Kürtaj oldum ve kendime gelemiyorum

Aa olur mu papatya yalandır o hareketler simülasyondur assdjdha. Eski cihazlarda bebek yok diye ne kürtajlar yapıldı zamanında.
Şuan dolaşımını, kalbinin odacıklarını bile görebiliyoruz bu teknolojide, bende bu forumda öğrendim canlı olmadıklarını (!)

Bugünlerde buradaki çoğu üyenin sinirleri bozuk gibi geliyor bana.sanki herkes bir hayata karşı hırslanmiş gibi.işte bu yüzden çocuk istemiyorum ya zaten.sürekli bir kıyas, altta kalmama yarışı, beklentiler, hayal kırıklıkları.huzur yok mutluluk yok.sürekli kendimizi kendimize ve diğer insanlara kanıtlamaya çalışıyoruz.

Boşan , başkasından yap bile diyen adamdan çocuk yapmaya çalışmak nasıl bir cesaret. Siz dertlenecek bir şeyler arıyorsunuz sanki . İlk çocuk büyümüş yeni bir dert arayışına girmişsiniz , şimdi de kürtaj pişmanlığıyla uzun zaman melankolik kalacaksınız belli. Bir an önce toparlanın , bebekliğini kaçırdığınız çocuğunuzla , sorumluluk yükleyerek bıktırdığınız kocanızla ilgilenin. Yıllar sonra kürtaj sonrası depresyonum yüzünden şunu kaçırdım , bunu kaçırdım diye konu açmayın.

Bilmiyorum kürtaj bir korunma yöntemi deyince sanki kadınlara ve haklarına zarar veriliyormuş gibi algılanıyor . Oysa ki oluşan canlı da yaşam hakkına sahip ve kendi iradesi yok . Teknoloji gelişti korunma yöntemleri var yüzde 99 a kadar koruyor . Ne zaman görsem burada o yüzde 1 oluyor . Matematiksel olarak imkansız yani.

Bu kadar kolay olmamalı benim bedenim benim kararım lafina da kesinlikle karşıyım . Kürtaj gerçekten gereklilik varsa yapılmalı . Kaldi ki konu sahibi adamı önce kandırmış sonra da kendisi bakmayacagi için aldırmış bu kadar basit mi bu işler ? Yani böyle mi olmalı ? Etik olarak hiç doğru bulmuyorum .

Benim de geçmeyen depresyonum var, ilk doğumda şunlari yaşasam 2.çocuğu dövseler yapmazdım. Epeydir eşim bi daha diye yalvardı, seni fururum dedim o konu kapandı. Bu kadar kendinizi tanıyosunuz madem neden girişti biz bu işe bile göre? Nasılsa birine bakan adam öbürüne de bakardı değil mi? Yapıp yapıp adamın başına atamazsınız hastayım diye.

aynen bu cevaplar, hirslar yazik resmen mutsuzluğumdan keyif alıyor bazilari. Yazik gerçekden ...

Doğurmuş olsan bu sefer de lohusa depresyonun girersin o yüzden boşver.birşey değişmemiş.bu sefer en azından 4 sene değil 1 sene sürer belki.
haha evet cok komik hatda dogurmadan lohusalik depresyona girdim Gülme komşuna gelir başina allah öyle bi sinar ki seni ,görür şaşarsin

Haklısıniz

haha evet cok komik hatda dogurmadan lohusalik depresyona girdim Gülme komşuna gelir başina allah öyle bi sinar ki seni ,görür şaşarsin
Ben zaten sınanıyorum bu depresyon konularında çok.tuzum kuru değil yani.ağlanacak halimize gülelim diye yazmıştım.

Son düzenleme:
Bu tarz birinin yanında onunla ilişkiye girecek, sürekli yanında duracak bir erkek olması çok büyük bir nimet aslında.kaç tane kaliteli, fedakâr kadın yalnızım diye konu açıyor buralarda.eş eş diye kafayı yiyor millet.hepimize kızmış ama bu nankörlük değil de nedir yani? Bir de bu neyin depresyonu bu kadar? Eşin var yanında.bırak bari gerçekten sebebi olanlar girsin depresyona.hayat hiç adil değil gerçekten.bu erkeklere de müstahak yani.hakeden bir kadının hayatına gir bari.

Yani ben burada şunu anlamıyorum kürtajı korunma yöntemi olarak kullan kullanma, bu kadına kalmış doğrusu yanlışı orası başka tutup canlı değil zaten 10 haftaya kadar aldırmak hak diyip bunu basite indirgemek, et beninden bahseder gibi bahsetmek komik ve cahilce.
Bi karar alıyosan bilerek isteyerek alacaksın bahaneler arkasında zaten pıhtıydı iğneydi demek gerçekleri değiştirmiyor. Yapılan çalışmalar görüntüler ortada. O canlı değil, oluşumdu diye izin veriliyor zannedenler kendini kandırıyor. Kaldı ki 20 haftaya kadar zorunlu hallerde yapılıyor, canlı sonlandırmaysa hele rahim inanılmaz kanıyor ciddi bi risk oluşturuyor. Bu risk olmasın kadın sağlığı ve canı açısından sınırlama getiriliyor.
Bu forumda inanılmaz bi kesim var, senin bedenin senin kararınsa bu kararı verirken devlet sen ölme diye 9+6 diyor zaten. Bebek oluşum aşamaları baz alınmıyor.

Buradan kaçtın değil mi konu sahibi çünkü senin kocan gibi değil herkes yemedi buradakiler o numaraları . Allah kurtarsın o adamı
Ben olsam yatağa girmem böyle biriyle baksana havada kapıyor tohumu, ne diye yatarsın sen de yani, erkekler çok ciddiyetsiz bu konuda. Hayır kendi bakacağı belli bişey, hala savsak.

Tek hata seninde değil zaten takvim yöntemi basit bi yöntem eşinde ısrar kıyamet çocuk istemiyorum diye yırtmış kendini korunsaydı madem. Aynı şekilde kadınlara eşlerinize güvenmeyin hiç istemiyorsanız sizde korunun diyoruz. Adamda korunmalıydı.
Kandırmamış olsanda takvim ile hamile kalabilirdin

Kalbinin erkenden atmaya başladığı ve oluşumu uzun yıllardır bilinen birşey zaten.onlar da canlı değil demiyorlar.sinir sistemi ve beyin gelişimi henüz olmadığı için düşünemez ve hissedemez diyorlar.mekanik bir durum olarak görüyorlar.bitkisel hayattaki birinin atan kalbi gibi.haklıdır haksızdır tartışılır ama ergüman bu.

Ahaha o arkadaşın beni model kullanabilir her gün gelirim bebeğin gelişimini videoya alabilir aasdfhh

Bilemiyorum çizgi burada nereden çekilebilir ? Benim için sağlık problemleri ,tecavüz veya bu şekilde iki kişinin isteğiyle olmayan gebelik için tamam kürtaj iyi ki var çünkü birinin ruh sağlığı yerinde değil diğeri babalık yapmayacak ama hamile kalana kadar o kadar çok yöntem var ki buraya bakarsan Allah veriyormuş . Eğer böyle olsaydı herhalde herkesin bir veya iki olmaz nüfus patlaması yaşanırdı .

Yaşamak hak değil ceza çoğu insana göre de.bir diğer tartışma konusu da buradan çıkıyor.bana göre de öyle.cezamı çekiyorum da suçum ne bilmiyorum.başkalarının senin yerine karar verip seni buraya getirmesi ne kadar etik peki? Hayatın güzel olduğunu ve hak olduğunu söyleyen kim?. Etrafınızda kaç tane mutlu, huzurlu insan var?

Bence hepimiz bu kadar mutsuz ve umutsuz olsak kendimizi öldürüldük. Demek ki hepimizin içinde bir umut ve mutlu olduğu anlar var . Başka bir canlı adına bu kararı almak yerine herkes korunabilir.

aynen bu cevaplar, hirslar yazik resmen mutsuzluğumdan keyif alıyor bazilari. Yazik gerçekden ...
Doğurdugunuz çocugunuza psikolojiniz iyiyse annelik yapmakla işe başlayabilirsiniz.
Kendiniz diyorsunuz yapamadım diye.
İkinci çocuk neyinize sizin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…