
Peder ölünce olmuş ne olmuşsa..

*ben olsam 10sene önceki olayı unutmam, silmem. Zeynep silmiş. Konu ben olmadığıma göre... Şimdi.. Silelim biz de o olayı, bugüne dönelim.

Bugün ne oldu?Adam annesi ile ilgili bu olay söz konusu olunca, Zeynepe yine rest çekti. Annem gelecek dedi başka bişey demedi.
Bunun üzerine anne ölünce adamın psikolojisini tahmin edebiliriz.. Zor...
Ve ortada "emeğim, yuvam, çocuklarım, evliliğim" diyen bir kadın var.
Ben yorumlamamı o kadının isteklerine göre yaptım.
Ben affetmezdim, sen etmezdin ama o etmiş.. Evini seviyor. Boşanmasın diyorum o yüzden.. En azından şimdi boşanmasın.. Bir de acısının geçmesini beklesin, sonra ne istiyosa yapsın. Sabır taşı ne zaman çatlarsa gitsin...

Karışık bir durum değil mi?
Birebir tanımadan, aile ilişkilerini ayrıntıları ile bilmeden anca bu kadar yorum yapabiliyoruz bizler

evlilik kutsaldır bunu savunurum da.
en başında veya şu anda bitmesi gereken evlilikler için neden kıyamet kopacakmış gibi tepkiler veriliyor ki?
ortada mutlu sağlıklı bir evlilik yok ki sabret değişir diyelim.
aksine kadının ve çocukların tehlike altında olduğunu düşündüğümüz için (zeynep daha iyi bilir tabi ki, biz dışarıdan görünene göre yazıyoruz)
evlilik illa devam etmek zorunda değil, bu kocayla yaşamak zorunda değil diyoruz. belki de evlatlarıyla kocası olmadan daha mutlu olacak.
zeynep 15 senedir bu yuvaya emek vermiş ama kocası bunu umursamayacak kadar nankör ve bu nankör için çabalamak neden hep zeynep e düşüyor? neden sabreden hep zeynep olmak zorunda?

Zeynep bu konuya ilk defa yazıyorum.bence eşinden hayır yok sana en azından kısa vadede yok.Ben senin yerinde olsam eşime bir mektup yazarım.mektupta hiç suçlayıcı bir ifade kullanmam öncelikle ona ne kadar değer verdigimi yazarım sizin için güzel bir kac andan kısaca bahsedelim.ardından yaşadığınız zor günler ölümden dönmemiz ama buna rağmen eşine olan sevgim yüzünden herşeyi geride bıraktığını hatirlatirim.bu gibi durumlarda y alvarmak gitme demek ters teper iyice kendini haklı sanar. Ancak çocuklarına su an babalık yapamasada onların evladı olduğunu ve onların iyiligi için evde kalmayı tercih ettiğini dile getir.kendisinden gayet olumlu bir ifadeyle evden ayrılmasını rica et.kendisini toparlamasini ve bundan sonrada boşanma işlemlerini baslatabileceginizi şöyle.senin için ve annen için üzgünüm de ama kendim.için daha çok üzgünüm hiç kötü niyetli olmadım ama hayatıma dönüp baktığımda kendime çok haksızlık etmişim de.genede güzel her an için ve evlatlatim için teşekkür ederim de .umarım esin evi bırakıp gider.eğer bu gerceklesirse esini asla arama benden sana tavsiye.onun bu dibe batıp çıkması lazım.çıktığında dönüp dönmemek sana kalmış hakkında hayırlısı ama ben olsam böyle yapardım.sen sonuna kadar haklısın ama maalesef birçok zavali türk kadınıyla aynı kaderi paylasiyorsun yuva yıkmak inan çok zor.hiç beylik laf etmiyorum esim için degilsede emeklerin geçip giden ömrün hayallerin zar zor rayına o turttugun evliliğin.Ama zeynep kendine bu son haksızlığı yaptırma bırak gitsin bencede o adamdan size hayır yok artık

Hanimefendi samimiyetle soruyorum, affedilmeyecek adami 1 kere affettiniz yazmissiniz.

Bunun arkasindan bir daha affetmeyin yazmak mantikli olan degil mi?

Bir kere sans vermis, bir daha mi versin affedilmeyecek adama?
Şiddet gibi bir olayı affetmiş Zeynep hanım evliliğine devam etmiş. Kocasının acılı gününde de bir şans vermeli bence.
Haaa ben olsam yıllar önceki şiddeti asla affetmezdim. Olayın gidişatına göre cevap verdim. İlk yorumumda kocanın affedilmemesini belirtmiştim ama arkadaşlar Zeynep hanımın eşini affettiğini bize laf söylemenin düşmeyeceğini söylediler.
Ben olsam başta. Şiddeti affetmeyip boşanırdım, boşanmadıysam kayınvalideme bakardım. Sevgi'den değil vicdanen bakardım

Bakın aynı fikirdeyiz, o saksı olayı bağışlanmamalıydı. Ama kadın onu bağışlamış, şiddetin en hit noktası, öldürmeye teşebbüs resmen. Bunu bağışlamış..
Sonra 10 sene boyunca hiçbirşey olmamış, kayınvalidesiyle mesafe koymuş, evliliği güzelmiş..sürekli eziyet yokki ortada.
Peder ölünce olmuş ne olmuşsa..

*ben olsam 10sene önceki olayı unutmam, silmem. Zeynep silmiş. Konu ben olmadığıma göre... Şimdi.. Silelim biz de o olayı, bugüne dönelim.

Bugün ne oldu?Adam annesi ile ilgili bu olay söz konusu olunca, Zeynepe yine rest çekti. Annem gelecek dedi başka bişey demedi.
Bunun üzerine anne ölünce adamın psikolojisini tahmin edebiliriz.. Zor...
Ve ortada "emeğim, yuvam, çocuklarım, evliliğim" diyen bir kadın var.
Ben yorumlamamı o kadının isteklerine göre yaptım.
Ben affetmezdim, sen etmezdin ama o etmiş.. Evini seviyor. Boşanmasın diyorum o yüzden.. En azından şimdi boşanmasın.. Bir de acısının geçmesini beklesin, sonra ne istiyosa yapsın. Sabır taşı ne zaman çatlarsa gitsin...

Karışık bir durum değil mi?
Birebir tanımadan, aile ilişkilerini ayrıntıları ile bilmeden anca bu kadar yorum yapabiliyoruz bizler

Ayrıntılı ve kibar yanıtınız için teşekkür ederim.

Ben şu kısmı anlayamıyorum, saksı olayını konu sahibi gibi sildik diyelim.

Ama sizin de yazdığınız gibi adam daha 1 hafta önce yine rest çekti konu sahibine? Yine eziyet etti?

Yani bunu neden siliyoruz anlayamıyorum. Konu sahibini niye bunu da silmeye teşvik ediyoruz?

Dediğiniz gibi konu sahibi yuvam da yuvam diyor, katılıyorum. Ancak pek sağlıklı karar veremiyor da olabilir artık. 3 çocuk görüşünü bulandırıyor olabilir. Bu son eziyeti de sineye çekerse konu sahibi kendini ömür boyu eziyete mahkum edecek. Kontrollü bir eziyet de olsa, saksılar havada uçuşmasa da, psikolojik şiddetin geleceği 100 metreden görülüyor.

eşim hâlâ gelmedi babamlar bizde babam kv nim evine baktı geldi az önce orda yokmuş ışıklar yanmıyormuş arabamızda orda değilmiş bende dün mezarlıkta sabahlamış dedim babam çok öfkelendi. birazdan gidip mezarlığa bakacak oradaysa getirecek

eşim hâlâ gelmedi babamlar bizde babam kv nim evine baktı geldi az önce orda yokmuş ışıklar yanmıyormuş arabamızda orda değilmiş bende dün mezarlıkta sabahlamış dedim babam çok öfkelendi. birazdan gidip mezarlığa bakacak oradaysa getirecek
Nerdeki acaba bi arkadasi falan var mı samimi olduğu adam iyice dagilmis ya umarım en kisa zamanda toparlar:KK43:

Baban ne diyor bu duruma sonranizla ilgili

babam mustafa düzelene kadar bizde kal diyo abisi gelsin konuşsun olmadı bi doktora götürsün düzelince dönersin evine diyo. ben eşimin yanında olmak acısını paylaşmak istiyorum ama o buna imkan vermiyo. ben gitmesen bile belki küçüğü gönderirim annemlere

X