Bi yandan sevindim küçük şeylerle mutlu olmasına bi yandan üzüldüm çünkü kandırılması çok kolay, ki sanırım eşi bu huyunu bildiği için kolay ikna edebiliyor, istediği şeyleri bi şekilde yaptırıyor.
Yok oyle de degil aslinda. Simdi biz cogumuz kanaryayi severiz ve belki de zaman zaman tarafli yorum yapariz. Cunku kanarya bu gune kadar hicbirimizi kirmamistir. O yuzden bizler de onu incitmemek icin dikkat ederiz. Yoksa benim kendi adima bu tip konularda cok ilimli yazdigim soylenemez :)
Kanarya kandirilicak saflikta biri degil. Gayet aklibasinda biri. Saf biri olsa kv.nin butun yaptiklarinin cetelesini tutamazdi. Sadece hepimizin kulturu, hayata bakisi, aile yapisi farkli. Bu anlamda onlar esi ile denk ve uyumlu. Yoksa kacimiz kv.ile ayni binada oturmayi kabul ederdi ki. Ha diyelim kv.nin tavirlari surpriz oldu, evlenince ogrendi diyelim o zaman susmayacakti. Esinin hatrina susabiliyorsa demek ki esi ile uc noktalarda degiller.
Ben kendisini incitmemek icin olabildigince cumlelerimi secip konuya yazdim, konu acarken cok cekinerek actim yazdi. Oysa cekinmesi gereken konu acmak olmamali. Her gun 200 kisiden fikir alip hic olmadigi biri gibi esim baskalarinin fikirleri ile benim karsima gelse 1 susarim bilemediniz 2 defa susarim. Susma nedenim de kafasini biyere carpti herhalde derim. Cunku ben esimi bilerek, gorerek, taniyarak evlendim. En son eeeh yeter ya kapi orda derim. Umarim kanarya bu duruma sokmaz kendisini. Konu acip esim cok iyidir ama kv.kotudur diye esi her gun 300 kisiye aile sorunlarini anlatsa kanarya nasil karsilar acaba. Esim boyle bir sey yapsa bu benim icin bosanma sebebi olur. Bazen hep ben hep ben demek yerine insan ozelestiri de yapabilmeli.
O yuzden her zaman baska fikirlerle evlilik yurumez. Cok anlasamadigini dusunurse cift terapistine gider ya da bosanir. nihayetinde burada bizler evlilik uzmani falan degiliz. Evlilil de boyle devam eden bir kurum degil. Bizler hic mi esimizle ters dusmedik elbet yeri geldi tartistik ama cozumu cogumuz karsilikli konusarak cozeriz. 300 kisinin fikri ile ben sorunumu cozuyorsam ya bende bir sorun vardir ya esimde.
Kanaryanin biraz silkelenmesi icin yazdim bunu. Cunku konulari artik dertlesmeyi asti evliliginin basindan beri tavsiye almak icin actigi onlarca konu var. Bu evlilik cok saglam temelli bir evlilik olmaz o yuzden bir silkelenmesi sart.
Son düzenleme: