İhanet ve gayrimeşru çocuk. Söylemek mi susmak mı?

Buna hiç girmemiştim, aldatmaya sebep olamaz çünkü, insan gibi boşanması gerekiyordu, fakat konuşmalarımız esnasında yaklaşık 3 yıldır eşiyle hiçbir alakaları olmadığını söyledi. Metres 8 yıldır var o ayrı tabi.
Kadın bu yaştan sonra boşanıp baba evine mi dönsün..o da kendince haklı..evlilik,adam istiyor diye hadi bitireyim,babamın evine döneyim diyebileceğiniz bir şey değil..hele ki kırsal biryerde yaşıyorsa...öteki kadın için 8 sene çok uzun bir süre, ilişki metresligi geçmiş, bu adam açıkça 2.eş yapmış bu kadını..iki taraf da kabullenmiş sanki..

Çok yanlış bir hamle olmuş annenizin araması. Bu saatten sonra aldatmayı öğrenirse sizin söylediğinizi bilecekler.
Hiç duyurmadan kendinizide ifşa etmeden halledecektiniz.

Ayrıca akrabalar 'ayrılmasınlar, yuvaları yıkılmasın' diyormuş ya. Bu akrabalar aileniz mi? Buna akrabalar veya başka birisi karar veremez. Şuan bilip susan herkes o kadının günahına giriyor. Öğrensin, devam edip etmeyeceğine kendi karar verir.

O tren çoktan kaçtı, coconun annesi arayıp adamın ailesini aman dikkat benim kız tehlikeli olmaya başladı diye uyardı , aldatılan kadın nasıl olduysa birden barışmak istediğini söylemeye başladı, sülale de oh yaşasın yuvaları dagilmiyor , oğlumuz gemisini yürütmeye devam edecek diye kutlamalara başladı...Kadının hala biseyden haberi yok...
chamallows chamallows Annem pek de öyle demedi. Kendince iyi bir şey yapmaya çalıştı. Şuraya kadar sorun yoktu. Ama abla barışma sinyalleri vermeye başlayınca (bir şey bilmediği için) anlaştığımız planı kendi bildiğince değiştirdi.

Tüm yorumlarınız için teşekkür ederim. Tahmin ettiğim gibi karışma diyen de var durduğun hata diyen de.. Bazı mesajları alıntılıyorum toplu cevap olsun.

Yeni bir gelişme olarak adamın annesi olaya dahil oldu. Annem, adamın annesine bildiğini belli eden bazı şeyler söylemişti. Hani kimse bilmiyor üstünü kapatırız diye düşünmemeleri için. Oğlunuz ya gidip kendi itiraf etsin ya da siz gidip söyleyin kızın arkasında durun gibi bir şeyler demiş. Annesinin sözde bu durumdan haberi yokmuş yeni öğrenmiş (asla inanmıyorum). Bugün telefonda anneme oğlu için inkar ediyor yok öyle bir şey diyor demiş. Annemde akşam gelin Coco fotoğrafları göstersin var mı yok mu demiş. Yani artık elimizde kanıt olduğunu ve üstünün kapanmayacağını biliyorlar. Kanıtları kadına verme imkanımız olduğunu da biliyorlar. Umarım tutuşmuşlardır. Aslı çıkarsa gidip ya kendileri söyleyecekler ya da adam söyleyecek.

Bu arada biz başka bir akraba aracılığıyla öğrenmiştik ama o akrabanın ödü patlıyor benden bilinir diye. Bu yüzden annem o akrabayı zor durumda bırakmamak adına Coco internette görmüş (şirket ortaklığını, fotoğrafları) demiş. Ki kısmen doğru, olay sadece sözle anlatılmıştı kanıtları ben buldum. Çıban başı ben oldum gibi şu an. Umrumda mı? Tabii ki hayır.

Böyle bir şey varsa özelden anlatır mısınız? Ablanın e-mail adresi var mı bilmiyorum. Adıma kayıtlı olmayacak hat alabilir miyim?

Şöyle bir konu var ki, evet bu durum akrabalar arasında yayılmış fakat ablayla bu kadar samimi olan sadece biziz. Abla öğrendiği ve belli ettiği an bunun bizden çıktığı anlaşılır. Söyleyecek başka kimse yok çünkü. Benim kimseden korkum veya çekincem yok. Zaten adam ve ailesi aman aman bayıldığım insanlar değiller. Ancak özellikle annem için durum farklı. Akrabalık anne tarafından geliyor, söz konusu adam annemin yeğeni gibi bir şey (tam yeğeni değil de karışık işte). Adamın ailesiyle ister istemez sürekli yüzyüze bakıyorlar. Aynı ortamlarda bulunuyorlar. Ben bugün buradayım öbür gün yurtdışındayım. Zaten akrabayla sık görüşen biri de değilim. Sadece bana ters dönecek olsalar hiç problem değil umrumda olmaz. Ama annem iki gün sonra şu kişiyle aramı bozdun demesin diye geri duruyorum. Annem de o ablayı çok sever ve vicdanen rahatsız. Bir de bu karı koca meselelerinden annemin ağzı çok yandı geçmişte, altta detaylı yazacağım. O yüzden şişip şişip oturuyoruz.

Hanımlar ben ihanet konusunda çok netim. Kimsenin de gözünün yaşına bakmam. Başıma gelse bilmek isterim. Saklayanı silerim. Söyleyene değil kendi önümdeki adama suç bulurum. Çok haklısınız. Ancak ben kendi gözümle, çok detay vermek istemiyorum bir 1. derece yakınımın, işi gücü mesleği parası olan tek başına ayakta durabilen bir kadının, kocasının metresle cinsel içerikli mesajlarını okuduğu halde boşanmadığını gördüm. Kocasının türlü türlü rezilliklerini üçkağıtlarını kanıtlarıyla bildiği gördüğü halde kocam da kocam dediğini gördüm. Üç kuruş etmez kocasını, öz çocuğuna ve arkasında duran ailesine tercih ettiğini gördüm. Bir de üstüne biz suçlu olduk iyi mi? Ve bu ekonomik bağımsızlığı olan bir kadın ve bu ikinci evliliğiydi düşünün. O yüzden bu konudaki abla ne yaparsa yapsın ben şaşırmam. Ben netim ama insanlar her zaman net olmayabiliyor.

Keza annemin yine hemen hemen aynı sebeple 25 yıllık dostluğu bitti. Aile dostu olduğumuz bir karı koca vardı. Her konularını, tartışmalarını, kavgalarını benimkilere anlatırlardı. Saatlerce ama. Akıl isterlerdi güya. Kadın ayrı anlatırdı adam ayrı, bizi barıştırın diye ağlarlardı. 14-15 yaşlarındayım okuldan gelirdim yine aynı mesele bayardım artık.. Ağlama duvarı gibiydi ev. En sonunda bir gün yine böyle bir mevzuda annem kendisine anlatılanlara istinaden adama eleştirel bir şey söyledi. Adam bir anda hopladı “siz bizim özelimize karışamazsınız!” diye. 😄 Sonra oklar anneme döndü bir şekilde. Karı koca bunlar barıştı suçlu annem oldu. Sanki onlar anlatmamış da annem evlerine girip dinlemiş gibi saçma bir durum oldu. Ondan sonra da koptular zaten.

Biz bu tecrübelerden sonra tövbe ettik birine bir şey demeye… Diyeceksiniz karşıdakinin ne yaptığı önemli değil sen doğru bildiğini yap. Ama asıl kötü olan insan gözlerinde iyi olup da, kötülüğü gösteren kötü olunca insan kendini enayi gibi hissediyor. Yukarıda da yazdım ben kötü olsam da takılmam. Umursamam yani. Ama annem için aynı şeyi diyemiyorum illa ki yüzyüze gelecek.

Ailece konuşup en son şu kararı verdik. Yukarıda yazdım aslı çıkarsa adam veya adamın ailesi söyleyecek. Ben ihtimal vermiyorum o ayrı. Bu arada açılmış bir boşanma davası yok. Orası yanlış anlaşılmış sanırım. Zaten şu an adli tatil var. Boşanacakları kesinlik kazanmış değil.

Eğer bu durumu kendileri itiraf etmezlerse, ben diyeceğim ki, adamın adı Ahmet olsun “Ahmet abi Y isimli bir kadınla ortak kurmuş şirketi. Senin bundan haberin var mıydı? Kadını tanıyor musun?” Sonra da çıkarıp döküman sayfasını göstereceğim. Aldatmadan çocuktan bahsetmeyeceğim. Bunu nereden buldun derse Ahmet abinin ismini G**gle'a yazdım bu çıktı diyeceğim.

Zaten ben böyle söyleyince kadının ismini öğrenmiş olacak. Ben her şeyi isimden bulmuştum arama motoruna sosyal medyaya yazarak. Öğrenmek isterse araştırıp öğrenebilir. En azından bana araştır diyebilir veya kocasına kim bu kadın da sen bununla 10 sene önce şirket kurdun nereden tanıyorsun diyebilir. Bu kadar söylemeye didiklemezse de demek ki öğrenmek istemiyor derim.

En mantıklısının bu olduğuna karar verdik. Gelişmeler olduğunda yine burayı güncellerim.

İnanın ben de karmadan çok korkuyorum. Asla istemem benden saklanmasını.

*Çok fazla mesaj alıntıladım. Düzenleyeyim derken bazıları sapıttı. Üye isimleri yanlış olabilir kusura bakmayın.

Elinizdeki delilleri toplayın zarflayıp kuryeyle gönderin. Dava da faydası olsun. Sonra izleyin bakalım kararı ne olacak

Konu nereden nereye gelmiş.
Keşke herkes karışmayın diye akıl verseydi şimdi adam altındaki eve kadar kaçırma fırsatı bulacak, konu sahibi de sülalenin günah keçisi olacak.

Bence söyleyin. Adam tazminatsız falan boşanamasın öyle. Ortada çocuk gibi çok net bir kanıt varken kadın kullanıp haklarını alabilsin.

Boşanmıyorsa da kendi bileceği iş.

Ekleme: yorumları okumadan yazmıştım. Galiba işlet karışmış. Dönüp okuyayım en iyisi.

Ay arkadaşlar bilmiyorum kafam çorba oldu iyice. Annemle de tartıştım az önce. Bir böyle diyor bir öyle. Yapılan plan sürekli değişiyor. Herkes barışsınlar moduna geçti bir anda. Gerçekten bu akşamdan itibaren bu konuya daha fazla kafa yormamaya karar verdim. Herkes karmasını yaşasın gerçekten. Ablanın yüzüne nasıl bakarım bilmiyorum. Belki mümkün mertebe iletişimi keserim, bunu bilirken gülüp oynayamam yüzüne. Belki bir noktada kendimi tutamaz patlarım bilmiyorum.

Niye akraba sevmediğimi bir kez daha hatırladım bugün.

Delilleri gizleyemezler bu arada. Hepsi bende duruyor.
Herşeyi batirmissiniz keşke ilk mesajınızda ki gibi akıllı aklı selim davransaydiniz

Boşanmak için illa gayri meşru bir çocuk lazım değil. Kadının boşanmaya niyeti olsaydı çoktan boşanırdı.

Kadına bunu delilleriyle söyleyin, o da adamla yüzleşmeden bir avukata danışsın.

Son durum güncellemesi geçeyim. Burada herkes annemin adamın ailesine durumu bildiğini belli etmiş olmasının çok kötü bir fikir olduğunu söylemişti. Adamın delilleri yok edeceğini ve mal kaçıracağını söylemişlerdi. Ki yok edebileceği bir delil de kaçırabileceği bir malı da yok. Ancak durum öyle bir hale döndü ki ben bile çok şaşkınım.

Pazartesi günü bu adam annemi aradı. “X teyze ben köp*k gibi korkuyorum, Y'e (karısına) yediğim haltı söyleyemiyorum” diyerek. O güne kadar deli gibi reddeden iftira diyen adam, annesi ve babası o gün takır takır döküldüler. Güya adam aslında karısından boşanmak istemiyormuş. Metres kadın sıkıştırıyormuş. Adamın dengesiz halleri bir öyle bir böyle demesi bu yüzdenmiş. Biz bildiğimizi gösterip köşeye sıkıştırınca, bunlar daha fazla halı altına süpüremeyeceklerini anladılar.

O akşam karısı adamı eve çağırmış (barışma niyetiyle). Biz, adama durumu söylemesini söyledik, senden duymalı dedik. İhtimal vermiyordum ama adam anlatmış her şeyi. Kadının sorduğu ilk şey “aile haricinde kimse biliyor mu” olmuş. Ve durumu kabul etmiş. Açıkçası çok şaşkınım, ben evi başına geçirir ortalığı yakar yıkar sanmıştım. Ertesi gün de kayınvalide evine gitmiş. Anlayacağınız kadının boşanma niyeti yok.

Asıl tuhaf olan, adam o gece (karısının oturduğu) evden yine ayrılmış. Ben bir düşüneyim demiş. Yani böyle bir durumda boşanma kararı kadına bağlı olması gerekirken, şu anda adama bağlı. Ya boşanıp metresine gidecek ya karısına dönecek. Adam rahat rahat kimi seçsem diye düşünüyor. Karısı da dönsün gelsin diye evde bekliyor.

Kendi adıma artık rahatsız olduğum bir şey kalmadı. Vicdanım rahat. Kadın bildikten sonra ister kapının önüne koysun ister başına taç etsin beni ilgilendirmiyor. Her ne kadar karakterime ters olsa da, burada kadın zaten biliyordur, karışma sen kötü olursun diyenleri daha iyi anladım. O ablanın asla böyle bir şeyi kabullenecek bir karakter olmadığını düşünürdüm. Ama bazı kadınların bu gibi durumlar kendi başlarına geldiğinde beklenenden çoook daha farklı tepkiler verdiğini de biliyorum. Şahsen gidip de kendim söylemediğim için mutluyum. Ben söylediğimle kalacakmışım. Belki de suçlu çıkacaktım.

Bilmiyorum zor bir karar. Yurtdisinda yaşayan metresin adı neyse de soyismini nasıl öğrendiniz yabancı soy isim sonuçta nasıl doğru yazıp buldunuz bulduğunuz kişinin o kişi olduğunu nasıl resimden anladınız ben buna şaşırdım ve stalk yeteneğine şapka cikardim

Bilmiyorum zor bir karar. Yurtdisinda yaşayan metresin adı neyse de soyismini nasıl öğrendiniz yabancı soy isim sonuçta nasıl doğru yazıp buldunuz bulduğunuz kişinin o kişi olduğunu nasıl resimden anladınız ben buna şaşırdım ve stalk yeteneğine şapka cikardim
Aklıma başka bir konu geldi, bir türlü bulamadığımız 🤣

Ben bu durumda olsam eşimin akrabalarinin bile bile yüzüme baktığını ogrensem herkesi silerdim,onlarida anlardim korktukları yada bulasip bulasmamak arasında kaldıklarını anlardim ama silerdim. Şöyle yapabilirsiniz eğer kesin ayrılık sürecine girip davalar açıldıysa haklarını alsın diye kanıtlarla abla böyle böyle gel avukatına aktaralım haklarını al madem. derdim

Guncellemeni okudum coco CocoParisien CocoParisien bence konunun sizlik kismi kapanmis magdur ogrenmis susup yuvasina sahip cikmayi tercih etmis.

Ama simdi anneciginin durumu ne olacak onu merak ettim.

Bir de bu Turki cumhuriyetlerde bu isler cok donuyor anladigim kadariyla duydugum ilk hikaye sizinki degil, sanirim oralarda bi Turk kapatalim da kurtulalim meraki var.

X