Kuyumcu dükkanı açmak

Kun fe yekunnn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2016
1.234
799
123
Iyi akşamlar kuyumcu dükkanı açmak için gerekli belge vs ne gerekir ufak bir dükkan için maliyeti hakkında bilgisi olan varmı hanımlar

Bilmediğin bir sektör ise hic bulaşma derim. Akmaz kokmaz,elimde mal kalsa bile altın sonuçta değer kazanıyor kaybedecegim olmaz diye düşünme sakin
Ben istemiyorum aslında da eşim ısrar ediyor bir ev yemekleri restorant açalım bir onu yapalim bunu yapalim diyerek benimde kafamı karıştırıyor ya (

Ben istemiyorum aslında da eşim ısrar ediyor bir ev yemekleri restorant açalım bir onu yapalim bunu yapalim diyerek benimde kafamı karıştırıyor ya (
Ben eşimle tanışmadan önce kaynım açmış ortaklı bir kuyumcu dükkani...eşim ve annesi de maddi sponsoru ..bil bakalım ne oldu

Kesinlikle bilmediğiniz işe girmeyin. Bu devirde ticaret ciddi zor.
Illa açmak istiyorsa bi 6 ay çalışsın kuyumcu yanında Görsün.

Iyi akşamlar kuyumcu dükkanı açmak için gerekli belge vs ne gerekir ufak bir dükkan için maliyeti hakkında bilgisi olan varmı hanımlar
Belgeyi geçtim de anlar mı altından vs. Sahte altın almasın bu işler kolay değil öyle bence hiç bulaşmayın çünkü kuyumcular genelde nesilden nesile işi bilen anlayan kişiler bence başka bi ise yonelin

Hiç bir bilgimiz yok altınla ilgili sahte falan olsa anlamayız yani kendi işi varda ek iş olarak gündüz sen ilgilenirsin işim bitince bende gelirim diyo ne yapsak diye benimde kafamı bulandırıyor

Hiç bir bilgimiz yok altınla ilgili sahte falan olsa anlamayız yani kendi işi varda ek iş olarak gündüz sen ilgilenirsin işim bitince bende gelirim diyo ne yapsak diye benimde kafamı bulandırıyor
O zaman sakin sakin birde atıyorum ekonomiyide iyi bilmeniz takip etmeniz gerekiyor bizim tanıdık var kuyumcu adam ucuzken alıyor ne zaman yükselip düşeceğini biliyor az çok çok buyuk risk başka iş olsa bu kadar riskli olmaz
Size sahte bozdurmaya gelseler nerden bileceksiniz karar sizin ama bence bu iş bilmeden yapılacak iş degil

Şuan küçük çaplı bir kuyumcu açmak en az 4milyona malolur.
Bu da en az 10kilo altın eder ki dekorasyonu, kasası, güvenliği, koydugun ürünler vs liste uzar.
Yani bır dukkan ıcın en az 10kılo altın koyman lazım kı sattıgının yerıne fırmalardan urun alabılesın. Nıhayetınde ev yemeklerı restoranıyla kuyumcunun vergı mukellefliği bir olamaz

Kuyumcudan bahsettiğinizden emin misiniz ay valla pek komik geldi kusura bakmayın :)

Benim eşim kuyumcuydu yeni iflas etti. Borcu hep altın üzerinden olduğu için örneğin bir sene önce 400 bin borcu varsa bugün milyonları buluyor. Ki bu adam işi çok iyi biliyordu. Hem bu kriz zamanında başlanacak iş değil, hem batarsanız fena batarsınız altının fiyatı sürekli değişiyor çünkü. Hem gerçekten çok gözü açık ve ileri görüşlü olmanız gerekiyor. Kimseye kolay kolay akıl da danışamaz eşiniz; dışarıdan çok kazançlı gibi göründüğü için herkes bir şekilde dolandırmaya, bir parça koparmaya çalışıyor. Ailesi bile..

Sizinki haritadan yer beğenmek gibi bir şey olmuş ben şu işi yapayım diyerek 0 bilgiyle iş mi seçilir? Batmanız garanti. Anlamadığınız hiçbir işe girmeyin. Hele ki kuyumcu. Hele ki piyasa, ekonomi bu haldeyken. Ayrıca eşim bırakmıyor ki çalışayım ne demek siz kendi başınıza birey değil misiniz? Kendisi de istemiyormuş başkasının yanında çalışmak. Nasıl geçiniyorsunuz? Daha yeni tüp bebek tedavisi için kredi çekmeyi düşündüğünüzü yazmıştınız. Tüp bebek için kenarda paranız yokken dükkan açmaya kenarda birikmişiniz nasıl var?

Başkasının yanında çalişmazki bıraksa ben çalışirım da

Yani esin seni çalistirmak istemiyor, büyük ihtimal ile is yerinde baska erkekler var diye.

Bu düsünce zaten saçma da

Kuyumucuya gelen erkek yokmu? Ki kuyumucu çok daha tehlikelidir. Magandasi gelir, kaynana dünür tartisir, tüm gün bir kadinin çalistigini görenler, altinlari çalmayi çalisirlar,..

Yani neticede konu altin ve zaten ekonomi kötü.

Yani gerçekten bu tür erkekleri nerden buluyorsunuz, niye evleniyorsunuz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…