• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuzenle Evlilik ve Annem

enişteyle evlenmenin başka bir versiyonu işte bu da
bundan bahsetmiyorum,konuyu çarpıtabildiğiniz kadar çarpıtın bakalım,ne kadar ileri gidip ne kadar iğrençleşecek bakalım konu.bir sınırı var mi bunun acaba...

"aile içi ilişkileri akrabalrıyla
evlenenlerinde genelde mezhebi
farklıdır genelden bahsediyorum
kimse üstüne alınmasın." derken,ne demek istediniz? İnşallah düşündüğüm şey değildir.hadi bakalım,merak ediyorum cevabınızı...

bundan bahsetmiyorum,konuyu çarpıtabildiğiniz kadar çarpıtın bakalım,ne kadar ileri gidip ne kadar iğrençleşecek bakalım konu.bir sınırı var mi bunun acaba...

kimse üstüne alınmasın." derken,ne demek istediniz? İnşallah düşündüğüm şey değildir.hadi bakalım,merak ediyorum cevabınızı...

Muhtemelen düşündüğümüz şeyden bahsediyor arkadaş.. Bir konu bu derece saptırılabilirdi

islam dininden örnekler vermişsiniz ya. bende herkesin bildiği bir genellemeyi söyledim. iğrençleşmekle ne alakası var ki? konuya dini karıştırmışsınız önceki mesajlarda. bende bunun akıl ve mantıkla ilgili olduğunu savunuyorum.

o zaman üvey baba da üvey kızıyla ilişki yaşasın aralarında kan bağı yok çünkü madem bunu savunuyosunuz. islamı karıştırmayın akıl ve mantık dinidir. sizin mantığınız ablanın eşiyle evlenmeyi kabul edebiliyor mu? aile içi ilişkileri akrabalrıyla evlenenlerinde genelde mezhebi farklıdır genelden bahsediyorum kimse üstüne alınmasın. o yüzden de islam dinini karıştırmayın.

Bu nasıl bir anlayış ,saygısızlık akraba ile evlenenlerin mezhepleri neymiş genelide özelide olmaz bu işin töbe yarabbim..ne insanlar varya ...

islam dininden örnekler vermişsiniz ya. bende herkesin bildiği bir genellemeyi söyledim. iğrençleşmekle ne alakası var ki? konuya dini karıştırmışsınız önceki mesajlarda. bende bunun akıl ve mantıkla ilgili olduğunu savunuyorum.

siz akıl ve mantıkla değil ayrımcalıkla savunma yapmaya çalışıyorsunuz hanfendi. Akıl ve mantıkla savunma yapacaksanız konuşmalarınıza dikkat etmek zorundasınız mezhebi işin içine karıştırarak akıl ve mantıkla yapılmış bir yorum oluşmuyor

Maşallah çok akıllı ve mantıklısınız ve bilgisiz ,dini karıştırmasak bile örf ve adetler izin veriyor buna ne diyeceksin bakalım...

valla konuya dini ben karıştırmadım,hiç bir konuya da çok alakalı olmadıkça karıştırmam.bu genellemeyi daha açıklayıcı yazar mısınız? Akıl ve mantığa uyan birşey mi bakalım...

s.a canım.
bn kürdüm.. bizim orda çok fazla olan bişey bu.
annemle babam öz amca çocukları.
bizim aile hep iç içedir. dayıma giderim. yengem amcamın kızıdır.
bu aileden gelen bi gelenek oldugu için bnde küçükken amcamın oğluna aşıktım:) ozamnlar aramızda mesefe vardı. ortaokula gidiyorum ne aşkıysa artık:)
şuan büyüdük daha olgun düşünüyorum. bnide akrabadan çok isteyen oldu. ama bn kesinlikle akraba evliliği yapmıcagımı açıkladım.
sizin durumunuzda keşke olamsaydı ama olmuş işte. mücadele edin.. ve kesinlikle testleriniz yaptırın. ALLAH korusun çocuklarınınız ilerde bu aşkın kurbanı olup engelli olmasın. bnm tek takıldıgım nokta bu..
edit: şuan o küzeninlede abi kardeş gibiyiz. hani ailede böyle bi gelenek oldugu için ister istemez çocukken etkilemiş bizi

Son düzenleme:
siz akıl ve mantıkla değil ayrımcalıkla savunma yapmaya çalışıyorsunuz hanfendi. Akıl ve mantıkla savunma yapacaksanız konuşmalarınıza dikkat etmek zorundasınız mezhebi işin içine karıştırarak akıl ve mantıkla yapılmış bir yorum oluşmuyor

ne alaka ayrımcılık? sabahtan beri saçma bişeyi savunup örnekler veriyorsunuz güzel örnekler vermek yerine. herşeyi işin içine karıştırmışsınız zaten niye buna takılıyosunuz ki. olayı başka yerlere çekmeyin de. önce ölen ablanın eşini aynı yatağa almanın mantığını ölçün biçin bence.

enişteyle evlenmenin başka bir versiyonu işte bu da

anlatma canım anlamıyolar çünkü.bilimsel şeylerden bahsediyoruz doktorlar diyor diyoruz yine örf adatten bahsediyolar yorma kendini değişmez bu zihniyet kale gibi sarsılmaz bile .etik etik yaşanır sadece din kılfına uydurularak .

anlatma canım anlamıyolar çünkü.bilimsel şeylerden bahsediyoruz doktorlar diyor diyoruz yine örf adatten bahsediyolar yorma kendini değişmez bu zihniyet kale gibi sarsılmaz bile .etik etik yaşanır sadece din kılfına uydurularak .

Evet sizinde dediğiniz gibi KALE GİBİ SARSILMAZ ,ALLAHA ŞÜKÜRLER OLSUN....

annenizin kendine göre çok da haklı gerekçeleri vardır bence...yaşınızı bilmiyorum tüm geçmişi okuyamadım kusura bakmayın ama gerçekten merak ettim...annenizin haklı gerekçelerinden birisi aşağıda yazanlar olabilir mi?? yeğeni ile sevgili olmanız size garip gelmiyor olabilir ama kardeşi ile dünür olmak ona çok garip ve olanaksız geliyor olabilir...

AKRABA EVLİLİĞİ NEDEN SAKINCALIDIR...
Günümüzde kalıtsal hastalıkların tedavisi büyük oranda yapılamamaktadır. Kalıtsal hastalıklardan korunmak (hastalıkların ortaya çıkmaması) için sadece önlem alınabilir.
Kalıtsal hastalıklar baskın veya çekinik genlerle taşınır.
Baskın genlerle taşınan kalıtsal hastalıklara (gece körlüğü, yapışık veya kısa parmaklılık, cücelik, kalıtsal miyopluk ve hipermetropluk, katarakt) sahip olan kişilerin çocuklarında bu hastalıklar büyük ihtimalle ortaya çıkar.
Kalıtsal hastalıkların çoğu çekinik genlerle taşınır. (Zekâ geriliği, sağırlık, dilsizlik, albinoluk, anemi, şeker hastalığı, altıparmaklılık, kısa parmaklılık, renk körlüğü, hemofili). Çekinik genlerle taşınan bu hastalıkların ortaya çıkması için iki hastalık geninin yan yana gelmesi yani homozigot durumda olması gerekir. İki hastalık geninin yan yana gelmesi içinde anne ve babada bu hastalık genlerinin bulunması gerekir.
Aralarında kan bağı olan kişilerin evlenmesine akraba evliliği denir.
İnsanlardaki kalıtsal hastalık genleri anne ve babalarından yani atalarından gelir. Kalıtsal hastalık geni taşıyan kişinin yakın akrabalarında aynı hastalık geninin bulunma ihtimali, akraba olmayan kişilere göre daha yüksektir.
Kalıtsal hastalık genini taşıyan ve akraba olan iki kişinin (bireyin) evlenmeleri ve çocuklarının olması durumunda, çocuklarında kalıtsal hastalığın ortaya çıkma ihtimali 1/4 olur. Ama evlenen bireylerden biri sağlıklı (hastalık geni taşımayan kişi), diğeri hasta dahi olsa çocuklarından hiçbiri hasta olmaz, sadece hastalık genini taşır.

NOT : 1- Kalıtsal hastalıklardan korunmak için ;
1- Akraba evliliği yapılmamalıdır.
2- Evlenmeden önce gen testi yaptırılmalıdır.
3- Kalıtsal hastalık genini taşıyan evli bireylerin çocuk yapmaları önlenmelidir.
4- Kalıtsal hastalıklar konusunda aileler bilgilendirilmelidir.
2- Ülkemizde akraba evliliği oranı % 22 dir.
3- Çocuklarda zekâ geriliğine neden olan fenil ketonüri hastalığı ülkemizde 3500 de 1 oranında, Japonya’da 100.000 de 1 oranında görülmektedir.
4- Akraba evliliği sonucu oluşacak kalıtsal hastalıklı (albino) çocuk sayısı, normal olarak ailesinde kalıtsal hastalık (albinoluk) bulundurmayan ve akraba olmayan kişilerin hastalıklı çocuklarının sayısının 100 katıdır.
5- KK → Normal – Sağlam
kk → Hasta
Kk → Taşıyıcı – Sağlam

Maşallah çok akıllı ve mantıklısınız ve bilgisiz ,dini karıştırmasak bile örf ve adetler izin veriyor buna ne diyeceksin bakalım...

örf ve adetin izin verdiği herşey mantık lı mı sence? o zaman kocalar karılarını töre diye öldürdüğünde sesinizi çıkartmayın. yaşanılan çevrede örf adet olabilir ama bunu kabul etmek doğruluğunu araştırmadan körü körüne benimsemek bence yanlış..

isteyen istediği kişi ile evlenebilir.bu amcasının oğluda,teyzesinin oğluda olabilir.neden bu kadar saçma bir tartışmaya girmişsiniz anlayamadım.
şahsen akraba evliliğine karşıyım asla olamaz diyemem.öncelikle buna Allah müsaade ediyor.ötesini tartışmak son derece sığ ve cahilce olur...

ne alaka ayrımcılık? sabahtan beri saçma bişeyi savunup örnekler veriyorsunuz güzel örnekler vermek yerine. herşeyi işin içine karıştırmışsınız zaten niye buna takılıyosunuz ki. olayı başka yerlere çekmeyin de. önce ölen ablanın eşini aynı yatağa almanın mantığını ölçün biçin bence.

ben bu konuda sadece bir yorum yapmıştım bana göre yanlış olduğunu ama bunun insanın kendi seçimiyle alakalı olduğunu konu sahibi için hayırlısı neyse o olması için güzel dileklerde bulunmuştum taa ilk sayfalarda. Konuyu karıştıran bi başkaları varmışki mezhebe kadar gelmiş ve burda bende sinirlendim kendimi tutamaım yazdım.Abla eş olayını görmedim okumadım beni bağlamaz beni şuan sizin lafını açtığınız mezhep konusu bağlamakta.Ben a mezhebindende b mezhebindende akraba ewliliği yapanı gördüm. Buyrun burda siz cevaplayın bunun mezheple ne alakası kalmış

örf ve adetin izin verdiği herşey mantık lı mı sence? o zaman kocalar karılarını töre diye öldürdüğünde sesinizi çıkartmayın. yaşanılan çevrede örf adet olabilir ama bunu kabul etmek doğruluğunu araştırmadan körü körüne benimsemek bence yanlış..

bunu hangi mantıkla yazdıgınızı anlamakda güçlük cekiyorum!örfü adeti geçin bunların gecerliliği yokdur.ama bir seye Allah musade ettıyse neden bu kadar paralıyorsunuz kendiniz?
siz evlenmeyın cocuklarınızıda evlendırmeyın...

Dikkatli okursanız ben zaten örf adetlere göre yorum yapmadım ,sizlerin dine bağlamayalım şuna bağlamayalım yorumları sonucunda yazdım yoksa benim inancıma göre yapılabilirse yaparım yoksa babam gelse yapmam ,herşeyi geçtim sizin kişsel özgürlüklere bakış açınız bu kadar mı konu sahibi sevmiş evlenmek istiyor neden enset ilişki ,yok bilmem hangi mezhep diye hakaret etme lüksünü görüyorsunuz ...

Back