Kürtaj oldum ve kendime gelemiyorum

Diğer konuda herkes , yapmayın etmeyin, eşiniz istemiyorsa zorla olmaz çocuk sahibi olmak iki kişinin ortak kararıyla olur demişti. Ama siz burnunuzun dikine gidip kendini bildiğinizi yapmışsınız. Çok geçmiş olsun. Mutlaka profesyonel destek alın. Eşiniz bu olaydan sonra cinsel ilişkiye girmeye cesaret edemez uzaklaşır muhtemelen ya da kendisi prezervatif kullanır düzenli olarak .

Korunmadan senelerce hamile kalamayanların gözü yaşlı. şaka bir yana benim de 4 senem kaldı.şimdi bile olmuyor 35 yaşından sonra imkansız olacak.bu gidişle hiç öyle dertlerim kalmadan devam edeceğim.

Amin, cümlemizin çocuklarını inşallah Ya bizim maddi manevi gücümüz yetecek düzeydeydi. Cinsiyeti farketmeksizin 2 çocuk diyordum ve 2 oğlum vardı. 3. Sü piyangodan çıktı buna rağmen çok bocalamıştım.

Çocuk, karın doyurmak büyümüyor. Büyük sorumluluk artı özellikle üniversite hayatı için şimdiden kenara köşeye ayırıyoruz. Hepsiyle ilgilen, eğit, terbiye ver vs.

Tüple bu olduysa spiralle ikiz olurdu benim sanırım

Korunmadan senelerce hamile kalamayanların gözü yaşlı. şaka bir yana benim de 4 senem kaldı.şimdi bile olmuyor 35 yaşından sonra imkansız olacak.bu gidişle hiç öyle dertlerim kalmadan devam edeceğim.
Allah isteyen herkese versin inşallah. valla o işler hiç belli olmuyor. Olacağı varsa hiç ummadık an da oluyor. Umutsuzluğa düşmeyin lütfen.

İnsanlar size çok dil dökmüş eski konuda, siz ona rağmen olan olursa mecbur kalır ses çikarmaz diye korunmamışsınız ama işler umduğunuz gibi gitmemiş. Depresif bir ruh haliniz varsa da bunu baştan düşünecektiniz, şimdi en azından 2. çocuk özlemi olacaktı sadece, başka hisler değil. Sakın sakın adam nasılsa pişman oldu o da ister artık diye tekrar hamile kalmaya çalışmayın, oyuncak değil bu iş.

Hanimefendi adam sizi uyarmış takmamissiniz şimdi oturun çekin cezasını lakin sizin sürekli depresyona girme ve çıkamama gibi bir duruma sahipsiniz. Adam ilk cocugun hem annesi hem babası olmuş ve yılmış, bitmiş. Yıllarca oğluna ve size yetmekten dolayı çocuk fikrinden defaatle soğuyan bir adama çocuk çocuk diye direteceginize oturun 4 yaşındaki evladiniza yapamadığınız anneliginizi yapın.

Tıbbi bilginiz hatalı, 6 haftalık fetüs olmaz, embriyo olur ve yaklaşık 1 Gr. agirliginda, toplu iğne başı kadar bir hücre yiğınıdir. Dolaşım sistemi yoktur.
7 haftada el ayak oluşumu başlar bu gayet nettir. Sadece geç döllenme durumlarında hücre yığını şeklindedir. 6 hafta ile 7 arasındada epey fark olur her gün gelişimini katlar. -Evet fetüs tabiri 12 hafta itibariyle kullanırız o kısımı yanlış yazmışım-
10 hafta sınırı bebek için değil anne içindir, istediğiniz kaynaktanda bakabilirsiniz. 10+ haftadada kürtaj olur fakat çok risklidir kanama açısından bu haftalar anne sağlığı baz alınarak belirlenir. Acil müdahaledede aynı şekilde haftalar baz alınır 20-27 gibi anne mi bebek mi karar haftaya göre verilir.
Daha dün güncelleme eğitiminden çıktım son gelişmiş cihazlarda görüntülerde bile gayet net oluşumlar.
Burada 10 hafta diyip duruyolar 10 haftaya kadar hücre yığınıymış gibi ama malesef değil. Bebek oluşmadığı için değil anne sağlığı için yasal sınır 10 hafta. Bunuda istediğiniz hekime kurula sorabilirsiniz. Neden 10 dendiğini açıklarlar size.

Allah isteyen herkese versin inşallah. valla o işler hiç belli olmuyor. Olacağı varsa hiç ummadık an da oluyor. Umutsuzluğa düşmeyin lütfen.
Valla ben son kürtajımda narkozsuz olmuştum.zaten 6.haftada falan yapıyorlar daha erken gitsen de bekletip.kendimde olduğum için çıkan parçayı falan farkettim doğal olarak.hiç de iğne başı kadar küçük falan değildi.baya baya hissediliyordu yani.ben kürtaja karşı biri değilim ama dedikleri kadar da ufak olmuyor yasal sınırlar içinde.hele 6.haftadan sonra aşırı hızlı büyüyor dediğin gibi.10 haftalık kürtajı benim bile yüreğim kaldırmaz valla.yine geç bir sınır bana göre bile.ben olsam 7 derdim hatta.isteğe başlık kürtajı tabi.kendini kandırmanın lüzumu yok.

Son düzenleme:
Doğurmuş olsan bu sefer de lohusa depresyonun girersin o yüzden boşver.birşey değişmemiş.bu sefer en azından 4 sene değil 1 sene sürer belki.

Doğurmuş olsan bu sefer de lohusa depresyonun girersin o yüzden boşver.birşey değişmemiş.bu sefer en azından 4 sene değil 1 sene sürer belki.

Evet bende bunu demek istiyorum. Kürtaj karşıtlığı falan yaptığım yok 9+6 yasal sınır, 7+ da, 8 haftada 9+5te yapılan kürtajdan çıkanlar hiçte toplu iğne kadar hücre topluluğu değil.
Burada yasal sınır 16 hafta dese devlet, yaa zaten 16 haftaya kadar hakkın var alınıyo diyip et beni gibi aldırır gibi aldıracak kadınlar var.
Arkadaşım kliniğine son model bi usg cihazı aldı şuanda bi eğitim için gebelerden izin alarak görüntü video alıyor, bende editte yardım ediyorum. Teknoloji geliştikce gelişimini daha net görüyoruz. Mesela bi tanesi 7+2de aldık crl ölçümü bile yapılabiliyordu net bi şekilde.
10 haftanın -bebek oluşmadığı için- değil kadın sağlığı için yapılan sınır olduğunu anlamayan bi tayfa var.

Evet kürtaj yaptıracak olan da öğrenir öğrenmez harekete geçmeli.nasıl olsa daha yasal sınıra var biraz daha düşünelim denmemeli.

Kocaman kanlı canlı mı? Coşşşşşş
Evet gayet canlı ve kanlı. Devlet hastanelerin tüplü tv model cihazları dışında inceleme şansınız olursa canını kanını görürsünüz sizde.
Kürtaj karşıtlığı yaptığımı sanarak beğenmedim atıp hırçınlaşmaları anlıyorum ama karşıt değilim, hayatta bazı gerçekler var. İsteyen yaptırır isteyen yaptırmaz buda hak mı hak, ama tutup zaten oluşumlu hücreydi demek komik oluyor. Bu devirde bu teknolojide komik.
7-8-9 haftada hücre yada nokta kadar değiller. Kalp atışı olan gelişen, canlılar. Hele 9 haftada anne hissetmese dahi hareketliler.
12-13. Haftada kürtaj yapılan zamanlarda vardı bu 10 haftaya çekildi çünkü kadınlar kanamadan masada kalıyordu.
Devlet ve bilim ay zaten ponçik bi bebek yada ay bu zaten nokta kadar diyip koymuyor o sınırları.
Şunuda diyim dini sebeplerle falan yazmıyorum. Şimdi günah diye yazdı sanan üç beş kişi daha çıkar.

Kendiniz edip kendiniz bulmuşsunuz. Esinizin yerinde olsam bosanirdim sanirim boyle bir saygısızlık karşısında.

Kınu sahibi daha çok manipülatif biri. Adam daha ne kadar istemiyorum diyebilir.

Kocaman kanlı canlı mı? Coşşşşşş
Size kendi yaşadığımı anlatayım . Bana önce boş kese var denildi onuncu haftada tekrar kontrol edeceğiz denildi ve bebeğin gayet ayakları ve kolları hareket ediyordu . Hiç unutamıyorum o görüntüyü yengemle gitmiştik ikimizde ağlamıştık. Zorunlu haller dışında keyfe göre kürtaj yapmak gerçekten çok yanlış. Ben dogmayan bu bebek için sevindim ama bir kontrol yöntemi değil kürtaj.

Son düzenleme:
Buradan kaçtın değil mi konu sahibi çünkü senin kocan gibi değil herkes yemedi buradakiler o numaraları . Allah kurtarsın o adamı

Evet kürtaj yaptıracak olan da öğrenir öğrenmez harekete geçmeli.nasıl olsa daha yasal sınıra var biraz daha düşünelim denmemeli.
Aman banane gerçekten ya bi şey yazıyosun direk karşıt bu diyip atlayan bi kesim var.
İsterse 5 aylıkken aldırsınlar.
Hayatta gerçekler var. 20haftaya kadar kadın sağlığı esastır. Kadının menfaatine göre tıbbi kararlar alınır, hala yok bebek değildi pıhtıydı zart zurt.
Aynen 9+6dada pıhtı olduğu için devlet izin veriyordu, yoksa kanama hayati risk falan fasa fiso

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…