Kürtaj oldum ve kendime gelemiyorum

derya2423

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2015
133
-40
96
34
Selam Kizlar,

konuyu fazla uzatmak istemiyorum. Ben hep bebek istiyordum ama esim 2. ci cocuk su an istemedi. Ilkokula giden bi cocugum var.
Ocak ayinda hamile kaldim, bir sey olmaz dedim ama oldu. Cok istiyordum ama hamile kalinca bi anda kötü oldum. Esim hemen aldir dedi , kandirilarak cocuk mu yapilir dedi. Bu iki kisinin karari dedi. Ben okadar kötü hissetdim ki , artik yatakdan cikmadim, agladim ..Esim hergün baski yapdi. Üstüne üstün hamilelik depresyona yakalandim ve cok kötu oldum. Normal düsünemedim okadar kötü oldum ki, bebis 7 haftaliken aldirdim. Esim bir gün önce vicdani el vermed,i aldirma bakariz dedi. Ama benim depresyon tavan yapdi ve bi an önce bitsin istedim.Simdi aradan bir hafta gecdi ve nasil böyle birsey yapabildim diyorum. Kendimden nefret ediyorum. Ben kimim ki hayat ve ölüm arasinda karar verdim. Ben kendimde su an yasama hakki bile görmiyorum.
Bebegimi okadar cok özliorum ki aglamakdan göz yasim kalmadi. Haytimdaki en büyük yanlisi en büyük pismanlik. O hormonlar o psikoloji nasil yapabildim, hepsi kötü rüya saniyorum.
Türkcem pek iyi degil kusura bakmayin.
Her saniye düsüniyorum bebegimi , kime benzicekdi, kiz mi erkek miydi , 7 ay sonra kucagmizda olucakdi. Esimde perisan. Engel olamadim diyor.
Artik yasamak bile istemiyorum ama bi cocugum daha var. Sanki hep biri eksik gibi , cok sevdigim birisi ölmüs gibi...Dayanamiyorum...

Lütfen kirici olmayin zaten kötüym, konusacak kimsem yok , icimi dökmek istedim.

Tessekür ederim.

Üzgün olduğun için bir şey demek istemiyorum. Sadece 2 kişi istemeden çocuk yapılmaz. Evde 15 gündür eşim ve çocuklar 3. Çocuk için yalvarıyorlar. Bildiğin yalvarıyorlar adamın bir ağlamadığı kaldı. Vaatler o biçim. Ama ben kendimi bir çocuk için daha asla hazır hissetmiyorum ve benden habersiz hileyle bir iş yapıp hamile kalırsam onu ömür boyu affetmem. O yüzden eşine bir şey diyemem istemiyor adam. Daha dikkatli olmalıydınız

Eski konunuza da baktım şimdi, ne desem bilemedim.
Tavsiyem bir uzmandan yardım alın bu dönemi tek başınıza atlatmayın, bir çocuğunuz daha var unutmayın ona sıkı sıkı sarılın.
Ariyorum ama 6 ay bekleme süresi var kac doktor aradim. Yada özel var oda cok pahli...inanin ki aynaya bile bakamiyorum yasamayi hak etmiyorum

Üzgünsünüz kırıcı bir şey demek istemiyorum. Eski konunuzu da hatırlıyorum çünkü. Bebek hileyle olacak bir şey değil. İki kişi karar alarak hamile kalmalıydınız. Geçmiş olsun. Umarım bir an önce toparlanırsınız.

Geçmiş olsun, umarım bundan sonra korunursunuz çünkü eşiniz istemiyor yani. O konunuza da yazmışlardı bu karşılıklı rıza ile olacak bir şey diye.

Esimde perisan. Engel olamadim diyor.

Eşiniz tam bir mânipülatör. Önce çocuğu aldırmanız için baskı uyguladı sizi kürtaj olacak kıvama getirince de olayın sorumluluğunu sizin üzerinize atmak için son anda aldırmayı istemiyor gibi bir tutum içerisine girdi. Eşiniz boşuna "engel olamadım" demesin, o direkt bebeğin aldırilmasına sebep olmuş. Ayrıca sizde kendinizi suçlamayın bu kadar manipülasyon yapan bir adama karşı durmak kolay değil.

Son düzenleme:
Konu sahibinin önceki konusunu okudunuz mu? Bir çocuğu varmış ve neredeyse adam bakmış büyütmüş. İkinci çocuğu istemiyormuş. Konu sahibi adamdan habersiz hamile kalmış.

Konu sahibinin önceki konusunu okudunuz mu? Bir çocuğu varmış ve neredeyse adam bakmış büyütmüş. İkinci çocuğu istemiyormuş. Konu sahibi adamdan habersiz hamile kalmış.

İstediği kadar habersiz hamile kalsın. Çocuğu istemediğini net olarak söylemeliydi. Kadını kürtaj yapacak kıvama getirip "engel olamadım"demekte iki yüzlülük.

Nasıl kandırarak hamile kaldın onu anlamadım ben

geçmiş olsun. kürtaj olmasaydınız bebeğinizin yedi ay sonra sağlıklı ve canlı bir şekilde kucağınıza geleceği kesin değildi, hamilelik boyunca her türlü riskin içinde olacağınızı göz ardı etmeyin lütfen, akışa müdahale edip büyük bir şeyin gerçekleşmesine engel olduğunuzu düşünebilirsiniz normal ama başta eşinizin rızası dışında böyle büyük bir şeyin gerçekleşmesi kararını vermeniz yanlıştı, siz bu şeyi başlattınız (gökten inen bir bebeğe kapı/pencere/baca kapamadınız; bu tür bir vicdansızlık ile suçlamayın kendinizi, bir bebek henüz sağlıkla gelmiş değildi kucağınıza) eyleminizi kabul etmekle başlamanız iyi olabilir, bunu kendinize hatırlatın, bu şeyi siz başlattınız ve başlatmamalıydınız bu yüzden telafi edilmesi gerekiyordu.

şu an yas sürecinde olmalısınız kendinize zaman tanıyın, uygun olduğunda uzman yardımını almaktan geri durmayın, bu olayın pozitif yanlarına (aile planlaması/eş rızası/arkadan iş çevirmenin nelere yol açtığı vs.) bakmayı yavaş yavaş kabul edebildiğiniz ve büyüyerek iyileştiğiniz bir zaman diliyorum. tekrar geçmiş olsun.

Şimdi 2. çocuk istiyorum ama eşim ölürüm de olmaz diyor.
ama eşim asla ve asla olmaz diyor. Fiziksel ve ruhsal olarak kaldıramam diyor.
Artik her gün çocuk konuyu açınca eşim yeter artık sinirleniyorum diyor . Okadar istiyorsan boşan, başka birinden yap diyor.
Bunlar eski konunuzdan, adam daha ne desin çocuk istemediğini anlatmak için, bedeninin her cm2sine mi yazsın?

kandirilarak cocuk mu yapilir dedi.
Siz korunmayı bıraktınız ve eşinize de yalan söylediniz değil mi? Bravo.
Psikiyatra gidin, sizin profesyonel destek almanız gerekiyor.

bir sey olmaz dedim ama oldu
Eşinin istemediğini biliyordun bile bile yapmışsınız gibi geldi. O yüzden adamı suclayamadim bir de yorumlarda ilk çocuğu adam bakmış büyütmüş yazıyordu bunu bile bile korunmayı bırakmışsın. Psikolojik yardım al ve bir daha iki kişinin vermesi gereken bir kararlarda emrivaki yapma sonrasında böyle üzülen sen olma.

Son düzenleme:
Resmen eşinizi kandırmışsınız bile isteye hamile kalmışsınız, size konunuzda herkes yazdı. Bu kadar bencillik olmaz gerçekten.
Bari ilk haftalar aldırsaydınız kocaman 7 haftalık canlı kanlı bebek gitmiş.
Kırıcı diyosunuz ama kusura bakmayın bazı konularda bazı kadınlar kırılmalı.

Nasıl kandırarak hamile kaldın onu anlamadım ben
Takvim yöntemi ile korunuyormuş, yüksek riskli zamanda daha var diyerek korunmadan ilişkiye girmiş. Gebelikte yumurtalama zamanı yüksek hamile şansı yazıyor ya o hafta işte, eşi zaten kesinlikle istemediğini defalarca demiş. İlk çocuğunada eşi bakmış çoğunlukla

Eski konusunu biliyorum kendisi çok istiyordu olunca ne değişti. Çocuğun günahına girmeye değer miydi yani. Zaten istemiyorum demiş eşi. Acil destek almalı acil hemde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…