• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kuzenimin içinde bulunduğu durum için fikir istiyorum.

Kuzeniniz bu yaşına kadar beklemiş bu yaştan sonra da boş beleş bir adamla yanlış bir iş yapmasın derim.
Adam besbelli kuzeninize sırtını yaslamış.
Bunu görememesine şaşırdım kuzeninizin.
Bence bir an bile düşünmeden yüzük atılmalı.
Sorumluluk sahibi bir insan bu yaşına kadar iş oturtmaz mı Allah aşkına?
Ay embesil erkek tipinden nefret ederim.
Sinirim bozuldu.:KK53:
Bu mesajiniz bana sunu dusundurdu. Hadi kuzenim seviyordu dusunemedi. Amcam ve yengem nasil kabul ettiler, issiz gucsuz bir insani? Belki de kuzenim sunu yapiyor, bunu yapiyor demistir, bilemiyorum. Kafam karisti.

38 yaşına kadar beklemiş bir insanın böyle biriyle evlenmeye karar vermesi şaşırtıcı:KK57:

dertsiz başına dert mi arıyor.

Bu mesajiniz bana sunu dusundurdu. Hadi kuzenim seviyordu dusunemedi. Amcam ve yengem nasil kabul ettiler, issiz gucsuz bir insani? Belki de kuzenim sunu yapiyor, bunu yapiyor demistir, bilemiyorum. Kafam karisti.
Kuzeniniz farklı yansıtıyor olabilir ailesine.
Makul gerekçeler anlatıyorsa ailesi anlayış gösteriyordur.
Cahil de olunacak bir yaş değil ki, 38 yaşında bir kadına yasak koymak imkansız.
Çok abes olur.

Karışmasın, bazen gerçekten oluyor öyle bahsedilen "hayta" karakterli birinin neredeyse düğün zamanına kadar aile tarafından aşırı farklı biçimde bilindiğine şahidim mesela. İşsiz birine, o aslında iki iş arasında denmesi gibi. Aile zaten bu yaşta birinin kendi kızları gibi olduğuna o kadar inanmıştır veya evlenmeye hazır bir erkeğin herşeyinin tam olduğuna o kadar emindir ki, bu bariz olması gereken şeyi, didiklemeye bile gerek görmemişlerdir belki de. Oğlumuz ne iş yapıyor? zamanları geçmiş sonuçta.

Arkadaslar, simdi kuzenime yazdim. Nasilsin, konustunuz mu, var mi bir sorun diye.
Beni ikna etti dedi. Cocuk yapmayi da kabul etti ama hemen degil dedi, dedi. Evlenince basinin etini yiyecegim buyuk ihtimalle cocuk yapmak icin :) dedi.

Calismaya baslamis dedi. Nikah icin de ben mart dedim. O mart nisan dedi, dedi. Anneler konusacaklar yakinda dedi.

Ben de peki, hayirli olsun, insallah istedigin gibi olur, sozunde durur, dedim.

Karışmasın, bazen gerçekten oluyor öyle bahsedilen "hayta" karakterli birinin neredeyse düğün zamanına kadar aile tarafından aşırı farklı biçimde bilindiğine şahidim mesela. İşsiz birine, o aslında iki iş arasında denmesi gibi. Aile zaten bu yaşta birinin kendi kızları gibi olduğuna o kadar inanmıştır veya evlenmeye hazır bir erkeğin herşeyinin tam olduğuna o kadar emindir ki, bu bariz olması gereken şeyi, didiklemeye bile gerek görmemişlerdir belki de. Oğlumuz ne iş yapıyor? zamanları geçmiş sonuçta.
Valla cok akilli bir kadinsiniz. Aynen dediginiz gibi oldu. Ilk baslarda aile fertlerimiz soruyordu, ne is yapiyor damat diye. Aldigimiz cevap hep iki is arasinda olduguydu.

Kuzenin güvenmeyip erteledigi adaylardan biriyle belki cok daha mutlu olurdu çünkü bu adam anlattiklariniza bakinca bos bir adam. Eminim önceden tanışıp guvenmedikleri arasinda daha iyileri vardir. Peki onlara guvenmediyse neden bu adam? Bence hic guven vermiyor. Sorumsuz insanla cok zor. Hayati mi paylasacak cocuk mu buyutecek?

Kuzenin güvenmeyip erteledigi adaylardan biriyle belki cok daha mutlu olurdu çünkü bu adam anlattiklariniza bakinca bos bir adam. Eminim önceden tanışıp guvenmedikleri arasinda daha iyileri vardir. Peki onlara guvenmediyse neden bu adam? Bence hic guven vermiyor. Sorumsuz insanla cok zor.
Bana da oyle geliyor. Yukarida da yazdim. Biraz once sordum kuzenime nasilsiniz diye. Beni ikna etti, calismaya basladi, ben evime helal ekmek getirecegim, isin niteligi onemli degil dedi, dedi. Ben de mutluluklar diledim, ne yapayim.

Valla cok akilli bir kadinsiniz. Aynen dediginiz gibi oldu. Ilk baslarda aile fertlerimiz soruyordu, ne is yapiyor damat diye. Aldigimiz cevap hep iki is arasinda olduguydu.

Şahit olduğum şeyin devamını da anlatayım o zaman, sonraki birlikteliğinde bu sefer evlilik bir sene sonra bozuldu, kadın bıktı kocanın çalışmamasından, sen gerçekten benimle param için evlenmişsin dedi. Umarım bu kötü örnek gibi olmaz kuzeninizin durumu. Bu durumu kabullenebilir de veya çocuk isteğini kabul ettirebilir de. Tamamen umutsuz olmamak lazım, yalnız size kolay gelsin insan kötü durumda "ben sana zamanında söylemiştim" dememek için kendini zor tutuyor :(

Şahit olduğum şeyin devamını da anlatayım o zaman, sonraki birlikteliğinde bu sefer evlilik bir sene sonra bozuldu, kadın bıktı kocanın çalışmamasından, sen gerçekten benimle param için evlenmişsin dedi. Umarım bu kötü örnek gibi olmaz kuzeninizin durumu. Bu durumu kabullenebilir de veya çocuk isteğini kabul ettirebilir de. Tamamen umutsuz olmamak lazım, yalnız size kolay gelsin insan kötü durumda "ben sana zamanında söylemiştim" dememek için kendini zor tutuyor :KK43:

:( bu saatten sonra bana mutluluklar dilemek dustu. Yukarida kuzenimle biraz once yaptigim konusmayi anlattim. Onu ikna etmis bu adam. Ben her seyi ona soyledim. 12 yas kucugum ben kuzenimden. Aleni bir sekilde yanlis var ortada. O gunun gelmemesini dilerim ama geldiginde diyecegim tek sey uzuldum demek olur.

bu evlilik gerçektleşirse şayet kuzeniniz erkek sevgilisi kadın rollerini üstelemiş olacaklar.yani tam tersi bir durum yaşayacaklar.evin geçimiydi,çocuktu,paraydı falan hepsini kuzenin karşılayacak.kocası evde kalıp ohh keyif yapacaktır.
ben burda sağlam bir ilişki göremedim malesef.yukarıda yazmışsın.kuzenin kendine ait bir evi bile varmış.belki o ev için,kuzeninin iyi maaşına göre evlenmek istiyordur? evlenme tarihi belli olmamış çünkü kuzeninden bekliyordur evlenme teklifini.uzatarak artık kuzeninin sabrını zorlayacaktır kuzeninde en sonda "evin yoksa gel biraz benim evde yaşayalım"diyecektir ve erkek koşa koşa gelecektir ve hemen evlenme tarihleri alıncaktır.hem kadın "eğer yarın bir gün işten ayrılırsam"dediğinde bile baksana nasıl hemen ödü kopmuşcasına ben sana maddi destek olamam demiş.bu adamın çalışmak gibi bir niyeti yok.karısının parasını yemek istiyor anlaşılan.
kuzenin birkez daha düşünsün.böylesiyle hayat geçmez.kadın bütün gün durmadan çalışacak.koca da karısının aldığı maaşla gününü gün edecek.oh ne alaa.

Arkadaslar, simdi kuzenime yazdim. Nasilsin, konustunuz mu, var mi bir sorun diye.
Beni ikna etti dedi. Cocuk yapmayi da kabul etti ama hemen degil dedi, dedi. Evlenince basinin etini yiyecegim buyuk ihtimalle cocuk yapmak icin :) dedi.

Calismaya baslamis dedi. Nikah icin de ben mart dedim. O mart nisan dedi, dedi. Anneler konusacaklar yakinda dedi.

Ben de peki, hayirli olsun, insallah istedigin gibi olur, sozunde durur, dedim.

bosver kendi dusen aglamaz
38 yasindaki kadin kac yil bekliyebilicekmis ki acaba cocuk icin. simdiden dogurganligi dusuk 20 li yaslara gore.
40 indan sonra ise oran baya baya dusuk

bu arada kuzeninizin annesiyle ya da babasiyla konussaniz derim.

(bütün mesajları okumadım) İşler ciddileşti diye ailesinden en azından annesine herşeyi anlatmaktan çekinmesin. ayrıca bana kızmayın ama erkeğin kadından maddi anlamda bir adım önde olması gerek bunun hamileliği vs var. para durumunu nişanlısı ilk başta sorun yapmasa bile çalışan aktif kadın bir süre sonra erkeğe rahatsızlık verir.

Merhabalar, 38 yasinda bir kuzenim var. Kendisi iyi bir yerde, iyi bir maasla uzun suredir calisiyor. Kendine ait bir evi var. Bu yasina kadar asik olamadigi ve evlilikten korktugu icin taliplerini geri cevirdi. Fakat 2014 yilinin ocak ayinda arkadaslari araciligiyla biriyle tanistirildi. Subat ayinda sevgili olmaya basladilar. Ve yine subat ayinda cocuk ona evlenme teklifi etti. Kuzenim de kabul etti. Nisanlanmaya karar verdiler.

Kuzenim nisan icin siyah bir elbise aldi ve cocuk bunun icin buyuk olay cikardi. Siyah giymeyeceksin, geri vereceksin diye. Kuzenim geri vermem yenisini alirim dedigi halde vereceksin diye tutturdu. (Elbisenin parasini kuzenim vermis bu arada.) Vereceksin yoksa bu is biter dedigi icin kuzenim tek tasi iade edip bu is bitmistir dedi. Daha sonra cocugun annesi isin icine girip baristirma cabalarina girdigi ve cocuk pisman oldugu icin baristilar. Ve nisanlandilar.

Nisan surecinde cocugun kavga cikardigi mevzulari kisaca anlatayim. Sacini 4 cm kestireceksin, kestirmezsen cok kotu olur. Cikolata yemeyeceksin, yersen cok kotu olur... gibi seyler.

Bu arada cocuk 36 yasinda ve hala bir isi yok. Kuzenimin israriyla internetten satis yapmaya baslamis ama baslamamis aslinda. Bunu da kuzenim yeni soyledi. Her seyi erteliyormus. Dugun tarihi hala belirlenmedi. Kuzenim israr etmesine, gun koyalim demesine ragmen hicbir adim atmiyor. Ama ben onlari evde agirladim. Baktigim zaman kuzenimi cok seviyor gibi gorunuyor.

Cocugun isinin olmadigini soylemistim ya, bunun icin caba da harcamiyor. Demiyor ki ben bir kadinin ailesinin icine evlenmek niyetiyle girdim. Calismali evlenmek icin yeterli bir adam olmaliyim. Buna ragmen kuzenim ona en azindan beyaz esyalari alalim ben de sana yardimci olayim, simdiden yapalim daha sonra sikismayalim, cunku benim kredi karti borcum var (cok bir sey degil sadece cocugu hareketlendirmek icin boyle soyluyor.) dediginde cocuk o zaman borcunu bitir oyle evleniriz diyor. Halbuki kuzenimin her seyi hazir. Fakat cocugun hicbir seyi yok. Daha sonra da esyalarin borcunu takilacak altinlarla oderiz, demis.

Ben de kuzenime dedim ki, bu mevzuyu iyice dusunmelisin. 36 yasina gelmis bir insan neden bunca zaman isini kurmamis. En onemli sorun bu bence.

Kuzenim de kendisine mail atti. Bana guvence veremiyorsun, her seyi erteliyorsun. Calis diyorum calismiyorsun, kafam dagiliyor diyorsun. Ben seni seviyorum ama bu konuda guvenemiyorum. Ben ileride cocugum olursa calismak istemeyebilirim. Maddi olarak da arkamda oldugunu bilmeliyim evlendikten sonra. (Isten ayrilmayi dusunmuyor kuzenim kesinlikle, sadece her ihtimali soyluyor ona.)
Hala nikah gunu koyamadik. Nasil olacak diyor.

Cocuk da sunlari yaziyor: evet farkindayim her seyi cok erteledim. Bundan sonra ertelemeyecegim. Fakat eger sen evlendikten sonra ben calismam diyorsan ben senin icin dogru bir es adayi degilim. Ben sana maddi destek olamam, manevi olabilirim diyor.

Kuzenim de cocugun su zamana kadar calismamasindan oturu bu sozlerinin altinda tembellik oldugunu dusunuyor. Evlenince evde oturup calismazsa diye korkuyor.

Kizlar cok uzun oldu farkindayim. Ama fikir istiyoruz sizlerden. Kuzenim istedi buraya yazmami. Yardim edenlere tesekkur ederim simdiden.

Bu arada kuzenimle nisanlisini tanistiran arkadaslari var ya, onlar birden bire 180 derece degisiyorlar ve yengeme yani kuzenimin annesine bu cocuk calismaz, bu cocuk soyle boyle diyorlar. Henuz nisanlanmadan once oluyor bu olaylar. Fakat cocuk o arkadaslariyla irtibati kesiyor ve kuzenime de kestiriyor. Bunu da soyleyeyim dedim.

canım bence senin kuzenin yaşı geldiği için onu evlendirmek istemişler bu salakta karı parayı yiyecek birini istiyordu işte tanıştıranlar düşündülerki bunlar birbirine uygun. kuzeninde bugüne kadar evlenmediği için artık seçenekte azalmıştır etkilenmişse de bundan bazı şeylerine göz yumuyordur. aslına bakarsan bu adamdan (ne kadar adam denirse) bir halt olmaz. ne demek çalışmayı düşünmüyorsan ben sana bakamam. çok merak ettim şimdi bunlar birlikteliklerinde masrafları kim karşılıyor çalışmayan o salak mı . bir yere gittiklerinde hesabı kim ödüyor.

kuzenin yanlışı yaşayarak öğrenmek istiyor.. sen ne desen boş ama sonradan çok pişman olacak... umarım kaldıramayacağı sıkıntılar yaşamaz...

(bütün mesajları okumadım) İşler ciddileşti diye ailesinden en azından annesine herşeyi anlatmaktan çekinmesin. ayrıca bana kızmayın ama erkeğin kadından maddi anlamda bir adım önde olması gerek bunun hamileliği vs var. para durumunu nişanlısı ilk başta sorun yapmasa bile çalışan aktif kadın bir süre sonra erkeğe rahatsızlık verir.

Yok be kardes, herif para pesinde bildigin asalak. Benden maddi bir sey bekleme, manevi olur ama demis.

bosver kendi dusen aglamaz
38 yasindaki kadin kac yil bekliyebilicekmis ki acaba cocuk icin. simdiden dogurganligi dusuk 20 li yaslara gore.
40 indan sonra ise oran baya baya dusuk

bu arada kuzeninizin annesiyle ya da babasiyla konussaniz derim.
Ben konusamam ama onu konusmasi icin ikna edecektim ki bugun yaklasik bir saat once beni ikna etti dedi kuzenim bana. Ben de mutluluklar diledim.

Ben konusamam ama onu konusmasi icin ikna edecektim ki bugun yaklasik bir saat once beni ikna etti dedi kuzenim bana. Ben de mutluluklar diledim.

Valla bence sen kuzenine soyle tekrar butun bunlari ailene anlat sonra pisman olma de.
Sonra genede hayir derse, o zaman cekil.
Bukadar kafa yordun, sonra sen de keske desemiydim demezsin, icin rahat olur.
Canim gorunen koy klavuz istemez, kuzeninin sonu az cok belli.
Hic olmazsa senin icin rahat olsun yuzde yuz.

Back