Dı di demiyorum çünkü bana anlatılan bir şey olduğu için mış miş ki cümle kuruyorum , önce benden yardım istedi sonra beni de dinlemedi ona ne yapabilirim diye fikir istedim,Sevgi ya da bağımlılık ya da alışkanlık.
Yetişkin insanların hayatlarını -mış, -miş'le kendi bilgileri olmadan neden burada anlatıyorsunuz?
Sizden yardım istemeyen yetişkin bir insan var karşınızda. Doğru ya da yanlış tercihlerine saygı duymalısınız.
Bu kuzenini daha cok ezerler..kocişide kocişinin aileside..Dün memlekete gitmiştim kuzenim de gelmişti bayağı konuştuk gece fikir almak için yazıyorum..
Eşi ailesi yüzünden kuzenime yapmadığını bırakmamıştı, Kuzenimin kaynı nişanlanmış bunu da watsaptan durum atınca görmüşler önce , eşinin ne hiç haberi yokmustu sok olmuşlar biraz , sonra kuzenim; zamanında bana ailen için yapmadığını bırakmamıştın bak şimdi ailene kardeşine kız istemişler, nişan yapmışlar aileler arasında sana neden söylemediler bir de ailene toz kondurmuyordun işte ilahi adalet bu olsa gerek ne demiş..
Sonra kb kuzenime nispet yapar gibi nişan fotoğrafı yollamış sizi de artık düğüne çağırırız diye ,nefesiniz mi tutuldu yoksa ne diye, kuzenim o msjdan sonra iyice çileden çıkmış.
Sonra kuzenim eşine benim zamanımda bana bir tane iğne getirmeyen ailene ne oldu da bohçalar tatlılar börekler yapıp götürdü , hani sizin oralarda böyle şeyler adetler yoktu demiş, bana bi tane altın takmayan babana ne oldu da ne bulduysa takmış bu gelinine benim suçum neydi ne diye ağlamış benimde hayalimdi bunlar ne demiş.
Bunun üzerine eşi ailesine msj atmış haber bile vermediniz demiş kuzenimin yanında aramış kızmış bidaha beni aramyın ne demiş benim için yuvam önemli bu saatten sonra ne demiş...
Son olarak kuzenim bunun msjını yakalıyor aysenin yanında öyle demek zorunda kaldım felan diye hiç bi şey olmamış gibi konuşmaya gizli gizli devam edince, kuzenim de beni neden aptal yerine koyuyorsun diyince eşide senle mi uğraşacam senden vazgecerim onlardan Vazgeçmem diye ailesini savunmaya başlamış , onlarla konuşmak zorundasın ne demiş ve birbirlerine girmişler
O da senin ailene de sana da katlanamam her defasında aptal yerine koyuyorsun artık yeter diye dayımın yanına gelmiş, kuzenim diyoki beni zorla ailesine köle yapmaya çalışıyor eğer bu yuvayı istiyorsan ailemi kabul edeceksin yoksa yoluna bakacaksın diyormus o da bana bunları yapan aileye nasıl gelinlik yapıyım diyyince , ben de kızdım sen bunları ne zamana kadar cekeceksin diye her şeyden önce mutlu olmak istiyorsan aileme iyi davrancaksın ne olursa olsun diyen bir adama nasıl eş diyorsun ne dedim.
Bugün duydum ki ben eşimi seviyorum diye evine gitmiş dayım çileden çıkmış bu kızın kaçıncı gelişi bu eve yeter artık ayrılmazsa bu adamdan bu eve gelmesin bir daha demiş, bu kıza yapmadıklarını bırakmıyorlar önce sinirleniyor çekip baba evine geliyor, sonra da ben evime gidecem diyip gidiyor bu adamdan vazgecemiyor böyle böyle nereye kadar gider ya bu kadar ağır basan sevgi mi bağımlılık mı ?
Allah razı olsun bende bu yüzden korkuyorum kız kör kütük bağlı o kadar konuştuk bi duydum bugün gitmiş canım çok sıkıldı ailesini de perişan ettiKuzeninin davranışı tutarlı değil madem baba evine geliyorsun esinin burnunu sürtmeden dönmeyecekti.
Eşi kuzeninin onu bırakamayacağını bildiği için ailemi sayacaksın vs.diye üzerine gidiyor.
Umarım kuzenin pişman olmaz.
Biz buna bu durumu nasıl anlatabliriz yaBu kuzenini daha cok ezerler..kocişide kocişinin aileside..
Kuzenin anlamaz..kiz ezilmekten hemde sikayet etmekten mutlu oluyor..bu kafayla daha cok gider gelir baba evine..birakin kendi halineBiz buna bu durumu nasıl anlatabliriz ya
Aynen bunları yapıyor ama anlamıyor işte her kese derdini anlatıyor eşini düşman ediyor sonra hiç bir şey olmamış gibi gidiyorKuzenin susmaya, yapılanları sineye çektikçe, kocasına geri döndükçe vb. Şeyleri yapmaya devam ettikçe daha çokkkkkk çeker böyle şeyleri. Biraz da tavır koymak önemli.
Vallahi aynen öyle yapıyor hem şikayet ediyor hem geri dayanamıyorKuzenin anlamaz..kiz ezilmekten hemde sikayet etmekten mutlu oluyor..bu kafayla daha cok gider gelir baba evine..birakin kendi haline
Kocasina cok aşık..o yuzden oluyor bunlar..kocasida kendine olan zaafını biliyor..Vallahi aynen öyle yapıyor hem şikayet ediyor hem geri dayanamıyor
Ben ona buradaki msjları göndercem o kadar önemli ki aslında nasıl olsa seviyor diye her şeyi yapıyorlar bu kızaSizi alakadar eden bir durum değil, herkes kendi tercihini yaşıyor.
Ha kuzenin haklı mı? Haklı. Ama kendi hakkından dolayı haklı olduğundan değil; eşi ve eşinin ailesi o kadar haksız ki, otomatikman kuzenin haklı.
Ben ona buradaki msjları göndercem o kadar önemli ki aslında nasıl olsa seviyor diye her şeyi yapıyorlar bu kıza
:)) peki.Dı di demiyorum çünkü bana anlatılan bir şey olduğu için mış miş ki cümle kuruyorum , önce benden yardım istedi sonra beni de dinlemedi ona ne yapabilirim diye fikir istedim,
İlla yorum yapmak zorunda değilsiniz lütfen yorum yapmayın kolay gelsin size konuyu dağıtmayın.
Aslında kuzenimle hiç alakalı bi durum yokken kuzenim suçlu oldu, en başında ailasine karsı geldi evlendi eşi , onlarda sen bizim istediğimizle evlenmedini diye kuzenimden çıkardılar acısını.neden kuzenine bu şekilde davranıyorlar. yani neden bu kadar nefret ediyor ailesi hatta nispet bile yapmışlar. iki taraflı dinlemek lazım aslında. yani nişanı haber bile vermemeleri değişik olmuş bence sizinde bilmediğiniz şeyler var. bu arada eşi kuzeninin yanında öyle davranıyorsa eğer kuzeninle ailesi arasında ciddi sorunlar var. yani kuzenininde çok masum değil bence.
kuzenin eğer haklıysa davasında ısrarlı olsun. babası arkasında en önemlisi bu
Baba evine bi kere gittinmi koca evine dönüşün olmamalı. O koca ezerde ezer...Kuzeninin de olduğu ve olacağı o...Şahsen ben erkek olsam karım sürekli evi terketse ben onu sallamam, kaynana da olsam gelinden saymam. Bazı erkeklerde bi sorun oldumu evini yurdunu bırakıp gidio, onlarda erkekcik bana göre...Yani ben biraz geri düşünüyorum...Bir sorunda yolları aşıpp hoppp babanın evine...Sonra kocişini özle kocişinin evine, oh be laçkalığa bak..Yazık değil mi o ana babaya boşuna üzülüyor...Bence kuzenin kolayını bulmuş, sen boşuna üzülme canım.Dün memlekete gitmiştim kuzenim de gelmişti bayağı konuştuk gece fikir almak için yazıyorum..
Eşi ailesi yüzünden kuzenime yapmadığını bırakmamıştı, Kuzenimin kaynı nişanlanmış bunu da watsaptan durum atınca görmüşler önce , eşinin ne hiç haberi yokmustu sok olmuşlar biraz , sonra kuzenim; zamanında bana ailen için yapmadığını bırakmamıştın bak şimdi ailene kardeşine kız istemişler, nişan yapmışlar aileler arasında sana neden söylemediler bir de ailene toz kondurmuyordun işte ilahi adalet bu olsa gerek ne demiş..
Sonra kb kuzenime nispet yapar gibi nişan fotoğrafı yollamış sizi de artık düğüne çağırırız diye ,nefesiniz mi tutuldu yoksa ne diye, kuzenim o msjdan sonra iyice çileden çıkmış.
Sonra kuzenim eşine benim zamanımda bana bir tane iğne getirmeyen ailene ne oldu da bohçalar tatlılar börekler yapıp götürdü , hani sizin oralarda böyle şeyler adetler yoktu demiş, bana bi tane altın takmayan babana ne oldu da ne bulduysa takmış bu gelinine benim suçum neydi ne diye ağlamış benimde hayalimdi bunlar ne demiş.
Bunun üzerine eşi ailesine msj atmış haber bile vermediniz demiş kuzenimin yanında aramış kızmış bidaha beni aramyın ne demiş benim için yuvam önemli bu saatten sonra ne demiş...
Son olarak kuzenim bunun msjını yakalıyor aysenin yanında öyle demek zorunda kaldım felan diye hiç bi şey olmamış gibi konuşmaya gizli gizli devam edince, kuzenim de beni neden aptal yerine koyuyorsun diyince eşide senle mi uğraşacam senden vazgecerim onlardan Vazgeçmem diye ailesini savunmaya başlamış , onlarla konuşmak zorundasın ne demiş ve birbirlerine girmişler
O da senin ailene de sana da katlanamam her defasında aptal yerine koyuyorsun artık yeter diye dayımın yanına gelmiş, kuzenim diyoki beni zorla ailesine köle yapmaya çalışıyor eğer bu yuvayı istiyorsan ailemi kabul edeceksin yoksa yoluna bakacaksın diyormus o da bana bunları yapan aileye nasıl gelinlik yapıyım diyyince , ben de kızdım sen bunları ne zamana kadar cekeceksin diye her şeyden önce mutlu olmak istiyorsan aileme iyi davrancaksın ne olursa olsun diyen bir adama nasıl eş diyorsun ne dedim.
Bugün duydum ki ben eşimi seviyorum diye evine gitmiş dayım çileden çıkmış bu kızın kaçıncı gelişi bu eve yeter artık ayrılmazsa bu adamdan bu eve gelmesin bir daha demiş, bu kıza yapmadıklarını bırakmıyorlar önce sinirleniyor çekip baba evine geliyor, sonra da ben evime gidecem diyip gidiyor bu adamdan vazgecemiyor böyle böyle nereye kadar gider ya bu kadar ağır basan sevgi mi bağımlılık mı ? Kuzenim için neler yapabiliriz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?