Deme. Sen bilirsin kocadım, haklısın Kocacık. Sen mutlu huzurlu ol bana yeter kocacım de.
İlk başta ne konuştunuz, kayınvaldenlerle beraber köye gideceksiniz, gidişte yada dönüşte abinlere uğrayacaksınız. Anlaştınız eşinle. Sonra taksit taksit kaynanan isteklerini arttırdı. Temizlik yapılacak, etler bozulur uğranmasın bir yere demeye getirdi. Hayatta etler bozulur diye bağırdığını söylediniz. Arabada görümcem ve çocuğu da olacak dediniz, görümcenizin incileri mi dökülüyor. Annesi ona bişey diyemiyor da size gelince mi bağırıyor. Siz zaten kayınvaldenle aynı apartmanda oturmuyor musunuz? Bayramda da köye gidiyorsunuz, eşinizle anlaşmışsınız, ben vazgeçtim demek olmaz, annesinden bir farkın olmaz. Ama sen rica etmişsin abinlere uğramak için, kalmak bile istemiyorsun, yengen doğun yaparken gidip kalacağını söylüyorsun. Bu kadarına da saygı göstersin eşin. Ben geçen bayram şunu yaptım, ben bunu yaptım deyip manipüle etmesin. Siz zaten aynı apartmanda oturarak yapacağınızı yapmışsınız. Kendi yaptıklarını dev aynasında görmesin. Eşiniz otursun sizin annenizle aynı apartmanda. Annesi kıyameti koparır di mi? Ben iç güveysi miyim der eşiniz di mi?
Aynı ilde yaşarken bunları yaşıyorsunuz. Eşiniz tayin olup gittiğinizde ne olacak. Her bayram sadece kaynananıza ve köye mi gideceksiniz? Sizin anneniz, abiniz, hiçkimseniz yok mu?
Eşinizle yaptığınız programa bu uyun, ses çıkarmayın, kendinizi doldurmayın. Ama geleceğinizin nasıl olacağını da görün. Köye gittikten sonra baktınız abinize gitmeye imkan olmayacak, binin otobüse gidin, eşinizde dönüşte uğrayıp sizi alır ve abinizi görür bir kahvelerini içer.
Manipülasyona uğradığınızı görmediğiniz sürece bu günleri mum ile ararsınız.