- 16 Aralık 2018
- 273
- 569
-
- Konu Sahibi delibirselvi
Ben de aslen erzincanlıyım ama izmirde büyüdüm, nerelisin desen etimle kemiğimle İzmirliyim ama resmiyette ispatlayamamYa okadar haklisinizki. Ben sizin kadar dusunmuyorum bu konuyu ama ben izmirliyim ve ben de memleketimi cok seviyorum. Ama suan es durumundan kutuk erzurum ahahakeske izmir kalsaydi cok isterdim. Ne guzel izmir yaziodu orda
Umarim dediginiz gb olur valla :) halbuki esime sorsan benim kutugumu alma sansi olsaydi izmir'i tercih ederdiDünyanın en saçma şeyi evlenince kütüğümüzün ve soyadımızın değişmesi. Annelerimiz de babalarımıza tabi olmuşlar yani saçmalık ezelden beri devam ediyor. İnsanlar istediği yere kütüğünü aldırabilmeli bence. Aslen a şehirliyim ama doğduğum yer b büyüdüğüm yer c, şuan d de yaşıyorumkütüğüm de eşimin memleketinde. Maalesef evlenince eşine tabi oluyorsun. Muhtemelen (umarım) torunlarımızın çocukları zamanında değişir bu saçmalık da
Eşin memleketinden ziyade genelde aile kabristanı varsa oraya ya da vasiyet ettiysen istediğin yere gömüyorlar. Öyle bi zorunluluk yok diye biliyorum. Mesela bi tanıdığım var. Karabüklüler. Ama adamın karısı yarı İstanbul'da yarı memlekette bütün çocuklar İstanbul'da adamın cenazesini İstanbul'a gömdüler. Hiç alakasız büyük bi mezarlık. Seçim meselesiölünce de esinin memleketine gönüyorlarmışben esime yemin ettirdim ölürsem kendi ailemin yanına gömülmek için.
saçma bence de.
evet öyle mesela benim anneannem de cocuklarının hepsi kocaelinde diye oraya gömüldü ama dedem memlekette. değişiyor ama genel olarak esle aynı yere gömülüyor. veya biz karadenizli olduğumuz için böyleEşin memleketinden ziyade genelde aile kabristanı varsa oraya ya da vasiyet ettiysen istediğin yere gömüyorlar. Öyle bi zorunluluk yok diye biliyorum. Mesela bi tanıdığım var. Karabüklüler. Ama adamın karısı yarı İstanbul'da yarı memlekette bütün çocuklar İstanbul'da adamın cenazesini İstanbul'a gömdüler. Hiç alakasız büyük bi mezarlık. Seçim meselesi
Kütük bizlerin tüm kayıtlarının yazıldığı defter. Gerçekten de kütük gibi ağır olduğu için adı kütük herhaldeKütüğe hala ne gerek var bilmiyorum. Belki karışıklıkları önlemek içindirNüfus sureti hariç bir yerde karşıma da çıkmıyor.
Aşırı saçma gercekten
Sen git ozellıkle florıdada dogur
Sonra yozgatlıyla evlendi diye yozgatlı olsun
Bende birden bire muglalı oldum, çok ataerkil Bi sistem bence
köydeki aile büyüklerinin yanına gömdüler. Anneannem dedem olmasa gidilmeyecek yer, yalnız kalacak diye üzülüyorum kendimce. Kimse düşünmedi o zaman. Allah korusun kendi annemin babamın başına bişey gelse onları da memlekete gömmek istemem gidemeyeceğim ziyaret edemeyeceğim öyle bişey olsaevet öyle mesela benim anneannem de cocuklarının hepsi kocaelinde diye oraya gömüldü ama dedem memlekette. değişiyor ama genel olarak esle aynı yere gömülüyor. veya biz karadenizli olduğumuz için böyle
Evet ya onu bı uye düzeltti sagolsunFloridada doğurunca kütük muşsa da Muş kalıyor bu arada o konu bağımsız dkdkksks
Çifte vatandaşsa Türk kimliğinde anne Türkse annenin hanesine yazıyor yani dedeninFloridada doğurunca kütük muşsa da Muş kalıyor bu arada o konu bağımsız dkdkksks
SinopluyumMemleket neresi Sivaslı mısın
ya ne yazdığı da çok önemli değil aslında ama ne biliyim belki çocukça düşünüyorum ah canım memleketim valla çok seviyorumYa okadar haklisinizki. Ben sizin kadar dusunmuyorum bu konuyu ama ben izmirliyim ve ben de memleketimi cok seviyorum. Ama suan es durumundan kutuk erzurum ahahakeske izmir kalsaydi cok isterdim. Ne guzel izmir yaziodu orda