kv bizim yanımıza yerleşmek istiyor

Yani kel ölür sırma saçlı olur hesabına dönmüş.
Adamın acısı var evet ama o acı geçse bile seni suçlamaya devam edecek.
Bu adamdan sana hayır gelmez ablacığım. İyi düşün.

ben kocama merhamet etmiyorum kocama acımıyorum. ben 15 yıllık emeğime evliliğime yıllarıma giden ömrüme acıyorum. annem babam arkadam da ama üç çocukla orda yapamıyorum. ben 15 yıllık emeğimi kurtarmaya çalışıyorum

Sadece senin emeğinle olmaz ama
Adam senin verdiğin emeği gormuyor ki?
Bu adamla didinsen de uğraşan da kaybın onbeş yıl olmaz yirmi yıl olur hep daha cok kaybedersin Zeynep.
Çocukların için bir şey yapacaksanız onlari kötü davranan sevgisiz bir babaya mahkum etmeyerek daha az anne baba kavgası izleterek iyilik yapabilirsiniz
Su an o cocuklarin psikolojisini daha kotu etkiliyorsunuz emin olum.
Ve bu adam duzelmeyecek belli emeklerini korumak isterken daha çok emek vereceksiniz.
Size yazık olacak
Ama siz bilirsiniz elbette değmez bir adam için kendinizi uzmeye yıpratmaya devam edin.

bence kocasına çok yuz vermesin iyice üstüne gelir.o ne derse altında kalmamalı kendini savunmalı
şimdi adam bi şey demediği zaman demek istedim. yani çekyata mı yattı. gel yatağa yat . belin ağrıycak demesin.
çok üzüldüm annene işte . keşke , keşke vs vs demesin.

tabi adam bi şey dediğinde savunacak . ama kendini açıklamaya kendini anlatmaya çalışmasın diyorum Z zeynepguven1986 için.
hani laf açayım. adam içini döksün. adamın halini hatırını sorayım gibi demek istedim.

Sadece senin emeğinle olmaz ama
Adam senin verdiğin emeği gormuyor ki?
Bu adamla didinsen de uğraşan da kaybın onbeş yıl olmaz yirmi yıl olur hep daha cok kaybedersin Zeynep.
Çocukların için bir şey yapacaksanız onlari kötü davranan sevgisiz bir babaya mahkum etmeyerek daha az anne baba kavgası izleterek iyilik yapabilirsiniz
Su an o cocuklarin psikolojisini daha kotu etkiliyorsunuz emin olum.
Ve bu adam duzelmeyecek belli emeklerini korumak isterken daha çok emek vereceksiniz.
Size yazık olacak
Ama siz bilirsiniz elbette değmez bir adam için kendinizi uzmeye yıpratmaya devam edin.
biraz daha sabredicem düzelmezse artık yapabileceğim birşey kalmadığında çocuklarımla yeni bi düzen kurucam

yeri gelince herkeste dayak yemiştir

Nasıl bir çevrede yaşıyorsunuz bilmem de ben yemedim mesela. Çevremde de uzak akrabalarımdan 2 kişi var sadece, onlar da sizin gibi herkes mutlaka dayak yiyor kafasında. Dayak yiyen herkes bu genellemeyi mutlaka yapıyor nedense. :işsiz:

biraz daha sabredicem düzelmezse artık yapabileceğim birşey kalmadığında çocuklarımla yeni bi düzen kurucam

Eşiniz sizi provoke edecek bir cümle söylediği zaman ona "şu anda üzgünsün, biliyorum, üzgün olduğun için böyle konuşuyorsun, biraz sakinleş, 40'ı çıksın, sonra konuşuruz" deyip konuyu kapatın.

Lütfen annesini kötüleyecek (daha doğrusu gerçeği söylüyorsunuz siz) şeyler söylemeyin.
Biraz anlayışlı olun ama bir yandan da gözlemleyin, düzelme şansı var mı yok mu onu görün.

insallah düzelir
ama ben kaynananızın ölmeden önce git zeynep i al ben pişman oldum dediğinii hiç sanmıyorum
bunu da size vicdan yaptırmaya ve ölmüş anasını iyi göstermek için söylüyor
ne yani annesi sadece size sıgındıgı için bi tek siz mi sorumlu oldunuz
diğer cocuklar hee tamam annemde zaten sadece bunlara sıgındı biz yıttık mı demesi lazım?
onlar sorumlu degıl mıydı ?

eşinin mutlaka düzeleceğini düşünüyorum. çünkü artık sizsiz yapamaz. yanlız yapamaz.
sen ona zaman tanı. bırak yanlız sessiz durgun kaldığında öyle kalsın. insanın ölüm ardından seszileşmeye bazen ihtiyacı oluyor. konuşmadan günlerce durabiliyor. bazı insan böyle atlatır. ben de öyle olurum.
o ara hiç yaklaşma. kendi haline bırak. sonra kendine gelecektir.

ben kocama merhamet etmiyorum kocama acımıyorum. ben 15 yıllık emeğime evliliğime yıllarıma giden ömrüme acıyorum. annem babam arkadam da ama üç çocukla orda yapamıyorum. ben 15 yıllık emeğimi kurtarmaya çalışıyorum
kurtar tabi ki ama artık kocanın değil senin borun ötsün. evlatların için kendin için güçlü ve dik dur. eğilme ezilme. çocukların için hep güvendikleri güçlü bir anne ol.

15 senenizi kurtaramazsiniz bu sekilde.

Size 15 sene deger vermeyen, hicbir fedakarlik yapmayan, insan demeye utandigim esiniz icin 15 senelik fedakarliginiza laf ettiriyorsunuz iste. Degerini sifirliyorsunuz.

10 sene once sabredip dua etmeniz mi ise yaramisti, evi terketmeniz mi?

Aslinda ikisi de ise yaramadi, yaptiginiz veya yapmadiginiz hicbir sey ise yaramiyor esinizin gozunde. Neredeyse olecektiniz, ama eve donseniz yine dayak yiyecektiniz.

Igrenc kisiligini restinizle 10 yil saklayabildi. Simdi yine ortaya cikti, bu sefer ortada rest de yok.

Bu konudan bu adamla 1den fazla aci haber cikar.

eşiniz sizi cezalandırmaya çalışıtor kabullenemesede biliyırki siz kv yi istememekte çok haklısınız. sizde haklılığınız farkında olun kendinizi ezdirmeyin döbüp dolaşıp gelecek eve zaten hiç nerdeydin şu bu demeyin. acısı vatmış şuymuş buymuş acısını yaşarsa yaşasın ama sizden çıkarmaya çalışıyor buna izin vermeyin

Herkes adama saymış dökmüş ama ben anlayabiliyorum eşinizi.
7 ay önce babamı kaybettim sevdiğin birini kaybetmek çok zor ve insan böyle bişey yaşadığında eşinden her zaman olduğundan daha fazla anlayış ve ilgi bekliyor ayrıca kötü bişey söylemese bile o dönemki ruh haliyle yanlış anlayabiliyor.
Tamam kv melek gibi bi insan değilmiş zamanında konu sahibine çok kötü şeyler yaşatmışlar oğluyla ama bu olayı konu sahibi affetmiş ve onun üstünden 15 yıl geçmiş bu 15 yıl boyunca da bu tarz bişey hiç yaşanmamış. Ve eşiyle de arası gayet iyiymiş. Kv o kadar kötü olsa kadın ayrı evdeyken de aynı şekilde oğlunu doldurup karısına yine işkence ettirirdi. Adam da değişmese 15 yıl mutlu yaşayamazlardı. İnsanları eskiden yaptıklarıyla yargılamamak lazım insanlar değişir. Ha şuan çocuklara kötü davranıyor diyebilirsiniz bu benim de tasvip edebileceğim bişey değil. Ama adamın babası vefat etti onun ardından karısı evi terk etti annesi istenmedi ve annesi istenmediği bi dönemde babasının acısı geçmeden vefat etti. Bu yaşanılanlar kolay atlatılabilecek şeyler değil.
Yorum yapan kişiler biraz da kendisini adamın yerine koyup öyle yorum yapsın lütfen.
Z zeynepguven1986 yorumumda sana haksızlık ettiğimi düşünme sen sonuna kadar haklısın şu ana kadar yaptığın şeylerde. Ama şöyle düşün yaşadığınız şeyler kolay değil. Sen bile sana kötülüğü dokunmuş olan kv için üzüldün vefat ettiğinde. Eşin için durum daha kötü hem babasını hem annesini kaybetti ve bu kayıpları yaşarken kolay dönemlerden geçmedi herşey üst üste geldi. Şuan öfke beslemesi kötü davranması bi şekilde savunma mekanizması atlatacaktır zamanla ve eski haline dönecektir.
Sana tavsiyem eşinle tartışmaya girme, annesini kötüleyacek laflar etme, o tartışma çıkaracak şeyler söylerse ben de çok üzgünüm şuan ikimiz de sağlıklı düşünüp hareket edemiyoruz biraz süre geçsin o zaman konuşuruz deyip konuyu kapat, nasıl isterse öyle davransın bi süre kanepede yatmak istiyorsa bırak kanepede yatsın üsteleme kendi haline bırak. Çocuklara da babanız şuan kötü bi dönem geçiriyor ama bu sizi sevmediği anlamına gelmez bi süre anlayışlı davranalım diye konuş.
Allah yardımcınız olsun inşallah herşey kısa zamanda yoluna girer.

7 ay önce babamı kaybettim sevdiğin birini kaybetmek çok zor ve insan böyle bişey yaşadığında eşinden her zaman olduğundan daha fazla anlayış ve ilgi bekliyor ayrıca kötü bişey söylemese bile o dönemki ruh haliyle yanlış anlayabiliyor.
Tamam kv melek gibi bi insan değilmiş zamanında konu sahibine çok kötü şeyler yaşatmışlar oğluyla ama bu olayı konu sahibi affetmiş ve onun üstünden 15 yıl geçmiş bu 15 yıl boyunca da bu tarz bişey hiç yaşanmamış. Ve eşiyle de arası gayet iyiymiş. Kv o kadar kötü olsa kadın ayrı evdeyken de aynı şekilde oğlunu doldurup karısına yine işkence ettirirdi. Adam da değişmese 15 yıl mutlu yaşayamazlardı. İnsanları eskiden yaptıklarıyla yargılamamak lazım insanlar değişir. Ha şuan çocuklara kötü davranıyor diyebilirsiniz bu benim de tasvip edebileceğim bişey değil. Ama adamın babası vefat etti onun ardından karısı evi terk etti annesi istenmedi ve annesi istenmediği bi dönemde babasının acısı geçmeden vefat etti. Bu yaşanılanlar kolay atlatılabilecek şeyler değil.
Yorum yapan kişiler biraz da kendisini adamın yerine koyup öyle yorum yapsın lütfen.
Z zeynepguven1986 yorumumda sana haksızlık ettiğimi düşünme sen sonuna kadar haklısın şu ana kadar yaptığın şeylerde. Ama şöyle düşün yaşadığınız şeyler kolay değil. Sen bile sana kötülüğü dokunmuş olan kv için üzüldün vefat ettiğinde. Eşin için durum daha kötü hem babasını hem annesini kaybetti ve bu kayıpları yaşarken kolay dönemlerden geçmedi herşey üst üste geldi. Şuan öfke beslemesi kötü davranması bi şekilde savunma mekanizması atlatacaktır zamanla ve eski haline dönecektir.
Sana tavsiyem eşinle tartışmaya girme, annesini kötüleyacek laflar etme, o tartışma çıkaracak şeyler söylerse ben de çok üzgünüm şuan ikimiz de sağlıklı düşünüp hareket edemiyoruz biraz süre geçsin o zaman konuşuruz deyip konuyu kapat, nasıl isterse öyle davransın bi süre kanepede yatmak istiyorsa bırak kanepede yatsın üsteleme kendi haline bırak. Çocuklara da babanız şuan kötü bi dönem geçiriyor ama bu sizi sevmediği anlamına gelmez bi süre anlayışlı davranalım diye konuş.

Kendimi adamin yerine koyarsam daha agir yorum yaparim.

Zamaninda annem yuzumden felc gecirttigim esime ayni evde yasama teklifi(ki adaminki teklif degil baski idi) ile gelecegime dilimi keser atarim.

Allah rahmet eylesin kv ye..saksı olayıda ne jadar kışkırtmış olursa olsun o saksıyı senin kafana atan eşin..son olayların da sebebi eşin..şu andan sonraki tavrın çok önemli..eğer suçlu gibi sineye çekmeye devam edersen ömür boyu bu adam seni ezmeye devam edecek.sen boşanmayı göze almıştın zaten.varsayınki kv hala hayatta..bu adamla bu şekilde devam etmez..acısı taze olabilir seni suçluyor olabilir ama çocukların ne günahı var..çocuklarım için katlanırım demeyib çocukların emin ol ki böyle davranan bir baba olmadan daha mutlu ve sağlıklı yetişirler..eşinin zamana ihtiyacı olabilir..nasılsa ailen de arkanda..beyefendi aklını başına toplarsa buyursun gelsin..yok böyle devam edecekse de gitsin annesinin evine yerleşsin..ama sen sakın evini bırakıp çıkma..

Adamla empati yapıyorum o halde. İki sene dovdugum karım neredeyse benim yuzumden olseydi ben o kadının yüzüne bakamazdim bırak annem burada kalacak demeyi.
Ki annemin sağlığında biz de kalsın mi diye sorardım rica ederdim bundan sonra annem burada kalacak diye ustune de yurumezdim. O acı çeken zavallı koca iki hafta önce annemle bakacaksın ulan die bu kadınin ustune yurudu. Bu noktada mesela empati kurmak zor.
Ben babamı da kaybettim ayrıca beni buyuten iki sene onun evinde yaşadığım anneannem öldü. Ama o zaman kimseyi terslemedim iteklemedim. Bırak kendi çocuğumu itmeyi cenazeye gelen şımarık bebelere bile sabrettim. Annem kırk yaşında dul kaldığında kimseyi ihmal de etmed kötü de davranmadi. İnsanların içinde kötülük varsa o başka ama ölümde insanın içinden kimseyi suçlamak bağırmak çağırmak gelmiyor acinı sessiz sakin yaşıyorsun. Kendi çocuğunu itmesi karısimı hirpalamasinin sebebini acıya ve ölüme bağlamak da fazla iyi niyet. Bu adamın icindr şiddet ve kötülük var sevgisiz bir adam kılıfını ölüm acisina baglamayin

Başından beri takip ediyorum, hep dualarımdasınız. Eşinizi en iyi siz tanırsınız. Lütfen üzülmeyin, sakin olun. Bugünler geçecek. İnşirah suresini okuyun. Eşiniz şu an çok acılı ve suçlu psikolojisi içinde çatacak yer arıyor. Kendi haline bırakın. Ama lütfen lütfen lütfen yaşanan olayların sizin suçunuz olduğuna dair bir şey ima ederse karşılık verin. olanlar sizin suçunuz değil, kabullenmeyin. O da bana şöyle yapmıştı o da bana böyle yapmıştı şeklinde değil de, bak ben şöyle yapalım dedim kabul etmediniz, böyle yapalım dedim kabul etmediniz, beni mecbur bıraktınız şeklinde konuşmak daha doğru olur sanki. Allah sizin anne babanızı başınızdan eksik etmedin, sağlıklı ömür versin inşaallah.

Anne olanlara soruyorum siz yaşlanınca bana baksın diyemi çocuk yapıyorsunuz bu adamın kafası nerde kalmış Allah aşkına :KK12: he bide hastalık olur herkes bakar zaten sanarsın kafın sokakta muhtaçtıda zeynep kabul etmedi :işsiz:
Zeynep sen taaa 10 yıl önce bu adama tekmeyi basıcaktında basamamışsın adam tam tersi ailesine sarılacağına itiyor :kızgın:

X