Kuzenim Evlilik Teklifi Etti !?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O zaman kimse kimseyle evlenmesin. İki akraba olmayan çiftin çocukları da engelli doğabiliyor. Öyle akraba olmayıp çocuğu engelli olan tanıdığım da çok. O zaman ne olacak? Nerden biliyorsunuz sizin doğacak çocuğunuzun engelli olup olmayacağını? Tıp artık ilerledi engelli olacak veya doğacaksa aldırabiliuorsunuz.
Yav eskiden yapılmış, dinen de caizmiş. Ama artık 80 milyonluk ülkeyiz, çağ değişti, tıp da ilerledi. Artık yapılmaması gerekir demek niye bu kadar zorsa? :olamaz:
Yazı tura atar gibi bebeklerin kaderini belirliyorlar. Bunu da normal bir şey gibi lanse ediyorlar. Şuraya kürtaj sorusu açan bekar kadınları linç ederler. Ama bile bile bir bebeğin hayatını riske atana, aşık olmuşsun canım ensest de değil, evlen gitsin diyebiliyorlar. La ne aşkı? Bebek diyoruz, sma diyoruz, down sendromu, ms diyoruz. Daha aşk, ensest değil caiz diyorlar. Deli çıkacağım bir gün. :deli:

Bir de zeka geriliği yok diyor. Yani daha geniş bir gen havuzundan yararlanmak varken aynı genleri kullanmak neden yetsin?
Deniz mi daha temizdir göl mü?
Esim kronik hasta. Doktorun soyledigine gore hastaligi babadan kiz cocuguna gecmiyor. Bu mantikla bakarsak eger ayni gen havuzundan olsa idik hastalik benden kizima gececekti. Illa zeka geriligi ya da engelli olmasi gerekmiyor, baska hastaliklarda söz konusu. Hatta kizim ile dedesi ayni bobrek rahatsizligina sahip, buda genetikmis. Bosuna tüp bebek, genetik test hikayesi yaziliyor. Sizin aracılığınız ile konu sahibinede bilgi vermis olayim.

Bir de zeka geriliği yok diyor. Yani daha geniş bir gen havuzundan yararlanmak varken aynı genleri kullanmak neden yetsin?
Deniz mi daha temizdir göl mü?
Ay Khomyuk Hanımcığım, bir siyahi ile bir Japon melezi görmüştüm. Modelmiş hanımefendi, inanılmaz güzeldi valla. :KK53: Kadın siyahilerin güçlü vücut yapısını almış, gözler falan hafif çekik böyle.
Bir haberde görmüştüm, bir sürü ırkın melezi vardı böyle.
Çevremde bir sülale var, akraba evliliği yapmışlar. O ona bu buna derken, akraba sarmalı diyelim. Allah affetsin de yok böyle bir çirkinlik ya. :olamaz:

Sizden sonraki kuşağa dikkat edin, bu kadar akraba evliliğinin sıkıntısı malesef onlardan çıkacak. Çünkü gen havuzu daralmış da daralmış .
Allah korusun. Artık evlenebilexekleri kuzenleri yok. 🤣 Sülaledekş bütün torunlar kız. Allah akraba ile evlenmesin genleri mutasyona uğramasın diye erkek torun vermemiş. 😝 Yeter artık izin verdim diye de abartmayın diye.

Yapmak isteyen de istemeyen de özgür. İsteyen istediği ile evlenir. Engelli doğacak veya doğmayacak bu da kimsenin elinde değil, evlenen bunu düşünerek evleniyordur. Kimseyi de ilgilendirmez. Buna karşı çıktığınız kadar eşcinsellere karşı çıkıyor musunuz acaba.
Cikmiyoruz cunku escinseller akrablarini becermiyor. Bugun kuzenine hallenen yarin kardesine kizina da hallenir. Boyle bir saplinligi hic bir lgbt bireyde gormedim.

Bu konuda tartışmayacağım e. Cinsellikten, bu sapıklıktan helak olmuş bir toplum varken bana onu da savunmayın. Onlarda da hallenenler var. 😤
Cikmiyoruz cunku escinseller akrablarini becermiyor. Bugun kuzenine hallenen yarin kardesine kizina da hallenir. Boyle bir saplinligi hic bir lgbt bireyde gormedim.

O zaman kimse kimseyle evlenmesin. İki akraba olmayan çiftin çocukları da engelli doğabiliyor. Öyle akraba olmayıp çocuğu engelli olan tanıdığım da çok. O zaman ne olacak? Nerden biliyorsunuz sizin doğacak çocuğunuzun engelli olup olmayacağını? Tıp artık ilerledi engelli olacak veya doğacaksa aldırabiliuorsunuz.
Riskler diyoruz, bile bile lades diyoruz. Huuu sesim geliyor mu?
Bakın ben anne değilim, olacak mıyım orası meçhul. Şu anki sevgilime çok çok aşığım. Akraba falan da değiliz ha, kıta farkı var aramızda. O kadar diyorum. Ama bana deseler ki bu adamla çocuk yaparsan evladının engelli olma riski var. Çocuk mocuk yapmam, sevgilim de çocuk diye tutturursa ayrılırım. O kadar netim. Ben aşığım diye bir bebek acı çekemez. Benim aşkım o kadar bencil değil, temiz seviyorum ben. Ha bebek engelli olmayabilir de, ama o riske girmem. Birinin hayatının üstüne kumar oynamam. Akraba evliliği bir kumardır, nokta.

Yapmak isteyen de istemeyen de özgür. İsteyen istediği ile evlenir. Engelli doğacak veya doğmayacak bu da kimsenin elinde değil, evlenen bunu düşünerek evleniyordur. Kimseyi de ilgilendirmez. Buna karşı çıktığınız kadar eşcinsellere karşı çıkıyor musunuz acaba.
Elimizde işte. Oransan olarak risk yüksek. Yani riski alıp takdir ilahi diyemezsiniz. Bu aynı caddede ters yöne araç sürüp kaza yapmadım normal demek oluyor. Eninde sonunda olacak

Allah korusun. Artık evlenebilexekleri kuzenleri yok. 🤣 Sülaledekş bütün torunlar kız. Allah akraba ile evlenmesin genleri mutasyona uğramasın diye erkek torun vermemiş. 😝 Yeter artık izin verdim diye de abartmayın diye.
Adı üstünde zaten, izin verilen. Dünyanın en doğru şeyi olmak zorunda değil. Yapmasak olmaz diye bir şey de yok .

Amcanızın karısı olan yengeniz , nam-ı diğer müstakbel kayınvalideniz ; amcanızın neyinin kızı ? Bu bilgi eksik olunca akrabalık zinciriniz eksik kalıyor.
Konu sahibi anne babası teyze çocuklarıymış demekki sağlıklıda olunabiliyomuş 😵 zaten tek çocukmuş muhtemelen risk almak istemediler

Ay Khomyuk Hanımcığım, bir siyahi ile bir Japon melezi görmüştüm. Modelmiş hanımefendi, inanılmaz güzeldi valla. :KK53: Kadın siyahilerin güçlü vücut yapısını almış, gözler falan hafif çekik böyle.
Bir haberde görmüştüm, bir sürü ırkın melezi vardı böyle.
Çevremde bir sülale var, akraba evliliği yapmışlar. O ona bu buna derken, akraba sarmalı diyelim. Allah affetsin de yok böyle bir çirkinlik ya. :olamaz:
Kabul etmeseler de akraba evliliğinden olan çocuklar ortalama zeka ve genlerle yetinirken diğer çocuklar daha da ileriye taşıyor.
Mesela eşimin ailesinde akraba evliliği var. Çocuklar torunlar en fazla 168-170 olurken bizim çocuk persantilde hepsinden iri. Çünkü bizde de boylar uzundur. Çocuk direkt diğerlerini al daha beş yaşında solladı yani.

Neyse bu tartışma ömür boyu bitmez. Evlenen evlenecekse risklerini göze alarak doğacak çocuğunu düşünerek, gen testlerini yaptırarak evlensin. Evlenmeyen için de sıkıntı yok zaten. Sadece sağlık değil aileler arasına girecek huzursuzlukları sıkıntıları da düşünerek hareket etsin.

Kabul etmeseler de akraba evliliğinden olan çocuklar ortalama zeka ve genlerle yetinirken diğer çocuklar daha da ileriye taşıyor.
Mesela eşimin ailesinde akraba evliliği var. Çocuklar torunlar en fazla 168-170 olurken bizim çocuk persantilde hepsinden iri. Çünkü bizde de boylar uzundur. Çocuk direkt diğerlerini al daha beş yaşında solladı yani.
Bizde de var bu. Sülalede maalesef fazla kilo genetik. Babamla annem akraba olmadığı için kardeşimle ben yırttık mesela. Kardeşim uzun boylu, ideal kilosunda. Ben de fazla kilolu değilim, normalim. Ama akraba evliliği yapanların çocukları hep kilolu. Anne tarafım daha uzun ve ince olduğu için kardeşimle ben kurtulduk resmen. İnsanlar obeziteyi, durgun zekayı normal görüyor da. Değil işte maalesef.

Neyse bu tartışma ömür boyu bitmez. Evlenen evlenecekse risklerini göze alarak doğacak çocuğunu düşünerek, gen testlerini yaptırarak evlensin. Evlenmeyen için de sıkıntı yok zaten. Sadece sağlık değil aileler arasına girecek huzursuzlukları sıkıntıları da düşünerek hareket etsin.
İşte bir kaç sayfa önce her genetik hastalık taranmıyor dediler. Yanş on hastalık taranıyorsa bin hastalık hala risk olarak kalıyor. Hangi birine bakacaklar. Milyonlarca hastalık var/

Konu sahibi anne babası teyze çocuklarıymış demekki sağlıklıda olunabiliyomuş 😵 zaten tek çocukmuş muhtemelen risk almak istemediler

Allah hepimize beden,akıl,ruh sağlığı nasip etsin. Sağlıklı birey demek ,sağlıklı toplum demek.

Akraba evliliğine devam etmek istiyorlarsa kendi hayatları, kendi kararları.

Annemle babam kuzen, babannemle dedem kuzen, ablamla eniştem kuzen, amcalarım kuzen. Çocuklarında hiçbir sağlık sıkıntısı yok. Zeka geriliği vs de yok. Hepsi okumuş insanlar. Ama bu diğerlerinde olmayacak anlamına gelmiyor tabi de her akraba olarak evlenen de engelli, zeka geriliği sahibi olmuyor yani.
:skandal::stop:

İşte bir kaç sayfa önce her genetik hastalık taranmıyor dediler. Yanş on hastalık taranıyorsa bin hastalık hala risk olarak kalıyor. Hangi birine bakacaklar. Milyonlarca hastalık var/
Konu sahibi de yazdı ya bütün genetik araştırmaları yapacağız diye

Hayır yani anlamadığım niye rikse giriliyor başka erkek mi yok yada kızmı yok bu büyüklerin kafasını havana koyup ezesim geliyor bazen

Tamam yabancı iki kisinin de çocuğu sıkıntılı doğabilir
Fakat akraba evliliğinde bağıra bağıra geliyor bu durum
Dünyaya böyle bir çocuk gelmesi hem kendilerine hem o çocuğa hayatı zindan etmek
Bilerek lades demek

Benim tanıdık vardı hiçte bir şey olmadı deniyor
Eee benimde tanıdık vardı yabancılardı çocukları hasta yada rahatsız

Bunları kefeye koyulmaya kalkıldığında oranın ne kadar yüksek olduğunu gözlerine soksan ne yapalım kader deniyor kendimiz bu duruma sürükledik denmiyor ama

Konu sahibi de yazdı ya bütün genetik araştırmaları yapacağız diye

Hayır yani anlamadığım niye rikse giriliyor başka erkek mi yok yada kızmı yok bu büyüklerin kafasını havana koyup ezesim geliyor bazen

Tamam yabancı iki kisinin de çocuğu sıkıntılı doğabilir
Fakat akraba evliliğinde bağıra bağıra geliyor bu durum
Dünyaya böyle bir çocuk gelmesi hem kendilerine hem o çocuğa hayatı zindan etmek
Bilerek lades demek

Benim tanıdık vardı hiçte bir şey olmadı deniyor
Eee benimde tanıdık vardı yabancılardı çocukları hasta yada rahatsız

Bunları kefeye koyulmaya kalkıldığında oranın ne kadar yüksek olduğunu gözlerine soksan ne yapalım kader deniyor kendimiz bu duruma sürükledik denmiyor ama
Normal evliliklerde de olunur diyorlar da bizim ailemizde anneannne babaannelerde bile yokmuş. Bizim ailemizde hiç ben engelli yada genetik rahatsızlıkla doğan çocuk görmedim. Ama akraba evliliği olan ailelerde mutlaka oluyor. Birinde olmasa birinde oluyor. Neden bu ısrar anlamıyorum ondan. Gerçeklerden kaçamazsınız.

Al işte allah bilir zihniyeti aynen devam, riski arttırdığını kabullenmek yok ama.
Her hastalık testlerle ortaya çıkmıyor, ayrıca devletin yaptığı testler sık rastlanan hastalıklar için, hepsi için değil. Gece körlüğüne test yok mesela. Ha diğer kısman gelince onlar da doğurabilse ve sakatlık riski yüksek olsa ona da karşı çıkarım. Konu saptırmakta üzerinize yok. İkisi aynı şey mi yani 🤣🤣🤣

Bunları bile bile sırf ailende çok var diye canhıraş savunuyorsun, kimseyi ilgilendirmez diye çıkışıyorsun ama ilgilendirir. Bu bir halk sağlığı sorunu, bir zararları kendilerine değil. Benim babaannem ve dedem amca çocuğu, ikisi de yetim olduğu için amcaları ele gitmesin ezerler diye evlendirmiş, amcam ve yengem de hala çocuğu, ben de ailemde var diye savunayım oldu olacak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back