Kv alt üst oturupta dertli olan varmi :(

Gozlemledigim kadariyla gelinlerin en buyuk problemi evlendigi adamin evlenince annesinden tamamen bagimsizlasmasini istemeleri
Anne ve eş rakip degildir, karsilastirmak gerekirse anne daha bile üstün cikar bence o yarişa hic girilmemeli o yuzden.
Siz adamin bi annesi babasi oldugunu, o gune kadar onlarla oldugunu, onu da bi annenin buyuttugunu unutuyorsunuz bence ( genel konuşuyorum)
“Sonucta biz evlendik annesinin bla bla bla yapmasi gerekmez mi” diye bir kalıp yok. Siz evlenin ya da evlenmeyin annesi onun hala annesi. 60 yasina da gelse 100 yasina da gelse evlense de bosansa da annesi.
Vallahi boyle konular gordukce gelin olmaktan korkacagima kaynana olmaktan korkuyorum. Kadin cocuguna nereye gidiyorsunuz deme hakkina bile sahip degil mi evlendi diye

Gozlemledigim kadariyla gelinlerin en buyuk problemi evlendigi adamin evlenince annesinden tamamen bagimsizlasmasini istemeleri
Anne ve eş rakip degildir, karsilastirmak gerekirse anne daha bile üstün cikar bence o yarişa hic girilmemeli o yuzden.
Siz adamin bi annesi babasi oldugunu, o gune kadar onlarla oldugunu, onu da bi annenin buyuttugunu unutuyorsunuz bence ( genel konuşuyorum)
“Sonucta biz evlendik annesinin bla bla bla yapmasi gerekmez mi” diye bir kalıp yok. Siz evlenin ya da evlenmeyin annesi onun hala annesi. 60 yasina da gelse 100 yasina da gelse evlense de bosansa da annesi.
Vallahi boyle konular gordukce gelin olmaktan korkacagima kaynana olmaktan korkuyorum. Kadin cocuguna nereye gidiyorsunuz deme hakkina bile sahip degil mi evlendi diye
Zaten benim sorunum o degil,, bize ait olan bir
Mektupu alip acmasi kendi evinde tutmasi, bize vermesi gerekirken cokmu dogru?
O böyle seyler yaparsa insan tabi her kücük seye kafayi takar oluyo her iyi niyetini kötü görmeye basliO ister istemez.
Ben herzaman kv ile iyi olmaktan hatta arkadas gibi olmaktan yanaydim, ama kv beni cok kiricak seyler yapti duydum ve artik insan en kücük seye bile takilir oluyor haliyle.

Keske en basindan kabul etmeseydiniz simdi 1 2 sene icinde Allah nasip eder de cocugunuz olursa epey bi sure gidemezsiniz gibi. Akrabayla yakin oturmak cok zor hele bide mesafeyi seven bi tipseniz daha da zor ayak uydurmak Allah sabir versin bir an once tasinmaya bakin

Keske en basindan kabul etmeseydiniz simdi 1 2 sene icinde Allah nasip eder de cocugunuz olursa epey bi sure gidemezsiniz gibi. Akrabayla yakin oturmak cok zor hele bide mesafeyi seven bi tipseniz daha da zor ayak uydurmak Allah sabir versin bir an once tasinmaya bakin
Burdan cikmadan zaten cocuk düsünmüyorum allahin izniyle o yüzden korunmamada cok dikkat ediyorum.
Malesef bastanda istemiyordum ama eltimde zorla kabul etmis ve bende kabul etmesem kötü gelin ben olucam ve ilerde esim beni suclar senin yzünden dairemiz olmadi olucakti demesin diye kabul ettim yoksa kendi istegimle kabul etmedim

Bence siz oraya tasinmak istemediginiz icin simdi hersey gozunuze batiyor, anlattiklarinizdan ortada bir problen gormedim ben normal bir kv ama dedigim gibi siz biraz sartlandirmissinz kendinizi, ben de ayni aprtmandaym ama araya gerekli mesafeyi koydum ve rahatsiz olmuyorum tabi ki arada ugruyor ne yapiyorsun faln diye rahatsiz olmam isi olur esimi arar rahatsiz olmam hatta esime soylerim git annene sunu yap diye sonucta annesi yani evliliginizj idrak etmemek degil bu isi oldugunda birsey oldugunda ogluna tabi ki soyleyecek

Bence siz oraya tasinmak istemediginiz icin simdi hersey gozunuze batiyor, anlattiklarinizdan ortada bir problen gormedim ben normal bir kv ama dedigim gibi siz biraz sartlandirmissinz kendinizi, ben de ayni aprtmandaym ama araya gerekli mesafeyi koydum ve rahatsiz olmuyorum tabi ki arada ugruyor ne yapiyorsun faln diye rahatsiz olmam isi olur esimi arar rahatsiz olmam hatta esime soylerim git annene sunu yap diye sonucta annesi yani evliliginizj idrak etmemek degil bu isi oldugunda birsey oldugunda ogluna tabi ki soyleyecek
Evet sanirim o yüzden hersey batiyor bana..

Kendi kendinize vesvese yapmışsınız. Şimdi burada kayınvalideye yüklenmedik diye, yok onu da yapmıştı yok bunu da yapmıştı diye bir sürü şeyler yazmayın.
Dertli olduğunuz ve size göre büyük olan dertleriniz bile dert değil.

Evet sanirim o yüzden hersey batiyor bana..
Eger mutlu olmak istiyorsanz bazi seyleri unutmanz ve ustunde durmamanz lazim mektup olayi gibi, ve bundan sonra hersey esinzde bitiyor sizin koydugunz mesafeye basta esinz saygi duymalj ki digerleri de duysun, eger mesafeli ve herseyi kafya takmazsanz avantaji bile var yani ayrica kv seni huzursuz etmek istedikten sonra kmlerce oteden bile eder, arkadasim 20 saat uzakta benden cok dertlidr cunku kvsi tam bir problem

Anlattıklarınız da bir sorun göremedim hergun kahvaltıyada gitmiyonuzdur herhalde

Eger mutlu olmak istiyorsanz bazi seyleri unutmanz ve ustunde durmamanz lazim mektup olayi gibi, ve bundan sonra hersey esinzde bitiyor sizin koydugunz mesafeye basta esinz saygi duymalj ki digerleri de duysun, eger mesafeli ve herseyi kafya takmazsanz avantaji bile var yani ayrica kv seni huzursuz etmek istedikten sonra kmlerce oteden bile eder, arkadasim 20 saat uzakta benden cok dertlidr cunku kvsi tam bir problem
Esim cok sükür o konuda arkamda yani bana diyor sürekli anneme gitmek zorunda degilsin hayir demeyi ögrenmelisin diyor bana, bir iki olcak oda anlicak hep istemedigini.
Ben tabiki arayi acmiyorum okadar yine arada bi görünüyorum. Ama ben böyle hayal etmemistim evlilik hayatimi, sürekli aman kv kp memnun olsun diye illa kendimi göstermek falan cok sIkIyor beni.
Sonucta esimde benim ailemi okadar görmüyor ben neden yapmak zorundayim?

Buraya tasinmayida o yüzden kabul ettim aman kimse bisey demesin kötü gelin olmim diye. Hayatimi aman öyle olmasin demesin diyemi gecirmem gerek?

Bende öyle olmak istiyordum ama
Daire kendimizin olucak ve gecici süre olacagi icin kabul ettim, korkumun üzerine gitmek istedim. Ve kv iyi biri olduguna inanarak geldim. Ama tabi beni cok üzen seyler oldu arada ve hazmedemedigim konular.
Sana şöyle söyleyim bu evi kayınvalidem bize hediye ettiği halde yaklaştırmadım.

Kayınvalideniz de bir insan sonuçta illa ki doğrusu yanlışı olur. Arkanızdan konuştuğunu veya oğlunu doldurduğunu gözünüzle şahit oldunuz mu? Bence abartmışsınız. Dertsiz başınıza dert edinmeyin. Size çat kapı gelip gitmiyorsa bence bi dert yok ortada. Gayette reddedebilirsininiz davetini. İşiniz olabilir yorgun olabilirsiniz buna kırılacağını sanmıyorum. Dengede tutmayı öğrenebilirsiniz. Ne kaynanalar var kendinizi kaynanam kötü diye şartlamayın.

Esim cok sükür o konuda arkamda yani bana diyor sürekli anneme gitmek zorunda degilsin hayir demeyi ögrenmelisin diyor bana, bir iki olcak oda anlicak hep istemedigini.
Ben tabiki arayi acmiyorum okadar yine arada bi görünüyorum. Ama ben böyle hayal etmemistim evlilik hayatimi, sürekli aman kv kp memnun olsun diye illa kendimi göstermek falan cok sIkIyor beni.
Sonucta esimde benim ailemi okadar görmüyor ben neden yapmak zorundayim?

Buraya tasinmayida o yüzden kabul ettim aman kimse bisey demesin kötü gelin olmim diye. Hayatimi aman öyle olmasin demesin diyemi gecirmem gerek?

Degilsin ki zaten bak esin de destekmia bence kendine dert arama evliliginisw istedigin gib yasa surekli kendin gosterme cabasina girme, bnm kv ugramasa 1 ay gormedigim olur yani zaten calisiyorum eve zor atiyorum kendimi kimse de neden demez derse de umurumda olmaz yanj, kendine dert arama bence sen biraz abartmissin bu konuyu evliligini yasayamayacak bir sorun yok ortada

Degilsin ki zaten bak esin de destekmia bence kendine dert arama evliliginisw istedigin gib yasa surekli kendin gosterme cabasina girme, bnm kv ugramasa 1 ay gormedigim olur yani zaten calisiyorum eve zor atiyorum kendimi kimse de neden demez derse de umurumda olmaz yanj, kendine dert arama bence sen biraz abartmissin bu konuyu evliligini yasayamayacak bir sorun yok ortada
Sendemi altlü üstlü oturuyorsun?
Bende calisiyorum simdi saatlerimide cogalttim daha cok calisiyorum artik durumumuz bir an önce düzelsin diye esimde zaten öyle.

Sendemi altlü üstlü oturuyorsun?
Bende calisiyorum simdi saatlerimide cogalttim daha cok calisiyorum artik durumumuz bir an önce düzelsin diye esimde zaten öyle.
Evet ben de ayni aprtmandayim ve yogun calisiyorum, eltim de ayni aprtmanda o calismiyor ve onun da senin gibi dertleri var ve abarttigini dusunuyorum, hadi o evde surekli kuruyor kafasinda ama sen yapma bari is zaten kafani dagitr senin,

İnanır mısın aynı durum bizdede söz konusuydu.
Benim kayınvalidem evimle ilgili her şeye karışıyodu.
Yeni evliyken ben işteyken evime gelmiş yatak odasındaki çekmeceme saçma bir şey koymuş.yani karıştırmış resmen ev toplamak için gelmiş güya.
Ben o an çıldırdım eşimle en büyük kavgamızı ettik.
Çekmeceler yerlerde kıyafetler her yere dağıldı.
Sonra gittim kv demden anahtarımı istedim. İş yerinde unuttum demiştim
Çok bozulmuş. O günden beri evime girmedi.
İyi kide yapmışım. Her şeyi yönetmesine izin vermedim. İlişkimiz yeni olduğu için eşimde bana hak verdi akrabalarda. Sen eşine söyle hiç muhattap olma. Eşim gidiyodu valla sürekli onun istediği gibi olmuyodu her şey eşim benim evde iş yaptığımı söylüyodu aen uzaklaş eşinin annesi sonuçta ona engel olamazsın.

O evde olduğun sürece bu gittikçe katlanarak artacak. Bazı arkadaşlar normal karsilamis. Ben de başta bu kadar basit şeyleri normal karşıladım. Sonra bir baktım kadın benim bütçemi bile benden daha iyi biliyor. Nereye ne kadar harcadığımizi, kaç para biriktirdiğimizi, yedigimizi, içtiğimizi... İşi gücü yok bizim hayatımızı idare etmeye çalışıyor. Bir de çocuğum oldu benim ve asıl bombaları ondan sonra yaşadım. Bir de üstüne bir kavga yaşayınca şimdi merhaba merhaba. O getirdi bu hale. Sen de öyle olsun istemiyorsan tavrını koy. Sonra sonuç kötü oluyor.

Bende kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum. Hatta kayınvalidemin 2 eltisi de bu binada bonus olarak. :KK70: Bir de bizim bütçelerimiz de bir, eşim babasıyla çalışıyor. Bu durumda dahi çok memnunum. Karşı taraf her şeyi yapabilir, sorabilir, davet edebilir. Önemli değil. Önemli olan senin ya da eşinin karşı tutumu. Bence net olmakta fayda var. Kahvaltıya gitmek istemiyorsan geçerli sebebini sunarak hayır demelisin. Im kım etmek yok. Bi pazarımız var anne kocamla kahvaltı etmek istiyorum sen bize elleme diýebilmelisin. Benim kayınvalidem de ilk zamanlar pazar günlerini hep beraber gezmekle geçirmek isterdi. Aldım karşıma cumartesi günü dışarı çıkıyoruz sabah eve giriyoruz senin gezmek dediğin zamanda biz yeni uykuya dalıyoruz pazar günü bizi yok say dedim. O oldu daha. Ya anne gelmeyelim öyle böyle ım kım deseydim anlamazdı kadın. Bu pazar eşimin anneannesi gelin demiş. Kayınvalidem de pazar günü miyavlar yatıyor aramayım hiç demiş. Öğrendi artık. :KK70: Bırak sorsun nerden geliyosun diye benim çocuğum olsa bende sorardım sanırım. Ha söylemek istiyosan hava almaya de geç. Çok açıklama iyi değildir.

X