Kv 15 aylık kızıma bakması

Ben de o kadar saskinim ki dun bu konuyu okudugumdan beri. 17 aylik kizim var , psikolojik ve fiziki olarak yerlerdeyim, surunuyorum. 58 yasindaki kadin nasil yapacak dusunup dusunup duruyorum. Bence bir sure sonra bakamiyorum, yapamiyorum diyecek. Bu ihtimal goz onunde bulundurulmali kesinlikle.

Çocuk bakmak zordur, genç anne oldum kızımı kucağıma aldığımda 23 yaşındaydım, ki şimdilerde 48 yaşında olmama rağmen hareketli dinamik biriyim, buna rağmen yeri geldi kızımın hareketliliği yordu, yalnızca bu da değil çocuk bu, hastalanıyorlar yaş sendromları oluyor, anne babayı özleyecek ağlayacak, tamam annesi kayınvalidesi bakanlar var hatta bebeği annesinde kayınvalidesinde kalanlar da var ama doktor veya hemşiresinizdir, hele de şimdi pandemi sürecinde sağlık çalışanının gecesi gündüzü yok sürekli hastanedeler, emniyet mensubusunuzdur sahada aktif çalışıyorsunuzdur vb olur ama meslek yok yüksek ihtimal asgari ücretle fabrikada çalışacak, bu durumda ben şahsen çocuğumu geceli gündüzlü kayınvalideye bırakmam, asgari ücretle markette çalışırım daha iyi.
Söz konusu yalnızca çocuğumda değil kayınvalideye de böyle ağır bir sorumluluk vermem, bu kadının dinlenmeye vakti olmayacak, sağlık sorunları yüzünden kontrolleri vardır kayınvalideye de kıyamam şahsen.

Fabrikada haftasonu gecesi gündüzü demeden çalışırsınız ama aldığınız maaş asgari ücretin en azından 2 katı olur, eve yardımcı mı alırsınız çocuğa bakıcı mı orasına karar verip kayınvalideyi de eve gelen kişinin başına dikersiniz o zaman olur ama böyle hem çocuk babaanne evinde kalacak, hem babaanne ayaklarını uzatıp bir oh diyemeyecek.

Hiperaktif bir bebeğe bakmak daha da zordur muhtemelen. Kadın zaten hastaymış. Nasıl baksın ? Kadın gelinle , oğlan küsüp darılmasınlar diye kabul etmek zorunda hissetmiştir kendini.

Tabiki yiyor anne sütü yoksa 2 yaşa kadar mama bez kıyafet şuan aylık 1200 rahat gidyor

Tabiki yiyor anne sütü yoksa 2 yaşa kadar mama bez kıyafet şuan aylık 1200 rahat gidyor

Bez kullanmiyoruz demissiniz ya basta. Ondan 1200 bana yuksek geldi :)

Sabah gozumun teki kapaliyken yazmisim kusura bakmayin. Mama tuketir ancak 15 aylik cocuk yemek de yer. Et suyundan corbasini, yogurdunu, yumurtasini verseniz gayet guzel beslenir. Yani cok cok bir mama tuketmesine gerek yok. Tadi guzel diye bol iciyorsa bisey diyemem :))

Orada kalacak değil yine anlatamadım sanırım pandemiden dolayı öyle olacak sadece yoksa gayet evinde
Sartlar biranda iyilesmis masallah:)
Eger öyleyse hayırlısı.
Konuyu acıp sonradan acıklama yapıldıgında inandırıcılıgı kayboluyor,bilgilerinize.
Şartlar hala aynı aslında 8 saat iş buldum sayılır
Eşim işine dönmezse evimizde ben bakarım dedi bide tek değişen bu konu aynı açıklamayı düzgün yapamadigimi düşündüm sadece oyuzden bastada belirttim

Bez kullanmiyoruz demissiniz ya basta. Ondan 1200 bana yuksek geldi :)
1 kutu mama Max 5 gün gidiyor 165 lira son gelen zam hariç bebekler çabuk büyüyor kıyafet yiyecek oyuncak kontrol hastanesi aşıları 12. Ay aşıları ucretliydi mesela 560 bita ne asi abartmismiyim yeni anneler anlar

Neden burada hesap verme ihtiyacı duydunuz ki. Ailenizin ihtiyaçlarını, kızınızın bu şekilde idare esio edemeyecegini en iyi siz bilirsiniz. Aç karnına kuru ekmekle de büyümüyor çocuk dediğiniz. Şartlar neyi gerektiriyorsa mümkün olan en uygun şekilde uyacaksınız.

Dunku konudan cok da farkli bir sey gormedim. Gelebilecek oneriler cevaplar da dunkuyle ayni olacaktir. Hayat sizin. Siz karar verin ve bitirin bu konuyu artik. 12 saat calismak surdurulebilir degil bu arada. Cocugun annesiz kaldigina degmez.

1 kutu mama Max 5 gün gidiyor 165 lira son gelen zam hariç bebekler çabuk büyüyor kıyafet yiyecek oyuncak kontrol hastanesi aşıları 12. Ay aşıları ucretliydi mesela 560 bita ne asi abartmismiyim yeni anneler anlar

Yok ben abarttiginizi dusunmedim zaten, ne haddime.
Basta da dedim ya benim cocuk buyudu pek hatirlamiyorum.

Ama bana o mama hala cok geliyor yemek yemiyor mu? Gunde kac ölcek kac biberon iciyor? Neyse afiyet olsun yarasin insallah :))

Ben calismaniz taraftariyim baba da evdeymis miss gibi iste. Ama lutfen 12 saat degil. Bu cok uzun. Muhtemelen bedeniniz de eskisi kadar genc degil. Yasinizi bilmiyorum ama dogum hepimizi yipratiyor. Ben isime asik bi insandim dogumdan sonra kacacak delik aradim eski gucum kuvvetim yok. Eve gelip bebeginizi ihmal edersiniz yorgunluktan. Yazik olur.

Benimde kayinvalidem o yaşlarda ve hasta. Annem daha büyük o da baya yıprandı. Bir sürü rahatsızlığı var. Bende çalışmıyorum ve eşim evde ve yazılanlara şaşırdım bende benim cocugum daha 8 aylik ve yerinde durmuyor cok ilginç şeyler yapıyor ya da bana öyle geliyor yani hareketli demek istedim. Esim evde ve 2 miz yetişemiyoruz diye bir bakici bulduk ?daha yeni bende evdeyim ,hiç kabul etmedim annesinin bakmasını hem hasta diye,hem benden çok farklı bakacağını biliyorum diye. Gercekten 12 saat cok fazla ben rutin doktor kontrollerim ve çok aşırı kilo vermiş olmam kendime bakamayisim ve fiziksel diğer rahatsızlıklarım,arada bir hava alabilmek için bakici ayarladım. Çalışmak zorunda olsam yine tercihim o yaşta hasta kadin olmazdı

Ya durumunuz zor ama yaşlı ve hasta kadin nasil baksın genç halimizle biz koştur koştur yoruluyoruz aklınız kalmayacak mi çocukta 12 saat cok uzun bence

Babası evdeyken kayinvalideyi şuan hiç düşünmeyin. Tabiiki sizin evinize gelip eşinizin kızınıza bakmasına yardım edebilir ya da gün içinde babaanne ziyareti yapabilirler ama çocuk evinde ebeveynleri tarafından bakılmalı, aynı evde yaşamalı.
Babası ise başladığında da bir kaç ay idare etsin babannesi sizin evinizde, 24 aylık olduğunda kreşe başlatın. Babası ya da siz bırakırsınız, babası da akşam eve gelirken alır.
Bu tür şeyler sadece sizin başınıza gelmiyor o yüzden çok duygusal bakmayın. Ben de kızım 19 aylıkken başladım çalışmaya 2 ay eşimin ailesi gelip baktı, 2 ay benim ailem sonra da kreşe başlattık ve inanın hiç sorun yaşamadık. Gözünüz korkmasın anne baba birlik olunca halledersiniz önemli olan çocuğun kreş saatleri dışında size doyması. Benim kızım 5 aylıktan beri odasında ve yatağında yatıyordu biz kreşe başlayınca yanımıza aldık sırf hem biz ona hem o bize doysun diye. Gece uyuturken ben uyutuyorum mutlaka, eve geldiğimde beraber yemek hazırlıyoruz, kızım uyumadan televizyon açmıyoruz, akşam kitap okuyorum ona, sonra mutlaka şarkı açıp oynuyoruz, babası ile boğuşuyor, ben aktivite yaptırıyorum ve uyutuyoruz. Akşamları yaklaşık 3 saatimiz beraber geçiyor ama çok dolu geçirmeye çalışıyoruz.
güvenli bağlanma ve ayrılmadan bahsedenler olmuş, bence ise başlamanız güvenli ayrılmasına engel değil. Biz kızım da bunu başardık siz de basarabilirsiniz.

Hangi 1 yas asisi 560 lira 13 aylik oglum varda ?? Bexsero falan diyosaniz 300 tl o da 1 yas asisi degil 1 yas asisi ucretsiz kkk kpa su cicegi saglik ocaginda ucretsiz.
Ayrica mama miktari cok geldi bana doktorla bir beslenme duzeni mi yapsaniz.
Bezde kullanmiyorum demissiniz ne kaldı kıyafet mi? Hepsi primark falan herhalde... neyse

Ben yanlış hatırlıyor olabilirim belki 8.ay aşısı bilmiyorum ama 560 lira bitane aşıya para verdik ben 1200 minimum harcıyorum arkadaşım bu benim tercihim yargılamak neden ?

Teşekkür ederim 8 saatlik arıyorum inşallah olur bulamazsam sezon açılana kadar 12 saat gitmeyi düşünmüştüm ama yorumlardan sonra bebeğim için vazgeçtim

Çok iyi bı örnek oldu teşekkürler bende öyle düşünüyorum arkadaşlarda 12 saat zorlar diye düşünüp yazmışlar haklılar sanırım 8 saatlik bı yer bulmam lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…