• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj oldum ve kendime gelemiyorum

Yaşamak hak değil ceza çoğu insana göre de.bir diğer tartışma konusu da buradan çıkıyor.bana göre de öyle.cezamı çekiyorum da suçum ne bilmiyorum.başkalarının senin yerine karar verip seni buraya getirmesi ne kadar etik peki? Hayatın güzel olduğunu ve hak olduğunu söyleyen kim?. Etrafınızda kaç tane mutlu, huzurlu insan var?

Gelirken buraya bir kimliğin var mıydı? Kimdin Aysenimi?
Sen yoktun ki şimdiki varlığının öncesinden bir yerden zorla getirildiğini iddia edesin. Kimdin?

Sen bu dünyada kimlik kazandın, anne ve babanın genleri kadarsın ve sen olma yolunda devam ediyorsun farkında mısın? Hayat iyi-kötü bir yolculuk ve burada karşılaştıklarınla şekillenmektesin; aklın, fikrin, inançların-inanmaman, benliğin, titrin, cinsiyetin ve her şeyin bu dünyada var. Sen neydin ki seni getirdiler? :))
Nereden geldinse zaten oraya da döneceksin. Ne bu tantana? Bir bedenin içinde ortalama 80 yıl nefes tüketeceksin diye nedir yani bu "Beni boktan bir dünyaya getirdiler hüğ" hali? Yaşa, keyif almaya bak, manalandır dilersen ve geç.

Hayata ceza gözüyle bakmak, her çocuklu konuda bunu dile getirmek ve tartışmaya çekmek sağlıklı değil bence. Senin de bir psikologa ihtiyacın var.

Bilemiyorum çizgi burada nereden çekilebilir ? Benim için sağlık problemleri ,tecavüz veya bu şekilde iki kişinin isteğiyle olmayan gebelik için tamam kürtaj iyi ki var çünkü birinin ruh sağlığı yerinde değil diğeri babalık yapmayacak ama hamile kalana kadar o kadar çok yöntem var ki buraya bakarsan Allah veriyormuş . Eğer böyle olsaydı herhalde herkesin bir veya iki olmaz nüfus patlaması yaşanırdı .
Etik ve din kısmı tamamen farklı boyut o kısma girilirse hepten linç ederler heralde.
Herkesin saçma agresif bi yanı var kürtaj adı geçer geçmez olumsuz kelime görmesinler hemen ya kadın düşmanı oluyosun yada gerici dinci.

Gelirken buraya bir kimliğin var mıydı? Kimdin Aysenimi?
Sen yoktun ki şimdiki varlığının öncesinden bir yerden zorla getirildiğini iddia edesin. Kimdin?

Sen bu dünyada kimlik kazandın, anne ve babanın genleri kadarsın ve sen olma yolunda devam ediyorsun farkında mısın? Hayat iyi-kötü bir yolculuk ve burada karşılaştıklarınla şekillenmektesin; aklın, fikrin, inançların-inanmaman, benliğin, titrin, cinsiyetin ve her şeyin bu dünyada var. Sen neydin ki seni getirdiler? :))
Nereden geldinse zaten oraya da döneceksin. Ne bu tantana? Bir bedenin içinde ortalama 80 yıl nefes tüketeceksin diye nedir yani bu "Beni boktan bir dünyaya getirdiler hüğ" hali? Yaşa, keyif almaya bak, manalandır dilersen ve geç.

Hayata ceza gözüyle bakmak, her çocuklu konuda bunu dile getirmek ve tartışmaya çekmek sağlıklı değil bence. Senin de bir psikologa ihtiyacın var.
Eee madem hayatı bu kadar hafife alıyorsunuz? O zaman neden can da can diyerek kürtajı bu kadar abartıyorsunuz? Sizin bu tantana ne o zaman yani? Aynı şey.Siz de çelişmiş oluyorsunuz.bu şekilde düşünen de sadece ben değilim.cok fazla kişi var böyle düşünen.haa yaşa gitsin işte ne olacak diyorsun ama bazı temel ihtiyaçlarını karşılayama bakalım nasıl yaşıyorsun? Sevme, sevilme, istediğin biriyle cinsel ihtiyacini karşılama.

Amin, cümlemizin çocuklarını inşallah 🙏 Ya bizim maddi manevi gücümüz yetecek düzeydeydi. Cinsiyeti farketmeksizin 2 çocuk diyordum ve 2 oğlum vardı. 3. Sü piyangodan çıktı 😅 buna rağmen çok bocalamıştım.

Çocuk, karın doyurmak büyümüyor. Büyük sorumluluk artı özellikle üniversite hayatı için şimdiden kenara köşeye ayırıyoruz. Hepsiyle ilgilen, eğit, terbiye ver vs.

Tüple bu olduysa spiralle ikiz olurdu benim sanırım 🤣🤣🤣
Aynı şeyleri düşünüyorum sadece dogurmakla bitmiyor , bu devirde çocuklar cabalasa da bir şey elde edemeyecek... Korkuttun beni zerooooo

Eee madem hayatı bu kadar hafife alıyorsunuz? O zaman neden can da can diyerek kürtajı bu kadar abartıyorsunuz? Siz de çelişmiş oluyorsunuz.
Nerede kürtajı abartmışım? Nerede itiraz etmişim?
Öncelik benim için mevcut canın sağlığıdır, yani annenin akıl sağlığı ve hali hazırda büyümekte olan diğer çocuk.

Kürtaja karşı bir imaj mı çizdi söylediklerim? :))
Senin "Ceza, hayat boktan" lafına karşı yazdım. Bunu her çocuklu konuda yapıyorsun. Bu kadar bıktıysan sorarlar, sen niye yaşıyorsun? Yoksa ölümden korktuğun için ağır bir ceza(!) olan yaşama mı katlanıyorsun?

Ceza olarak esinizde sizde cinsellik yasamayin
Biri korunma yontemlerini ihlal ediyor biri aldir diyor sonra aldirmasan mi diyor sanki pazardan domates aliniyormus gibi

Selam Kizlar,

konuyu fazla uzatmak istemiyorum. Ben hep bebek istiyordum ama esim 2. ci cocuk su an istemedi. Ilkokula giden bi cocugum var.
Ocak ayinda hamile kaldim, bir sey olmaz dedim ama oldu. Cok istiyordum ama hamile kalinca bi anda kötü oldum. Esim hemen aldir dedi , kandirilarak cocuk mu yapilir dedi. Bu iki kisinin karari dedi. Ben okadar kötü hissetdim ki , artik yatakdan cikmadim, agladim ..Esim hergün baski yapdi. Üstüne üstün hamilelik depresyona yakalandim ve cok kötu oldum. Normal düsünemedim okadar kötü oldum ki, bebis 7 haftaliken aldirdim. Esim bir gün önce vicdani el vermed,i aldirma bakariz dedi. Ama benim depresyon tavan yapdi ve bi an önce bitsin istedim.Simdi aradan bir hafta gecdi ve nasil böyle birsey yapabildim diyorum. Kendimden nefret ediyorum. Ben kimim ki hayat ve ölüm arasinda karar verdim. Ben kendimde su an yasama hakki bile görmiyorum.
Bebegimi okadar cok özliorum ki aglamakdan göz yasim kalmadi. Haytimdaki en büyük yanlisi en büyük pismanlik. O hormonlar o psikoloji nasil yapabildim, hepsi kötü rüya saniyorum.
Türkcem pek iyi degil kusura bakmayin.
Her saniye düsüniyorum bebegimi , kime benzicekdi, kiz mi erkek miydi , 7 ay sonra kucagmizda olucakdi. Esimde perisan. Engel olamadim diyor.
Artik yasamak bile istemiyorum ama bi cocugum daha var. Sanki hep biri eksik gibi , cok sevdigim birisi ölmüs gibi...Dayanamiyorum...

Lütfen kirici olmayin zaten kötüym, konusacak kimsem yok , icimi dökmek istedim.

Tessekür ederim.
İşte biz de çok istediğimiz halde, üstelik maddi manevi hazır olduğumuz, huzurlu ve mutlu bir evliliğimiz olmasına rağmen hamile kalamadığım için,tüp bebek tedavisine başlayacağız :) hayat ne garip değil mi :)
Asla yanlış anlaşılmak istemiyorum kıyas yapmıyorum siz hamile kalmışsınız ben kalamamışım gibi bir şey değil demek istediğim, herkesin süreci özel ve eşsiz. Demek istediğim, siz eşiniz istemediği halde bile bile arkadan iş çevirip hamile kalıp bir de üstüne ona kıymışsınız. Çok vicdansızsınız. Hem eşinize hem de kıydığınız bebeğinize karşı. Üzücü.

Eee madem hayatı bu kadar hafife alıyorsunuz? O zaman neden can da can diyerek kürtajı bu kadar abartıyorsunuz? Sizin bu tantana ne o zaman yani? Aynı şey.Siz de çelişmiş oluyorsunuz.bu şekilde düşünen de sadece ben değilim.cok fazla kişi var böyle düşünen.haa yaşa gitsin işte ne olacak diyorsun ama bazı temel ihtiyaçlarını karşılayama bakalım nasıl yaşıyorsun? Sevme, sevilme, istediğin biriyle cinsel ihtiyacini karşılama.
Alıntıladıktan sonra eklemişsin ben de ekleyeyim.
Seninle bire bir aynı şartlarda da yaşasalar, sevilmeseler, sayılmasalar, ihtiyaçları eksik bırakılsa; biri senin gibi oturur küser, diğeri sevilebileceği fırsatları yaratır. Berbat ebeveynlerin elinde aynı şartlarda büyümüş iki çocuktan biri büyüdüğünde kendi evladına anne babasından gördüğü tarifeyi uygularken, diğeri "Ben yaşadım, evladıma yaşatmayacağım" diyerek neslini iyileştirir. Hangisi olacağın da içindeki cevherle ilgilidir.

Sen zannediyorsun ki lineer bir doğru gibi tek ipin üzerinde bir hayat yaşıyoruz ve herkes senin dünyayı izlediğin pencereden izliyor, canı aynı şiddette yanıyor ve küsüyor. Hayır. :) Hayat bir ağacın dalları gibi çatallıdır ve içinde hayatta kalmaya dair milyonlarca yol barındırır. Kimileri canının yandığı yerde oturur pencere açar ve oradan izler, kimisi alır canının acısını dönüştürür. Kimi öfkesini altın madalya yapar, kimi sabıka kaydı.

Sen düşün bunların üzerine.
Adalet madalet dünya adil değil diye ağlamayı 20li yaşların başında geçmiş olmalıydın.

Aynı şeyleri düşünüyorum sadece dogurmakla bitmiyor , bu devirde çocuklar cabalasa da bir şey elde edemeyecek... Korkuttun beni zerooooo
Evet hani diyorlar ya ev genci diye bir kavram oluştu artık diye.27, 28 yaşlarında hâlâ doğru dürüst işi olmayan, bakalım, edelim, hayırlısı diyen bir tayfa türedi.moral bozmamak için birşey de diyemiyorsun.instagrqmdq da çok var, buraya konu açan da.

Ceza olarak esinizde sizde cinsellik yasamayin
Biri korunma yontemlerini ihlal ediyor biri aldir diyor sonra aldirmasan mi diyor sanki pazardan domates aliniyormus gibi
Mantıklı baktığın zaman bir can.ama hayatın gerçeklerine baktığın zaman olay karışıyor.eee madem diyorsun insan denilen şey kıymetli birşey.nerede ipsiz sapsız işe yaramaz, cani, cahil insan var her ay hamile kalıyor maşallah.en hızlı üreme sistemine sahip kişiler kalitesiz, dünyaya bir faydası olmasını geç zararı olan kişiler.simdi bu insanlara iyi ki doğmuş mu diyeceğiz yani? Al sana can yani.hergün dünyada neler neler yaşanıyor.buradaki kişilerin doğurdukları öyle olur demiyorum ama mucize, çok önemli bir olay falan da değil yani.hayatı boyunca 10,15, 20 defa hamile kalan kadınlar var.

Etik ve din kısmı tamamen farklı boyut o kısma girilirse hepten linç ederler heralde.
Herkesin saçma agresif bi yanı var kürtaj adı geçer geçmez olumsuz kelime görmesinler hemen ya kadın düşmanı oluyosun yada gerici dinci.
Dini kısmıni bilemiyorum çünkü günah kısmıni bilemem ben kimsenin yaptığını günah ya da sevap olarak tanimlamiyorum ama o bebekler varla ya pıhtı ya da hücre topluluğu değiller. İsteyen linç etsin bir yanım diyor ki bu kadar şanssız dogacaklarina iyi ki kürtaj olmuş bir yanım da gerçekten üzülüyor . Evet burada bazı konular var mesela kürtaj olmanın zorunlu haller dışında doğru olmadığını söylersen kadın düşmanı oluyorsun . Bir erkek seni bir kadınla aldatiyorsa o kadına hiç sinirlenmeyeceksin kadın düşmanı oluyorsun . Çünkü herşey siyah ve beyazdır .

Alıntıladıktan sonra eklemişsin ben de ekleyeyim.
Seninle bire bir aynı şartlarda da yaşasalar, sevilmeseler, sayılmasalar, ihtiyaçları eksik bırakılsa; biri senin gibi oturur küser, diğeri sevilebileceği fırsatları yaratır. Berbat ebeveynlerin elinde aynı şartlarda büyümüş iki çocuktan biri büyüdüğünde kendi evladına anne babasından gördüğü tarifeyi uygularken, diğeri "Ben yaşadım, evladıma yaşatmayacağım" diyerek neslini iyileştirir. Hangisi olacağın da içindeki cevherle ilgilidir.

Sen zannediyorsun ki lineer bir doğru gibi tek ipin üzerinde bir hayat yaşıyoruz ve herkes senin dünyayı izlediğin pencereden izliyor, canı aynı şiddette yanıyor ve küsüyor. Hayır. :) Hayat bir ağacın dalları gibi çatallıdır ve içinde hayatta kalmaya dair milyonlarca yol barındırır. Kimileri canının yandığı yerde oturur pencere açar ve oradan izler, kimisi alır canının acısını dönüştürür. Kimi öfkesini altın madalya yapar, kimi sabıka kaydı.

Sen düşün bunların üzerine.
Adalet madalet dünya adil değil diye ağlamayı 20li yaşların başında geçmiş olmalıydın.
Herkes sizin gibi olumlu pencereden de bakmıyor ama.nasıl yapalim? dünya kadar da mutsuz, saldırgan insan var.ana haber bülteni izliyorsunuzdur heralde.kendi çocuğunu istismar eden, öldüren, işkence eden insanlar var.şimdi bu adama bu dediklerinizi yazsam düzelecek mi? Ya da diğer sorunlu ve kötü insanlara ? Hergün kaç tane cinayet işleniyor bizim ülkede bile.herkes sizin pencereden de bakmıyor yani? Berabere kaldığımızı düşünüyorum açıkçası.bilinmezlikler içerisinde herkes kendine göre bir düşünce sistemi oluşturuyor işte.dünya kurulduğundan beri de kimse haklı ya da haksız çıkamamış.dünya yok olana kadar da tartışılmaya devam edilecek anlaşılan.

Herkes sizin gibi olumlu pencereden de bakmıyor ama.nasıl yapalim.dünya kadar da mutsuz, saldırgan insan var.ana haber bülteni izliyorsunuzdur heralde.şimdi bu adama bu dediklerinizi yazsam düzelecek mi? Ya da diğer sorunlu ve kötü insanlar? Hergün kaç tane cinayet işleniyor bizim ülkede bile.herkes sizin pencereden de bakmıyor yani?
Nereye baktığına bağlı . İn sokağa herkes hayat telaşı içinde . Herkes akşam eve gidip sakince oturmak için çalışıyor , çabalıyor ve üretiyor. Kötülük hep vardı hatta belki de şu an insanın en medeni olduğu zamanda yaşıyoruz. Eski çağlarda bu hayatı belki krallar yaşamıyordu. İnsanın gelişimi olağanüstü sende senelerdir aynı noktadan dem vuruyorsun. Ben sana çok değişik birşey önereceğim sanat tarihi ve dinler tarihi azıcık araştırırsan çok güzel içerikler bulacaksın. Senin bu yaşadıkların , hissettiklerin ve sorduğun sorulari her insan kendine sormuştur. Sonunda huzura erecek bir cevap vermelisin. Hem kendini hem insanlığı bulmalısın yoksa yetmişinde de aynı sorularla uğraşırsin

Dini kısmıni bilemiyorum çünkü günah kısmıni bilemem ben kimsenin yaptığını günah ya da sevap olarak tanimlamiyorum ama o bebekler varla ya pıhtı ya da hücre topluluğu değiller. İsteyen linç etsin bir yanım diyor ki bu kadar şanssız dogacaklarina iyi ki kürtaj olmuş bir yanım da gerçekten üzülüyor . Evet burada bazı konular var mesela kürtaj olmanın zorunlu haller dışında doğru olmadığını söylersen kadın düşmanı oluyorsun . Bir erkek seni bir kadınla aldatiyorsa o kadına hiç sinirlenmeyeceksin kadın düşmanı oluyorsun . Çünkü herşey siyah ve beyazdır .
Sadece insan olarak değil tüm canlılarda böyle mesela bazısı kaplumbağa yumurtası ezer ve nasılsa yumurtada daha oluşmamış der hayatına devam eder benim için o yumurta o oluşumda bi candır ve çok değerlidir. Hiçbir zaman kayıtsız olamadım olamıyorum.
Kürtajı yaşama son verme olarak görmeyen insanlara ne denirse densin, gözüyle bile görse bazı şeylere asla inanmazlar.

Nereye baktığına bağlı . İn sokağa herkes hayat telaşı içinde . Herkes akşam eve gidip sakince oturmak için çalışıyor , çabalıyor ve üretiyor. Kötülük hep vardı hatta belki de şu an insanın en medeni olduğu zamanda yaşıyoruz. Eski çağlarda bu hayatı belki krallar yaşamıyordu. İnsanın gelişimi olağanüstü sende senelerdir aynı noktadan dem vuruyorsun. Ben sana çok değişik birşey önereceğim sanat tarihi ve dinler tarihi azıcık araştırırsan çok güzel içerikler bulacaksın. Senin bu yaşadıkların , hissettiklerin ve sorduğun sorulari her insan kendine sormuştur. Sonunda huzura erecek bir cevap vermelisin. Hem kendini hem insanlığı bulmalısın yoksa yetmişinde de aynı sorularla uğraşırsin
Kişisel olarak ben de öyle düşünüyorum evet.sonuçta bir kere gelmişim geri dönüşü var mı yok? O zaman huzurlu olmak için uğraşmam gerekiyor elbette.en mantıklısı bu.ama yeni insanlar getirilmesi konusuna sizler gibi sıcak bakabileceğimi sanmıyorum yine de.attığın taş ürküttüğün kuşa değmiyor bence.ya da astarı yüzünü karşılamıyor.

Kişisel olarak ben de öyle düşünüyorum evet.sonuçta bir kere gelmişim geri dönüşü var mı yok? O zaman huzurlu olmak için uğraşmam gerekiyor elbette.en mantıklısı bu.ama yeni insanlar getirilmesi konusuna sizler gibi sıcak bakabileceğimi sanmıyorum yine de.
Beybi şöyle düşün zamanında ortalık yangın yeriyken Zübeyde Hanımda böyle ortama savaşa, çocuk mu yapılır deseydi Mustafa Kemal gibi bi gerçeğimiz olmazdı.
Bu kadar olumsuz olma, bakış açını değiştirsen sende anlayacaksın.
Huzurlu hissetmek için önce düzenli terapi alman lazım senin, kendini tanımıyosun

Kişisel olarak ben de öyle düşünüyorum evet.sonuçta bir kere gelmişim geri dönüşü var mı yok? O zaman huzurlu olmak için uğraşmam gerekiyor elbette.en mantıklısı bu.ama yeni insanlar getirilmesi konusuna sizler gibi sıcak bakabileceğimi sanmıyorum yine de.
Ben sana yeni insan getirilmesinden bahsetmedim ki . Başkalarınin yaptıkları üzerinde bu kadar duygu biriktirme yukarıdaki bir üye de yazmış kimse kimsenin penceresinden bakmıyor . Başkasının yaptıkları ya da yaşadıklarına odaklanmakta bir çözüm getirmiyor . Dünya savaşları varken insanlar çocuk dünyaya getirmeseydi herhalde şu an biz bu hayatı yaşıyor olmazdık . Düşünsene çok korkunç herkes savaşıyor ve birileri sevişip çocuk yapıyor. Sen o ortamda eminim siz nasıl kötü insanlarsiniz bu dünyaya çocuk getiriyorsunuz savaş var ve bitmeyecek herkes sürekli ölecek diye düşünürdün. Şimdi olanlara bak yapay zekadan bahsediyoruz . Yardımcı olarak çalışacak robotlardan bahsediyoruz. Son 20 yıldaki gelişmelere bak ben küçükken telefonlar kocamandı. Görüntülü konuşma olacak deseler inanmazdım

Herkes sizin gibi olumlu pencereden de bakmıyor ama.nasıl yapalim.dünya kadar da mutsuz, saldırgan insan var.ana haber bülteni izliyorsunuzdur heralde.şimdi bu adama bu dediklerinizi yazsam düzelecek mi? Ya da diğer sorunlu ve kötü insanlar? Hergün kaç tane cinayet işleniyor bizim ülkede bile.herkes sizin pencereden de bakmıyor yani? Berabere kaldığımızı düşünüyorum açıkçası.bilinmezlikler içerisinde herkes kendine göre bir düşünce sistemi oluşturuyor işte.dünya kurulduğundan beri de kimse haklı ya da haksız çıkamamış.dünya yok olana kadar da tartışılmaya devam edilecek anlaşılan.
Aysenimicim devam ettiremiycim hem misafirlerim gelecek, hem kadının konusu sabote oluyor hem de konu sıktı. Her çocuklu, doğumlu, kürtajlı vb. konuya gelip "Neden doğuruyorsunuz dünya boktan!" "Hayat zaten ceza, çirkin, kötü, üremeyin." filan yazma yeterli. Sen tercih etmeyebilir ve böyle de düşünebilirsin zaten özgürlük bunu gerektirir, ama dünyayı böyle görüyorsun diye bizden de bunu bekleyemezsin işte. O noktada psikolog tavsiyesi gelir sana.
Hayatta başarılar.

Ben sana yeni insan getirilmesinden bahsetmedim ki . Başkalarınin yaptıkları üzerinde bu kadar duygu biriktirme yukarıdaki bir üye de yazmış kimse kimsenin penceresinden bakmıyor . Başkasının yaptıkları ya da yaşadıklarına odaklanmakta bir çözüm getirmiyor . Dünya savaşları varken insanlar çocuk dünyaya getirmeseydi herhalde şu an biz bu hayatı yaşıyor olmazdık . Düşünsene çok korkunç herkes savaşıyor ve birileri sevişip çocuk yapıyor. Sen o ortamda eminim siz nasıl kötü insanlarsiniz bu dünyaya çocuk getiriyorsunuz savaş var ve bitmeyecek herkes sürekli ölecek diye düşünürdün. Şimdi olanlara bak yapay zekadan bahsediyoruz . Yardımcı olarak çalışacak robotlardan bahsediyoruz. Son 20 yıldaki gelişmelere bak ben küçükken telefonlar kocamandı. Görüntülü konuşma olacak deseler inanmazdım
O savaşların içinde doğup açlıkla, sefalete, soğukla, salgın hastalıklarla, bombalarla, silahlarla mücadele eden kişinin sen olduğunu düşün bir de.hani sıcacık evinde otururken konuşmak kolay derler 😄 bir kesim de diyor ki neslimiz tükenirse tükensin.tükenmemesi mi gerekiyor? Dünyaya ve doğaya zarar vermekten, kendi türümüze bile acı çektirmekten başka bir şey yapmıyoruz.

Mantıklı baktığın zaman bir can.ama hayatın gerçeklerine baktığın zaman olay karışıyor.eee madem diyorsun insan denilen şey kıymetli birşey.nerede ipsiz sapsız işe yaramaz, cani, cahil insan var her ay hamile kalıyor maşallah.en hızlı üreme sistemine sahip kişiler kalitesiz, dünyaya bir faydası olmasını geç zararı olan kişiler.simdi bu insanlara iyi ki doğmuş mu diyeceğiz yani? Al sana can yani.hergün dünyada neler neler yaşanıyor.buradaki kişilerin doğurdukları öyle olur demiyorum ama mucize, çok önemli bir olay falan da değil yani.hayatı boyunca 10,15, 20 defa hamile kalan kadınlar var.
Evet ipsiz sapsiz cani insan cok
Bu dunyada iyiler kadar kotuler de var
Ama herkes kendinden ve kendi hayatindan sorumlu
Nasil ki bir erkegi kolundan tutup nikah masasina zorla surukleyip evlenmiyorsak dalavere cevirerek ondan bile bile de hamile kalamayiz
Iki kisinin de rizasi olmali buna
Bazi seyler geliyorum der acik acik
Aman nasilsa tek seferden birsey olmaz diyip sallamamak boyle sonuclar doguruyor sekil A

Back