Merhaba Hanımlar
Bugün akşam üzeri yaşadığım bir olayı paylaşmak istiyorum sizinle.
İki kuzenim ve normalde şehir dışında yaşayan, bayram dolayısıyla yaşadığımız şehirde olan kuzenimin eşiyle dışarıya çıktık akşam üzeri.
Eşim Pazartesi Günü yurtdışına çıkacak iş dolayısıyla ve bir ay kadar olmayacak. Kuzenimin eşi bunu duyunca garip bir tepki verdi nasıl gönderirsin tek başına hemde bir ay ben olsa asla göndermezdim gibi. Bende göndermek yada göndermemek gibi bir durum yok , iş için gitmesi lazım gidiyor, daha öncede defalarca gitti bizim için normal artık bu durum dedim.
Biraz sonra eşi aradı konuşup kapattı ve bana dönerek eşin de iyi ki seni bir ay bırakıp gidebiliyor benim eşim birkaç saat görmese özlüyor beni dedi. Hicbirsey söylemedim, eş yarıştıracak değildim onunla orada. Ama yaptığı kıyas çok saçma geldi.
Kuzenlerimden biri 2 ay sonra eşimin gideceği ülkeye tatile gidecek bunun mevzusu olunca, kuzenimin eşi bana, sen burada 2 çocukla uğraşırken eşin hafta sonları gezecek arkadaşlarıyla tabi gitmek ister niye istemesin dedi. Şaşırdım dediklerine. E o kadar gitmisken gezmek en doğal hakkı gezecek tabi dedim ama sinirlerim bozuldu ısrarla bu konu üzerinden birşeyler söylemesine.
En son ortak tanıdıkları bir arkadaşlarının eşinin aldatması sonucu, ayrılma evresinde olduğundan bahsediyorlardı. Bu kuzen eşi bana arkadaşın eşi sevgilisiyle eşinin gideceği ülkeye gitmiş, iş seyahati bahanesiyle dikkat et dedi gülerek. Bende ki sinir halini düşünebilirsiniz o an, eşimin gidecek olması benden çok sana dert oldu başka konu bulalım sana takılacak istersen dedim.
Ben bunu deyince, alındı, nasıl böyle dermişim benim eşimin işinden gücünden ona neymiş, espri yapmış sadece. Bunlari söyledi ve ağlamaya başladı, kuzenler sakinleştirmeye çalıştı,bende kırmak istemediğimi ama konuyu çok uzattığını söyledim. Ben öyle deyince kalkıp gitti.
Bizim de tadımız kaçtı, bizde kalktık sonrasında. Daha yoldayken beni halam aradı yani bu olayı yaşadığım kuzen eşinin kayınvalidesi de olur kendisi. Normalde halamı da çok severim. Geliniyle konuşmuş, yaptığımın ne kadar ayıp olduğunu,kendi hatri için gelinini kırmamam gerektiğini söyledi ve beni hiç dinlemeden telefonu kapattı. Benimle konuşması yetmemiş babamı arayıp beni şikayet etmiş. Sonra babam beni aradı ne oldu diye, olanı anlattım, boşver kızım takılma dedi kapattık telefonu.
Akşam akşam saçma sapan birşey yaşadım. Abartmadım diye düşünüyorum gayet sakin kalmaya çalıştım ama bir insan niye aynı konu üzerinde bu kadar gereksiz muhabbet yapar? Halam beni hiç dinlemeden gelininin lafiyla beni hiç konuşturmadan telefonu yüzüme kapattı ki bende yeri ayrıdır. Ne yapayım ben şimdi?