- 16 Temmuz 2023
- 2.635
- 6.691
- 78
Konu sahibi akraba evliliği mi bilmiyorum ama konu sahibinin anne babası net akraba evliliğiSizinki akraba evliliği değil miydi?
Korunmadan senelerce hamile kalamayanların gözü yaşlı.2 çocuktan fazlasını asla, katiyen yapmam diyen ben gittim garanti olsun diye tüp ligasyonu yaptırdım. 3. Çocuğa hamile kaldım
Çocuk doğunca komple üreme takımını söksek olur mu? DemiştimŞu an tekrar bağlı ve döllenme günlerinde kondom kullanıyoruz.
Hatta beni 3 çocukla gören akrabalar inanmak istemiyor çünkü çok büyük konuşuyordum. Annem de " Tavşan cinsiymiş bilemedik" diyor
Konu sahibin yerinde olsam asla 2. Olmazdı. Çocuk tek taraflı bakılmaz bunu geçtim +1 bir de adam kendisiyle uğraşmış elbet istemez.
Amin, cümlemizin çocuklarını inşallahTüpleri baglatinca da ihtimal vardı değil mi , Allah bağışlasın acısını gostermesin.
Ben de 2. Çocuğa bir türlü ikna olamıyorum benim kocam ailesi benim ailem herkes ikinci çocuk yap yaşın genç falan diyorlar yok yani ara sıra bebek görünce bir gaza geliyorum 5 dk sonra sönüyorGerçekten hazır olmak lazım. Ben spiralle korunuyorum çok şükür hiç bir sıkıntı yaşamadım ama senin yorumu okuyunca da bir tirsmadim değil
Allah isteyen herkese versin inşallah.Korunmadan senelerce hamile kalamayanların gözü yaşlı.şaka bir yana benim de 4 senem kaldı.şimdi bile olmuyor 35 yaşından sonra imkansız olacak.bu gidişle hiç öyle dertlerim kalmadan devam edeceğim.
İnsanlar size çok dil dökmüş eski konuda, siz ona rağmen olan olursa mecbur kalır ses çikarmaz diye korunmamışsınız ama işler umduğunuz gibi gitmemiş. Depresif bir ruh haliniz varsa da bunu baştan düşünecektiniz, şimdi en azından 2. çocuk özlemi olacaktı sadece, başka hisler değil. Sakın sakın adam nasılsa pişman oldu o da ister artık diye tekrar hamile kalmaya çalışmayın, oyuncak değil bu iş.Selam Kizlar,
konuyu fazla uzatmak istemiyorum. Ben hep bebek istiyordum ama esim 2. ci cocuk su an istemedi. Ilkokula giden bi cocugum var.
Ocak ayinda hamile kaldim, bir sey olmaz dedim ama oldu. Cok istiyordum ama hamile kalinca bi anda kötü oldum. Esim hemen aldir dedi , kandirilarak cocuk mu yapilir dedi. Bu iki kisinin karari dedi. Ben okadar kötü hissetdim ki , artik yatakdan cikmadim, agladim ..Esim hergün baski yapdi. Üstüne üstün hamilelik depresyona yakalandim ve cok kötu oldum. Normal düsünemedim okadar kötü oldum ki, bebis 7 haftaliken aldirdim. Esim bir gün önce vicdani el vermed,i aldirma bakariz dedi. Ama benim depresyon tavan yapdi ve bi an önce bitsin istedim.Simdi aradan bir hafta gecdi ve nasil böyle birsey yapabildim diyorum. Kendimden nefret ediyorum. Ben kimim ki hayat ve ölüm arasinda karar verdim. Ben kendimde su an yasama hakki bile görmiyorum.
Bebegimi okadar cok özliorum ki aglamakdan göz yasim kalmadi. Haytimdaki en büyük yanlisi en büyük pismanlik. O hormonlar o psikoloji nasil yapabildim, hepsi kötü rüya saniyorum.
Türkcem pek iyi degil kusura bakmayin.
Her saniye düsüniyorum bebegimi , kime benzicekdi, kiz mi erkek miydi , 7 ay sonra kucagmizda olucakdi. Esimde perisan. Engel olamadim diyor.
Artik yasamak bile istemiyorum ama bi cocugum daha var. Sanki hep biri eksik gibi , cok sevdigim birisi ölmüs gibi...Dayanamiyorum...
Lütfen kirici olmayin zaten kötüym, konusacak kimsem yok , icimi dökmek istedim.
Tessekür ederim.
Hanimefendi adam sizi uyarmış takmamissiniz şimdi oturun çekin cezasını lakin sizin sürekli depresyona girme ve çıkamama gibi bir duruma sahipsiniz. Adam ilk cocugun hem annesi hem babası olmuş ve yılmış, bitmiş. Yıllarca oğluna ve size yetmekten dolayı çocuk fikrinden defaatle soğuyan bir adama çocuk çocuk diye direteceginize oturun 4 yaşındaki evladiniza yapamadığınız anneliginizi yapın.Kendim yapdım kendim buldum ,eşimin sucu yok. İnsanlar bazen hormonlarin etkilerini yaşamadan bilemez. Umarım depresyon sizin kaçıs yolunuz diyen arkadaşlar bunla sinamazlar. Ve beyin kimyasina karşı hormonlara karşı düşünce gücüyle karşı gelinemez...
Kendi düşen aglamaz misali kendim etdim kendim buldum yapdıgmi yanlışin ömrümün sonuna kadar cezasıni cekicem...
7 haftada el ayak oluşumu başlar bu gayet nettir. Sadece geç döllenme durumlarında hücre yığını şeklindedir. 6 hafta ile 7 arasındada epey fark olur her gün gelişimini katlar. -Evet fetüs tabiri 12 hafta itibariyle kullanırız o kısımı yanlış yazmışım-Tıbbi bilginiz hatalı, 6 haftalık fetüs olmaz, embriyo olur ve yaklaşık 1 Gr. agirliginda, toplu iğne başı kadar bir hücre yiğınıdir. Dolaşım sistemi yoktur.
Allah isteyen herkese versin inşallah.valla o işler hiç belli olmuyor. Olacağı varsa hiç ummadık an da oluyor. Umutsuzluğa düşmeyin lütfen.
Valla ben son kürtajımda narkozsuz olmuştum.zaten 6.haftada falan yapıyorlar daha erken gitsen de bekletip.kendimde olduğum için çıkan parçayı falan farkettim doğal olarak.hiç de iğne başı kadar küçük falan değildi.baya baya hissediliyordu yani.ben kürtaja karşı biri değilim ama dedikleri kadar da ufak olmuyor yasal sınırlar içinde.hele 6.haftadan sonra aşırı hızlı büyüyor dediğin gibi.10 haftalık kürtajı benim bile yüreğim kaldırmaz valla.yine geç bir sınır bana göre bile.ben olsam 7 derdim hatta.isteğe başlık kürtajı tabi.kendini kandırmanın lüzumu yok.7 haftada el ayak oluşumu başlar bu gayet nettir. Sadece geç döllenme durumlarında hücre yığını şeklindedir. 6 hafta ile 7 arasındada epey fark olur her gün gelişimini katlar. -Evet fetüs tabiri 12 hafta itibariyle kullanırız o kısımı yanlış yazmışım-
10 hafta sınırı bebek için değil anne içindir, istediğiniz kaynaktanda bakabilirsiniz. 10+ haftadada kürtaj olur fakat çok risklidir kanama açısından bu haftalar anne sağlığı baz alınarak belirlenir. Acil müdahaledede aynı şekilde haftalar baz alınır 20-27 gibi anne mi bebek mi karar haftaya göre verilir.
Daha dün güncelleme eğitiminden çıktım son gelişmiş cihazlarda görüntülerde bile gayet net oluşumlar.
Burada 10 hafta diyip duruyolar 10 haftaya kadar hücre yığınıymış gibi ama malesef değil. Bebek oluşmadığı için değil anne sağlığı için yasal sınır 10 hafta. Bunuda istediğiniz hekime kurula sorabilirsiniz. Neden 10 dendiğini açıklarlar size.
Doğurmuş olsan bu sefer de lohusa depresyonun girersin o yüzden boşver.birşey değişmemiş.bu sefer en azından 4 sene değil 1 sene sürer belki.Selam Kizlar,
konuyu fazla uzatmak istemiyorum. Ben hep bebek istiyordum ama esim 2. ci cocuk su an istemedi. Ilkokula giden bi cocugum var.
Ocak ayinda hamile kaldim, bir sey olmaz dedim ama oldu. Cok istiyordum ama hamile kalinca bi anda kötü oldum. Esim hemen aldir dedi , kandirilarak cocuk mu yapilir dedi. Bu iki kisinin karari dedi. Ben okadar kötü hissetdim ki , artik yatakdan cikmadim, agladim ..Esim hergün baski yapdi. Üstüne üstün hamilelik depresyona yakalandim ve cok kötu oldum. Normal düsünemedim okadar kötü oldum ki, bebis 7 haftaliken aldirdim. Esim bir gün önce vicdani el vermed,i aldirma bakariz dedi. Ama benim depresyon tavan yapdi ve bi an önce bitsin istedim.Simdi aradan bir hafta gecdi ve nasil böyle birsey yapabildim diyorum. Kendimden nefret ediyorum. Ben kimim ki hayat ve ölüm arasinda karar verdim. Ben kendimde su an yasama hakki bile görmiyorum.
Bebegimi okadar cok özliorum ki aglamakdan göz yasim kalmadi. Haytimdaki en büyük yanlisi en büyük pismanlik. O hormonlar o psikoloji nasil yapabildim, hepsi kötü rüya saniyorum.
Her saniye düsüniyorum bebegimi , kime benzicekdi, kiz mi erkek miydi , 7 ay sonra kucagmizda olucakdi. Esimde perisan. Engel olamadim diyor.
Artik yasamak bile istemiyorum ama bi cocugum daha var. Sanki hep biri eksik gibi , cok sevdigim birisi ölmüs gibi...Dayanamiyorum...
Lütfen kirici olmayin zaten kötüym, konusacak kimsem yok , icimi dökmek istedim.
Tessekür ederim.
Doğurmuş olsan bu sefer de lohusa depresyonun girersin o yüzden boşver.birşey değişmemiş.bu sefer en azından 4 sene değil 1 sene sürer belki.Selam Kizlar,
Tessekür ederim.
Evet bende bunu demek istiyorum. Kürtaj karşıtlığı falan yaptığım yok 9+6 yasal sınır, 7+ da, 8 haftada 9+5te yapılan kürtajdan çıkanlar hiçte toplu iğne kadar hücre topluluğu değil.Valla ben son kürtajımda narkozsuz olmuştum.zaten 6.haftada falan yapıyorlar daha erken gitsen de bekletip.kendimde olduğum için çıkan parçayı falan farkettim doğal olarak.hiç de iğne başı kadar küçük falan değildi.baya baya hissediliyordu yani.ben kürtaja karşı biri değilim ama dedikleri kadar da ufak olmuyor yasal sınırlar içinde.hele 6.haftadan sonra aşırı hızlı büyüyor dediğin gibi.10 haftalık kürtajı benim bile yüreğim kaldırmaz valla.yine geç bir sınır bana göre bile.ben olsam 7 derdim hatta.isteğe başlık kürtajı tabi.kendini kandırmanın lüzumu yok.
Evet kürtaj yaptıracak olan da öğrenir öğrenmez harekete geçmeli.nasıl olsa daha yasal sınıra var biraz daha düşünelim denmemeli.Evet bende bunu demek istiyorum. Kürtaj karşıtlığı falan yaptığım yok 9+6 yasal sınır, 7+ da, 8 haftada 9+5te yapılan kürtajdan çıkanlar hiçte toplu iğne kadar hücre topluluğu değil.
Burada yasal sınır 16 hafta dese devlet, yaa zaten 16 haftaya kadar hakkın var alınıyo diyip et beni gibi aldırır gibi aldıracak kadınlar var.
Arkadaşım kliniğine son model bi usg cihazı aldı şuanda bi eğitim için gebelerden izin alarak görüntü video alıyor, bende editte yardım ediyorum. Teknoloji geliştikce gelişimini daha net görüyoruz. Mesela bi tanesi 7+2de aldık crl ölçümü bile yapılabiliyordu net bi şekilde.
10 haftanın -bebek oluşmadığı için- değil kadın sağlığı için yapılan sınır olduğunu anlamayan bi tayfa var.
Evet gayet canlı ve kanlı. Devlet hastanelerin tüplü tv model cihazları dışında inceleme şansınız olursa canını kanını görürsünüz sizde.Kocaman kanlı canlı mı? Coşşşşşş
Kınu sahibi daha çok manipülatif biri. Adam daha ne kadar istemiyorum diyebilir.Eşiniz tam bir mânipülatör. Önce çocuğu aldırmanız için baskı uyguladı sizi kürtaj olacak kıvama getirince de olayın sorumluluğunu sizin üzerinize atmak için son anda aldırmayı istemiyor gibi bir tutum içerisine girdi. Eşiniz boşuna "engel olamadım" demesin, o direkt bebeğin aldırilmasına sebep olmuş. Ayrıca sizde kendinizi suçlamayın bu kadar manipülasyon yapan bir adama karşı durmak kolay değil.
Size kendi yaşadığımı anlatayım . Bana önce boş kese var denildi onuncu haftada tekrar kontrol edeceğiz denildi ve bebeğin gayet ayakları ve kolları hareket ediyordu . Hiç unutamıyorum o görüntüyü yengemle gitmiştik ikimizde ağlamıştık. Zorunlu haller dışında keyfe göre kürtaj yapmak gerçekten çok yanlış. Ben dogmayan bu bebek için sevindim ama bir kontrol yöntemi değil kürtaj.Kocaman kanlı canlı mı? Coşşşşşş
Aman banane gerçekten ya bi şey yazıyosun direk karşıt bu diyip atlayan bi kesim var.Evet kürtaj yaptıracak olan da öğrenir öğrenmez harekete geçmeli.nasıl olsa daha yasal sınıra var biraz daha düşünelim denmemeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?