Kaza

Ya bir insana çarpsalardı. Ne gerekiyosa yapın, belki ders alırda yolda düzgün hareket eder
Bu arada bizde petrol ofısınde kaza yaptık, sigorta karşılamıyor denmişti. Sonra o arabayı bulup aynı pozisyonda dışarda çektik resim. Avm otoparkı olması sorun teşkil edermi araştırın

öncelikle geçmiş olsun. otopark kazaları sıkıntılı oluyor diye hatırlıyorum. kaza suç oranı belli oldu mu ? yüzde kaç kusur çıktı size
Cuma ya kadar belli olurmuş. Normalde yüzde yüz o kusurlu. Hem sola dönüş kuralına uymadı hem de geçiş üstünlüğüne ama otoparkta 50/50 yazıp geçiyorlarmış. Şahıs tutanak üzerinde hatasını yazdı ama inşallah buna rağmen bana da kusur yazmazlar.

Kasko idi kastımız aslında.
Trafik zaten zorunlu evet
Ay ona da bakmıyor işte. Bana çarpanın zorunlu trafik sigortası bir senedir yoktu. Ama takipsizlik çıktı ve sigortasız yakalanırsan cezası varmış ama kazadan sonra yaptırdığı için ceza da ödemeyecek.
Resmen kurallara uyanlar cezalandırılıyor ya

Bana ışıklarda geldi adam vurdu gectı neyse tramer işlemesin ben yaptırırım dedim tamam dedi hani haklı olduğumu biliorum ama umursamadım yani öyle basittiki onun araba da bişey yok benım de yok gibi bişey ışıklardan kalkarken ne kadar hasar olabilir ki? neyse aşağıdaki spor salonnunun müdürüymüş kayınbabamı falan tanıyor(dükkan kayınbabamın) zaten hemen dükkanın önündeki ışıklarda vurdu oda koştu geldi konuştular ettiler ben çıktım eve geldim . Neyse ertesi gün bu kayınbabadan numarayı almış eşimi aramış işte tutanak tutalım die 🤣eşime uğraşmak istemedim yürüdüm dedim die söylemiştim hatta uğraşmak istemediğin far 20 bın hatun die güldü …

Güldü evet çünkü her zaman der trafıkte biri arabayı parçalasa bile karşıdakinin sakinliğinden emin olmadan sakın arabadan inme polis gelmeden ortalık psikopat dolu dinlemeden saldıranlar var die . Neyse gittik aynı yere foto çekildi , Tuttuk tutanağı iyiki de adam durmamış yani neyse kamera kaydı alınmış ıncelenmıs karşı taraf suçlu çıktı araç yapıldı benim tek derdim var arabasız kalmamaktı saolsun 10 günde arabasız kaldım üstüne bide 40 bin tramer işledi araba da beklediğimin üstünde tutmuş ben 5-10 liraya hallederim demiştim 2-3 katı tutmuş diyenin hesabı sonra bende değer kayıp bedeli talep ettim onuda ödedi .
Sonra gitmiş kayınbabama bazen kadın sözü dinleyip köşeye oturmak gerekirdi demiş
Bosverın tutun tutanağı kimseye de vicdan yapmayın

Cidden kazadan sonra ne olacağı da belli olmuyor, birisi bana arkadan çarpmıştı önümdeki trafik durduğunda durduğum için ve beyefendi telefonla ilgilenirken duran trafiği görmediği için,
sonrasında yanındaki hanımefendi ile beraber inip üstüme yürümüşlerdi neden durdun diye, şaşkınlıkla eee trafik durdu diyebildim onlarda sen niye vurmadın durduysa diye yürüdüler bir de üstüme,
fren mesafemi koruyup telefonla ilgilenmediğim için vurmadım dedim de öyle kapatabildim çenelerini es kaza şoka girip konuşamasam döveceklerdi galiba ahahahah

Cidden kazadan sonra ne olacağı da belli olmuyor, birisi bana arkadan çarpmıştı önümdeki trafik durduğunda durduğum için ve arkamdaki beyefendi telefonla ilgilenirken duran trafiği görmediği için,
sonrasında yanındaki hanımefendi ile beraber inip üstüme yürümüşlerdi neden durdun diye, şaşkınlıkla eee trafik durdu diyebildim onlarda sen niye vurmadın durduysa diye yürüdüler bir de üstüme,
fren mesafemi koruyup telefonla ilgilenmediğim için vurmadım dedim de öyle kapatabildim çenelerini es kaza şoka girip konuşamasam döveceklerdi galiba ahahahah
Allah esirgesin . Verilmiş sadakanız varmış . Karşı tarafın sakinliğinden emin olmadan inmeyin aracınızdan ve araçta çocuk varsa kesinlikle inmeden kontağı kapatıp çocuğu tembihleyip kilitleyin aracı inince .

Cidden korkuyoruz insanlar kılıçla gezıyor 😔

Allah esirgesin . Verilmiş sadakanız varmış . Karşı tarafın sakinliğinden emin olmadan inmeyin aracınızdan ve araçta çocuk varsa kesinlikle inmeden kontağı kapatıp çocuğu tembihleyip kilitleyin aracı inince .

Hiç sormayın, hem de ne korkmak😔

Kaza isi gerçekten çok tehlikeli aslında arabadan inmemek gerekiyor kadınlar için. Ben çok kötü bir kaza yaptım kaza anında bayılmışım zaten karşı tarafın şoförün bağırmasıyla kendime geldim. Dışarıya çıkmayı bile beceremedim arabadan karşı arabadan biri zorla çıkardı beni ama adam nasıl üstüme yürüyor, nasıl beni suçluyor görmeniz lazım. Hemen arkamdaki arabadakiler beni kendi arabalarına aldılar o kişiden korumak için. Kaza zaten büyük bileğim çıkmış yanmış vs ben şoktayım. Neyse polis geldi ambulans vs. Polisin yanında bile rahat durmadı söylendi durdu kadın şoför işte bilmem ne diye hani o kadar emin ki ben hatalıyım ben de cidden kendimi hatali sanıyorum zaten yok kaza anı bende bayıldığım için. Sonra o yuzde yüz suçlu çıktı. Hem benim şeridime girmiş hem çok hızlıymış. O da genç bir çocuktu ama bildiğin magandaydı. Kimseye acımam o yüzden artık. Ufak bir kaza olsa belki sizin gibi aman olsun sigorta karışmasın vs diyebilirdim ama zaten araba pert oldu ben de ölümden döndüm.

Bana ışıklarda geldi adam vurdu gectı neyse tramer işlemesin ben yaptırırım dedim tamam dedi hani haklı olduğumu biliorum ama umursamadım yani öyle basittiki onun araba da bişey yok benım de yok gibi bişey ışıklardan kalkarken ne kadar hasar olabilir ki? neyse aşağıdaki spor salonnunun müdürüymüş kayınbabamı falan tanıyor(dükkan kayınbabamın) zaten hemen dükkanın önündeki ışıklarda vurdu oda koştu geldi konuştular ettiler ben çıktım eve geldim . Neyse ertesi gün bu kayınbabadan numarayı almış eşimi aramış işte tutanak tutalım die 🤣eşime uğraşmak istemedim yürüdüm dedim die söylemiştim hatta uğraşmak istemediğin far 20 bın hatun die güldü …

Güldü evet çünkü her zaman der trafıkte biri arabayı parçalasa bile karşıdakinin sakinliğinden emin olmadan sakın arabadan inme polis gelmeden ortalık psikopat dolu dinlemeden saldıranlar var die . Neyse gittik aynı yere foto çekildi , Tuttuk tutanağı iyiki de adam durmamış yani neyse kamera kaydı alınmış ıncelenmıs karşı taraf suçlu çıktı araç yapıldı benim tek derdim var arabasız kalmamaktı saolsun 10 günde arabasız kaldım üstüne bide 40 bin tramer işledi araba da beklediğimin üstünde tutmuş ben 5-10 liraya hallederim demiştim 2-3 katı tutmuş diyenin hesabı sonra bende değer kayıp bedeli talep ettim onuda ödedi .
Sonra gitmiş kayınbabama bazen kadın sözü dinleyip köşeye oturmak gerekirdi demiş
Değer kaybı onun cebinden çıkmıyor sigorta ödüyor, tamir ücreti de öyle. Bana da bir dolmuş öyle ışıklardan kalkarken arkadan çarpmıştı, tutanak tuttuk, değer kaynı için arandım, adamın cebinden çıkıyor sanıp istememiştim.
Ders olsun diye kimseyi salmamak lazım aynen

Tüm işlemlerinizi resmi yollarla yapın (kasko ya da sigorta)
Karşı tarafın bulduğu ustaya sakın gitmeyin (işi şişirme ihtimalleri yüksek)
21 yaşındaki sıpaya da acımayın, sağına soluna baksın serserilik edene kadar.
Bir de tempra deyince gözümün önüne hep aynı tipler geliyor, sakın ha güvenmeyin.

Aynen, bir kadın araçtan inip benim kapıyı açıp üzerime horlamıştı. Arkaya el attım teli almak için, sanırım sopa alıyorum sanıp geri püskürdü.
Kapı kilitlemek lazım olduğunu o gün öğrenmiş oldum

Tüm işlemlerinizi resmi yollarla yapın (kasko ya da sigorta)
Karşı tarafın bulduğu ustaya sakın gitmeyin (işi şişirme ihtimalleri yüksek)
21 yaşındaki sıpaya da acımayın, sağına soluna baksın serserilik edene kadar.
Bir de tempra deyince gözümün önüne hep aynı tipler geliyor, sakın ha güvenmeyin.
Ustasını kabul etmedim. Büyük ihtimalle sen yap biz öderiz bir ara demiştir. Adam belki hiç yapmayacak, belki nasılsa parası gecikecek deyip işi aylara yayacaktı, hatta belkide ben kimseden para almadım deyip benden de para isteyecekti

Sen kayınbabam yazdıkça benim aklıma yemek götüren mükremin geldi

Ustasını kabul etmedim. Büyük ihtimalle sen yap biz öderiz bir ara demiştir. Adam belki hiç yapmayacak, belki nasılsa parası gecikecek deyip işi aylara yayacaktı, hatta belkide ben kimseden para almadım deyip benden de para isteyecekti
Belki de aracından parça aşıracak elin adamı belki de yapmaya verip bir daha hiç göremeyecektin aracını her şey olur

Benim sıfır arabama da vurdular arkadan park halindeydi şarj oluyordu ben de içindeyim. Sonra kabus gibi 2 ay boyunca servisle uğraştım onlar da ağladı halledelim diye onlara güvensem ne olacaktı kim bilir. Çocuğa da çarpabilirdi. Kaza bu olabilir ama alttan almak zorunda değilsiniz ortada maddi bi zarar var. Hadi sizin ustayı kabul etseler neyse.

Merhabalar,3 -4 gün önce avm otoparkından çıkış yönünde ilerliyorum, çıkış kapısı tam karşımda. Soldan gelen 94 model Tempra,sola dönüşte ben oradan geçinceye kadar hızla gelip benim sol arka kapı ve çamurluğa çarptı.Sola dönüşte biraz soluklanmadan yola daldı,o refleksle aniden gaza yuklensem de ondan kaçamadım. İçinde 3-4 genç çocuk. Şoför 21 yaşında. Tutanak tuttum,foto vs derken ayrıldık. 11 aylık şoför ve her şeyde telde abisini arayıp sordu, bişey bilmiyor yani. Ayrıldıktan sonra beni aradı sigprtayı karıştırmayslım, ben ödeyeceğim dedi, tmm dedim.Tamir fiyatını öğrenin beraber götürelim dedi,olur dedim. Fiyatı öğrendim,bildirdim kendisine fakat kendi ustasına sorduğunu, onunla fiyatta vs anlaştıklarını, bana da bugün için randevu aldığını yazdı. Öncelikle ücreti gönder dedim tamir sonraki iş çunkü tamire başlanırsa ve problem çıksrsa sigortaya başvurma hakkımı kaybediyorum.Ben kendi ustama yaptıracağım dedim. Usta sizi bekliyo dedi, dükkan resmi attı kabul etmedim, pürüz çıkscaksa sigortadan yaptırayım dedim, siz bilirsiniz dedi. Ben de dün ustama götürüp bıraktım bütün belgeleri ile birlikte.
Oğlan 21 yaşında, büyük ihtimalle çalışmıyo, parayı birinden alırım diye umdu alamadı sanırım.Yeğenim yaşında çocuk, üzüldüm de yani.

İban alma aşamasına gelseydik bir kısmını ben öderim diyecektim fakat gelemedik.Bir yanım diyor bir arabaya toplanmış 3-4 genç laklak yapana kadar sağa baksaydı. Vicdanen kötüyüm, yazasım geldi öyle..
Stajyer sürücü diyebiliriz yanında ehliyetli biri bulunma şartı var diye biliyorum o bakımdan zaten ne kadar haklı çıkar bilemem o ayrı konu ama sigortadan karşılanması en iyisi bugun yarın oyalar süreniz geçer mağdur olursunuz babanızın oğlu değil sonuçta

Kasko yoktur da sigorta var, sigorta zorunlu. Poliçe numarasını yazdım tutanağa.Mayıs ta bitiyor
Eee o zaman niye sigortadan yaptırmıyor ? Acaba çünkü hem kendi arabasının masrafını hem sizinkini cepten ödeyecek çok saçma

Merhabalar,3 -4 gün önce avm otoparkından çıkış yönünde ilerliyorum, çıkış kapısı tam karşımda. Soldan gelen 94 model Tempra,sola dönüşte ben oradan geçinceye kadar hızla gelip benim sol arka kapı ve çamurluğa çarptı.Sola dönüşte biraz soluklanmadan yola daldı,o refleksle aniden gaza yuklensem de ondan kaçamadım. İçinde 3-4 genç çocuk. Şoför 21 yaşında. Tutanak tuttum,foto vs derken ayrıldık. 11 aylık şoför ve her şeyde telde abisini arayıp sordu, bişey bilmiyor yani. Ayrıldıktan sonra beni aradı sigprtayı karıştırmayslım, ben ödeyeceğim dedi, tmm dedim.Tamir fiyatını öğrenin beraber götürelim dedi,olur dedim. Fiyatı öğrendim,bildirdim kendisine fakat kendi ustasına sorduğunu, onunla fiyatta vs anlaştıklarını, bana da bugün için randevu aldığını yazdı. Öncelikle ücreti gönder dedim tamir sonraki iş çunkü tamire başlanırsa ve problem çıksrsa sigortaya başvurma hakkımı kaybediyorum.Ben kendi ustama yaptıracağım dedim. Usta sizi bekliyo dedi, dükkan resmi attı kabul etmedim, pürüz çıkscaksa sigortadan yaptırayım dedim, siz bilirsiniz dedi. Ben de dün ustama götürüp bıraktım bütün belgeleri ile birlikte.
Oğlan 21 yaşında, büyük ihtimalle çalışmıyo, parayı birinden alırım diye umdu alamadı sanırım.Yeğenim yaşında çocuk, üzüldüm de yani.

İban alma aşamasına gelseydik bir kısmını ben öderim diyecektim fakat gelemedik.Bir yanım diyor bir arabaya toplanmış 3-4 genç laklak yapana kadar sağa baksaydı. Vicdanen kötüyüm, yazasım geldi öyle..
Niye el altindan hallediyorsun ki ? Ver sigortaya gitsin .neden onun ustasina yaptirmaya mecbursun ? Arabayi verince icinden baska bir parcayi degistirse ne olacak ?niye elalem icin risk aliyorsun ?

Arabanızı, tanımadık bilmedik ustalara emanet etmeyin. 3lira fazla olsun içiniz rahat olsun.
Kaza yaptık ayağına, başka amaçları da olabilirdi. Güvenilmez asla. Hatta sizin anlattığınız yaş grubu ve profile göre okurken bile tereddüt ettim.
Kıymetli eşya içeren çanta ve cüzdanlarınız hep kapalı olsun. ve bagajda taşıyın.
Araçtayken mutlaka kapılarınız kilitli olsun.
Düşünün, önünüze bir yaya atladı, vicdan yapıp can havliyle arabadan indiniz, haliyle kapı açık. Arkadan birisi bindi hoop topuk. :skandal:

Önce exper raporu ile kusur oranlarınız gelsin, duruma göre ilerleyin. Ben sigortadan yaptırmayı tercih ederim, evet para kazanmak için malzemeyi şişirebilirler ama yanlış yapma ihtimalleri yok.
Bakım yapılmış gibi düşünün. Satarken de yetkili servis olması bu konuda önemli oluyor.

Değer kaybı için de başvuruda bulunursunuz, ordan da ödeme geliyor zaten.
Bence ev araba vs bu dönemde sigorta mühim.
Geçmiş olsun. Onlar vicdan yapsın. Uğraştıracaklar sizi.

Back
X