bir bebeğe ayda 1200 lira gidebilir, 15 aylıkken mama kullanması gereksiz, bezi zaten bırakmış ancak mesela bizde 2 ayda bir diş kontrolü, 3 ayda bir rutin kontrolü, oyuncakları, kıyafetleri, mesela oyuncaklarla ilgili sürekli pil alımı, banyo kremleri, şampuanları, erkenden aldığımız çanta vs şeyler, odasına aldığımız nevresim takımları vs hepsini hesaplayınca 1200 az bile. Çocuğun masrafını yemek, bez ve kıyafete indirgemiş olmanız doğru değil, beklenmedik bir sürü masraf oluyor.Hangi 1 yas asisi 560 lira 13 aylik oglum varda ?? Bexsero falan diyosaniz 300 tl o da 1 yas asisi degil 1 yas asisi ucretsiz kkk kpa su cicegi saglik ocaginda ucretsiz.
Ayrica mama miktari cok geldi bana doktorla bir beslenme duzeni mi yapsaniz.
Bezde kullanmiyorum demissiniz ne kaldı kıyafet mi? Hepsi primark falan herhalde... neyse
Bebeğiniz kaç aylık ? Neden 2 ayda bir diş kontrolüne gidiyorsunuz onu anlamadım dün doktora gitmiştik mesela oğlumun dişlerine baktı tamam 3 ay sonra yine gideriz çocuk doktoru bakar kan tahlillerine baktı tamam . Dişçiye mi gidiyorsunuz ? 15 aylık bebek artık her ay sürekli kıyafet alınmaz ki büyüme yenidoğan gibi hızlı değil . Bezi bırakmış zaten ıslak mendil olayı bitmiş . Her ay nevresim vs alınmıyor ki . Her ay 1200 TL harcamak nedir yani garip . Konu sahibi illa git çalış evet 12 saat git vs denilmesini bekleyip sürekli buraya konu açıyor . Bende D diladuru gibi çok sinirlendim konuyabir bebeğe ayda 1200 lira gidebilir, 15 aylıkken mama kullanması gereksiz, bezi zaten bırakmış ancak mesela bizde 2 ayda bir diş kontrolü, 3 ayda bir rutin kontrolü, oyuncakları, kıyafetleri, mesela oyuncaklarla ilgili sürekli pil alımı, banyo kremleri, şampuanları, erkenden aldığımız çanta vs şeyler, odasına aldığımız nevresim takımları vs hepsini hesaplayınca 1200 az bile. Çocuğun masrafını yemek, bez ve kıyafete indirgemiş olmanız doğru değil, beklenmedik bir sürü masraf oluyor.
15 aylık günde kac kere mama ile besleniyor?1 kutu mama Max 5 gün gidiyor 165 lira son gelen zam hariç bebekler çabuk büyüyor kıyafet yiyecek oyuncak kontrol hastanesi aşıları 12. Ay aşıları ucretliydi mesela 560 bita ne asi abartmismiyimyeni anneler anlar
Her ay nevresim mi alıyorsınuz cocuga?bir bebeğe ayda 1200 lira gidebilir, 15 aylıkken mama kullanması gereksiz, bezi zaten bırakmış ancak mesela bizde 2 ayda bir diş kontrolü, 3 ayda bir rutin kontrolü, oyuncakları, kıyafetleri, mesela oyuncaklarla ilgili sürekli pil alımı, banyo kremleri, şampuanları, erkenden aldığımız çanta vs şeyler, odasına aldığımız nevresim takımları vs hepsini hesaplayınca 1200 az bile. Çocuğun masrafını yemek, bez ve kıyafete indirgemiş olmanız doğru değil, beklenmedik bir sürü masraf oluyor.
2 yaşında oğlum var ve kesinlikle aylık bu kadar masrafı yok. Her gün yıkamama rağmen aldığım şampuan 5-6 ay gidiyor. Vücut kremleri de öyle. Her ay yeni oyuncak almak zaten sağlıklı değil. Saydığınız örneklerin çoğu her ay alınan şeyler değil. Ayrıca diş kontrolü dişçilerde filan ücretsiz. Muayene ücretsizdir yani.bir bebeğe ayda 1200 lira gidebilir, 15 aylıkken mama kullanması gereksiz, bezi zaten bırakmış ancak mesela bizde 2 ayda bir diş kontrolü, 3 ayda bir rutin kontrolü, oyuncakları, kıyafetleri, mesela oyuncaklarla ilgili sürekli pil alımı, banyo kremleri, şampuanları, erkenden aldığımız çanta vs şeyler, odasına aldığımız nevresim takımları vs hepsini hesaplayınca 1200 az bile. Çocuğun masrafını yemek, bez ve kıyafete indirgemiş olmanız doğru değil, beklenmedik bir sürü masraf oluyor.
Merhaba isteyen bütcesi olan 12000 de harcar bu konuda mesele o degil siz yanlis yerden girmissiniz. 1200 tl harcamiyorum ben hic biseyi eksik degil bu nedenle 11 senelik ozel sektor kariyerime ara verebildim her ay nevresim alamam belki ama her an yanindayim.bir bebeğe ayda 1200 lira gidebilir, 15 aylıkken mama kullanması gereksiz, bezi zaten bırakmış ancak mesela bizde 2 ayda bir diş kontrolü, 3 ayda bir rutin kontrolü, oyuncakları, kıyafetleri, mesela oyuncaklarla ilgili sürekli pil alımı, banyo kremleri, şampuanları, erkenden aldığımız çanta vs şeyler, odasına aldığımız nevresim takımları vs hepsini hesaplayınca 1200 az bile. Çocuğun masrafını yemek, bez ve kıyafete indirgemiş olmanız doğru değil, beklenmedik bir sürü masraf oluyor.
Bezi bırakmasıda ayrı mesele ya ... neyse o konuya hic girmicemBebeğiniz kaç aylık ? Neden 2 ayda bir diş kontrolüne gidiyorsunuz onu anlamadım dün doktora gitmiştik mesela oğlumun dişlerine baktı tamam 3 ay sonra yine gideriz çocuk doktoru bakar kan tahlillerine baktı tamam . Dişçiye mi gidiyorsunuz ? 15 aylık bebek artık her ay sürekli kıyafet alınmaz ki büyüme yenidoğan gibi hızlı değil . Bezi bırakmış zaten ıslak mendil olayı bitmiş . Her ay nevresim vs alınmıyor ki . Her ay 1200 TL harcamak nedir yani garip . Konu sahibi illa git çalış evet 12 saat git vs denilmesini bekleyip sürekli buraya konu açıyor . Bende D diladuru gibi çok sinirlendim konuya
Hayallerde bence o işBezi bırakmasıda ayrı mesele ya ... neyse o konuya hic girmicem
Çalışmanızı anlıyorum da 15 ay boyunca kayinvalideniz ile doğru düzgün vakit geçirmeyen çocuk birakir bırakmaz onda nasıl kalacak. Cocuga tramva olur baştan yavas yavaş birkac saat alistirin bari...Merhaba dün konu açmıştım çoğunlukla bana tepki vermiş sebebi kendimi ifade edememem sanırım kızım 15 aylık evet kv sağlık sorunu fakat ağır hasta değil en son kendi ben bakarım dedi
Hiperaktif teşhisi için doktorumuzu mu değiştirelim çok memnundum anlamadım aslında bize söylenen öyleydi özel gibi derkende kızımın şükür engel olarak değil yaşıtlarına göre gelişimi hep ondeymis buyuzden herkonuyu araştırıp gelişimi için farklı ilgi gösteriyoruz bunu demek istemiştim bunu da doktorumuzun yönlendirmesiyle mesela bez kullanmıyoruz 2 aydır WC söylüyor gibi bı örnek olsun
Daha sonra ki konu ise12 saat çalışırsam şartlar farklı olacaktı tabi gunduzdeyken kv bizde kalacak gecedeyken biz onda kalacaktık yada hafta içi görüp dönecektik yasaklara bağlı ama maaş daha yüksek birikim vs için dahauygun ve benim sektorum malesef böyle lise mezunuyum sektorum harici vasıfsız sayılır mecburum
Yada sabah 8 akşam 6 biyer bulacaktim oda inanın hastalıktan yok yada eğitim tecrubedurumu sorun oluyor ve sabit gündüz çalışmak asida kontrolde sürekli izin almak demek şu dönemde zor iş bunurken iş veren gözünün yaşına nazina bakarmi sizce
Neyse bı tanıdık sayesinde inşallah olursa asgeri ücretle 8-4 4-12 vardiyalı sadece iş buldum haber bekliyorum kv bugün detaylı konuştuk ben kendime guvenmesem sana konu kapanmışken teklif etmezdim parasında da değilim 15 aydır hiç destek olamadık her konuda çalışmak istiyorsun banada hareket uğraş olur zaten pandemiden evdeyiz doktorum spor hareket etmemi soyluyor sen en zor dönemlerini atlattin şuan pek sorunu yok sadece yemek ve oyun ihtiyacı var benimde başka isim yok bana gelse de yemek yapicam gelmesede dedi buda benim çalışmam için ikna etti gibi açıkçası
Daha sonra eşimin iZni uzayacak gibi ablasına yardıma gitmeyi pek düşünmediğini az alıp çok yorulduğunu eğer ise başlarsam izni bitene kadar kv ve eşim birlikte bakacaklar eşim başladığında kv tek bakacak kışa kadar sonra da bakarım dedi kv ama ben yormak istemiyorum oyuzden birikim yaparsam pandemide biterse bakıcı vardiyalı olacağım için düşünmüyorum ama kreş araştırdım maddi imkanlar dahilinde hemde gelişim eğitim için vermeyi düşünüyorum
Bugün öğrendiğimiz bir bilgi eşimin işyeri kreş anlaşması varmış çalışan aileler için oyuzden zaten kreş bı kac aydan sonra mantıklı geldi açıklar kapanıp biraz da birikim olunca neden olmasın
Bana bu kadar sinirlenmeyin hiç bir anne evladından ayrılmak istemez ki 15 ay boyunca 2 saat bile ayrı kalmadık hiç evden bile adım atmadık bu kızıma da bana çok zor olacak ama mecburum şuan başka çaremiz de yok gibi
Düşünün 4000 lira ile 1600 ev ödeyip 1200 bebeğin masrafı geri kalanla idare etmek geçiyor normalde gelirimiz böyle değildi tabiki ama korona pandemi kimin aklına gelebilirdiki eminim biz gibi olan Cook aile vardır ülkede bende evladımı birakip gitmek istemem önceliğim 8 saat ama ondada 4 ayda toplacaksam kendimizi mesela 12 saatteevet zor olacak ama 2 ayda toplayabiliriz mesailerle mesela evet her işin zorluğu var 7 sene böyle çalışan biri olarak ben alışkınım sosyal hayat sıfır sadece ailene dinlenmene vaktin kalıyor
Kışa kadar 12 saat bulup kreşe vermem daha mantıklı yada 8 saat iş bulup kreş e verdiğim de birikim olamadan skk için sadece çalışmış olucam ve eve birazda olsa katkım olacak hangisi mantıklı bilemedim eğer 12 saat girersem kışın duruma göre 8 saatlik biyere gecebilirim bence çünkü yaşadığım yerde sektorumde kisin eleman alımı daha fazla ama şuan pandemiden dolayı çok zor tabi o anki şartlar ne olur bilemem
Sadece skk için çalışmaya da degermi bilmiyorum eğer iyi bi gelecek vaadetmek istiyorsaniz ki öncelik evladınız için bence evet toplam 8 yıllık skk çöp olmasına gönlüm elvermiyor sizce kafam bulandı kb uzun oldu yine
AynenMerhaba isteyen bütcesi olan 12000 de harcar bu konuda mesele o degil siz yanlis yerden girmissiniz. 1200 tl harcamiyorum ben hic biseyi eksik degil bu nedenle 11 senelik ozel sektor kariyerime ara verebildim her ay nevresim alamam belki ama her an yanindayim.
Bu konuda konu sahibi iyi tamam got 12 saat calis kv baksin diyelim diye sapıttı biraz, mesele o. Bizde celiskileri yüzüne vurduk.
Her ay çeşit çeşit oyuncak alıyor herhaldeAynen
Ayda 4000 geliri olan bir aile için aylık 1200 harcama tutarsız, komik, sacma, yersiz.
Yoksa istersen Fransız mürebbiye tut sırf bu kaleme 10 bin harca. Ama ayda 1200 tüm haneye, 1800 kredi 1200 bebege derse konu sahibi anlamsız olur.
Benim de 2 yasında kızım var. Sadece kızıma özel aylık masraf tek bez için ödediğimiz. Bir de bu ay ası yaptıracahız 300 de o desen al işte maksimum aylık 500 lira.
Yahu bide soyledikleri tutmuyo ben ona sinirlendim bezi birakti diyo bez masrafi diyo 1 yas asisi 560 tl yeni anneler bilir diyonyazinca ne bileyim 8 ay asisi da olabilir diyo 165 tl mama 5 günde bitiyo diyo gece 2 bardak veriyorum diyo diyo da diyo yani sinirimi ziplattiAynen
Ayda 4000 geliri olan bir aile için aylık 1200 harcama tutarsız, komik, sacma, yersiz.
Yoksa istersen Fransız mürebbiye tut sırf bu kaleme 10 bin harca. Ama ayda 1200 tüm haneye, 1800 kredi 1200 bebege derse konu sahibi anlamsız olur.
Benim de 2 yasında kızım var. Sadece kızıma özel aylık masraf tek bez için ödediğimiz. Bir de bu ay ası yaptıracahız 300 de o desen al işte maksimum aylık 500 lira.
Konu sahibi yeni konulara yelken açtığı için artık cevap vermiyor bu konuyaYahu bide soyledikleri tutmuyo ben ona sinirlendim bezi birakti diyo bez masrafi diyo 1 yas asisi 560 tl yeni anneler bilir diyonyazinca ne bileyim 8 ay asisi da olabilir diyo 165 tl mama 5 günde bitiyo diyo gece 2 bardak veriyorum diyo diyo da diyo yani sinirimi ziplatti
Ben de bebek masrafını görünce şoka girdim, emeklilik çocuğu yapasım gelirse bebek topiklerindeki mama, bez, aşı ve diğer kalem giderler listesini okuyup kendime gelmeyi düşünüyorumO değilde her ay nevresim alan varmış soka girdim.
2. ya da 3. çocuğu istiyorum diyenler gelsin okusun şu masrafları.Ben de bebek masrafını görünce şoka girdim, emeklilik çocuğu yapasım gelirse bebek topiklerindeki mama, bez, aşı ve diğer kalem giderler listesini okuyup kendime gelmeyi düşünüyorum
Üzerinden yaklaşık 26 yıl geçtiğinden ben mi unuttum acabaYenidoğan doktor kontrolleri, aşıları, çabuk büyüdüklerinden kıyafeti, bezi, hazır maması vs tamam ama 15 aylık çocuk hazır mama yemiyor diye biliyorum, ayakkabı deseniz her ay alınmıyordu, kıyafet de öyle, valla bilemedim, emeklilik çocuğundan caydırır bu masraflar
Yapılıyor sağlık ocaklarında ama bazı aşıları satın alıyoruz . Mesela 2 ve 4 ayda rota virüsü için aşı aldık 300 er TL verdim . Çocuk rota kapsa allah korusun hastahanede yatmak gerekiyor . Menenjit aşısı filan var 2 doz sanırım tam bilmiyorum ben yaptırmadım çünkü. Oğlum 14 aylık ve kuru fasulye pilav bile yiyor . Mama almadı sadece anne sütü emziriyorum ama uykularından önce ve uyanınca o kadar devamı normal besin. Çorba yoğurt köfte balık sebze bakliyat ana yemekler biz ne yersek onu yiyor artık konu sahibi ne yapıyor anlamadım hiç2. ya da 3. çocuğu istiyorum diyenler gelsin okusun şu masrafları.
Aşılar ücretsiz yapılıyordu sağlık ocaklarında en son ne oldu parayla mı artık ?
15 aylık çocuk baya baya birçok şeyi yer artık, mama belki geceleri yatarken verilebilir o kadar . Bana çok absürt geldi açıkçası.
Hani aylık 20.000 gelirin olur anlarım da 4000 gelir için çok fazla.
Benim oğlum 6 buçuk yasında suan bizim zamanımızda hiç ücretli aşı yoktu. Birinci sınıf askısı oldu o da ücretsizdi. Şaşırdım, ilk defa duyuyorum bu aşılar yeni mi çıktı ? Bizim cocuklara yapılmadı mı ?Yapılıyor sağlık ocaklarında ama bazı aşıları satın alıyoruz . Mesela 2 ve 4 ayda rota virüsü için aşı aldık 300 er TL verdim . Çocuk rota kapsa allah korusun hastahanede yatmak gerekiyor . Menenjit aşısı filan var 2 doz sanırım tam bilmiyorum ben yaptırmadım çünkü. Oğlum 14 aylık ve kuru fasulye pilav bile yiyor . Mama almadı sadece anne sütü emziriyorum ama uykularından önce ve uyanınca o kadar devamı normal besin. Çorba yoğurt köfte balık sebze bakliyat ana yemekler biz ne yersek onu yiyor artık konu sahibi ne yapıyor anlamadım hiç