Kuzenim Evlilik Teklifi Etti !?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merak edenler için anlatayım, yarın dönüyorum. Ben bu konuyu kuzenim dersem kızıyorsunuz,sevgilim ile görüştüm. Zaten öncesinde görüşmüştük. Bizim ailede herkes tek veya iki çocuk çünkü akraba evliliği olduğu için risk almıyorlar. Herhangi bir sıkıntı yok ailemizde.

Ama risk tabii ki var. Bunu söyledim ve tıbben her şeyi yapacağımızı söyledi gerekirse evlat ediniriz dedi.
Böyle bir risk zaten almayız. Yorumlar için teşekkürler.
Akraba evliliği yapan aile evlatlık almaya sıcak bakacak he ajakfjkfkfjafnf

Akraba evliliği yapan aile evlatlık almaya sıcak bakacak he ajakfjkfkfjafnf
“Bizim ailede herkes tek veya iki çocuk çünkü akraba evliliği olduğu için risk almıyorlar.”

Asıl şu cümleye koptum 😂 Tedbire bak 2 çocuk yapmak. Demek tedbir almamış olsalar 5-6 çocuk yapacak bunlar 😂 Zaten ilk 2 çocuk engelli olmuyomuş ondan sonrası engelli oluyormuş kesin bilgi…

“Bizim ailede herkes tek veya iki çocuk çünkü akraba evliliği olduğu için risk almıyorlar.”

Asıl şu cümleye koptum 😂 Tedbire bak 2 çocuk yapmak. Demek tedbir almamış olsalar 5-6 çocuk yapacak bunlar 😂 Zaten ilk 2 çocuk engelli olmuyomuş ondan sonrası engelli oluyormuş kesin bilgi…
Yav tıbbın bilim dalı olduğunu bile az önce bizden öğrendi garibim, gerçi onu da anladı mı tam emin değilim ama şu dediğinin saçmalığını anlayabilmek çok abes ve imkansıza yakın onun için ... kendince tedbir alıyor işte, bu da bir gelişme diye kabul edelim...

Yav tıbbın bilim olduğunu bile az önce bizden öğrendi garibim, gerçi anladı mı tam emin değilim ama şu dediğinin saçmalığını anlayabilmak çok abes ve imkansıza yakın onun için ... kendince tedbir alıyor işte, bu da bir gelişme diye kabul edelim...
Başları sıkışınca da “ee kanunlar izin veriyor ama” diyorlar. İyi de kanunlar baldız ve kayınbirader ile evlenmeye de izin veriyor ama iğrenç bir şey kesinlikle. Konu sahibinin etik değerleri gelişmemiş ki bilim değerleri gelişsin hey gidi hey…

96 dogumlu kuzenim de diş hekimi

kaynana ile yaşamayacagiz evlenirsek

Hanimlar ben bu konuyu ne için actim siz yok mal bölünmesi yok hukuk bilmem kaç sene yani alaksiz yorumlar geldi ne yazik ki. Bir insan size

neyi soruyorsa ona cevap verirsiniz ben bunu anlamıyorum. Kuzenim avukatlik icin dört sene üniversitede kaldi. Konumuz bu degl ki. Staj asamasinda olsa avukat olmuyor mu bakis acisi farkli.
Mal bölünmesine gelince mal dediğiniz herkesin ayri sadece ev ortak o da dedemden kaldigi için. İs ortak ama iş yeri yok öyle bir is değil işletme değil yani.

Diğer kuzenlerim dişardan nişanlı sevgili ben kendi kendime her yaz tatile giderim öyle bir yaptiniz ki sanki eve kapanmış bir kızım.
Kimsenin paraya ihtiyaci yok o avukatlik yolunda ben dükkanimda ailelerimiz zaten kaç yasina gelmiş ne mali ? Onlar bizi zorlasa tamam .

Kisacasi akraba evliliği dediniz çocuk konusunda iyice araştırmalar testler yapariz
Nişan yapma konusunda da acele olduğuna karar verdim. Bu kadar.
Diş hekimi mi ? Avukat mı?

Başları sıkışınca da “ee kanunlar izin veriyor ama” diyorlar. İyi de kanunlar baldız ve kayınbirader ile evlenmeye de izin veriyor ama iğrenç bir şey kesinlikle. Konu sahibinin etik değerleri gelişmemiş ki bilim değerleri gelişsin hey gidi hey…
Valla o izin konusuna girersek sıkıntı var zaten. Düşün, anne, baba, kardeş, yeğen, amca, teyze, dayı, hala, büyük anne/baba dışında herkese izin var. İzni çok yanlış anlıyorlar. Üç-beş çıkar aradan, gelenek haline getirmek sıkıntı. İzin var diye bu kadar b.kunu çıkartmazsın. Ailede yabancı yok yav, herkes herkesin kan bağı bakımından bi şeysi. Çılgınlık bu.

Aile şirketi dağılacak,rahat hayatın limoni olacak diyerekten endiseniyorsun.
Bu aşk veya sevgi değil.
Kuzeni vesaireyi geçtim zaten.
Tek derdin hayat kaygısı..
Rahat yaşamın sekteye ugrama ihtimali.
İtiraf et,kurtul bence :)

Eski eşim annemin teyzesinin torunudu.Cocuk yapmaya cesaret edemedim.Ya Allah korusun engelli olursa..diye Koktum ackıkçasi..zaten psikopatti yakamı da zor kurtardim..Genetik psikolojik rahatsızlığı da var ya çocuk onun gibi ruh hastası olursa vs...Cok yakın da değildik.Benim ailemde de akraba evliliği yok.Gercekten tebrik ediyorum bu cesareti..

Birincisi terbiyeli olun ikincisi zekamda ve anlamamda hiçbir sıkıntı yok ben bu anlatılanları zaten biliyorum
Zekadan emin değilim açıkçası. Almanya’da yalayın okumak yerine, gezmek yerine bir üst kattan kuzenin karısı olmayı tercih eden insan çok Zeki değildir.
Kaç ülke gezdin mesela o Alman pasaportunla. Gidip koz arkadaşlarınla bir kaç ülke gezip müze göreyim dedin mi?
Zekandan emin olma yani cicim

Diş hekimi mi ? Avukat mı?
Ay bu kuzen kimbilir neci de bir hekimim bir avukatım diye kandırıyor bence bizim kızı....lisede diş hekimliği okudum üniversitede hukuk okudum avukat oldum dediyse bile inanmıştır zaten , sorgulama becerisini gördük burda, malum... inşallah sulalenin itine kopuğuna itelenmiyorsundur kuzu...

Yahu midem bulandi. Baba,Dede,amca,kuzen hep aile ici evlilik.
Tek bir engelli olmadiginada inanmiyorum.

Bir halam Birde amcam kuzenleri ile evlendi. Halamin degilde amcamin 3 cocuguda engelli.

Babamin kuzenlerini dusununce,ki daha once dedim cok yaygindi bizim sulalede ( Sivasli iste 😛😛)
O tarafda da var engelli cocuk. Hic yok diyene inanmam

Annemle babam kuzen, babannemle dedem kuzen, ablamla eniştem kuzen, amcalarım kuzen. Çocuklarında hiçbir sağlık sıkıntısı yok. Zeka geriliği vs de yok. Hepsi okumuş insanlar. Ama bu diğerlerinde olmayacak anlamına gelmiyor tabi de her akraba olarak evlenen de engelli, zeka geriliği sahibi olmuyor yani.
Vay be aile içinde neler dönmüş
Herkes birbirine yan gözle bakmış
Kimseye güven kalmamış memlekette

Yapmak isteyen de istemeyen de özgür. İsteyen istediği ile evlenir. Engelli doğacak veya doğmayacak bu da kimsenin elinde değil, evlenen bunu düşünerek evleniyordur. Kimseyi de ilgilendirmez. Buna karşı çıktığınız kadar eşcinsellere karşı çıkıyor musunuz acaba.
Eşcinseller ne alaka şimdi?

Yahu midem bulandi. Baba,Dede,amca,kuzen hep aile ici evlilik.
Tek bir engelli olmadiginada inanmiyorum.

Bir halam Birde amcam kuzenleri ile evlendi. Halamin degilde amcamin 3 cocuguda engelli.

Babamin kuzenlerini dusununce,ki daha once dedim cok yaygindi bizim sulalede ( Sivasli iste 😛😛)
O tarafda da var engelli cocuk. Hic yok diyene inanmam
Yav zaten iki kollu iki bacaklı doğan ve 12 yıllık zorunlu eğitimle okuma yazma ogrenebilen herkes engelsiz kabul ediliyor bizim toplumda ama öğrenme sorgulama anlama becerileri, zeka gibi parametrelerde dünyadaki yerimiz de kabak gibi ortada...

Kendileri zaten ait olduklari ailede, akrabalardan türeyen küçük çevrede, herkes aynı durumda olduğu için birbirlerini normal zannediyorlar ama burda iki satır yazıyla bile anlaşılabiliyor bazı şeyler, görüyoruz,okuyoruz işte ... söyleyince biz kötü oluyoruz sadece...

Son düzenleme:
Yapmak isteyen de istemeyen de özgür. İsteyen istediği ile evlenir. Engelli doğacak veya doğmayacak bu da kimsenin elinde değil, evlenen bunu düşünerek evleniyordur. Kimseyi de ilgilendirmez. Buna karşı çıktığınız kadar eşcinsellere karşı çıkıyor musunuz acaba.
Eşcinseller yüzünden bireylerin ya da toplumların başına hiçbir bela gelmiyor hanımefendi. Nesiller boyu akraba evliliği yapıldığı gerçekten belli oldu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back