Kv alt üst oturupta dertli olan varmi :(

Ben gayette anladım. O oturuyo sen oturmuyosun diye niye kötü olasın? Sen bunu anlamamışsın bence. Geri kafalılık. Ha sen de kv ile aynı kafadasın bu arada.
ayni kafadasin derken? Iyi niyetimden öyle düsündüm tek yoksa bende bilirdim kendi bildigimi yapmayida iste..

Bence senin kayinvaliden kötü biri degil,ogluna tabiki sorcak naptiniz ne ettiniz. Ben evde oturuyorum gece 11 de babamdan mesaj geliyor
DURUM yazmış.. yani köpeği soruyor :işsiz::işsiz: varmi yaramazlik diyor mizahli bir bicimde :işsiz: zaten gırgır adam..
Esime de mesaj atar ama mesajlar hep buyuk harflerle. Ya da esim annesiyle konusurken annesi sorar bazi seyleri ya da beni sorar ,ya bir de altli ustlusunuz nereye napiyorsunuz kahvaltiya gelsenize bunlar olagan seyler canim ya ben bekarken komsularima sorardim pencereye çıkardım bazen bazen de balkona nolcak ki. Mektup olayında kötü niyet yok ki tamam açması biraz düşüncesizlik ama onemsememis bile koymus bir kenara bulamamis. Bence sen cok takıntı yapmışsın bazı seyleri görmezden gelmen gerekiyor yoksa kendini yer yer bitirirsin söyleyim bak sana:KK43: sen nasil mükemmel degilsen kayinvaliden de degil hicbirimiz mukemmel degiliz ve hatasız kul olmaz
En basindan sen kabul etmişsin seni kimse de zorlamamış anladıgım kadarıyla. Etmeseydin ben etmedim ama büyükte konusmam,konusmadim da dunya halidir kimin kime muhtac olcagi belli olmaz. Gün gelir Rabbim uzakta tutsun eşim sakat kalır,ya da ben,ya da kayinvalidem alzheimer olur ALLAH gostermesin hoppa ayni eve girmisiz mesela. Mesela benim kayinvalidem yalniz bir kadın. Bir oglu var bir de kızı. Kizi zaten uzakta çalışıyor senede 2 ya da 3 geliyor 2 3 gun kalip dönüyor.

Her mevsim aynı cicek acmaz bunu unutma,bir cicekle mevsim gecmez...
Kendini sıkıntıya sokacagin birsey yok takilma dusunme sonucta o boyle bir insan ve kocanin annesi onu degistiremezsin sen kendini degistirebilirsin,o zaman degisime simdiden başla

Mutluyum,huzurluyum,beni kimse uzemez. Allah var tasa yok. Anlaştık mi hersey guzel olcak:KK15:

Bence altlı üstlü oturmamak sizi kötü yapmazdı kabul etmeyebilirdiniz mutsuzsanız acilen ilk fırsatta taşınırsınız

Kesinlikle doğru söylüyorsun. Öncelikle bunu bilmek lazım saygıyı göstermek lazım. Fakat iç içe olunca işler birazıcık değişiyor. Ev düzeninden tut Sürekli neredesiniz telefonları , hergün yemeğe beklemek ve sürekli seyahat planlarında beraber hareket etmek inan zor çünkü bazen kendi canın kanın ailene çocuğuna tahamülün yokken çok kişilik evlilik büyk sorun.
Tabi ki, kesinlikle insanın kendine ait bir hayatı olmali. Ben KV.ler herzaman haklı vs. Asla demem, çok kötü kaynanalar var çünkü.
Demek istedigim sadece her iki taraf icin de adil olmak lazım. Nasıl ki KV oğlunun evliliğine saygı duyup geride durmak zorunda, gelinde eşinin annesine saygı duyup gönlünü hos etmeli.
"Artık evliyiz" deyip adamın annesini silmesini bekleyen gelinler var. Lafım onlara idi :)

bende altlı üstlüyüm ama sıkça görmüyorum.. çalışan bir kadin olduğum için..:)
bana kalirsa bayaa çok uzaklara gitmek istiyorum...

İnanır mısın aynı durum bizdede söz konusuydu.
Benim kayınvalidem evimle ilgili her şeye karışıyodu.
Yeni evliyken ben işteyken evime gelmiş yatak odasındaki çekmeceme saçma bir şey koymuş.yani karıştırmış resmen ev toplamak için gelmiş güya.
Ben o an çıldırdım eşimle en büyük kavgamızı ettik.
Çekmeceler yerlerde kıyafetler her yere dağıldı.
Sonra gittim kv demden anahtarımı istedim. İş yerinde unuttum demiştim
Çok bozulmuş. O günden beri evime girmedi.
İyi kide yapmışım. Her şeyi yönetmesine izin vermedim. İlişkimiz yeni olduğu için eşimde bana hak verdi akrabalarda. Sen eşine söyle hiç muhattap olma. Eşim gidiyodu valla sürekli onun istediği gibi olmuyodu her şey eşim benim evde iş yaptığımı söylüyodu aen uzaklaş eşinin annesi sonuçta ona engel olamazsın.
vay bee...
benim kaynanam böle degil hiç bi eşyasina dokunmuyor. ellemiyor çok şükür
kızımın eşyalari almaya gelen bi tek görümcem var. tabi evde kocam var. :)
doldurmadi oğlunu.. çok şükür. eşim böle şeylerle uğraşmak istemiyor kavga istemiyor. o yüzden dinlemiyo kimseyi:)

selam kizlar, ben ve yine bu konu..
Bitürlü kendimi degistiremedim bu konuda söyle anlatim:

Ben 6 ayik evliyim.
Ben, kv ve eltim ayni apartmanda oturuyoruz, herkesin kendine ait dairesi var.
Ben bastan hic istemiyordum buraya tasinmayi ama sadece gecici süre icin ve ilerde kötü gelin bizi istemedi damgasi yememek icin kabul ettim.
Dairemizi kendimiz ödüyoruz yani daha borcu var yeni tamir etirdik.
Ben bastan böyle alt üst oturmaya cok karsi olan birisiydim ama kv iyi niyetine inanarak ve dedigim gibi o kötü gelin damgasini yememek icin kabul ettim ve bastanda söyledik biz buraya sadece bir kac sene icin tasiniyoruz diye.

Gelelim canimi sIkan konulara, kaynanam ogullarini cok kendina bagli yetistirdi yani her islerine kosarak ederek, ve hala kendini bazen söz hakki oldugunu zannediyor ben cok rahatsiz oluyorum. Herseyden haberdar olmak istiyo bizi görse biyere giderken veya gelirken, nereye nerdeydiniz, ara sira kahvaltiya cagriyo hani gidiyorum bende arada bi tabi ama bazen insanin cani hic istemiyo hayir demektende cekiniyo. Ama tek o kirilmasin üzülmesin diyede kendimi istemedigim biseyi yaparken bulmak istemiyorum.

Hep dua ediyorum bir an önce toparlansakta bu evden ciksak diye Allahin izniyle, gercekten hic huzuru olamiyorum, ise gitsem ve esim evde oldugu zaman sürekli aklim evde acaba kv gidip esimi dolduruyomu ne bilim arkamdan konusuyomu gibi seyler.

Kv güya cok iyi niyetli gibi davraniyo cok hizmetkardir ama bazende bunlari sadece oglunun gözünü boyamak icin yaptigini düsünüyorum cünkü isine geldigi gibi yapan birisi. Bazen 4 4lük yapar bazen cok düsüncesiz ve yanlis yaptigi seyler var. Ama ona sorsan cok iyi bi kv saniyor kendisini.

Gercekten bilmiyorum nasil düsüncem nasil devam edicem, böyle oldukca evlendigime bile pisman oluyorum keske evlenmeseydim diye cünkü kendimi hic esimle yanliz hissedemiyorum.
Suan tasinma imkanimizda yok eve okadar para soktuk, anca 1-2 seneye Allahin izniyle. Ama o süreyi nasil atlaticam gercekten bilmiyorum oturup aglayasim var resmen.

Normalde yeni evlenenler cok mutlu olur ne güzel sevdigimle hep beraberim artik diye ama benim tek düsüncem kaynanam ve kendimi rahatsiz hissetmem. Cok üzgünüm.. keske diyorum kötü gelin olsaydimda kabul etmeseydim burda oturmayi..

Anlattıklarına bakacak olursak sorun kaynananda değilde sende gibi duruyor. Kadının elle tutulur yaptığı kötü birşey yok ki. Uzakta otursanız kahvaltıya yemeğe yine çağıracak. Evladı sonucta. Dışarı çıkan tanıdık kimi gorsek hepimiz sorarız nereye diye laf arasında illâ ki. Ayrica oğlunu doldurması için bir telefon açması yeterli illâ sen evde yokken gelip dolduracak diye bir durum da yok.

Artık evliliğine de evine de alışmaya başlasan iyi olur bence. 6 ay olmuş. Böyle içini soğutma derim.

Ayrıca o kadar evin içini yaptırıp borç odeyipte 1-2 sene sonra elle tutulur bir neden olmadan taşınmak sanmıyorum esin kabul etmez bu iş yas gibi duruyo onuda soylıyım.

Bence senin kayinvaliden kötü biri degil,ogluna tabiki sorcak naptiniz ne ettiniz. Ben evde oturuyorum gece 11 de babamdan mesaj geliyor
DURUM yazmış.. yani köpeği soruyor :işsiz::işsiz: varmi yaramazlik diyor mizahli bir bicimde :işsiz: zaten gırgır adam..
Esime de mesaj atar ama mesajlar hep buyuk harflerle. Ya da esim annesiyle konusurken annesi sorar bazi seyleri ya da beni sorar ,ya bir de altli ustlusunuz nereye napiyorsunuz kahvaltiya gelsenize bunlar olagan seyler canim ya ben bekarken komsularima sorardim pencereye çıkardım bazen bazen de balkona nolcak ki. Mektup olayında kötü niyet yok ki tamam açması biraz düşüncesizlik ama onemsememis bile koymus bir kenara bulamamis. Bence sen cok takıntı yapmışsın bazı seyleri görmezden gelmen gerekiyor yoksa kendini yer yer bitirirsin söyleyim bak sana:KK43: sen nasil mükemmel degilsen kayinvaliden de degil hicbirimiz mukemmel degiliz ve hatasız kul olmaz
En basindan sen kabul etmişsin seni kimse de zorlamamış anladıgım kadarıyla. Etmeseydin ben etmedim ama büyükte konusmam,konusmadim da dunya halidir kimin kime muhtac olcagi belli olmaz. Gün gelir Rabbim uzakta tutsun eşim sakat kalır,ya da ben,ya da kayinvalidem alzheimer olur ALLAH gostermesin hoppa ayni eve girmisiz mesela. Mesela benim kayinvalidem yalniz bir kadın. Bir oglu var bir de kızı. Kizi zaten uzakta çalışıyor senede 2 ya da 3 geliyor 2 3 gun kalip dönüyor.

Her mevsim aynı cicek acmaz bunu unutma,bir cicekle mevsim gecmez...
Kendini sıkıntıya sokacagin birsey yok takilma dusunme sonucta o boyle bir insan ve kocanin annesi onu degistiremezsin sen kendini degistirebilirsin,o zaman degisime simdiden başla

Mutluyum,huzurluyum,beni kimse uzemez. Allah var tasa yok. Anlaştık mi hersey guzel olcak:KK15:
Cok tesekkür ederim cok ic acici yazdin gercekten

Anlattıklarına bakacak olursak sorun kaynananda değilde sende gibi duruyor. Kadının elle tutulur yaptığı kötü birşey yok ki. Uzakta otursanız kahvaltıya yemeğe yine çağıracak. Evladı sonucta. Dışarı çıkan tanıdık kimi gorsek hepimiz sorarız nereye diye laf arasında illâ ki. Ayrica oğlunu doldurması için bir telefon açması yeterli illâ sen evde yokken gelip dolduracak diye bir durum da yok.

Artık evliliğine de evine de alışmaya başlasan iyi olur bence. 6 ay olmuş. Böyle içini soğutma derim.

Ayrıca o kadar evin içini yaptırıp borç odeyipte 1-2 sene sonra elle tutulur bir neden olmadan taşınmak sanmıyorum esin kabul etmez bu iş yas gibi duruyo onuda soylıyım.
Haklisin tabi.
Ama tasinma konusu söyle zaten esimin isyeri buraya uzak oldugu icin daha yakina tasinma düsüncemiz var bazi haberleri bekliyoruz ondan sonra kararlasitircaz ama böyle kalmak istemedigimide biliyor ve kendisiyle öyle anlastik bastan bir kac sene sonra cikcaz diye onda bi itiraz yok yani.

vay bee...
benim kaynanam böle degil hiç bi eşyasina dokunmuyor. ellemiyor çok şükür
kızımın eşyalari almaya gelen bi tek görümcem var. tabi evde kocam var. :)
doldurmadi oğlunu.. çok şükür. eşim böle şeylerle uğraşmak istemiyor kavga istemiyor. o yüzden dinlemiyo kimseyi:)
Benim anlattığım olay 4 sene öncesi su an saygılı bir ilişkimiz var. Sadece sürekli yönetilmek hayatımıza müsahale istemedim, istediğim gibide oldu:halay:

Benim anlattığım olay 4 sene öncesi su an saygılı bir ilişkimiz var. Sadece sürekli yönetilmek hayatımıza müsahale istemedim, istediğim gibide oldu:halay:
en doğru olan bu yönetilmek insani mutsuz eder. ben yönetilmeyi sevmediğim için dinlemiyorum tam tersini yapıyorum boşver:KK66:

Hiç kayinvalide sorunu yasamadim ama altli ustlu oturup sikinti cekmeyen yok denecek kadar azdır bence. En güzeli tatlı tatli görüşmek

selam kizlar, ben ve yine bu konu..
Bitürlü kendimi degistiremedim bu konuda söyle anlatim:

Ben 6 ayik evliyim.
Ben, kv ve eltim ayni apartmanda oturuyoruz, herkesin kendine ait dairesi var.
Ben bastan hic istemiyordum buraya tasinmayi ama sadece gecici süre icin ve ilerde kötü gelin bizi istemedi damgasi yememek icin kabul ettim.
Dairemizi kendimiz ödüyoruz yani daha borcu var yeni tamir etirdik.
Ben bastan böyle alt üst oturmaya cok karsi olan birisiydim ama kv iyi niyetine inanarak ve dedigim gibi o kötü gelin damgasini yememek icin kabul ettim ve bastanda söyledik biz buraya sadece bir kac sene icin tasiniyoruz diye.

Gelelim canimi sIkan konulara, kaynanam ogullarini cok kendina bagli yetistirdi yani her islerine kosarak ederek, ve hala kendini bazen söz hakki oldugunu zannediyor ben cok rahatsiz oluyorum. Herseyden haberdar olmak istiyo bizi görse biyere giderken veya gelirken, nereye nerdeydiniz, ara sira kahvaltiya cagriyo hani gidiyorum bende arada bi tabi ama bazen insanin cani hic istemiyo hayir demektende cekiniyo. Ama tek o kirilmasin üzülmesin diyede kendimi istemedigim biseyi yaparken bulmak istemiyorum.

Hep dua ediyorum bir an önce toparlansakta bu evden ciksak diye Allahin izniyle, gercekten hic huzuru olamiyorum, ise gitsem ve esim evde oldugu zaman sürekli aklim evde acaba kv gidip esimi dolduruyomu ne bilim arkamdan konusuyomu gibi seyler.

Kv güya cok iyi niyetli gibi davraniyo cok hizmetkardir ama bazende bunlari sadece oglunun gözünü boyamak icin yaptigini düsünüyorum cünkü isine geldigi gibi yapan birisi. Bazen 4 4lük yapar bazen cok düsüncesiz ve yanlis yaptigi seyler var. Ama ona sorsan cok iyi bi kv saniyor kendisini.

Gercekten bilmiyorum nasil düsüncem nasil devam edicem, böyle oldukca evlendigime bile pisman oluyorum keske evlenmeseydim diye cünkü kendimi hic esimle yanliz hissedemiyorum.
Suan tasinma imkanimizda yok eve okadar para soktuk, anca 1-2 seneye Allahin izniyle. Ama o süreyi nasil atlaticam gercekten bilmiyorum oturup aglayasim var resmen.

Normalde yeni evlenenler cok mutlu olur ne güzel sevdigimle hep beraberim artik diye ama benim tek düsüncem kaynanam ve kendimi rahatsiz hissetmem. Cok üzgünüm.. keske diyorum kötü gelin olsaydimda kabul etmeseydim burda oturmayi..
Hiiç detaya girmeden başlıkla bile ifade edilmesi kolay ,fakat cevap uzun . Onun yerine kv ile alt üst oturup dertli olmayan varmi deseniz daha kolay olurdu.

Düğünüme çok az kala nişanımızın atılma sebeplerinden biri de kv ile altlı üstlü oturma mevzusu idi. Daha yeni yaşadım üstelik. Ben dediklerinizi yaşamadım ama anlayabiliyorum. Her iki insan sen ya da kv ne kadar iyi olursa olsun yakınlıktan kaynaklı bir problem ve öz kızları olmadığımız için biriken kırgınlıklar. Elbet sıkıntı çıkmayanları da vardır ama azdır. Ailede ki huzuru her geçen gün azaltabilir ve gördüğüm kadarıyla sizin huzurunuz gitmeye başlamış. İnşallah sorunlarınız düzelir eğer ordan hemen çıkma şansınız varsa gidin başka yere ama eğer yoksa sabredin ve çalışıyor musunuz bilmiyorum ama bir işte çalışmaya başlayın, sorunlar bir nebze de olsa azalır diye düşünüyorum

X