Kv 15 aylık kızıma bakması

bir bebeğe ayda 1200 lira gidebilir, 15 aylıkken mama kullanması gereksiz, bezi zaten bırakmış ancak mesela bizde 2 ayda bir diş kontrolü, 3 ayda bir rutin kontrolü, oyuncakları, kıyafetleri, mesela oyuncaklarla ilgili sürekli pil alımı, banyo kremleri, şampuanları, erkenden aldığımız çanta vs şeyler, odasına aldığımız nevresim takımları vs hepsini hesaplayınca 1200 az bile. Çocuğun masrafını yemek, bez ve kıyafete indirgemiş olmanız doğru değil, beklenmedik bir sürü masraf oluyor.

Bebeğiniz kaç aylık ? Neden 2 ayda bir diş kontrolüne gidiyorsunuz onu anlamadım dün doktora gitmiştik mesela oğlumun dişlerine baktı tamam 3 ay sonra yine gideriz çocuk doktoru bakar kan tahlillerine baktı tamam . Dişçiye mi gidiyorsunuz ? 15 aylık bebek artık her ay sürekli kıyafet alınmaz ki büyüme yenidoğan gibi hızlı değil . Bezi bırakmış zaten ıslak mendil olayı bitmiş . Her ay nevresim vs alınmıyor ki . Her ay 1200 TL harcamak nedir yani garip . Konu sahibi illa git çalış evet 12 saat git vs denilmesini bekleyip sürekli buraya konu açıyor . Bende D diladuru gibi çok sinirlendim konuya

1 kutu mama Max 5 gün gidiyor 165 lira son gelen zam hariç bebekler çabuk büyüyor kıyafet yiyecek oyuncak kontrol hastanesi aşıları 12. Ay aşıları ucretliydi mesela 560 bita ne asi abartmismiyim yeni anneler anlar
15 aylık günde kac kere mama ile besleniyor?
5 gün gitmesi cok fantazi geldi bana yeni dogan değilki bu cocuk.
Bez olayını da kapattınız.Basta tuvalet egitimi var demistiniz.
Beze döndü is.
Rota heray olan bisey değil.
Bizde yaptırıyorz.300 tl dozu heray 2 doz olmuyor yani
Siz sanki bi siz cocuk büyütüyor gibi anlatıyorsunuz,orda karısıyor is.
18 aylık kızım var günde 5 saat calısıyorm.
Ayda 15 gün annem 15 gün kv+babasıyla.
Annemin haftalarında hersabah kısa metraj drama cekiyorz.
Hani 8 saat bırakmak da kolay değil bilin isterim.
Eger sadece ssk islesin diye bırakacaksanız yazık olur .

Her ay nevresim mi alıyorsınuz cocuga?
Yani odasına alınan pili saymadık pardon.
Her ay sampuanda almıyorm bitlenmese bari cocuum.
Yani siz badger flaan kullanıyorsunuz herhalde.Heray 200 tl sampuan masrafı oluyrdur tabi.

Oğlana mustela şampuan almıştım doğdu doğalı hergün banyo yaptı daha yeni bitti hatta bitmedi de skt doldu diye attım atopik ve biraz önce 125 TL ye bioderma 500 cc siparişi verdim onu da sabah akşam kullanırız 1 sene gider 2 nevresim almıştım gariban çocuğum onları kullanıyor dön dön aynı sidefer 100 TL molfix külot kullanıyor yazık ya biz bu çocuğa bakamıyoruz yaaa

2 yaşında oğlum var ve kesinlikle aylık bu kadar masrafı yok. Her gün yıkamama rağmen aldığım şampuan 5-6 ay gidiyor. Vücut kremleri de öyle. Her ay yeni oyuncak almak zaten sağlıklı değil. Saydığınız örneklerin çoğu her ay alınan şeyler değil. Ayrıca diş kontrolü dişçilerde filan ücretsiz. Muayene ücretsizdir yani.

Merhaba isteyen bütcesi olan 12000 de harcar bu konuda mesele o degil siz yanlis yerden girmissiniz. 1200 tl harcamiyorum ben hic biseyi eksik degil bu nedenle 11 senelik ozel sektor kariyerime ara verebildim her ay nevresim alamam belki ama her an yanindayim.
Bu konuda konu sahibi iyi tamam got 12 saat calis kv baksin diyelim diye sapıttı biraz, mesele o. Bizde celiskileri yüzüne vurduk.

Bezi bırakmasıda ayrı mesele ya ... neyse o konuya hic girmicem

Çalışmanızı anlıyorum da 15 ay boyunca kayinvalideniz ile doğru düzgün vakit geçirmeyen çocuk birakir bırakmaz onda nasıl kalacak. Cocuga tramva olur baştan yavas yavaş birkac saat alistirin bari...
Mesela benimki 9 aylık hep benden ve babasindan mama içti şimdiye kadar ve dün bakicimiz mamasını zor vermiş (kadını yaklaşık 6 aydir her gün goruyor bu arada).
Yani muhakkak yabancılar ve durmaz orda bence.

Aylık 1200 lira harcıyorsanız lüks tüketim tercih ediyorsunuzdur. Aylık 1200 lira sağlıklı bir çocuk için çok fazla. Pamuklu nevresimi 80 liraya da alabilirsiniz, 300 liraya da. Çocuk ayakkabısı 100 liraya da var 1000 liraya da. 1 yaş çocuğuna 1.5-2 yaş kıyafeti alıp uzun süre giydirebilirsiniz, 12 aylık alıp 3 ayda 1 dolap da düzebilirsiniz. Haa paranız boldur yaparsınız. Ama siz bu harcamaları yapmak için uzaktan akraba çocuğu gibi günde 1 saat görmek, tüm sorumluluğu babaanneye yıkmak üzerine plan yapıyorsunuz.

Aynen
Ayda 4000 geliri olan bir aile için aylık 1200 harcama tutarsız, komik, sacma, yersiz.
Yoksa istersen Fransız mürebbiye tut sırf bu kaleme 10 bin harca. Ama ayda 1200 tüm haneye, 1800 kredi 1200 bebege derse konu sahibi anlamsız olur.
Benim de 2 yasında kızım var. Sadece kızıma özel aylık masraf tek bez için ödediğimiz. Bir de bu ay ası yaptıracahız 300 de o desen al işte maksimum aylık 500 lira.

Her ay çeşit çeşit oyuncak alıyor herhalde

Yahu bide soyledikleri tutmuyo ben ona sinirlendim bezi birakti diyo bez masrafi diyo 1 yas asisi 560 tl yeni anneler bilir diyonyazinca ne bileyim 8 ay asisi da olabilir diyo 165 tl mama 5 günde bitiyo diyo gece 2 bardak veriyorum diyo diyo da diyo yani sinirimi ziplatti

Konu sahibi yeni konulara yelken açtığı için artık cevap vermiyor bu konuya

O değilde her ay nevresim alan varmış soka girdim.
Ben de bebek masrafını görünce şoka girdim, emeklilik çocuğu yapasım gelirse bebek topiklerindeki mama, bez, aşı ve diğer kalem giderler listesini okuyup kendime gelmeyi düşünüyorum

Üzerinden yaklaşık 26 yıl geçtiğinden ben mi unuttum acaba Yenidoğan doktor kontrolleri, aşıları, çabuk büyüdüklerinden kıyafeti, bezi, hazır maması vs tamam ama 15 aylık çocuk hazır mama yemiyor diye biliyorum, ayakkabı deseniz her ay alınmıyordu, kıyafet de öyle, valla bilemedim, emeklilik çocuğundan caydırır bu masraflar

2. ya da 3. çocuğu istiyorum diyenler gelsin okusun şu masrafları.
Aşılar ücretsiz yapılıyordu sağlık ocaklarında en son ne oldu parayla mı artık ?
15 aylık çocuk baya baya birçok şeyi yer artık, mama belki geceleri yatarken verilebilir o kadar . Bana çok absürt geldi açıkçası.
Hani aylık 20.000 gelirin olur anlarım da 4000 gelir için çok fazla.

Yapılıyor sağlık ocaklarında ama bazı aşıları satın alıyoruz . Mesela 2 ve 4 ayda rota virüsü için aşı aldık 300 er TL verdim . Çocuk rota kapsa allah korusun hastahanede yatmak gerekiyor . Menenjit aşısı filan var 2 doz sanırım tam bilmiyorum ben yaptırmadım çünkü. Oğlum 14 aylık ve kuru fasulye pilav bile yiyor . Mama almadı sadece anne sütü emziriyorum ama uykularından önce ve uyanınca o kadar devamı normal besin. Çorba yoğurt köfte balık sebze bakliyat ana yemekler biz ne yersek onu yiyor artık konu sahibi ne yapıyor anlamadım hiç

Benim oğlum 6 buçuk yasında suan bizim zamanımızda hiç ücretli aşı yoktu. Birinci sınıf askısı oldu o da ücretsizdi. Şaşırdım, ilk defa duyuyorum bu aşılar yeni mi çıktı ? Bizim cocuklara yapılmadı mı ?

Bir yasını geçen çocuk hemen hemen herseyi yer zaten . Benim oğlum mamayla büyüdü ama bir yasından sonra mama vermedim . Verdiğim durumlar da olsu çok nadir bir yere gidersem acele durumlar için almıştım. Ben de çok sasırdım .

Her ay nevresimden bahseden bile var . O kadar nevresimi ne yapıyorlar cidden çok merak ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…