kv bizim yanımıza yerleşmek istiyor

aynen katılıyorum
yok evi satmayacaklarmış bayramlarda toplanılacakmıs bılmem ne
o zaman da gercı ne olacak hepsı uzaktan gelıyor zaten zaynep hanım bayram oncesı gıder evı toplar hazırlık yapar bılmem ne demır bas olacaklar
neyse bu anasının evi !
cumhurbaskanı sankı anısını yasatacaklar boş ev ne dıye ortada tutulacak anlamadım ben
ne anaymış!
nereye gidecek kesin anasının evıne gıtmsıtır

Doğru, bir de bu var. Kendi evleri gibi düşünüp öyle davranmaları lazım ama o evi yine Zeynep'e temizletirler.

Bir de Zeynep burada farkettiğimiz gibi,eve döndüğünde, eşinin karşısında da mahçup ,suçlu gibi durdu.Eşi de Zeynep öyle davrandıkça ,inanmasa bile O da öyle düşündü.

Zaten kocasının içindekiler beni korkutuyor.
On yıl önce sistematik olarak iki yıl şiddet uygulayabilecek bir adam sonradan melek olmaz kendimizi kandırmayalım.
Bu adamın içinde hala kötü şeyler var.
Ve annesinin ölümünü de yıkacak yer arıyor.
Zeynep'in uysallığı da malum.
Şimdi dik durmazsa geçmiş geri dönecek ne yazık ki. Sinyalleri vermeye başladı koca.
Hep dedim kızsalar da diyorum hala diyeceğm. Bu koca çok kötü ve tehlikeli bir koca. Ve eskisine dönecek. Bu sinyalleri alıp devam etmek zarar kadına zarar, çocuklara zarar.
Güvende değilsin Zeynep.
Bu böyle devam edecekse emin ol o ruhsal şiddet gerçeğine dönecek.
Kendini bu kez koru. Ve bence artık lütfen baban da arkandayken on sene önce yapman gerekeni yap.

günaydın arkadaşlar.

dün gece yine eşimle tartıştık çocuklara karşı çok soğuk davrandı ortancayı hiç bişey yokken azarladı bende yeter artık dedim çocuklardan ne istiyorsun dedim. bundan sonra umrumda değil dedi. emek veriyoz büyütüyozda ne oluyo dedi. evlenecekler onlara ihtiyacımız olduğunda kiminin kocası kiminin karısı karşı çıkacak dedi. bundan sonra umrumda değil dedi. iş yine annesinin burda klamasına geldi. senin annenin ihtiyacı yoktu bize dedim. annemin bize manevi ihtiyacı vardı ama sen bunun için evi terkettin dedi. kv bana zamanında etmediğini bırakmadı bunları unutuyorsun dedim. bu sefer çok sinirlendi. baktım çocuklar bizi izlyo uzatmadım sonra eşim evden gitti. gece gelmedi halende yok ortalarda

töbe yarebbim, ilerde bana baksın diye çocuk mu yapılır/yetiştirilir. Valla kimse kusura bakmasın. herkes kendi keyfi için çocuk yapıyor. Belirli bir yaşa kadar elinden gelen eğitimi verip, kendi ayakları üzerinde durmayı öğretmek gerekiyor . aynı zamanda kendi yaşlılığını da düşünerek de yaşamak gerekiyor. bence accayip bi bencillik çocuk bana baksın demek. çocuk zaten kendi isteğiyle destek olur o ayrı. Ama sırf kendine zorla baktırmak için mi yapmış çocuğu?

170 sayfalık ne olaylar dönmüş, merak ettim. ama biri özet geçse keşke.

Kayınvalideyle ilk iki sene beraber yaşamış konu sahibi iki sene dayak yemiş. Bir haftasonu yine kayınvalidesi kocasını fiştekletip dayak attırırken zeynep balkona kaçmış. Kocası da kafasında saksı kırmış felç geçirmiş iyileşmiş. Babası arkandayım dese de zeynep tek şart koymuş ve barışmış. Şartı da ayrı evde yaşamakmış. Haliyle ayrı eve çıkmışlar ve dayak bir daha olmamış on sene boyunca.
Kayınpeder ölünce bu kayınvalide diğer çocuklarda değil sadece sende kalırım demiş. Sebebi de hastalık falan değil sadece yalnız kalamama korkusuymuş ve dönüşümlü bakılmayı da eve bakıcı almayı da kabul etmemiş.
Her neyse zeynep babasına taşındı çocuklarla. O hafta kadın kalp krizinden öldü.
Kocası da şimdi çocuklara kötü davranıyor nasılsa büyüyünce gelinler damatlar istemeyecek bizi diye. Ve zeynep'de bir annemi sığdıramadın diyor sürekli.

170 sayfalık ne olaylar dönmüş, merak ettim. ama biri özet geçse keşke.
Kp vefat edince önceden zeynepablaya kötü şeyler yaşatmış olan kv oğlunun evine yerleşmek istiyor. Kesinlikle yalnız kalamam diyor. Zeynep abla da eski yaşadıklarından hareketle(kv kocasını fiştekleyerek Zeynep ablayı dövdürmek kafasında saksı kırılması, depresyon ilaçları kullanacak kadar psikolojik baskı vs.) bunu kabul edemeyeceğini söyleyip babasına gidiyor. Bu araa kv zaten iki bina yanda oturuyor. O esnada kocası önce arayıp sormuyor sonra annesiyle konuşup halledeceğini söylüyor. O ara kv kalp krizi geçirip vefat ediyor. Kocası da ona buğuz ediyor şu sıra işte...

Kayınvalideyle ilk iki sene beraber yaşamış konu sahibi iki sene dayak yemiş. Bir haftasonu yine kayınvalidesi kocasını fiştekletip dayak attırırken zeynep balkona kaçmış. Kocası da kafasında saksı kırmış felç geçirmiş iyileşmiş. Babası arkandayım dese de zeynep tek şart koymuş ve barışmış. Şartı da ayrı evde yaşamakmış. Haliyle ayrı eve çıkmışlar ve dayak bir daha olmamış on sene boyunca.
Kayınpeder ölünce bu kayınvalide diğer çocuklarda değil sadece sende kalırım demiş. Sebebi de hastalık falan değil sadece yalnız kalamama korkusuymuş ve dönüşümlü bakılmayı da eve bakıcı almayı da kabul etmemiş.
Her neyse zeynep babasına taşındı çocuklarla. O hafta kadın kalp krizinden öldü.
Kocası da şimdi çocuklara kötü davranıyor nasılsa büyüyünce gelinler damatlar istemeyecek bizi diye. Ve zeynep'de bir annemi sığdıramadın diyor sürekli.
Aynı anda yazmışız siz daha iyi anlatmışsınız valla.
Zeynep abla için çok üzülüyorum ya. Hikaye gidi nasıl yazıyoruz kadın hepsini yaşamış inanılır gibi değil.

ay teşekkür ederim.

şok oldum resmen. kaç sezonluk dizi çıkar bundan. işte boşuna demiyoruz dayağı affetmeyin diye. şiddetin fizikseli bitiyor psikolojik olanı başlıyor.

Kp vefat edince önceden zeynepablaya kötü şeyler yaşatmış olan kv oğlunun evine yerleşmek istiyor. Kesinlikle yalnız kalamam diyor. Zeynep abla da eski yaşadıklarından hareketle(kv kocasını fiştekleyerek Zeynep ablayı dövdürmek kafasında saksı kırılması, depresyon ilaçları kullanacak kadar psikolojik baskı vs.) bunu kabul edemeyeceğini söyleyip babasına gidiyor. Bu araa kv zaten iki bina yanda oturuyor. O esnada kocası önce arayıp sormuyor sonra annesiyle konuşup halledeceğini söylüyor. O ara kv kalp krizi geçirip vefat ediyor. Kocası da ona buğuz ediyor şu sıra işte...

ee son durum ne? boşanmıyor mu zeynep?

ee son durum ne? boşanmıyor mu zeynep?

Çok uysal ve iyi niyetli bir kadın.
Haliyle içten içe vicdanlı davranıyor hala kocası olacak adama.
Burada da aman on sene önceki mevzu bir daha olmamış diye bizi susturan bir kerecik olan bir şey için yuva yıkılmazcılar da bize boşanmanın lafını ettirmiyorlar.

Zeynep hanim konuyu bastan beri takip ediyorum.sizi hakli goruyorum.artik esinizle bu konulari konusmayin.eskileri konusmak sizefayda etmeyecek.bence rahat birakjn esinjzi.kabul ederse destek alin.cocuklarla ilgilenmesinu istemeniz normal ama ustelemeyin
Esiniz de kisilikli degil zaten

ben hiç kıymetli olmadım. ama kaynım karısının ağzına bakar ne isterse o olur. eltim yılda bir kere gelir bi bayramda gelirse kaynım diğer bayramda yalnız gelirdi. yine annesine babasına eşine laf söyletmezdi. acaba eltim öğretmen çalışıyo o yüzdenmi bu kadar kıymetli
ben de öğretmenim çalışıyorum ben de kıymetli olamadım. kaynımın karısı çalışmıyor ev hanımı. bayramda kv evine gelmedi kimse sormadı bile hani karın nerde diye ben gitmesem neler olurdu düşünemiyorum. demem o ki bunun çalışmakla öğretmen doktor olmakla ilgisi yok bunun kocayla ilgisi var. kocan sana değer vermiyorsa kimse de değer vemiyor.. net..

sonunda zeynebi patlacak anan iyiki geberdi bende seni boşuyorum diyecek kapıya koyacak ondan sonra görecek anasının hörekesini ,

erkek olaydında ananın lafına uyup karını dövmeseydin ,
evinin huzurunu düşünüp orta bir yol bulsaydın ,
bunları yapamamış karektersiz erkek bozountusu ,
şimdi dönmüş çocuklarına karısınıa hırlıyor,

koca olmakdan önce erkek olmayı beceremiyorlar

Çok içlenmişim çok kızmışım bu konulara dimi?
Yazdıkça ben de fark ettim bunu :)
yani düşünüyorum: zeynep ne kadar şiddetli dayak yiyor ki can havliyle balkona kaçıyor ve kocası oradaki saksıyı kafasına vuruyor.
tek his: dehşet.
inanamıyorum affedebilmesine.

yani düşünüyorum: zeynep ne kadar şiddetli dayak yiyor ki can havliyle balkona kaçıyor ve kocası oradaki saksıyı kafasına vuruyor.

Benim alt komşumda ayda yılda bir sesler çok yükseliyor bir şey kırılıyor falan belki de dayaktır diye biz yukarıda stres sahibi oluyoruz. Resmen kalbimin atışı hızlanıyor. İnsanın sürekli acaba dövecek mi korkusuyla kocasına yaklaşması korkunç bir his.
Ne kadar geri de kaldı dese de on sene öncesi dese de ilk konuyu açtığında eşim annesiyle beraber üstüme yürüdü yazmıştı mesela. Bu tarz durumlarda korkuyordur mesela ya döverse diye yaşamış çünkü.
Yada çocuklarını ittiğinde de ya döverse şimdi korkusunu da yaşıyordur bence.
Ne bileyim sürekli o korkuyla yaşamak bana çok kötü geliyor. Baskı altında sinmiş, korkarak bir ömür yaşamak...

Benim alt komşumda ayda yılda bir sesler çok yükseliyor bir şey kırılıyor falan belki de dayaktır diye biz yukarıda stres sahibi oluyoruz. Resmen kalbimin atışı hızlanıyor. İnsanın sürekli acaba dövecek mi korkusuyla kocasına yaklaşması korkunç bir his.
Ne kadar geri de kaldı dese de on sene öncesi dese de ilk konuyu açtığında eşim annesiyle beraber üstüme yürüdü yazmıştı mesela. Bu tarz durumlarda korkuyordur mesela ya döverse diye yaşamış çünkü.
Yada çocuklarını ittiğinde de ya döverse şimdi korkusunu da yaşıyordur bence.
Ne bileyim sürekli o korkuyla yaşamak bana çok kötü geliyor. Baskı altında sinmiş, korkarak bir ömür yaşamak...
korkaklığını evimi evliliğimi seviyorum diye kendini kandırarak gizliyor belki de.

konuyu takip ettiğimden bu yana yazmak istiyorum bunları zeynep bu kadar ezilmiş durmasaydı zaten bu adam şu anda bu lafların birini edemezdi ona.k.valideyle ilgili bi şey yazınca hemen ölmüş kadının arkasından konuşuyorsunuz diye suçluyorlar kocasıyla ilgili bi şey yazınca kaç yıl geçmiş susun diyorlar.doğruları yazmak bi kadının gözünü açmaya çalışmak ne zamandan beri ayıp oldu bilmiyorum.

X