Ben de o kadar saskinim ki dun bu konuyu okudugumdan beri. 17 aylik kizim var , psikolojik ve fiziki olarak yerlerdeyim, surunuyorum. 58 yasindaki kadin nasil yapacak dusunup dusunup duruyorum. Bence bir sure sonra bakamiyorum, yapamiyorum diyecek. Bu ihtimal goz onunde bulundurulmali kesinlikle.Sevgili Mune 31 yaşındayım . 6 yasında oğlum var . Ben bile bazen tahammül etmekte zorlanıyorum . Kaldı ki 1,5 yaşındaki bebeğin bakımı bana göre daha zor. Kalkıp 58 yaşındaki bir kadına al sen bak ben görmeye gelirim diyemem .
Aynı şeyi gelinim bende istese bakamam yani . Kimse gücenip darılmasın.
Gerçekten idare edilemeyecek durumdaysan marketlere başvur. En azından saati daha az.
Çocuk bakmak zordur, genç anne oldum kızımı kucağıma aldığımda 23 yaşındaydım, ki şimdilerde 48 yaşında olmama rağmen hareketli dinamik biriyim, buna rağmen yeri geldi kızımın hareketliliği yordu, yalnızca bu da değil çocuk bu, hastalanıyorlar yaş sendromları oluyor, anne babayı özleyecek ağlayacak, tamam annesi kayınvalidesi bakanlar var hatta bebeği annesinde kayınvalidesinde kalanlar da var ama doktor veya hemşiresinizdir, hele de şimdi pandemi sürecinde sağlık çalışanının gecesi gündüzü yok sürekli hastanedeler, emniyet mensubusunuzdur sahada aktif çalışıyorsunuzdur vb olur ama meslek yok yüksek ihtimal asgari ücretle fabrikada çalışacak, bu durumda ben şahsen çocuğumu geceli gündüzlü kayınvalideye bırakmam, asgari ücretle markette çalışırım daha iyi.Sevgili Mune 31 yaşındayım . 6 yasında oğlum var . Ben bile bazen tahammül etmekte zorlanıyorum . Kaldı ki 1,5 yaşındaki bebeğin bakımı bana göre daha zor. Kalkıp 58 yaşındaki bir kadına al sen bak ben görmeye gelirim diyemem .
Gerçekten idare edilemeyecek durumdaysan marketlere başvur. En azından saati daha az.
Hiperaktif bir bebeğe bakmak daha da zordur muhtemelen. Kadın zaten hastaymış. Nasıl baksın ? Kadın gelinle , oğlan küsüp darılmasınlar diye kabul etmek zorunda hissetmiştir kendini.Ben de o kadar saskinim ki dun bu konuyu okudugumdan beri. 17 aylik kizim var , psikolojik ve fiziki olarak yerlerdeyim, surunuyorum. 58 yasindaki kadin nasil yapacak dusunup dusunup duruyorum. Bence bir sure sonra bakamiyorum, yapamiyorum diyecek. Bu ihtimal goz onunde bulundurulmali kesinlikle.
Tabiki yiyor anne sütü yoksa 2 yaşa kadar mama bez kıyafet şuan aylık 1200 rahat gidyorEsiniz ise gitmedigi surece bebege kendisi baksin. Kayinvalideyi erteleyin. 12 saat cok ama 8 saatlik bi ise girin, baba zaten evde.
4000 den suan 1600 ve 1200ü dussem 1200 kaliyor.
Asgari ucret sizin yasam seviyenizi en az 3e katlayacak. Bence dusunmeyin bile.
1200 masraf ne bebek icin? Bezlenmiyor demissiniz. 15. Ayda formül mama yeniyor muydu unuttum benim oglum buyudu. Bu 1200 bana yuksek geldi.
Tabiki yiyor anne sütü yoksa 2 yaşa kadar mama bez kıyafet şuan aylık 1200 rahat gidyor
Orada kalacak değil yine anlatamadım sanırım pandemiden dolayı öyle olacak sadece yoksa gayet evindeAnne olmanız çalışmanıza engel değil elbette ama 12 saat bana fazla geldi. Evet dediğiniz gibi birikim vs. daha kolay olur ama bide o birikimi ağız tadıyla yiyebilmek var.
Daha önceden 12 saat çalışma tecrübeniz varmış ama o zaman çocuğunuz yokmuş. Yani şartlar aynı değilmiş.
Ben çok atıyordum kafadan, çocuğu olan kadınlar ne çok abartıyorlar şu çocuk bakma olayını diyordum. Gördüm ebemi.
Her çocuk başkadır ama ben 12 saat çalışıp sonra geldiğimde ona yetebileceğimi sanmıyorum.
Çocuk zaten bütün gün sizi özlemiş olacak siz geldiğinizde ya oyun oynamak isteyecek ya bişeyler yapmak isteyecek sizin buna sabrınız, gücünüz ve zamanınız olacak mı bakalım ?
bide ne olursa olsun benim şahsi fikrim çocuk anneannenin ya da babaannenin değil, kendi annesinin babasının yanında kalmalı.
İşten sonra görmeye gidip, orda bırakma fikri bence çok yanlış . Kuş mu bu :/
Ben sizi anlıyorum siz onun geleceği için böyle birşey düşünüyorsunuz ama bir çocuğa verilecek en iyi gelecek benim için iyi bir iletişim ve kaliteli zaman geçirmek. Tabii ki bütün bunlar benim şahsi fikrim.
Elbette sizin kararınız ama ben sizin yerinizde olsam 8 saat çalışacağım bir iş tercih ederdim. Böylece hem ufakta olsa bir katkı sağlardım aileme hem de çocuğumdan bu kadar ayrı kalmazdım.
Şartlar hala aynı aslında 8 saat iş buldum sayılırSartlar biranda iyilesmis masallah:)
Eger öyleyse hayırlısı.
Konuyu acıp sonradan acıklama yapıldıgında inandırıcılıgı kayboluyor,bilgilerinize.
1 kutu mama Max 5 gün gidiyor 165 lira son gelen zam hariç bebekler çabuk büyüyor kıyafet yiyecek oyuncak kontrol hastanesi aşıları 12. Ay aşıları ucretliydi mesela 560 bita ne asi abartmismiyimBez kullanmiyoruz demissiniz ya basta. Ondan 1200 bana yuksek geldi :)
1 kutu mama Max 5 gün gidiyor 165 lira son gelen zam hariç bebekler çabuk büyüyor kıyafet yiyecek oyuncak kontrol hastanesi aşıları 12. Ay aşıları ucretliydi mesela 560 bita ne asi abartmismiyimyeni anneler anlar
Benimde kayinvalidem o yaşlarda ve hasta. Annem daha büyük o da baya yıprandı. Bir sürü rahatsızlığı var. Bende çalışmıyorum ve eşim evde ve yazılanlara şaşırdım bende benim cocugum daha 8 aylik ve yerinde durmuyor cok ilginç şeyler yapıyor ya da bana öyle geliyor yani hareketli demek istedim. Esim evde ve 2 miz yetişemiyoruz diye bir bakici bulduk ?daha yeni bende evdeyim ,hiç kabul etmedim annesinin bakmasını hem hasta diye,hem benden çok farklı bakacağını biliyorum diye. Gercekten 12 saat cok fazla ben rutin doktor kontrollerim ve çok aşırı kilo vermiş olmam kendime bakamayisim ve fiziksel diğer rahatsızlıklarım,arada bir hava alabilmek için bakici ayarladım. Çalışmak zorunda olsam yine tercihim o yaşta hasta kadin olmazdıSevgili Mune 31 yaşındayım . 6 yasında oğlum var . Ben bile bazen tahammül etmekte zorlanıyorum . Kaldı ki 1,5 yaşındaki bebeğin bakımı bana göre daha zor. Kalkıp 58 yaşındaki bir kadına al sen bak ben görmeye gelirim diyemem .
Babası evdeyken kayinvalideyi şuan hiç düşünmeyin. Tabiiki sizin evinize gelip eşinizin kızınıza bakmasına yardım edebilir ya da gün içinde babaanne ziyareti yapabilirler ama çocuk evinde ebeveynleri tarafından bakılmalı, aynı evde yaşamalı.Merhaba dün konu açmıştım çoğunlukla bana tepki vermiş sebebi kendimi ifade edememem sanırım kızım 15 aylık evet kv sağlık sorunu fakat ağır hasta değil en son kendi ben bakarım dedi
Hiperaktif teşhisi için doktorumuzu mu değiştirelim çok memnundum anlamadım aslında bize söylenen öyleydi özel gibi derkende kızımın şükür engel olarak değil yaşıtlarına göre gelişimi hep ondeymis buyuzden herkonuyu araştırıp gelişimi için farklı ilgi gösteriyoruz bunu demek istemiştim bunu da doktorumuzun yönlendirmesiyle mesela bez kullanmıyoruz 2 aydır WC söylüyor gibi bı örnek olsun
Daha sonra ki konu ise12 saat çalışırsam şartlar farklı olacaktı tabi gunduzdeyken kv bizde kalacak gecedeyken biz onda kalacaktık yada hafta içi görüp dönecektik yasaklara bağlı ama maaş daha yüksek birikim vs için dahauygun ve benim sektorum malesef böyle lise mezunuyum sektorum harici vasıfsız sayılır mecburum
Yada sabah 8 akşam 6 biyer bulacaktim oda inanın hastalıktan yok yada eğitim tecrubedurumu sorun oluyor ve sabit gündüz çalışmak asida kontrolde sürekli izin almak demek şu dönemde zor iş bunurken iş veren gözünün yaşına nazina bakarmi sizce
Neyse bı tanıdık sayesinde inşallah olursa asgeri ücretle 8-4 4-12 vardiyalı sadece iş buldum haber bekliyorum kv bugün detaylı konuştuk ben kendime guvenmesem sana konu kapanmışken teklif etmezdim parasında da değilim 15 aydır hiç destek olamadık her konuda çalışmak istiyorsun banada hareket uğraş olur zaten pandemiden evdeyiz doktorum spor hareket etmemi soyluyor sen en zor dönemlerini atlattin şuan pek sorunu yok sadece yemek ve oyun ihtiyacı var benimde başka isim yok bana gelse de yemek yapicam gelmesede dedi buda benim çalışmam için ikna etti gibi açıkçası
Daha sonra eşimin iZni uzayacak gibi ablasına yardıma gitmeyi pek düşünmediğini az alıp çok yorulduğunu eğer ise başlarsam izni bitene kadar kv ve eşim birlikte bakacaklar eşim başladığında kv tek bakacak kışa kadar sonra da bakarım dedi kv ama ben yormak istemiyorum oyuzden birikim yaparsam pandemide biterse bakıcı vardiyalı olacağım için düşünmüyorum ama kreş araştırdım maddi imkanlar dahilinde hemde gelişim eğitim için vermeyi düşünüyorum
Bugün öğrendiğimiz bir bilgi eşimin işyeri kreş anlaşması varmış çalışan aileler için oyuzden zaten kreş bı kac aydan sonra mantıklı geldi açıklar kapanıp biraz da birikim olunca neden olmasın
Bana bu kadar sinirlenmeyin hiç bir anne evladından ayrılmak istemez ki 15 ay boyunca 2 saat bile ayrı kalmadık hiç evden bile adım atmadık bu kızıma da bana çok zor olacak ama mecburum şuan başka çaremiz de yok gibi
Düşünün 4000 lira ile 1600 ev ödeyip 1200 bebeğin masrafı geri kalanla idare etmek geçiyor normalde gelirimiz böyle değildi tabiki ama korona pandemi kimin aklına gelebilirdiki eminim biz gibi olan Cook aile vardır ülkede bende evladımı birakip gitmek istemem önceliğim 8 saat ama ondada 4 ayda toplacaksam kendimizi mesela 12 saatteevet zor olacak ama 2 ayda toplayabiliriz mesailerle mesela evet her işin zorluğu var 7 sene böyle çalışan biri olarak ben alışkınım sosyal hayat sıfır sadece ailene dinlenmene vaktin kalıyor
Kışa kadar 12 saat bulup kreşe vermem daha mantıklı yada 8 saat iş bulup kreş e verdiğim de birikim olamadan skk için sadece çalışmış olucam ve eve birazda olsa katkım olacak hangisi mantıklı bilemedim eğer 12 saat girersem kışın duruma göre 8 saatlik biyere gecebilirim bence çünkü yaşadığım yerde sektorumde kisin eleman alımı daha fazla ama şuan pandemiden dolayı çok zor tabi o anki şartlar ne olur bilemem
Sadece skk için çalışmaya da degermi bilmiyorum eğer iyi bi gelecek vaadetmek istiyorsaniz ki öncelik evladınız için bence evet toplam 8 yıllık skk çöp olmasına gönlüm elvermiyor sizce kafam bulandı kb uzun oldu yine
Hangi 1 yas asisi 560 lira 13 aylik oglum varda ?? Bexsero falan diyosaniz 300 tl o da 1 yas asisi degil 1 yas asisi ucretsiz kkk kpa su cicegi saglik ocaginda ucretsiz.1 kutu mama Max 5 gün gidiyor 165 lira son gelen zam hariç bebekler çabuk büyüyor kıyafet yiyecek oyuncak kontrol hastanesi aşıları 12. Ay aşıları ucretliydi mesela 560 bita ne asi abartmismiyimyeni anneler anlar
Ben yanlış hatırlıyor olabilirim belki 8.ay aşısı bilmiyorum ama 560 lira bitane aşıya para verdik ben 1200 minimum harcıyorum arkadaşım bu benim tercihim yargılamak neden ?Hangi 1 yas asisi 560 lira 13 aylik oglum varda ?? Bexsero falan diyosaniz 300 tl o da 1 yas asisi degil 1 yas asisi ucretsiz kkk kpa su cicegi saglik ocaginda ucretsiz.
Ayrica mama miktari cok geldi bana doktorla bir beslenme duzeni mi yapsaniz.
Bezde kullanmiyorum demissiniz ne kaldı kıyafet mi? Hepsi primark falan herhalde... neyse
Teşekkür ederim 8 saatlik arıyorum inşallah olur bulamazsam sezon açılana kadar 12 saat gitmeyi düşünmüştüm ama yorumlardan sonra bebeğim için vazgeçtimYok ben abarttiginizi dusunmedim zaten, ne haddime.
Basta da dedim ya benim cocuk buyudu pek hatirlamiyorum.
Ama bana o mama hala cok geliyoryemek yemiyor mu? Gunde kac ölcek kac biberon iciyor? Neyse afiyet olsun yarasin insallah :))
Ben calismaniz taraftariyim baba da evdeymis miss gibi iste. Ama lutfen 12 saat degil. Bu cok uzun. Muhtemelen bedeniniz de eskisi kadar genc degil. Yasinizi bilmiyorum ama dogum hepimizi yipratiyor. Ben isime asik bi insandim dogumdan sonra kacacak delik aradim eski gucum kuvvetim yok. Eve gelip bebeginizi ihmal edersiniz yorgunluktan. Yazik olur.
Cunku yazdiklarinizi tutarsiz buluyorum 2 konudur asiri celisiyorsunuz. Bu da tamamen benim dusuncem. Iyi gecelerBen yanlış hatırlıyor olabilirim belki 8.ay aşısı bilmiyorum ama 560 lira bitane aşıya para verdik ben 1200 minimum harcıyorum arkadaşım bu benim tercihim yargılamak neden ?
Çok iyi bı örnek oldu teşekkürler bende öyle düşünüyorum arkadaşlarda 12 saat zorlar diye düşünüp yazmışlar haklılar sanırım 8 saatlik bı yer bulmam lazımBabası evdeyken kayinvalideyi şuan hiç düşünmeyin. Tabiiki sizin evinize gelip eşinizin kızınıza bakmasına yardım edebilir ya da gün içinde babaanne ziyareti yapabilirler ama çocuk evinde ebeveynleri tarafından bakılmalı, aynı evde yaşamalı.
Babası ise başladığında da bir kaç ay idare etsin babannesi sizin evinizde, 24 aylık olduğunda kreşe başlatın. Babası ya da siz bırakırsınız, babası da akşam eve gelirken alır.
Bu tür şeyler sadece sizin başınıza gelmiyor o yüzden çok duygusal bakmayın. Ben de kızım 19 aylıkken başladım çalışmaya 2 ay eşimin ailesi gelip baktı, 2 ay benim ailem sonra da kreşe başlattık ve inanın hiç sorun yaşamadık. Gözünüz korkmasın anne baba birlik olunca halledersiniz önemli olan çocuğun kreş saatleri dışında size doyması. Benim kızım 5 aylıktan beri odasında ve yatağında yatıyordu biz kreşe başlayınca yanımıza aldık sırf hem biz ona hem o bize doysun diye. Gece uyuturken ben uyutuyorum mutlaka, eve geldiğimde beraber yemek hazırlıyoruz, kızım uyumadan televizyon açmıyoruz, akşam kitap okuyorum ona, sonra mutlaka şarkı açıp oynuyoruz, babası ile boğuşuyor, ben aktivite yaptırıyorum ve uyutuyoruz. Akşamları yaklaşık 3 saatimiz beraber geçiyor ama çok dolu geçirmeye çalışıyoruz.
güvenli bağlanma ve ayrılmadan bahsedenler olmuş, bence ise başlamanız güvenli ayrılmasına engel değil. Biz kızım da bunu başardık siz de basarabilirsiniz.
Beni tanımadan yargılı yaklasmissiniz yine teşekkürler iyi gecelerCunku yazdiklarinizi tutarsiz buluyorum 2 konudur asiri celisiyorsunuz. Bu da tamamen benim dusuncem. Iyi geceler