Selam kızlar iyi geceler. İçimi döküp uyumak istedim eski konu nasıl ekleniyor bilmiyorum ama özet geçmek gerekirse 2 senelik evliyim ve eşim memleketini çok seviyor ailesi burda. Kendi adına köye gitmeye karar verdiği için biraz rest çekmiştim özür dileyip düzelttik. Abimler yolumuzun üstü 1 saat farkediyor yoldan çıkınca ve burdan 600 km haliyle gitmişken görmek istiyorum.
Eşimin ailesi memlekette kurban kesiyor. Evlendiğimden andan beri de köy köy diye darlamalarından gına geldi. Bizim adımıza karar vermeleri biz gideriz siz kızımla gelirsinz arabayla demeler geçen seneki ramazan ayındaki kapanmada taciz etmeler. Eşim ilk başlarda abine gideriz dese de sonradan ailesinin etleri olucağını söylediğimde aa evet gidemicez dedi. :) bende yoo beni bırakırsın ben giderim dönüştede al diye tavrımı koydum. Geçen sene de uğrayamadım arabada görümce eşi vardı dönüşte de kardeşi eşi yiğeni. Ben bu iç içe aile yapısını anlamıyorum ama 30 senedir normali bu geçen sene sesimi çıkarmadım ama bu sene çıkarıcağım hala oluyorum :)
Eşim bırakırım dese de bırakma taraftarı değildi. Karısını bırakamazmış olmazmış öyle gitmezmiş bensiz. Biraz laf yaptım kendi planlarımızı yapalım diye annemlerde aynı gün çıkıcak ben senin için herşeye yapıyorum diye demogoji yaptı. Uzatmayayım biraz tartıştıktan sonra gitmicem köye dese ki sonraki akşam gel hayatım bak şimdi köye gidiyormuyuz diyip durdu. Dönüşte uğrayalım istersen yatalım dedi. Lakin dönüşte anne babasıda olucak ya da sadece babası. Kendimi çocuk gibi hissediyorum velimle gidiyor gibi. Bir yanımda anne babayı bırakıp çıkmak olmaz sakin ol diyor. Eşime teşekkür ettim kapattım konuyu. Uyan gelir uymayan gelmez napalım dedi.
Akşam kayınvalideme uğradık. Mevzuyu biliyor olmalı ki etlermi bozmayın bana bakın diye çemkirdi. Kendin getir o zaman ? Ben sizin yüzünden neden kendi işlerimden kalıyorum ki ? Bi de tabi bi depo benzin atıcaklar köyleri ne 3 depo benzin gider. Kaynanam eşime benzin parasını atayımda sus dedi. Önceki konulara girmek istemiyorum ama bu lafları duydukça kendime hakim olamamaktan korkuyorum. Bi zahmet anne otobüsle gidin o zaman diyesim geliyor ya da etlerin için abime mi gitmeyeyim demek istiyorum dolduğum için.
Eşim elinden geleni yapıyor biliyorum yanlışları vardır elbet ama annesne saçmalama nolcak etlere buzluğu mu yok abisinin yol üstü desede susmuyor kadın. Çok gerginim kızlar. Birde tadilat pisliği var gitmeden ortam hazırlıyor eşime sen yerleri silersn karında bana yardım eder dedi :) eşimde işim olmaz dedi bende oo ben gelmiyorum köye diye takıldım. Zaten iznim 4 5 gün sağlıkçıyım temizlik neyse de neden şimdiden can sıkıyorsun ? Hala gerginim bir an önce geçsin kurban istiyorum. Kayınvalidem bir şey dese terslicekmişim gibi geliyor. Bir yandan da eşime mi söylensem ne dert oldu bi salmadılar bizi diye düşünüyorum. Köy mevzusu böyle çözümlendi eşimin ailesine göre hayat onlar ve onların akrabalarından ibaret. Onların köyü var sadece. Umurlarında olmaz gelinin tarafı annemi saymaz etmez geçen sene de görümcem dalga geçmişti abi bidahakine karını bırak köyde bakıp duruyor tabelaya diye. Oysaki onlardan dolayı gidemedim abime.
Yazmak istedim size önceki konumda çok destek oldunuz teşekkür ederm