Kurban bayramı konusu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aşırı kötüyüm zaten kızlar. Enerjim yok sıkıldım. Yanlış zamanda patlamamak adına danışıyorum size.
Bu işin sonunda siz köye gidip, bayramı geçirip, dönüşte abinize 1 saat uğrayıp bi çay içip, " hadi etler bozulmasın" denilip eve döndüğünüzde patlayacaksınız gibi bi his var içimde.

İstediğini desin, öyle terslendiği zaman çık evine kendileri çözsünler. Onun derdi etler değil senin ailen, bırak yıetınsın, sonunda senin istediğin olacak emin ol 😎

Çekemediğinden oluyor işte, oğlu onun sözünün üzerine söz kabul ediyor ve onu dinliyor. Temel sorun o, elleme çatlasın hırsından. Ben sana dedim bunların dilinin lısalmasına daha 3 4 sene var, bu süreyi dikkatli ve politik kullanmazsan kocan anasına kayar başa çıkamazsın. Lütfen onun sözlerine ters cevap verme. Ben abime uğrayacağım, giderken veya dönerken hiç farketmez, düzenlemenizi ona göre yapın, deyip çekileceksin. Vakarını koru, bu iş senin lehine sonuçlanmazsa benim adım da zemheri değil 😁 soğuk kanlı ol, galeyana gelme.
Derdi et değil ki çözüm de sunsak kabul etmiyor.. derdi çünkü eşim beni dinledi ve bana göre ayarladı köyde daha az durucaz ve onları bırakma ihtimalimiz var. Kustu hemen kinini.
Eşim kaymasın diye hem susmayıp hem de yapıcı olmaya çalışıyorum.
Teşekkür ederim.

Çok kıymetlisiniz. Beynimde diyor kendi arabanla rezil oluyorsun diye ama çok gerginim iyi iletişim kuramayacağım sakinleşmem lazım. Tek bildiğim abime gitmezsem köy benim için biter.

Biz bu konuyu seninle konusmustuk dimi. Sonrasinda sen bana cozduk demistin. Ben de nasil cozdunuz diye hic sormamistim cunku bu sizin bileceginiz is. Cok sevindim yazmistim sana. Demek ki sonuc seni mutlu etmis. Kv.nin atari da moralini bozmamali o zaman. Bizlerin yazdiklari da seni doldurmamali. Sen cok kolay etkileniyorsun bu da dogru degil.

Selam kızlar iyi geceler. İçimi döküp uyumak istedim eski konu nasıl ekleniyor bilmiyorum ama özet geçmek gerekirse 2 senelik evliyim ve eşim memleketini çok seviyor ailesi burda. Kendi adına köye gitmeye karar verdiği için biraz rest çekmiştim özür dileyip düzelttik. Abimler yolumuzun üstü 1 saat farkediyor yoldan çıkınca ve burdan 600 km haliyle gitmişken görmek istiyorum.
Eşimin ailesi memlekette kurban kesiyor. Evlendiğimden andan beri de köy köy diye darlamalarından gına geldi. Bizim adımıza karar vermeleri biz gideriz siz kızımla gelirsinz arabayla demeler geçen seneki ramazan ayındaki kapanmada taciz etmeler. Eşim ilk başlarda abine gideriz dese de sonradan ailesinin etleri olucağını söylediğimde aa evet gidemicez dedi. :) bende yoo beni bırakırsın ben giderim dönüştede al diye tavrımı koydum. Geçen sene de uğrayamadım arabada görümce eşi vardı dönüşte de kardeşi eşi yiğeni. Ben bu iç içe aile yapısını anlamıyorum ama 30 senedir normali bu geçen sene sesimi çıkarmadım ama bu sene çıkarıcağım hala oluyorum :)

Eşim bırakırım dese de bırakma taraftarı değildi. Karısını bırakamazmış olmazmış öyle gitmezmiş bensiz. Biraz laf yaptım kendi planlarımızı yapalım diye annemlerde aynı gün çıkıcak ben senin için herşeye yapıyorum diye demogoji yaptı. Uzatmayayım biraz tartıştıktan sonra gitmicem köye dese ki sonraki akşam gel hayatım bak şimdi köye gidiyormuyuz diyip durdu. Dönüşte uğrayalım istersen yatalım dedi. Lakin dönüşte anne babasıda olucak ya da sadece babası. Kendimi çocuk gibi hissediyorum velimle gidiyor gibi. Bir yanımda anne babayı bırakıp çıkmak olmaz sakin ol diyor. Eşime teşekkür ettim kapattım konuyu. Uyan gelir uymayan gelmez napalım dedi.

Akşam kayınvalideme uğradık. Mevzuyu biliyor olmalı ki etlermi bozmayın bana bakın diye çemkirdi. Kendin getir o zaman ? Ben sizin yüzünden neden kendi işlerimden kalıyorum ki ? Bi de tabi bi depo benzin atıcaklar köyleri ne 3 depo benzin gider. Kaynanam eşime benzin parasını atayımda sus dedi. Önceki konulara girmek istemiyorum ama bu lafları duydukça kendime hakim olamamaktan korkuyorum. Bi zahmet anne otobüsle gidin o zaman diyesim geliyor ya da etlerin için abime mi gitmeyeyim demek istiyorum dolduğum için.

Eşim elinden geleni yapıyor biliyorum yanlışları vardır elbet ama annesne saçmalama nolcak etlere buzluğu mu yok abisinin yol üstü desede susmuyor kadın. Çok gerginim kızlar. Birde tadilat pisliği var gitmeden ortam hazırlıyor eşime sen yerleri silersn karında bana yardım eder dedi :) eşimde işim olmaz dedi bende oo ben gelmiyorum köye diye takıldım. Zaten iznim 4 5 gün sağlıkçıyım temizlik neyse de neden şimdiden can sıkıyorsun ? Hala gerginim bir an önce geçsin kurban istiyorum. Kayınvalidem bir şey dese terslicekmişim gibi geliyor. Bir yandan da eşime mi söylensem ne dert oldu bi salmadılar bizi diye düşünüyorum. Köy mevzusu böyle çözümlendi eşimin ailesine göre hayat onlar ve onların akrabalarından ibaret. Onların köyü var sadece. Umurlarında olmaz gelinin tarafı annemi saymaz etmez geçen sene de görümcem dalga geçmişti abi bidahakine karını bırak köyde bakıp duruyor tabelaya diye. Oysaki onlardan dolayı gidemedim abime.
Yazmak istedim size önceki konumda çok destek oldunuz teşekkür ederm 💙
Bütün bir bayramına el koymaya hakları yok.
O kadar yakına gidersen kendi abinede uğramak istersin tabii
Çok köyü seviyorlarsa kalsınlar orada gelmesinler sizle birlikte
Siz onların hazır askeri misiniz?
O gün çıkacağız bugün döneceğiz hazırlanın ehh yani
Özellikle kaynananın konuşmalarına ayar oldum sinir bozucu bir kadın
Sırf inattan iki saat bile olsa abime uğrar hatta siz etleri kesin ben sonra tek gelirim derdim.
Geri adım atmayın bayağı eli kolu kaptırmış gibi duruyorsunuz buradan

Kuzum bak bu yazdıklarınla bile kendini dolduruyorsun. Et konusu senin sorunun değil, hiç aldırma. Eşinle konuş tamam, yengem hamile olduğu için kalabalık gidip yük olmak istemiyorum. Köye gidince senin fırsatın olmazsa dönüşten bir gün önce ben abimlere gideyim ertesi gün de sen beni oradan alırsın beraber döneriz yada bayramda bir gün sabah çıkıp abimlere gideriz istersen kalırız istersen döneriz köye diyebilirsin. Böyle okursa ben bir daha gitmem köye filan deme. Zaten annesi eşini çekiştirip duruyor bir yandan da sen çekiştirme. Yaşansın eşin de kendine düşen kısımdan ders çıkarsın.
Bence en mantıklısı bu siz gidin ben önden gideyim yoldan alırsınız demek

Bu işin sonunda siz köye gidip, bayramı geçirip, dönüşte abinize 1 saat uğrayıp bi çay içip, " hadi etler bozulmasın" denilip eve döndüğünüzde patlayacaksınız gibi bi his var içimde.

Yok kanarya ona patlamaz. Bu bile onu mutlu etmeye yeter. Kucuk seylerle mutlu olmasini bilen biri. Sadece biraz saygi bekliyor. 1 saat ugranilsa bile ona saygi duyuldugu icin mutlu olur. Tek sorun kendini doldurmasi. Burada yaziyoruz hepimiz farkli karakterlerdeyiz bu da sorgulamasina sebep oluyor. Kisacasi degismek icin aslinda kendisi ile de mucadele ediyor cunku cok iyi niyetli ve herkes iyi olsun istiyor. Kotuluk gordukce de icine atip uzuluyor :KK43:

Yok kanarya ona patlamaz. Bu bile onu mutlu etmeye yeter. Kucuk seylerle mutlu olmasini bilen biri. Sadece biraz saygi bekliyor. 1 saat ugranilsa bile ona saygi diyuldugu icin mutlu olur. Tek sorun kendini doldurmasi. Burada yaziyoruz hepimiz farkli karakterlerdeyiz bu da sorgulamasina sebep oluyor. Kisacasi degismek icin aslinda kendisi ile de mucadele ediyor cunku cok iyi niyetli ve herkes iyi olsun istiyor. Kotuluk gordukce de icine atip uzuluyor :KK43:
O zaman artık kendine doldurmasına engel olup, gevşetip güldüreceğiz. Sorun yok mu evet var ama adım adım hallolacak şeyler. Daha fazla kasılmasına gerek yok. Bence şimdi en önemli konu kendine bayramlık alması. Sen ne dersin

O zaman artık kendine doldurmasına engel olup, gevşetip güldüreceğiz. Sorun yok mu evet var ama adım adım hallolacak şeyler. Daha fazla kasılmasına gerek yok. Bence şimdi en önemli konu kendine bayramlık alması. Sen ne dersin

Dun dunde kaldi yarina degil bu gune bakmak lazim. Anin tadini cikarmak lazim. Her gun yeni bir baslangictir. Her sey gecer hallolur. Bence bayrami bosverip sonrasinda esi ile gidecegi tatile odaklansin. Mutlu mesut keyfine baksin. Kv.yi takip sinirlenmek icin bu hayat cok kisa.

Bak kuzum yine diyorum şu an en mantıklısı sakinleşmen. Tamam hayatım, tamam aşkım diyeceksin konu kapanacak. Planladığınız gibi gideceksiniz. Köydeki duruma göre istersen bin otobüse git eşin dönerken alsın seni abinlerden, istersen bir gün eşinle beraber gidin ister kalın ister akşama köye dönün. Zaten eşinle ilk katar verdiğinizde abinlere uğrayacaktınız, kalmayacaktınız. Kalacağım, kalalım diye tutturma. Yalnız otobüsle gidersen diye git gel yapmamak için kalabilirsin ertesi gün de dönüşe geçtiklerinde eşin uğrar bir kahve içer seni alır evinize dönersiniz. Diğer bütün konular adım adım zamanla çözülecek konular. Kaynanan bağırıyor mu etler kokuşuyor mu sana ne. Gül geç olaylara, çözüm makamı sen değilsin. Şu an stressiz şekilde bayramı geçirmen önemli.
Çok stres oldum tahmin bile edemezsiniz. Çok teşekkür ederim.

Yaa Mavera kalbimde yeri ayrıdır milleti cildirtip karşıma ciksaniz titrersiniz deyip susup oturuyor o ayrı bir kafa . Kanarya da kendi baslardaki halimi görüyorum o yüzden bı taraftan kıyamıyorum bı taraftan iki yıl olacak hala kotu olmama derdini anlamıyorum 😅 iyi gelin veya iyi kayınvalide diye birşey var mı ? Mesele saygısızlik yapmak kötü olmak değil onu anlatamadik . Karşıma alıp anlatasim var yemin ederim 😅
Gel karşılıklı kahve içelim biliyorum zamanla bu da düzelicek.

Çok stres oldum tahmin bile edemezsiniz. Çok teşekkür ederim.
Stres olma, ciddi söylüyorum şu anda zaten annesi çekiştirip duruyor. Bir yandan da sen çekiştirme. Haklıyken haksız duruma düşme. Bayramlık almaya çıkın eşinle, birer kahve için dışarıda, bayram bahanesi ile gezeceğiz, bir iki gün değişiklik olacak de, başka konulara değinme. Keyif yapın, hava alın dönün evinize

E tamam işte. Bak o konuyu halletmişsin. Adım adım herşey rayına oturacak böyle işte. Sakinleş, şu an konuşman şart değil eşinle. Şu an konuşacaksan bayramlık almaya gitmeyi konuş. Kendini bir boşa al.
Pazar alışveriş yapıcaz eşimle. Buzluk fikri sunmuştum buzluk alın o zaman ben abime gidicem yapıcak bişey yok dedim.

Asa karıştırmışım kusura bakma. Neyse sen onları boşver. Sakinleş. Bayram alışverişine çıkın. Adamı çekiştirme. Şu anda annesi yeterince çekiştiriyor zaten. Sen tatlı dilli ol. Eşinin burnundan getirir annesi, sen keyfine bak. Diğer yorumlarımı okuyunca daha iyi anlayacaksın. Bişey daha bayramlık kıyafetinle et kesme üstün kirlenir 😂 hadi sakinleş bakalım. Kimseye yem olma.
Canımsın. Annes yemiştir onu yetmedi benim yanımda da laf ediyor. Eşim kararlaştırınca söylemiştir ailesine kaynanam ilk defa duyuyor gibi değildi. Son çemkirmesi de olmayacak.

Pazar alışveriş yapıcaz eşimle. Buzluk fikri sunmuştum buzluk alın o zaman ben abime gidicem yapıcak bişey yok dedim.
Aman boşver, kendileri bulsun çözüm. Sen keyfine bak. Alışverişe çıkınca mutlaka kahve iç ama 😉bir de eşinle resim çekip sosyal medyada paylaş bayram alışverişi sonrası kahve keyfi yaz. Şu an damarlarımdan kan yerine fesatlık akıyor 😂

Yok kanarya ona patlamaz. Bu bile onu mutlu etmeye yeter. Kucuk seylerle mutlu olmasini bilen biri. Sadece biraz saygi bekliyor. 1 saat ugranilsa bile ona saygi duyuldugu icin mutlu olur. Tek sorun kendini doldurmasi. Burada yaziyoruz hepimiz farkli karakterlerdeyiz bu da sorgulamasina sebep oluyor. Kisacasi degismek icin aslinda kendisi ile de mucadele ediyor cunku cok iyi niyetli ve herkes iyi olsun istiyor. Kotuluk gordukce de icine atip uzuluyor :KK43:
Evet. 1 saatte uğrasam yeter isterim ki saygı göstersinler. Ben onlara gösteriyorsam onlarda bilsin benim ailemi birlikte çözerek bayram geçirelim. Ben eşime de dedim. Bak diretmiyorum diretirsem kötü olur başlarım köyünüze gelmiyorum da dedim. Adam ayalardı anası canımı sıkıyor.

Dun dunde kaldi yarina degil bu gune bakmak lazim. Anin tadini cikarmak lazim. Her gun yeni bir baslangictir. Her sey gecer hallolur. Bence bayrami bosverip sonrasinda esi ile gidecegi tatile odaklansin. Mutlu mesut keyfine baksin. Kv.yi takip sinirlenmek icin bu hayat cok kisa.
Kaynanam ona da sinir oldu. Eşim hevesle söyledi karımla tatil yapacağız diye kadın sevinmedi bile.

Aman boşver, kendileri bulsun çözüm. Sen keyfine bak. Alışverişe çıkınca mutlaka kahve iç ama 😉bir de eşinle resim çekip sosyal medyada paylaş bayram alışverişi sonrası kahve keyfi yaz. Şu an damarlarımdan kan yerine fesatlık akıyor 😂
Ya sen çok komiksin Allahta seni güldürsün. Çok yordum sizi affedin lütfen.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X