Kuzenimin evli biriyle ilişkisi

Bırak Doğulu kültüründe 2.eş olmanın zorluklarını her kültürde 2.eş olmak çok zor benim arkadaşım evli birine gitti bin pişman yüzü gülmüyor o güzel kız gitti yerine antideprasan haplarıyla yaşayan kilolu, bakımsız sadece çocuğu için yaşayan biri geldi gittiği yerde küçük bir yer herkes ona orda kötü gözle yuva yıkan biri olarak bakıyor dışlandı birileri ağlarken kesinlikle onun yüzü gülmez, yuva üstüne yuva olmaz.

Bence ilk önce doğulular hakkında kulaktan dolma bilgilerle böyle açık yerlerde tam bilmeden yazmayın, insanları yaftalamayın.
Bir çok doğulu tanıdığım var eşinden ayrılmış.
Hiç mi başka kültürler hakkında bilgi öğrenmediniz, kulaktan dolma duyduklarınız harici, hangi çağdayız biz?

Son düzenleme:
Of hemen doğuluya takmışsınız ne var yani oralarda daha yaygın oluyor diye muhtemelen söyledi bizde karadenizliyiz bizde de akraba evliliği bolca var maalesef :/
Neyse konu sahibi kendi düşen ağlamaz hiç acımam böyle kafasızlara bizim eski evsahiplerimizin bi oğlu vardı (diyarbakırlıydı oda) 3 karısı vardı 2 si bildiğin is güc sahibi şehirli kadınlar akılsızlıklarına doymasınlar

boşuna uğraşmayın o akıllanmaz.yaptığı yanlışın ucu kendine dokununca akıllanır.

Tamda buna benzer bir olay seneler önce babamın kuzeninin başına gelmişti. Adam zengindi ev falan yapmış kızın üzerine, öyle de modern bi kız güzeldi de bayağı, sarışın falan. Neyse işte adamın evli olduğunu biliyordu ama evdi arabaydı herkesi ikna etmiş kızın ailesi de seviyorlar madem adam da zengin kızın yaşı da 25 en fazla yine de anlaşabiliyorlarsa olsun dediler. Kız nikâhsız gitti, adamın çocukları falan da varmış. Bu bayağı kuma gitti adam memleketine götürmüş kızın saçlarına kına yakmışlar giyim tarzını buralarda böyle olmaz deyip değiştirmişler. Hergün arıyormuş evdeki telefondan gizlice anne beni kurtarın diye ağlıyormuş. Babama gelip söylediler dayıları falan da vardı gidip alacaklar kızı zorla. Babam da gidecek oldu, biz hallederiz sen bizden haber bekle dediler. Sene 2000lerin başı. Nasıl olduysa önceden telefonla konuşulmuş galiba kız gece kaçtı bizimkiler arabayla almışlar. Adam arkadan ateş falan açmış ama basmışlar son gaz kızı öylelikle kurtardılar. Adam peşine düşemedi eski zaman bi de polislik olur diye de korkmuş olabilir. Anlatmak istedim size de.

Kuzeniniz birilerinin soylemesiyle ayrilmaz, bu ancak kendi istemesiyle olur. Aksine siz baski yaptikca diger tarafa daha cok yapisip kalir. Insanin kendine yaptigi kotulugu baska da kimse yapamazmis. Kuzeniniz muhtemelen evde gormedigi baba sevgisini bu yolla kapatiyor. Ailede sevgi sefkat gormeyenler genelde boyle sevgi kirintilariyla avunmaya razi olur.

Konudan cahillik fiskiriyor
Yok dogulu, yok araba...yok gezmekle olmaz o isler..yok kuma gidecek...tam mahalle dedikodu agizi

Milletin hayatini siz yasiyorsunuz da sanki biliyorsunuz herseyi.
Kuzeninizi gömdünüz mü övdünüz mü amac nedir anlayamadim...
Kuzenine araba alinmis mis... bu bilgi ne alaka birkere? Millet kuzenine sayiyor suan farkindamisin acaba? Gözünle mi gördün? Belki kendisine araba almistir ne malum?
Kisaca Size ne Bize ne?

Kimsenin karmasina, hayatina karisilmaz.
Hem belki durumlar bambaskadir...kuzeniniz kendi gelip mi dedi evli biriyle gorusuyorum diye...konunuzdan varsayimlardan baska birsey okuyamadim.

Bakiniz: Varsayim.

Varsayalim boyle bir durum var. Basinda anne babasi varmis. Sizin sorumlulugunuz yok.
Yani zaten yardimci olma niyetinde oldugunu da dusunmuyorum..resmen dedikodu yapmaya acilmis bir konu

Son düzenleme:
Türkiye Cumhuriyetinde ona 2. Eş denmez, metres denir, arabistan mi burasi?
Millet gidip evli adamlarla dusup kalkiyor sonra da ikinci esiyim, yok kuma gittim, yok imam nikahlıyim bilmemne, metres hayati yasamak kolay geliyor de metresiyim demek mi zor geliyor?

Kuzeniniz bence herseyin farkinda bosa cabalamayin derim ...

Büyük ihtimalle ya evlenirim yirtarim yada hic olmasssa bebek yapar nafaka yerim diye düsünüyordur eger o sahis Insan demeye tenezül etmiyorum bile paraliysa ...

herkes seyma subasi ya özeniyorsa eger

Birak evlensin kuma gitsin.. ikinci olsun.. nereye kadar hazmedebilecek bunu.. tipik seyma iste onun bile sonu bosanmayla bitti.. cunku adi metresten oteye gidemedi.. senin kuzeninde metres olmaya layik biri.. birak vursun kafasini taslara.. bazilari hakediyo bunu.. evli erkekle beraber olmak soyle dursun donup yuzune bile bakmamali yaa.. baslarim ben boyle ise..

Ben doğuda görev yapıyorum. Burada öğretmen bir kız aynen bahsettiğiniz gibi doğulu aşırı zengin biriyle birlikteydi. Hatta 3 yıl birlikte olmuşlar (adam da mühendis) güyaaa kız başta bilmiyormuş sonra aşık olmuşlarlarrrr adam boşanma davası açmış da Kadın boşanmamış para istemiş (şahsen hiç inanmadım) ben de kıx anlatınca inanmadığımı adamın kendisini kandırdığını söylemiştim. Kız da adamın eşine yazmıştı instadan hemen (sözde eşinden boşanmak isteyen o adam kılıklı) sevgilisi de kızı arayıp hakaretler yağdırmaya tehditler etmeye başlamıştı. Eşi de inanmadı zaten yalan söylüyorsun dedi Kıza. E o saatten sonra adam da terketti bunu bi de üstüne utanmadan ağladı durdu kız. Bile bile kendini salak yerine koydurdu, bir kadının yuvasını yıkmayı kendisinin daha güzel olduğunu iddia ederek iğrenç bir duruma düştü. Üstüne üstlük meğer bu şehirdeki erkeklerin bir çoğu da kendisinin ‘metres’ olduğunu biliyormuş. Ben görüşmedim olayı öğrendikten ve eşine yazdırdıktan sonra. Zira duyduğum kadarıyla da düzelmiş değil tek gecelik ilişkiler kurup ardlarından ağlıyormuş (ne mantıkla yaptığını da bilmiyorum). Her neyse böyle durumlarda birini birinden ‘kurtarma’ mevzusu olmuyor. Herkes sizin benim kadar akıllı. Neyin ne olduğunu da biliyorlar. Siz görüşmemeye devam edin. Zira 2. Eş vs yok ancak ‘metres’ statüsünde hayatına devam eder.

Vakti zamanında birisini engellemeye çalıştım yanlış bir evliliğe gidiyor diye.Dost acı söyler diyerek ama güzel bir üslupla.Dinlemedi..Hatta beddualar etti yalanlarına alet olmadım diye.Çok zorlu süreçlerden sonra boşandı. Seneler sonra bir cenazede karşılaştık o kişiyle.Çoktan boşanmıştı.Ben hiç bir şey söylemedim ama yanındakine dönüp:Evet boşandım ama pişman değilim.Bugün olsa yine evlenirdim"dedi.Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla yani.Kuyruğu dik tutma çabaları...

Ve ben anladım ki :

1-Bir insanın yaşayacağı,çekeceği varsa ona engel olamazsınız.
2-Kaderinde varsa yine hiç bir şey yapamazsınız.
3-Sezen Aksu'nun bir şarkısı var: "Deme ki gel etme güzelsin özelsin,çarpa çarpa kendisi öğrensin)
4-Kimseyi kişinin kendisinden daha fazla düşünmemek gerekir.Madalya takmıyorlar göğsünüze...

Doğulu olmasıyla alakası yok. herzaman doğulu vatandaşlara haksızlık ediyoruz. 2. Eş 3. Eş 4.eş
Bunun Doğuyla batıyla ilgisi yok.
Bence karışmayın. Son zamanlarda çok kulağıma gelir oldu. Neden bilinmez çok duydum etraftan çok eşli erkekleri. Sayıları mı artıyor bana mı öyle denk geldi bilmiyorum.
Hesap soramayız aslında . Sen benim özgürlüğüme karışıyorsun diye. bizlerde 4 eşe kadar izin var sen kim oluyorsun derler.
içim acıyarak söylüyorum haklılar biryerde. Herkesin kendi hayatı. Kabullenmek zor ama öyle.
bence doğru teğil TC evlilik kanunlarına göre evlilik sistemlerimizi devam ettirmeliyiz. Zaten sadakat olmadan evlilikten geriye ne kalıyor. Ama bunlar benim düşüncem. Onlar farklı düşünüyor.
o yüzden siz konuşacaksanız eğer böyle yaşamanın zorluklarını anlatmaya çalışın. Direk eleştirmeyin. Belki böyle sözleriniz daha etkili olur

Gecmis konulariniza baktim ve uslubunuzdan kuzeniniz hakkinda ki fikirlerinizden tiksindim resmen.
Nerdeyse cekirdek citleyip bende kuzeninden tiksinmeye baslayacagim inanmaya baslarsam..

Gercekten merak ediyorum..bu kuzeniniz ben evli biriyle gorusuyorum dedi mi size ?
Anne babasi kizimiz evli bir adamla gorusuyor dedimi ?
Tam olarak ne diyorlar size teke tek?
Diyaloglar dan bahsedin. Öyleymis de böyle mi olacak, kesin böyledir su da söyledir denen sacmaliklarinizi kenara birakin da kendi yorumlarinizi katmayarak konu yazin.

Son düzenleme:
Canım ikinci eş diye bişey yok. Kuzenin bildiğin metres olacak. Olmuş bile. Nikah mi kiyacaklar nasıl karar verdin ikinci eş olacağına? Araba para iicn kendini satmış gayet de memnun yapacağınız bişey yok bu durumda bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…