kültür farkı

Ailem öyle değil diyorsun ama ailen kuzen evliliğine bile ok diyor. Annenin dediği laflar zaten belli. Demek ki sizin çevreniz de farklı değil. İki taraf da leş gibi yani. Birini yererken birini övmemek gerek
yok valla annem bir kez açtı ve flörtüm oldu diye kirlenmiş muamelesi yapmadı

ben meslek gereği giriyorum hasta almaya gidiyoruz kendinden çok bana sarıyor. yoksa ben dee işten eve evden işe. bir kez de kadında bulmayın su

ben meslek gereği giriyorum hasta almaya gidiyoruz kendinden çok bana sarıyor. yoksa ben dee işten eve evden işe. bir kez de kadında bulmayın suçu
Sizin çevrede pek sağlıklı değilmiş ki bide bunları elestiriyorsunuz. Neyse genelde büyük konuşma bı bakmışsın bunları hepsini yaşadın hayat bu ne getireceğini bilemezsin..

zihniyetten ve farklılıklardan bahsediyorum ve evet medeniyet bana göre kadınların mal olarak görülmeden değer görmesi ailesinden veya eşinden

Mesele kadınları mal olarak görmek ise Türkiye'nin bir çok noktası bu zihniyette maalesef. Ama sizin durum biraz farklı siz oradaki insanlara karşı önyargı geliştirdiğiniz için herkesi yabani olarak görüyorsunuz.

ailelerin belli yaştan sonra artık kocan baksın çabası

Sizin Dünyadan mı haberiniz yok, yoksa gerçekten bilginiz mi yok anlayamadım doğrusu?
Türkiye'nin hatta Dünya'nın her tarafında bu sözler kadınlara söyleniyor zaten. Ayrıca bir çok kadın okumuş olsa bile zengin statülü erkeği bu yüzden tercih ediyor.

Mesele kadınları mal olarak görmek ise Türkiye'nin bir çok noktası bu zihniyette maalesef. Ama sizin durum biraz farklı siz oradaki insanlara karşı önyargı geliştirdiğiniz için herkesi yabani olarak görüyorsunuz.
Ya kendisi iş arkadaşına nasıl davranmış milleti yargılıyor. Eski konusuna bakın anlarsınız

olabilir çünkü bu aşırılığı burda gördüm ondan dolayı önyyargım buraya oluşmuştur belki

keyfimden mi davranmışım iyi okuyun veya iyi anlayın? ne güzel valla burası batıyı eleştirsin biz doğruları anlatınca hebele hübele

Aynen sorsan kendisi çok medeni.
medeniyim canım sizden daha çok
Sizin Dünyadan mı haberiniz yok, yoksa gerçekten bilginiz mi yok anlayamadım doğrusu?
Türkiye'nin hatta Dünya'nın her tarafında bu sözler kadınlara söyleniyor zaten. Ayrıca bir çok kadın okumuş olsa bile zengi statülü erkeği bu yüzden tercih ediyor.
egede akdenizde nerde söyleniyor ya da marmarada.

medeniyim canım sizden daha çok

egede akdenizde nerde söyleniyor ya da marmarada.

Her yerde söyleniyor. Anlaşıldı sizin dünyadan haberiniz yok.
Ayrıca kendinle çekişiyorsun, açtığın konuda sana görücü gelen kişinin işini beğenmeyip laf etmişsin madem bir erkeğin sana bakmaması sorun değil o zaman adamın memur olmamasını neden sorun ettin?

Bende doğuda yaşıyorum. Sizin bu yazdıklarınızı okudukça acaba ben başka bir yerde miyim diyorum 🙄
Konuda doğuyu çok fazla kötüleme var
Her Doğulu farklıdır, aşiret olanların yapısı benzerdir ama onun dışında her Doğulu aile farklıdır. Birinin Doğulu ailesi bazı Doğulu ailelere göre muhafazakar kalırken bazı Doğulu ailelere göre de o aile seküler kalır.

Ayrıca kendinle çekişiyorsun, açtığın konuda sana görücü gelen kişinin işini beğenmeyip laf etmişsin madem bir erkeğin sana bakmaması sorun değil o zaman adamın memur olmamasını neden sorun ettin?
Ağzına sağlık canım benim ♥️

Oradaki insanlara önyargıyla alakası yok. İnsanlar olanı söyleyince hemen savunmaya geçme durumu var. Benim yakın arkadaşımın da memleketi doğuda küçük bir il. Amcası kızını arkadaşımın erkek kardeşine başlık parasıyla satmaya çalışıyor. Yıl 2024 hala başlık parasıyla kız satıyolar. Üstelik sattığı kişi de yeğeni. Annem ve babam anadolunun farklı bölgelerinde köyde büyümüş ancak onların nenesi bile başlık parasıyla satılmamış. Gerçekleri inkar etmeye gerek yok. Batıdan giden biri için oralara uyum sağlamak zor.

Burda da biz doğuluyuz bizde boşanma olmaz, bizde herkes iç içe yaşar, bizde kuzenle evlenilir vs vs diye her gün konular açılıyor. Hadi bu konuyu açan batılı birisi, o konuları bizzat kendileri açıp yörelerini oldukça geri kalmış anlatıyolar.

Son düzenleme:
Her Doğulu farklıdır, aşiret olanların yapısı benzerdir ama onun dışında her Doğulu aile farklıdır. Birinin Doğulu ailesi bazı Doğulu ailelere göre muhafazakar kalırken bazı Doğulu ailelere göre de o aile seküler kalır.
Bu farklılıklar her yerde vardır. Her yerin iyisi de kötüsü de vardır. Konu sahibi resmen bütün doguluları kötülüyor
Konunun amacı ne onu da anlamadım

Cidden mi? Eş seçerken statüsünü kendine denk seçmenin adı ne zamandır kendine baktırmak oldu?
Valla doğulu bir eş sahibi egeli olarak ayrıca da ömrünün 15 yılını doğuda geçirmiş birisi olarak kesinlikle batı ve doğu bu konuda kıyaslanamaz. Batıda da söyleniyor kiii demek gözlerini gerçeklere yumarak yok olacağına inanmak bildigin.
Burada konularda zaten okuyorsunuz doğudaki kadınların maduriyetini. Aynı şekilde eşimin ailesi sözde okumuş, medeni tarafında doğunun ne yazık ki kadına değer kesinlikle bizler gibi değil.
Halâ babaları gelince ayağa kalkarlar ama annelerine kalkan yok.
Erkekler bir bardak suyu bile eşlerinden beklerler.
Kadınlar tek başına dışarı çıkmaz, illa arkadaş vs birisi ile çıkarlar
Yemeğin çok ve iyi olan kısımları erkeklere verilir.
Erkeklerin öğlen çayı, akşam çayı hep ayaklarına getirilir. Daha bir kez görmedim kendi çayını dolduran 30+ erkek, bir de hüp diye bitiri verirler ard arda. Yazık kadınlar habire onlara çay doldurur.
Çoğu kadın eşi olmayan erkeğin yanında yemek yemez. Buna ailedeki yeğen vs de dahil ama hizmet etmek üzere yanlarında beklerler.
Daha say say bitmez valla.
Batıda da tabii ki cinsiyet ayrımcılığı var yok diyemeyiz ama doğuda durum vahim.

Oradaki insanlara önyargıyla alakası yok. İnsanlar olanı söyleyince hemen saldırıya geçme durumu var. Benim yakın arkadaşımın da memleketi doğuda küçük bir il. Amcası kızını arkadaşımın erkek kardeşine başlık parasıyla satmaya çalışıyor. Yıl 2024 hala başlık parasıyla kız satıyolar. Üstelik sattığı kişi de yeğeni. Annem ve babam anadolunun farklı bölgelerinde köyde büyümüş ancak onların nenesi bile başlık parasıyla satılmamış. Gerçekleri inkar etmeye gerek yok. Batıdan giden biri için oralara uyum sağlamak zor.

Burda da biz doğuluyuz bizde boşanma olmaz, bizde herkes iç içe yaşar, bizde kuzenle evlenilir vs vs diye her gün konular açılıyor. Hadi bu konuyu açan batılı birisi, o konuları bizzat kendileri açıp yörelerini oldukça geri kalmış anlatıyolar.

Mirta, seninde dediğin gibi doğuda gerçekten hoş olmayan bazı gelenekler var fakat konu sahibini durumu farklı, kendisi çok ön yargılı.

X