Kuzenim Evlilik Teklifi Etti !?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibinin egosu okşanmış, ailenin cool avukat çocuğu ona aşıkmış. Zaten akraba evliliği de normal onlar için, bu heyecanı aşk sanmak o yaşta normal. Ama sonuçlaeını düşünemeyecek kadar cahiller. Biz bulgaristan göçmeniyiz, bizde kardeş çocuklarının torunları bile evlenemez, 4 kuşak var arada. En ufak gevşek konuşmada "aaaaa siz akrabasınız edepli durun" denir. Öyle öğrendiğimiz için de en ufak bir kafa karışıklığı yaşamayız. Kendi köyüm için söyleyeyim kuşaklardır hiç genetik rahatsızlığı olan yok, sadece bizim safçana diye nitelendirdiğimiz insanların çocuklarında ailelerinden kaynaklı ufak sıkıntılar vardır o da kuşaktan kuşağa azalır çünkü çekinik genler çekinik kalmaya devam eder.

Bu insanlar daha doğarken bu sözde normalin içine doğduklarından zihniyet değişemiyor. "bak sizin akrabalık ilişkileriniz çok laçka, çok büyük risk alıyorsun" dediğinde de "onu allah bilir" diye köhne bir cevap veriyorlar. Tamam allah bilir de kul da keşfetmiş önüne koymuş yapma diyor. İnsan ve dindaş yokluğunda ortaya çıkmış geleneklerin böyle cahilce devamı ancak akıl yoksunluğundan olur. Daha ortaokulda anlatıyorlar mendelin bezelyelerini ki insanlar kendi hayatıyla bağlantı kursun, ama nerede o kafa
Safçana demenden trakyalı olduğun kanısına varıyorum :D bizde öyle deriz

Kurban olduklarım..Canlarım.. Kuzen evliliği herkesin farklı görüşte olduğu bir konu oldu hep. Herkesin yaşantısı, dini inancı, zihniyeti farklı olabilir. İslamiyete baktığımızda kuzen evliliği caiz. Öte yandan 'kardeş gibi büyüdük olur mu öyle şey' diyen de var. İkisine de saygım var açıkçası. Sülalem normal görse de bana garip gelirdi kuzen evliliği. Gerçekten de yabancı ile evlenip engelli yavrusu olan da var, kuzen evliliği ile 5 sağlıklı yavrusu olan da. Lütfen her görüşe saygı duyalım. Ben şahsen pek uygun bulmasam da saygı duyuyorum. Ki dini inancım gereği caiz. Sevgiler, saygılar. :KK28: :KK200:

Şimdi akraba evliliğinden dünyaya gelen engelli bireyler ile ilgili bir yazı okudum üstüne konunuza denk geldim. Dünyada bu kadar yaşınıza uygun eş adayı varken neden akrabanızı tercih ediyorsunuz, doğması muhtemel çocuklarınızı da mı düşünmüyorsunuz?

Kurban olduklarım..Canlarım.. Kuzen evliliği herkesin farklı görüşte olduğu bir konu oldu hep. Herkesin yaşantısı, dini inancı, zihniyeti farklı olabilir. İslamiyete baktığımızda kuzen evliliği caiz. Öte yandan 'kardeş gibi büyüdük olur mu öyle şey' diyen de var. İkisine de saygım var açıkçası. Sülalem normal görse de bana garip gelirdi kuzen evliliği. Gerçekten de yabancı ile evlenip engelli yavrusu olan da var, kuzen evliliği ile 5 sağlıklı yavrusu olan da. Lütfen her görüşe saygı duyalım. Ben şahsen pek uygun bulmasam da saygı duyuyorum. Ki dini inancım gereği caiz. Sevgiler, saygılar. :KK28: :KK200:
Baldız ve kayınbirader ile evlilik de caiz ama nasıl ki ona saygı duyamazsak buna da saygı duyamayız ☺️

Bakın aslında kendiniz söylüyorsunuz ama farkında değilsiniz. Gebe kalamadığınızı, hem eşiniz hem de siz kaynaklı sebeplerin olduğunu söylüyorsunuz. Hiç mi aklınıza gelmiyor, neden insanlar akraba evliliği risklidir diyor diye?

Ben anlatacağım ama anlar mısınız bilmiyorum.

Genlerin kalıtılma çeşitleri vardır. Otozomal resesif dediğimiz tipiyle kalıtılır çoğu genetik hastalık. Ve bu hastalıkların akraba evliliği yapan bireylerde görülme sıklığı da fazla olur. Zira akrabalar ortak gen havuzundan gelirler. Sonra otozomal resesif kalıtımla aktarıldığı için bu hastalıklar, yani çekinik olarak kalıtıldığı için, akrabaların aynı hatalı geni paylaşma ihtimalleri de yüksek olduğundan, çekinik de olsa hastalığın görülme ihtimali artar.

Genetik tahlil dediğiniz şey öyle her hastalığa bakmaz. Sık görülen belli başlı hastalığı araştırır. Ama aklınıza gelmeyecek sayıda bir sürü genetik hastalık var. Ve bunlardan herhangi biri sizin gebe kalmanızı engelliyor olabilir. Siz akrabanızla değil de başka biriyle çocuk yapmış olsanız, partnerinizin ilgili geni sağlıklı olacağı için, sizde hatalı gen varsa bile ondan gelen gen çocuğu kurtaracaktır.

Belki de sizin rahminizde zigot oluşuyor ama tutunamıyor, nerden biliyorsunuz? Bunun sebebi de zigota hatalı 2 genin aktarılması olabilir?

Gebe kalabilmek için bel çektirmeyi düşünen birisiniz sonuçta, ne diyeyim ki. ısrarla kabul etmek istemediğiniz şey ise akraba evliliğinizin asıl sorun olabileceği.
S Sevde Kurban okudunuz mu yorumumu?? Ne demek istediğimizi Anladınız mı eğer okuduysanız?

** ekleme : R -Rosa- piraye piraye hemen gülmeyin ya bi şansımı denemek istemiştim sadece :63:

S Sevde Kurban okudunuz mu yorumumu?? Ne demek istediğimizi Anladınız mı eğer okuduysanız?
Otreram , parmakların dert görmesin kraliçem, allah seni sitemizden eksik etmesin ama boşa çırpınıyoruz be kuzum...konu sahibi de bahsettiğin arkadaş da bu fenomenin doğal bir sonucu olarak bizi zerre anlayamıyor zaten inan...Konu sahibi de yapılan bunca uyarıya açıklamaya rağmen, bizi şiddetle kınayarak evlenmeye karar verdigini ilan etti az önce zaten, tedbir olarak da 2 çocuktan fazla yapmayacakmış , öyle dedi.... :confused:

** ekleme : R -Rosa- piraye piraye hemen gülmeyin ya bi şansımı denemek istemiştim sadece :63:
Neyin kafasını yaşıyorsunuz hala anlamıyorum. Anlamak ve okumak istediğiniz gibi davranmaktan vazgeçin. Anlamak ve görmek istediğiniz bir şey için yorum yapmam. Ek olarak geriye dönük konuları katmanın manası yok olay bu değil uzatılmasın...

Tamam ayri kültür ayrı yaşam tarzı kabulde ama bazı şeyler ters valla ters Mune ya
Kardeş gibi büyü abi ol abla ol aynen komşuda öyle sonra çok afedersin ayni yataga gir bide çocuk doğur bunun yanlış olduğunu çoğu kişi bilse de malesef büyüklerin dediği ataların dediği emir gibi görüp kıldan keskin deyip şu yalan dünyayı zindan ediyorlar

Aynen sizin dedeniz gibi herşeye karşı gelmiş ve çok güzel yapmış kişler zaten doğru olanı biliyor
Yada olması gerekeni
Benim ailenin de kökeni köylü veya şehirli biraz beyin biraz düşünce biraz mide olucak

Atlar demis öyle söylemiş büyükler ya..

Allah aşkına bu ataları merak ediyorum herşeye bir şey demişler
Ama bazılarını yanlış demişler yada kendileri bir halt etti kendi çıkarlarına göre uydurdular öyle devam etti

Bazen annem der ki her hangi bir durum olunca iste büyükler öyle demiş der
Bende diyorum ki ben o büyükleri tanımıyorum onlar da beni tanımıyor tanimadigim birilerinin her dediğini tutmak uygulamak zorundamıyım yahu

Benim aklım fikrim yokmu ben amcamın oğluyla teyzemin oğluyla evlenip üremek istemiyorum bu kadar basit...
Biraz sivri biri olmak yanlışa karsi gelmek lazım ama nerdeeee maalesef

Bu meseleler atadan ataya değişiyor MssPARE MssPARE

Bizim atalardan 12 kuşak sayan var , sonrasına akraba değil diyerek ilerlemişler.

Son düzenleme:
Esim kronik hasta. Doktorun soyledigine gore hastaligi babadan kiz cocuguna gecmiyor. Bu mantikla bakarsak eger ayni gen havuzundan olsa idik hastalik benden kizima gececekti. Illa zeka geriligi ya da engelli olmasi gerekmiyor, baska hastaliklarda söz konusu. Hatta kizim ile dedesi ayni bobrek rahatsizligina sahip, buda genetikmis. Bosuna tüp bebek, genetik test hikayesi yaziliyor. Sizin aracılığınız ile konu sahibinede bilgi vermis olayim.
Babadan kıza geçmeme durumunu hangi doktor size söyledi acaba ? Bençm gördüğüm tüm örneklerde babadan kıza geçmiş. Tıbbi dayanağı var mı bilmiyorum ama bende babadan erkek çocuğuna geçen örnek görmedim .

Bu meseleler atadan ataya değişiyor MssPARE MssPARE

Bizim atalardan 12 kuşak sayan var , sonrasına akraba değil diyerek ilerlemişler.
Ben ata derken kendi soy agacımız olan ataları demedim hanı orf adet töre yöre bilinen her birimizin yaptığı geçmişten gelen kurallar
Yazılı olmayan sözle dilden dile bu zamana kadar gelen uyulması gereken kurallar geleneksel kanunlar diyeyim
Genel olarak yaşamımıza kendiliğinden yerleşmiş oturmuş kalmış kültür belkide

Bazıları cidden olması gereken ama bazıları artık bu zamanda ise yaramayan bazıları kişinin özgürlüğünü elinden alan yerine göre dogru yerine göre saçma seyler

Onu yapma ayıp bunu yapma ayıp el ne der töre emreder büyükler öyle demiş gibi gibi

Yoksa kendi soyumuzdan atalar değil

Kuzen damat okumuş ama... Hem dişhekimi hemi de avukatmış...double okumuş...can havliyle tüm sulale adına hiper ihtisas yapmış 23 yaşında
yalan olduğu o kadar bariz ki 23 yaşında hem diş hekimi hem avukat... ahahhahahahahah :KK70:Zoooort Üniversitesi Hukuk fakültesi mi neresi burası ne rahat okumaktır ki iki okul birden okunmuş bizim götümüz çatladı 5 sene fakülte bitirirken beyefendi birbiriyle çok alakasız iki çift anadal yapmış vay be... :KK70:

Babadan kıza geçmeme durumunu hangi doktor size söyledi acaba ? Bençm gördüğüm tüm örneklerde babadan kıza geçmiş. Tıbbi dayanağı var mı bilmiyorum ama bende babadan erkek çocuğuna geçen örnek görmedim .
Hastaligin tipi ile alakali olabilir. Hem universite hastanesi cocuk doktoru hem de ayrica bir docent cocuk doktoru ile gorustum. Kendini koma ile belli eden bir hastalik. Teshis icin duzenli takip gerekiyor. Kac yasindan itibaren takip edilmesi gerektigini merak ettiğim icin 2 farkli doktor ile gorustum. Ikiside ayni seyi soyledi. hastaliga anne olarak ben sahip olsaydim cocuk %100 hasta olurdu demisti doktorlar.

Merhabalar, ben normalde Almanya’da yasiyorum su an Türkiye’deyim izinde.
Bu konuda o kadar kafam karisti ki buradan bir tanidigim kadinlar kulübü diye bir site var oraya yaz derdini oraya dök kimse seni tanimaz dedi.
Ben de buraya geldim icimi dökmeye.

Biz Almanya’da amcalarim ile ayni binada yasiyoruz büyük bir binamiz var ortak bahcemiz var. Babam ve amcalarim ortak is yapiyorlar. Yani amcalarim ile hayatimiz tamamen ortak. Hepsi ile aramiz cok cok iyi. Basliga bakarak lütfen farkli düsünmeyin modern bir ailemiz var üc kusaktir Almanya’dayiz. Akraba evliligi mezhebimizde cok annem babam da teyze cocugu. Mezhebimi yazmak istemiyorum herhangi bir tartisma cikmasin gereksiz yere.

Üc amcam var. Bir amcamin bir tane oglu var bu sene okulu bitti. Ben ise pek okumadim acikcasi halam ile güzellik salonu actik. Oraya gidiyorum calismaya. Ben de tek cocuk oldugum için ailem pek istemedi calismami neyse konuya geciyorum.

Amcamin oglu benden bir yas büyük. Ayni evde olmamiza ragmen diger kuzenlerimizle kardes gibi plmamiza ragmen onunla hep mesafeli olduk.

Kuzenim ve amcam yengem dünyanin en tatli iyi insanlari beni el üstünde tutarlar her zaman
Neyse buraya gelmeden yani Türkiye’ye gelmeden kuzenim beni cafeye davet etti ben de sasirdim ama sevindim cünkü cok sevmeme ragmen hep uzak dururdu gidince utana sikila ben uzun zamandir sana asigim falan dedi geciyorum burayi

Aileme söyledim ailem inanmadi saka sandilar ama sonra inandilar basta onay vermeseler de israr edince onayladilar iliskimizi. dedigim gibi beni ondan daha mutlu edecek bir insan yok, öyle mükemmel bir insan yasina ragmen efendi olgun biri meslegi de var.

Yalniz sorun su ki tutturdu hemen bu yaz bitmeden nisan yapalim
Ben ve bütün ailemi karsisina aldi
annem babam asla istemiyor bu kadar hizli. İkiniz de iyi insansiniz ama evlilik baska diyorlar.

Kuzenim de illa bu yaz nisan olacak ne kötülügümü gördün isteyelim seni diyor. Amcamlar da öyle.
Ben kabul etsem ailem de edecek bana birakirlar eninde sonunda.
Evet ben de asik oldum asik olunmayacak biri degil beni yargilamayin lütfen.
Sonradan ayrilsak ailemizin birligi bozulmaz mi diyorum o da bana yillarca tanisan yine ayrilabilirsin diyor.
Bana bir akil verin. İcim kalbim kabul et diyor ama aklim bekle diyor… nisani kabul etmesek evde sogukluk da olacak..
Ailenin yaptığı hatayı tekrar mı edeceksin? İnsan kuzeniyle evlenir mi ya. Bir de birlikte büyümüşsünüz. İğrençsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back