O değilde her ay nevresim alan varmış soka girdim.
...
Her ay nevresimden bahseden bile var . O kadar nevresimi ne yapıyorlar cidden çok merak ediyorum.
... Her ay nevresim vs alınmıyor ki . Her ay 1200 TL harcamak nedir yani garip . ...
Her ay nevresim mi alıyorsınuz cocuga?
Yani odasına alınan pili saymadık pardon.
Her ay sampuanda almıyorm bitlenmese bari cocuum.
Yani siz badger flaan kullanıyorsunuz herhalde.Heray 200 tl sampuan masrafı oluyrdur tabi.
sadece ssk için çalışmayı doğru bulmadım çünkü yaşınız genç. kızınızın size ihtiyacı var. 12 saatlik iş çok fazla. Eve katkı yapmak istiyorsunuz ama ben sizin yerinizde olsam çalışmazdım sanırım, bir anlık dikkatsizlikle çocuğunuzun sağlığına bir zarar gelirse? KV hasta ama iyi niyetli, ben güvenemezdim, ille işe gireceksem vardiyalı olana girerdim
yukarıdaki mesajım ilk sayfada var, konu sahibiyle ilgili fikrimi bu mesajla zaten yazmıştım
yazdığım mesajı nedense herkes yanlış anlamış, her ay nevresim alıyorum mu yazdım? Bir bebeğin aylık giderlerini ilkokul çocuğu gibi hesaplayamazsınız, bir yıllık giderlerini toplayıp 12 ye bölersiniz, aylık masrafı çıkar. Ne güzel bebekleriniz sağlıklı, ne güzel bebekleriniz uyuyor, gelişim sorunu yok, diş sorunu yok.
Benim bebeğim 2 yaşında. Böbrek sorunu ile doğdu, 4-5 ay aşırı iştahsızlık ve gelişim gerilemesi yaşadı. Genel anesteziye gitmesin diye diş ile ilgili yoğun bir kontrolü var, 3 ayda bir florlama, 2 ayda bir kontrol, muayene ücreti 200 lira, florlama 200 lira, röntgen vs var, kullandığımız tek bir diş kremi 220 lira, iltihap olursa kana karışmamalı, 3 ayda bir içimiz yana yana tam kan tahlili yaptırıyoruz ve idrar yolları enfeksiyonu da olmaması lazım. Bu nedenle özel tınaztepe hastanesinde her gidişimizde 700-900 lira arasında doktor+ tahlil ücreti ödüyoruz. Covid-19 nedeniyle hep özele gidiyoruz.
Her ay oyuncak alınmaz diyenler olmuş, bu yorumu oldukça ukelaca buldum, eminim 2 yaşında çocuğa ayda birkaç oyuncak alan vardır. Tabii ki oyuncaktan oyuncağa fark var, ben banyo için mesela su çarkı alırım 226 lira, sen yıkar çıkarsın, çocuğun mutluysa ne ala, bu bir tercihtir. Ben 900 liralık özel hafif hava geçirgenli yorgan alırım sen evdeki pamuklu yorganını kullanırsın, özetle bazı aileler çocuğa oyuncak alabilir, kimse kimseye yanlış doğru diyemez. Sen 20 liralık kamyon alırsın ben 640 liralık kamyon alırım. Sen 50 liralık mont alırsın ben 250 liralık mont alırım, sen tek ayakkabı alırsın ben 3 ayakkabı alırım. Bu benim bütçeme bağlı ama aylık 1200 lira harcanmaz gibi bir genelleme yapılamaz. Harcanabilir yazan kişinin de lafı bir tarafından çekilip yorum yapılmaz. Türkçe yazıyorum, bu kadar proje birinciliğim var ama şu kadınlar kulübünde nedense yorum yapmaya çekiniyorum artık. Daha bir bireyin yıllık masrafının nasıl hesaplanacağını bilmeyen kişiler yorum yapıyor. Bazı ay olur sadece bez alırsın bazı ay olur 5000 lira harcarsın.
nevresim takımları çocuğun ilgisini çekmek içindi, uyku sorunumuz var ve yatağını ayırmak için kullandım. Ne güzel siz çocuğunuzu sorunsuzca ayırdıysanız, ben ayıramadım, böyle bir masraf da beklemiyordum, ama aldık, iki tanesi 240 lira bir tanesi 300 lira. hepsinin linklerini verebilirim, nevresim konusunda dalga geçenler için hesaplayayım: 780 / 12 = 65 lira. Yani bir yılda aylık nevresim masrafı oluyor. son iki ayda aldım. Her ay nevresim mi dedim, sizin gibi günlük yaşamıyorum, yıl sonu total bütçeyi yıla bölerek aylık gider hesaplarım. ayrı dünyaların insanları olduğumuz belli, ama bu kimseye beni aşağılama kendi çapında benimle dalga geçme imkanı vermiyor.
o kısa mesajı çocuğun masraflarını mama, bez ve oyuncağa indirgeyen tek bir mesaja cevaben yazdım. Konu sahibinin çelişkili ifadeleri ortada, ayranı yokken ... neyse devamını biliyorsunuzdur.. yani her ay nevresim alıyorumuşum gibi algılayıp dalga geçtiğiniz mesajım konu sahibine yönelik değildi, ona yönelik fikirlerim ilk sayfada var.
son bir şey daha var. sırf çocuğuma bakmak için evden çalışıyorum ve işe gitmediğim için her ay en az 5000 lira kaybımız var (belki daha fazla), normalde bunun da maliyete eklenmesi gerekir. Ekonomi okuyanlar bilir, fırsat maliyeti. Bunu sadece ve sadece çocuğumun temel güven duygusu, istediği ilgi ve anne şefkatini görsün diye yapıyorum. İlk sayfada da yazdığım gibi sadece ssk için bu kadar önemli olan temel güven duygusu, ilgi, anne şefkati, doğru bakım ve beslenmeden vazgeçilemez. Bu son satırları özellikle yazdım, şimdi de ilgi şefkat vs için 5000 lira para biçmiş dersiniz artık
istediğiniz gibi beğenmedim yapabilirsiniz, dalga geçilmesine cidden sinirlendim hem de ne yazdığımı kime istinaden bile yazdığımı okumadan dalga geçenlere sinirlendim