Sizi tebrik ederim. Maşşallah bencede püf nokta her şeyi paylaşmamak. Akşam birlikte yemek yemiş olsak sabah şehir dışına çıkacak olsam bile söylemem. Foto filan atarsam görüyor. Alıştı artık :))Bende kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum. Hatta kayınvalidemin 2 eltisi de bu binada bonus olarak.Bir de bizim bütçelerimiz de bir, eşim babasıyla çalışıyor. Bu durumda dahi çok memnunum. Karşı taraf her şeyi yapabilir, sorabilir, davet edebilir. Önemli değil. Önemli olan senin ya da eşinin karşı tutumu. Bence net olmakta fayda var. Kahvaltıya gitmek istemiyorsan geçerli sebebini sunarak hayır demelisin. Im kım etmek yok. Bi pazarımız var anne kocamla kahvaltı etmek istiyorum sen bize elleme diýebilmelisin. Benim kayınvalidem de ilk zamanlar pazar günlerini hep beraber gezmekle geçirmek isterdi. Aldım karşıma cumartesi günü dışarı çıkıyoruz sabah eve giriyoruz senin gezmek dediğin zamanda biz yeni uykuya dalıyoruz pazar günü bizi yok say dedim. O oldu daha. Ya anne gelmeyelim öyle böyle ım kım deseydim anlamazdı kadın. Bu pazar eşimin anneannesi gelin demiş. Kayınvalidem de pazar günü miyavlar yatıyor aramayım hiç demiş. Öğrendi artık. Bırak sorsun nerden geliyosun diye benim çocuğum olsa bende sorardım sanırım. Ha söylemek istiyosan hava almaya de geç. Çok açıklama iyi değildir.
Sizi tebrik ederim. Maşşallah bencede püf nokta her şeyi paylaşmamak. Akşam birlikte yemek yemiş olsak sabah şehir dışına çıkacak olsam bile söylemem. Foto filan atarsam görüyor. Alıştı artık :))
Hayir sen anlamadin galiba, eltimde burda oturuyor o kabul etmis (istemeyerekte olsa) diger gelin etmedi diye ben kötü olacaktim yaniAyrı yerlerde oturanlar kötü gelin damgası mı yiyor yani? Bu ne saçmalık. Sen hatalısın. Hatanın bedelini de ödüyorsun şuan.
Zaten bende bundan sonra daha yogun calisacagim icin fazla görmem kimseyi artikEvet ben de ayni aprtmandayim ve yogun calisiyorum, eltim de ayni aprtmanda o calismiyor ve onun da senin gibi dertleri var ve abarttigini dusunuyorum, hadi o evde surekli kuruyor kafasinda ama sen yapma bari is zaten kafani dagitr senin,
Bence büyük konuşmayın arkadaş annesi için kötü bişey dememiş sadece neden erkek anneleri oğullarının büyüdüğünü kabullenmiyor. Sorun bu yarışa kimsenin girmeye haddi değil kendi adıma konuşayım. İnşallah siz aynı apartmanda oturmak zorunda kalmazsınız kayınvalidenizle ozaman sizi de bu forumda konu açmış görmeyiz.Gozlemledigim kadariyla gelinlerin en buyuk problemi evlendigi adamin evlenince annesinden tamamen bagimsizlasmasini istemeleri
Anne ve eş rakip degildir, karsilastirmak gerekirse anne daha bile üstün cikar bence o yarişa hic girilmemeli o yuzden.
Siz adamin bi annesi babasi oldugunu, o gune kadar onlarla oldugunu, onu da bi annenin buyuttugunu unutuyorsunuz bence ( genel konuşuyorum)
“Sonucta biz evlendik annesinin bla bla bla yapmasi gerekmez mi” diye bir kalıp yok. Siz evlenin ya da evlenmeyin annesi onun hala annesi. 60 yasina da gelse 100 yasina da gelse evlense de bosansa da annesi.
Vallahi boyle konular gordukce gelin olmaktan korkacagima kaynana olmaktan korkuyorum. Kadin cocuguna nereye gidiyorsunuz deme hakkina bile sahip degil mi evlendi diye
Biraz da adil olmak lazım. KV nasılsın dese batıyor bazı gelinlere. Bende gelinim. KV dem gelir aylarca evimde oturur.Bence büyük konuşmayın arkadaş annesi için kötü bişey dememiş sadece neden erkek anneleri oğullarının büyüdüğünü kabullenmiyor. Sorun bu yarışa kimsenin girmeye haddi değil kendi adıma konuşayım. İnşallah siz aynı apartmanda oturmak zorunda kalmazsınız kayınvalidenizle ozaman sizi de bu forumda konu açmış görmeyiz.
selam kizlar, ben ve yine bu konu..
Bitürlü kendimi degistiremedim bu konuda söyle anlatim:
Ben 6 ayik evliyim.
Ben, kv ve eltim ayni apartmanda oturuyoruz, herkesin kendine ait dairesi var.
Ben bastan hic istemiyordum buraya tasinmayi ama sadece gecici süre icin ve ilerde kötü gelin bizi istemedi damgasi yememek icin kabul ettim.
Dairemizi kendimiz ödüyoruz yani daha borcu var yeni tamir etirdik.
Ben bastan böyle alt üst oturmaya cok karsi olan birisiydim ama kv iyi niyetine inanarak ve dedigim gibi o kötü gelin damgasini yememek icin kabul ettim ve bastanda söyledik biz buraya sadece bir kac sene icin tasiniyoruz diye.
Gelelim canimi sIkan konulara, kaynanam ogullarini cok kendina bagli yetistirdi yani her islerine kosarak ederek, ve hala kendini bazen söz hakki oldugunu zannediyor ben cok rahatsiz oluyorum. Herseyden haberdar olmak istiyo bizi görse biyere giderken veya gelirken, nereye nerdeydiniz, ara sira kahvaltiya cagriyo hani gidiyorum bende arada bi tabi ama bazen insanin cani hic istemiyo hayir demektende cekiniyo. Ama tek o kirilmasin üzülmesin diyede kendimi istemedigim biseyi yaparken bulmak istemiyorum.
Hep dua ediyorum bir an önce toparlansakta bu evden ciksak diye Allahin izniyle, gercekten hic huzuru olamiyorum, ise gitsem ve esim evde oldugu zaman sürekli aklim evde acaba kv gidip esimi dolduruyomu ne bilim arkamdan konusuyomu gibi seyler.
Kv güya cok iyi niyetli gibi davraniyo cok hizmetkardir ama bazende bunlari sadece oglunun gözünü boyamak icin yaptigini düsünüyorum cünkü isine geldigi gibi yapan birisi. Bazen 4 4lük yapar bazen cok düsüncesiz ve yanlis yaptigi seyler var. Ama ona sorsan cok iyi bi kv saniyor kendisini.
Gercekten bilmiyorum nasil düsüncem nasil devam edicem, böyle oldukca evlendigime bile pisman oluyorum keske evlenmeseydim diye cünkü kendimi hic esimle yanliz hissedemiyorum.
Suan tasinma imkanimizda yok eve okadar para soktuk, anca 1-2 seneye Allahin izniyle. Ama o süreyi nasil atlaticam gercekten bilmiyorum oturup aglayasim var resmen.
Normalde yeni evlenenler cok mutlu olur ne güzel sevdigimle hep beraberim artik diye ama benim tek düsüncem kaynanam ve kendimi rahatsiz hissetmem. Cok üzgünüm.. keske diyorum kötü gelin olsaydimda kabul etmeseydim burda oturmayi..
Kesinlikle doğru söylüyorsun. Öncelikle bunu bilmek lazım saygıyı göstermek lazım. Fakat iç içe olunca işler birazıcık değişiyor. Ev düzeninden tut Sürekli neredesiniz telefonları , hergün yemeğe beklemek ve sürekli seyahat planlarında beraber hareket etmek inan zor çünkü bazen kendi canın kanın ailene çocuğuna tahamülün yokken çok kişilik evlilik büyk sorun.Biraz da adil olmak lazım. KV nasılsın dese batıyor bazı gelinlere. Bende gelinim. KV dem gelir aylarca evimde oturur.
bayılıyor muyum bu duruma, kesinlikle hayır. Ama bu kadının evladını, torunlarını görmeye hakkı var. geldiğinde surat asamam Allahtan korkarım.
Kv senin basına dert açmamış ? Zararı YÖK gibi?? E oğluyla konuşmasın mı pardon da?? Hizmetkar diyorsun valla misselam kizlar, ben ve yine bu konu..
Bitürlü kendimi degistiremedim bu konuda söyle anlatim:
Ben 6 ayik evliyim.
Ben, kv ve eltim ayni apartmanda oturuyoruz, herkesin kendine ait dairesi var.
Ben bastan hic istemiyordum buraya tasinmayi ama sadece gecici süre icin ve ilerde kötü gelin bizi istemedi damgasi yememek icin kabul ettim.
Dairemizi kendimiz ödüyoruz yani daha borcu var yeni tamir etirdik.
Ben bastan böyle alt üst oturmaya cok karsi olan birisiydim ama kv iyi niyetine inanarak ve dedigim gibi o kötü gelin damgasini yememek icin kabul ettim ve bastanda söyledik biz buraya sadece bir kac sene icin tasiniyoruz diye.
Gelelim canimi sIkan konulara, kaynanam ogullarini cok kendina bagli yetistirdi yani her islerine kosarak ederek, ve hala kendini bazen söz hakki oldugunu zannediyor ben cok rahatsiz oluyorum. Herseyden haberdar olmak istiyo bizi görse biyere giderken veya gelirken, nereye nerdeydiniz, ara sira kahvaltiya cagriyo hani gidiyorum bende arada bi tabi ama bazen insanin cani hic istemiyo hayir demektende cekiniyo. Ama tek o kirilmasin üzülmesin diyede kendimi istemedigim biseyi yaparken bulmak istemiyorum.
Hep dua ediyorum bir an önce toparlansakta bu evden ciksak diye Allahin izniyle, gercekten hic huzuru olamiyorum, ise gitsem ve esim evde oldugu zaman sürekli aklim evde acaba kv gidip esimi dolduruyomu ne bilim arkamdan konusuyomu gibi seyler.
Kv güya cok iyi niyetli gibi davraniyo cok hizmetkardir ama bazende bunlari sadece oglunun gözünü boyamak icin yaptigini düsünüyorum cünkü isine geldigi gibi yapan birisi. Bazen 4 4lük yapar bazen cok düsüncesiz ve yanlis yaptigi seyler var. Ama ona sorsan cok iyi bi kv saniyor kendisini.
Gercekten bilmiyorum nasil düsüncem nasil devam edicem, böyle oldukca evlendigime bile pisman oluyorum keske evlenmeseydim diye cünkü kendimi hic esimle yanliz hissedemiyorum.
Suan tasinma imkanimizda yok eve okadar para soktuk, anca 1-2 seneye Allahin izniyle. Ama o süreyi nasil atlaticam gercekten bilmiyorum oturup aglayasim var resmen.
Normalde yeni evlenenler cok mutlu olur ne güzel sevdigimle hep beraberim artik diye ama benim tek düsüncem kaynanam ve kendimi rahatsiz hissetmem. Cok üzgünüm.. keske diyorum kötü gelin olsaydimda kabul etmeseydim burda oturmayi..
Ben gayette anladım. O oturuyo sen oturmuyosun diye niye kötü olasın? Sen bunu anlamamışsın bence. Geri kafalılık. Ha sen de kv ile aynı kafadasın bu arada.Hayir sen anlamadin galiba, eltimde burda oturuyor o kabul etmis (istemeyerekte olsa) diger gelin etmedi diye ben kötü olacaktim yani