- 16 Nisan 2021
- 1.793
- 1.906
- 26
-
- Konu Sahibi delibirselvi
Hayır benim bildiğim bir faydası da yok bu durumun. Eski zamanlarda şu yüzden yapılıyormuş yararı buymuş gibi kadınların herhangi bir hakkını korumayı temel alan bir uygulama da değil. Her şeyden önce mantıksız ve gereksiz buluyorum. İkinci olarak karadeniz hastası biriyim, kuzenim durduk yerde ardahanlı oldu mesela ne alaka yani. Mesele burda kesinlikle memleket beğenmemek değil bu arada kimse yanlış anlamasın.Doğum yerim, büyüdüğüm şehir, yaşadığım şehir, bekarlık kütüğüm, evlendikten sonraki kütüğüm hepsi birbirinden farklı. Soyadı değişmesi de saçma. Adı üzerinde “soy” adı. Ben nasıl kayınpederimin soyundan olabilirim ki? Kimlik numarası var artık her şey dijital. Tamamen kalkar umarım bunlar bir gün. Kimlik değiştirme derdi de biter böylece. Kadınların hayatını zorlaştırmaktan başka bir işe yaramıyor artık.
Daha soyad mevzularına gelemedim ben bacım sıra gelmedi ona
iki yildir evliiym, bunu görünceye kadar farkinda degildim, hemen e develtten baktim ve maalesef öyleymis. sok oldum suan...Hanımlar evlenince kimlikte kocasının kütüğüne geçiliyormuş ben bunu yeni öğreniyorum, erkek arkadaşımla evlilik hazırlığındayız. Ama ben kütüğümün değişmesini kesinlikle istemiyorum, bazılarına saçma gelebilir ama memleketime çok bağlıyım çok seviyorum. Kütük değişmesin diye yapılabilecek bir şey var mı ya da bunu yapan var mı yanıtlarınızı bekliyorum
Eski kimliklerde Bende işe yaramıştı bir defa kütük. adliyede adli sicil kaydı alırken memur eşimin kütüğü ile hemşeriymiş sağ olsun bana öncelik tanınmışti hemşeri olduğumuz içinPeki bu reelde ne işine yarayacak çok merak ettimyani işe alınırken ya da ne bilim doğum yaparken daha farklı mı oluyor.
Ya da sırat körüsünde bu sinoplu 10 mt destekli gidebilir mi diyolar
Mugla dan Kars a geçmesi var bir de .. iki uç noktaEskişehirde doğup, kütüğün bi anda karadenize kayması? Karadenizin K’sını bilmem ben
Aaaa öyle demeee memleketim çok güzeldirSeni o kadar anlıyorum ki atıyorum Nişantaşı'nda doğdun bir anda Çamlıhemşinli oluyorsun
Şimdi niye Kars dedin kiMugla dan Kars a geçmesi var bir de .. iki uç nokta
Elin oğlu diyelim o zaman. Kabul mü?Çok da el değil aslında yaa
Cok acıEskişehirde doğup, kütüğün bi anda karadenize kayması? Karadenizin K’sını bilmem ben
Askerlik için de saçma. Mantığı normalde memlekete uzak bir yere Askerlik yapması. Ama amcamın kütüğü sakarya, amcamı istanbula vermişler, çoğu akraba Askerlik yaptığı yerin dibinde. Tarih öncesinden kalma olaylar.Kütüğün nerede olduğunun ne önemi var ki? erkeklerde askerlik için önemli sanırım ama bir kadının normal hayatında hangi alanda karşısına çıkıyor bu bilgi bilemiyorum..
Hayır yazmıyor sadece anne baba adı yazıyor tabi üstündeki çipi okutunca her şey kabak gibi ortadaDoğum yeri değişmiyor Bildiğime göre. Kütük yeni kimlikte yazıyormu?